DrLo Δημοσ. 15 Μαΐου 2005 Share Δημοσ. 15 Μαΐου 2005 Έλα ρε παιδιά χαλαρώστε. Κορυφαίος και ο Schumi, κορυφαίος και ο Senna, κορυφαίαοι και πολλοί άλλοι. Μη τρελένεστε. Εγώ πάντως όσο θυμάμαι το εαυτό μου υποστήριζα το δεύτερο φαβορί για το πρωτάθλημα. Όταν φαβορί ήταν ο Prost υποστήριζα Senna και όταν ήταν o Senna τον Prost Όταν φαβορί ήταν ο Senna των Mansell ('91) Όταν φαβορί ήταν ο Mansell ('92), Prost ('93) τον Senna Όταν ήταν πάλι ο Senna ('94) τον Schumacher - μετά τον θάνατο του Senna τον Alesi (αν και δεν ήταν φαβορι) Όταν ήταν ο Shumacher ('95) τους Coulthard και Hill To '96 ήμουν με τον Shumacher κλπ, κλπ, κλπ Φέτος ο Schumacher καλείται να θυμηθεί τα πρώτα χρόνια του στην Benetton γι' αυτό είμαι μαζί του. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
boygasss Δημοσ. 15 Μαΐου 2005 Share Δημοσ. 15 Μαΐου 2005 Και πρέπει να ήταν ένας εκ των Ecclestone, Mosley που είχε δηλώσει στα μέσα του '94 ότι η F1 χρειάζεται ένα σταρ για να προχωρήσει. AYTI I DILOSI NZEPPOS EGINE APO TO BARNI TO 91' Και όταν το '93 με ένα αμάξι ερείπιο ο Senna έκανε 6 νίκες, ενώ o Ταρίφας 1 και όταν ο θεός το '94 έγραφε 3/3 pole positions με ένα αμάξι που έβρισκε κάτω σχεδόν σε κάθε στροφή ενώ καλά καλά κι ο ίδιος έλεγε ότι δεν χωράει μέσα στο αμάξι, o Ταρίφας δεν ήταν καν rookie. Ήταν ΠΙΟ αργός, με καλύτερο αμαξι και τουλάχιστον 40 αγώνες στην πλάτη του. O SHOUMI TO KALITERO MONOTHESIO? AXXAXAXAXAXA I MINARDI TREXEI PIO KALA!! ITANE NA APOSIRTHEI I BENNETON KAI NA ANEBEI I PETROBAS ME ODIGOUS TON GOUSTAVO PALI KAI TON ALEZI,GOUSTAVO ALLO PALIKARI AYTO!!! STA KART KAPOU STO 80' MEGALOS ODIGOS , KAI EPISIS FILE MOU OXI KAI EBRISKE KATO TO MONOTHESIO TOU SENNA,MIN XESO TORA,I AMAKSARA POY EKANE TIN DIAFORA TOTE Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
nzeppos Δημοσ. 15 Μαΐου 2005 Μέλος Share Δημοσ. 15 Μαΐου 2005 Ο ίδιος ο αγαπημένος σου Ταρίφας, φίλε μου, είχε πει αν θυμάμαι καλά ότι στην Imola, στοn 6ο και 7ο γύρο που έτρεξαν τα αμάξια μετά που βγήκε το pace car, η FW16 που προπορευόταν έβρισκε κάτω ΣΕ ΚΑΘΕ ΠΕΡΑΣΜΑ από την Tamburello. Γι'αυτό όταν έγινε το ατύχημα, κανένας δεν μίλησε για σπασμένο τιμόνι αλλά για τερματισμό των αναρτήσεων του μονοθεσίου και μηδενισμό της αρνητικής άντωσης. Ψάξε οπουδήποτε στο internet για να δεις δηλώσεις που έκανε ο Senna για την FW16. Εγώ τις θυμάμαι από εκείνη την εποχή. Τη δε δήλωση αν δεν κάνω λάθος την έκανε Μάιο του '94 ο Ecclestone. Θα το ψάξω. Αυτά όμως είναι κουραστικές λεπτομέρειες που δεν ενδιαφέρουν πολύ κόσμο. Εκεί που εστιάζω εγώ είναι το εξής: δεν με πειράζει να νικάει ο Schumacher. Κι ας πάρει στο τέλος το πρωτάθλημα.Με πειράζει να νικάει ΜΟΝΟ αυτός. Προφανώς και τον μισό πλανήτη, γιατί θυμάσαι τις τηλεθεάσεις της F1 όταν η Ferrari έκανε 16-17 νίκες σε μια χρονιά. Με πειράζει που τρέχει 5-6 γύρους στην αρχή να κάνει διαφορά και μετά αράζει. Με πειράζει που το 80% των προσπεράσεων που κάνει είναι μέσα στα pits (εδώ φταίει και η σημερινή μορφή του αθλήματος). Με πειράζει που δεν εμπνέει τόσο κόσμο όσο ο θεός. Με πειράζει που δεν έχει κάνει ποτέ δηλώσεις σαν αυτήν στο πρώτο μου post. Αλλά είναι σίγουρα ο καλύτερος της 10ετίας, άξιζε τα πρωταθλήματα που πήρε, και είναι μέσα στους 3-4 όλων των εποχών. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
vjshadow Δημοσ. 15 Μαΐου 2005 Share Δημοσ. 15 Μαΐου 2005 Όσον αφορα οδηγηση στη βροχη δεν μπορεις να θεωρεις καλυτερο τον Σουμι απο τον Σενα. Δεν θυμαμαι χρονολογια αλλα ηταν στο Μονακο. Ηταν αρκετα πισω ο Σενα και με το που ανοιξαν οι ουρανοι ξεχηθηκε. Γυριζε σε τελειως δικο του ρυθμο, ασχετο με τους αλλους. Λεγετε οτι ο αγωνας τελικα διακοπηκε για να μπορεσει παρει τη νικη νομιζω ο Προστ (επισημα λογω καιρου). Δεν θυμαμαι και τον νικητη. (Μην αρχισω να ψαχνω σε σημειωσεις βραδιατικα!). Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
vjshadow Δημοσ. 15 Μαΐου 2005 Share Δημοσ. 15 Μαΐου 2005 Τελικα δεν κρατηθηκα και εψαξα. Ηταν το 84 με Toleman Mart TG-183B. Στην πρωτη του χρονια. Τελικα τερματισε 2ος πισω απο τον Προστ. Για την Toleman λεγεται οτι ηταν απο τις τελευταιες ομαδες του γκριντ... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
andrip Δημοσ. 15 Μαΐου 2005 Share Δημοσ. 15 Μαΐου 2005 εν πάσει περιπτώσει δε συγκρίνονται ρε παιδία και boygazzzz ποιος ήταν πρώτος και ποιος δευτερος στον τελευταίο του αγώνα;;;;; και στην τελική μέτρα πόσες αντιπάθειες είχε ο Σέννα και πόσες έχει ο Σουμάχερ... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
nzeppos Δημοσ. 15 Μαΐου 2005 Μέλος Share Δημοσ. 15 Μαΐου 2005 Ψάχνοντας στο internet βρήκα ιστορίες από οπαδούς του..Prost, κυρίως για τα ατυχήματα με τον θεό το '89 και το '90 στη Suzuka. Και πραγματικά κατάλαβα ότι δεν θα βγάλουμε ποτέ άκρη με αυτά τα πράγματα, ο καθένας λέει τα δικά του (κι εγώ τα δικά μου βεβαίως)... Όποιος δεν βαριέται ας δει κράξιμο για τον Senna στο http://www.alainprost.net/hk/specials/suzuka3-4.htm και κυρίως στο τέλος: Even though Formula 1 races are far less exciting (or even very boring) nowadays than they were in the eighties: at least the regulating bodies make sure that there is no Senna-way-of-racing anymore in F1, because nowadays you would be disqualified in no time driving like Ayrton Senna... Όπως βλέπετε ο καθένας λέει πραγματικά τα δικά του... Εδάφιο από http://www.prostfan.com/senna1.htm... Senna was very fast and a good driver, but an agressive one and unfair. He often risked his life and the ones of the other drivers, just to gain some seconds. O Senna έκανε τέτοια πράγματα? Άλλους αγώνες βλέπουν οι οπαδοί του Prost? Μήπως κι εγώ βλέπω άλλους αγώνες του Ταρίφα και το παρακάνω? Αλλά εδώ κι ο ίδιος ο Prost δεν συμφωνεί με τα περισσότερα που λένε οι "δικοί" του, περίεργα πράγματα... Μου φαίνεται θα κάτσω να διαβάσω το βιβλίο "Ayrton Senna" του Christopher Hilton, που μόλις πήρα και θα αφήσω τους άλλους στην ησυχία τους. Μικρό video για τον αγώνα του '84 που σταμάτησε στον 31ο γύρο στο http://www.formula1news.it/video1/84_senna_monaco.zip Νομίζω ο αλυτάρχης που σταμάτησε τον αγώνα και ουσιαστικά έδωσε τη μισή (4.5 βαθμοί!) νίκη στον Prost ήταν ο ίδιος με της Suzuka του '89 που έβγαλε το Nannini νικητή και ουσιαστικά στέρησε στο Senna την ευκαιρία να νικήσει στην Αυστραλία και να το σηκώσει. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
DrLo Δημοσ. 15 Μαΐου 2005 Share Δημοσ. 15 Μαΐου 2005 Χαλαρώστε ειπαμε. (αλλά ας ξαναβάλω λίγο φωτια, xexe) 1ον. Το '94 σε καμία περίπτωση η Williams δεν ήταν χάλια αμάξι και αυτό φάνηκε και μετά το θάνατο του Senna όπου ο Hill (νέος σχετικά και όχι ιδιαίτερα ταλντούχος) διακδίκησε πρωτάθλημα (ναι ξέρω, ο Schmacher δεν έτρεξε σε ένα σωρό αγώνες) αλλά και ο Rookie Coulthard δεν τα πήγε άσχημα. 2ον. Η Toleman (ironically enough που λένε και στο χωριό μου) είχαν το παρατσούκλι "ιπτάμενα γουρούνια" (αν θυμάμαι καλα) και ήταν η ομάδα που στην συνέχεια έγινε Benetton. Έτσι Senna και Schumacher κατά κάποιο τρόπο ξεκίνησαν από την ίδια ομάδα. Το σκηνικό του '84 θα έμιαζε σήμερα σαν να ήταν επικεφαλής o Karthikeyan με Jordan και να σταματούσε ο αγώνας για να κερδίσει ο Schumacher 3ον. (άσχετο) : άκουσα στη περιγραφή του τελευταίου GP ότι η πρόσφατη μονομαχία Alonso-Schumacher "ήταν ίσως η πιο συναρπαστική των τελευταίων 10-15 ετών". Δηλαδή και με τον 92 μέσα ? Και με το Monaco του '92 ? Είχε δει κανεις τους τελευταίους γύρους (Mansell vs Senna) ? Ήμαρτον !!!! Υ.Γ : Καλά οι mods πρέπει να είναι τρελλοί οπαδοί της F1 για να μην έχει πέσει ακόμα λουκέτο (ως offtopic) Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
DrLo Δημοσ. 15 Μαΐου 2005 Share Δημοσ. 15 Μαΐου 2005 Άκυρο το 2ον. Ο Schumacher νομίζω είχε και έναν αγώνα με Jordan πριν την Benetton. Αμαν, ξεφτίλα γίναμε Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
nzeppos Δημοσ. 16 Μαΐου 2005 Μέλος Share Δημοσ. 16 Μαΐου 2005 Καλά, η μονομαχία Alonso-Ταρίφα ήταν πραγματικά φοβερή, χρόνια είχαμε να δούμε τέτοιο πράγμα. Τέτοιο αγώνα που έκανε ο Γερμανός δεν τον περίμενα για κανένα λόγο, ειδικά με τη φετεινή Ferrari που δεν είναι στα καλύτερά της ακόμα. Μακάρι να ήταν κάθε δεύτερη Κυριακή έτσι. Στο Monaco θα έχουμε λογικά μια από τα ίδια, προσπεράσεις στα pits κλπ. Για να ζεσταθεί λίγο το πρωτάθλημα να πάρουμε τα πάνω μας επιτέλους!! Όσο για την FW16 του '94, είναι σωστό ότι δεν ήταν κακό αμάξι, φάνηκε όταν ο Hill νίκαγε πολύ εύκολα στους αγώνες που ο Schumi είχε αποκλειστεί. Προσέξτε όμως ότι αυτή, αν δεν κάνω λάθος, ήταν η FW16B, ήταν πολύ αλλαγμένη από την αρχική FW16 που καθάρισε τον Senna. Η κουβέντα γίνεται για τους 3 πρώτους αγώνες της χρονιάς και τις pole positions του θεού, που η FW16 πραγματικά δεν πήγαινε μία (σε σχέση με τη Benetton εννοείται).΄ Σωστή η παρατήρηση για τους mods, που μας ανέχονται τόσες μέρες, τους ευχαριστώ! :grin: Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
DrLo Δημοσ. 16 Μαΐου 2005 Share Δημοσ. 16 Μαΐου 2005 Μια photo από το κολάζ στο πλαι της βιβλιοθήκης/γραφείου μου. Στο βάθος διακρίνεται και η αφίσα Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
hugelacky Δημοσ. 16 Μαΐου 2005 Share Δημοσ. 16 Μαΐου 2005 Another huge Senna fan here Re paidia ti na leme twra, fysika kai den sygrinontai oi epoxes! O Senna den pianontan, tote den trexane me "playstation", aytomata kivwtia, traction control, launch control, teleies aerodynamikes kai ahdiastika problepsima lastixa sthn symperifora tous ana gyro, opws ginetai pleon dhladh... :neutral: Tote kai perissoterh ipodynamh eixan ta mono8esia kai xeiroterh aerodynamikh kai an ekanes to paramikro la8os, ante geia! Otan oloi oi alloi tremane thn broxh o Senna parakalage na breksei, otan alloi eixan problhmata me to kivwtio o Senna termatize me thn 5h karfwmenh gia ton miso+ agwna, otan alloi kanane tetake kai ebgainan ektos o THEOS ebaze opis8en se strofh kai synexize!!! Kai panw ap'ola htan akeraios san xarakthras! Prospernage tous antipalous STA ISA kai oxi sta pit, kai den ekane tis mlkies kai tous kwlopedarismous tou axwneftou tarifa pou otan eblepe oti den ton epairne epefte stous allous katastrefontas tous ton agwna, O Senna htan anwteros giati hksere kai na xanei. Oso spania kai an synebene ayto! :wink: Gia na mhn milhsoume kai gia tous 2 "eswterikous diakanonismous" ths Ferrari gia thn prwth 8esh metaksy Bariccelo kai Shum....Aisxos! :-x Ayrton Senna Da Silva: 21/3/1960 - 1/5/1994 R.I.P. RESPECT.- ps. kai mia erwthsh: afou einai toso kalos odhgos o tarifas kai kalypse sthn ispania (1-5-2005) tosa defterolepta diafora apo ton Alonso me apotelesma na exei kollhsei pisw tou stous 12-15 teleytaioys gyroys, pws kai den katafere na ton prosperasei para mono mplokare panikoblhtos tous troxous stis strofes??? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
freskas Δημοσ. 16 Μαΐου 2005 Share Δημοσ. 16 Μαΐου 2005 Μαλλον βλεπουμε ενα GranPrix πολλυ διαφορετικο απο 'τι θα 'τανε αν ζουσε ακομη ο Senna. Τοσα χρονια θα 'χαν πεσει ολοι πανω του να τον φανε και ποιος μας ξερει ποιο θα'ταν το αποτελεσμα. Μπορει και επειδη δεν ζησαμε κατι τετοιο να μοιαζει μυθος. Ισως επρεπε να γινει πιο ομαλα η εξελιξη του 'ειδους'΄. Οι εκρηξεις εχουν τη δυναμη, που τους απομακρινει πιο γρηγορα απο το σημειο δημιουργιας τους. Αν κερδισε μια τελευταια επιθημεια, ε, θα ζητησε ενα καλλητερο μονοθεσιο Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
polaki Δημοσ. 16 Μαΐου 2005 Share Δημοσ. 16 Μαΐου 2005 egw xwris na asxoloumai para elaxista me F1 epatha plaka...!!! Ασχετο με το θεμα, αλλα φιλε αλλαξε λίγο την Τοποθεσία σου γιατι το εχεις κάνει χωρίς space και χάνει το template του φόρουμ Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
nzeppos Δημοσ. 16 Μαΐου 2005 Μέλος Share Δημοσ. 16 Μαΐου 2005 Να ρωτήσω κι εγώ κάτι σχετικό με το internet, αν και δύσκολο το βλέπω...από όσους παίζουν το F1 Challenge 99-02 μπας και ξέρει κανένας που μπορώ να βρω καμιά McLaren MP4/5-6-7 κλπ να κατεβάσω? Δηλαδή τα μονοθέσια που έτρεχε ο θεός. Μόνο για το GP3 βρήκα κάτι ψιλοπράγματα. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα