Προς το περιεχόμενο

11 χρόνια και κάτι χωρίς το θεό.

nzeppos

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Θα μπορούσε να υπάρχει σε κάποιο αγγλοελληνικό λεξικό...

"Lucky - Luckier - M. Schumacher".

Θα μπορούσε να υπάρχει σε κάποιο Ευαγγέλιο...

"...blessed are the statisticians for they shall inherit the Earth..."

Ευτυχώς όμως που δεν υπάρχουν αυτά τα πράγματα κι έχουμε μόνο κάποιες δηλώσεις να θυμόμαστε...

"Monte Carlo, '88, the last qualifying session. I was already on pole and I was going faster and faster. One lap after the other, quicker, and quicker, and quicker. I was at one stage just on pole, then by half a second, and then one second and I kept going. Suddenly, I was nearly two seconds faster than anybody else, including my teammate with the same car. And I suddenly realized that I was no longer driving the car consciously.

I was kind of driving it by instinct, only I was in a different dimension. It was like I was in a tunnel, not only the tunnel under the hotel, but the whole circuit for me was a tunnel. I was just going, going more, and more, and more, and more. I was way over the limit, but still able to find even more. Then, suddenly, something just kicked me. I kind of woke up and I realized that I was in a different atmosphere than you normally are. Immediately my reaction was to back off, slow down. I drove slowly to the pits and I didn't want to go out any more that day.

It frightened me because I realized I was well beyond my conscious understanding. It happens rarely, but I keep these experiences very much alive in me because it is something that is important for self-preservation."...

Δεν έχει νόημα να πω ποιος είπε τέτοια πράγματα. Ίσως τον προδίδει η ημερομηνία, 1988. Αλλά και χωρίς αυτήν, ποιός άνθρωπος στη γη δεν θα αναγνώριζε ότι αυτός που μιλάει είναι ο θεός?

Ρίξτε μια ματιά στο

http://www.f1action.gr/afierwmaaccident.htm

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 211
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Χωρίς να θέλω να θίξω τους πραγματικούς οπαδούς του Σουμάχερ (πάντα κατά τη γνώμη μου, όπως έχω γράψει κι αλλού, θα είναι Ο Ταρίφας, με 6η στο κιβώτιο και 150km/h και φραπεδιά στο αριστερό μαυρισμένο χέρι αφού το αμάξι πάει από μόνο του, δεν σπάει που να το κοπανάς κάτω και ο ανταγωνισμός είναι για γέλια) θα ήθελα να παρατηρήσω ότι οι περισσότεροι οπαδοί του Ταρίφα μου θυμίζουν τους οπαδούς του Ρουβά, ο νοών νοήτω.

Τουλάχιστον όμως ο Ταρίφας, αραιά και που δυστυχώς, "τρελαίνεται" και δείχνει ότι είναι μεγάλος οδηγός (π.χ. πριν λίγες βδομάδες) ενώ ο Ρουβάς...με το χαμόγελο πάντα!΄Όμως ποιον ακριβώς από εμάς τους κοινούς θνητούς ενέπνευσε ο Ταρίφας, για να κάνει τι? Ίσως για να γίνουμε καλοί managers ή να υπογράφουμε συμβόλαια με ευνοϊκούς όρους (π.χ. οι συνάδελφοί μας στο ίδιο γραφείο να παίρνουν τα μισά, να μην δικαιούνται επαίνους ή βραβεία και να υπάρχουν μόνο για να κρατάνε τους ανταγωνιστές σε απόσταση ασφαλείας από εμάς).

Τι κρίμα να έχουμε να δούμε πραγματική μάχη εδώ και κάμποσα χρόνια, που έτρεχε ακόμα ο Mika, και πλέον να ασχολούμαστε με τη "φοβερή" εμφάνιση του...de la Rossa.

Επίσης πολύ καλό debate Senna vs. Tarifa στο

http://www.newsonf1.com/opinion/topic102/submit-gm.htm με Ελληνάρες (κυρίως) να τσακώνονται με Αυστραλούς και άλλους, για το ποιος είναι καλύτερος.

DIL wrote:

opoios theli na dei kati kalo as parei ta 3 dvd apo no-limits. a tribute to ayton senna-racing is in my blood.

Μήπως μπορείς να μου δώσεις κάποιο link γιατί όσο κι αν έψαξα δεν κατάλαβα ακριβώς ποιά είναι αυτά τα dvd? Το Tribute (2 DVD, υπάρχει πλέον στα περισσότερα βίντεο κλαμπ) το έχω αλλά το Racing is in my blood υπάρχει μόνο σε VHS. Αν ξέρεις και κανένα άλλο dvd πες μου σε παρακαλώ να το πάρω αμέσως.

Μιλάμε για τον ένα, και μοναδικό οδηγό στην ιστορία της F1. Τον άρχοντα της βροχής και του Μοnaco...Καλός και ο Shumacher...αλλά δεύτερος....

Ο Senna έκανε τις μαγείες που βλέπετε στα Video, με μηχανικό κιβώτιο ταχυτήτων, και συναγωνιζόμενος ΜΕΓΙΣΤΑΝΕΣ του χώρου....

Αείμνηστος. . .

Αν και η F1 δεν έχει μεγάλη σχέση με το insomnia.gr θα παραστρατήσω για λίγο :

Φίλε, από ότι βλέπω στο προφίλ χρήστη σου είσαι αρκετά μεγάλος και έχεις προλάβει τον Senna να τρέχει. Και εγώ στην ίδια πάνω κάτω κλιηκία είμαι και ο παλαιώτερος αγώνας που θυμαμαι να έχω δει ήταν αυτό που Senna και Prost είχαν τρακάρει μεταξύ τους, και οι δύο με McLaren στην Ιαπωνία αν θυμαάμι καλά. Εντάξει και εγώ δε χόνευα για πολλά χρόνια τον Σουμάχερ αλλά δε μπορώ να μη παραδεχθώ ότι πρόκειται για τον κορυφαίο οδηγό αυτή τη στιγμή και έναν από τους 4-5 κορυφαίους ever. Senna και Schumacher έχουν πολλά κοινά σημεία και αυτά φαίνονται όταν ΔΕΝ ΟΔΗΓΟΥΝ το καλύτερο αυτοκίνητο. O Senna το είχε δείξει στη Lotus και στη McLaren απέναντι στη διαστημική Willimas του '92 αλλά και μέτα την αποχώρηση της Honda, ο Schumacher στη Benetton από τον πρώτο του αγώνα το 91 δίπλα στον Piquet αλλά και το 92 και 93 που η Benetton σαφώς δεν ήταν κορυφαίο μονοθέσιο και μόνο στα χέρια του Schumacher ήταν ανταγωνιστικό, αλλά και το '96 που η Ferrari μόλις προσπαθούσε να σοβαρευτεί και ήταν σαφώς πίσω από την Willlians . Γι' αυτό ας μην είμαστε απόλυτοι. Τα τελευταία χρόνια ο Schumacher οδηγούσε το κορυφαίο μονοθέσιο (φάνηκε και από τις επιδόσεις του Barrichello - μέτριου για μένα οδηγού) και γι αυτό δεν ήταν δυνατό να "φανεί" η διαφορά του Schumacher από τους άλλους. Αν ήταν σε μια "δεύτερη" ομάδα θα ήταν διαφορετικά. φέτος που η Ferrari δεν είναι ο απόλυτος κυρίαρχος πιστεύω ότι ο Schumacher θα ξανακάνει τη διαφορά.

Περιέργως πως συμφωνούμε σε όλα. Προφανώς και την τελευταία 10ετία ο Ταρίφας είναι ο κορυφαίος μακράν (μιλάμε για οδηγική ικανότητα πάντα). Αν και νομίζω ο Hakkinnen είχε μεγαλύτερο ταλέντο αλλά ήταν πολύ πιο άτυχος και δεν είχε την αναλυτική σκέψη του Ταρίφα. Και σ'αυτό είναι που κάνει τη διαφορά ο Γερμανός, είναι ίσως ο καλύτερος στην στρατηγική μετά τον Προστ.

Σε αυτό βέβαια τον βοηθάει πάρα πολύ και το επιτελείο του (Brawn κλπ. που τους είχε φέρει στη Ferrari από τη Benetton).

Προφανώς και παραδέχομαι τον Ταρίφα αλλά μου κάθεται στο λαιμό. Δεν είναι δυνατόν να λένε ότι είναι ο καλύτερος ever επειδή έχει όσα πρωταθλήματα έχει ο Prost και ο θεός μαζί.

Προφανώς και φέτος εύχομαι να μη σταυρώσει νίκη, αν και στο τέλος ίσως και να τα καταφέρει και να το σηκώσει. Με αντίπαλο τον Trulli... Γιατί ο Alonso αργά ή γρήγορα θα πέσει και η αγαπημένη μου McLaren θα αρχίζει πάλι να τινάζεται στον αέρα.

Για μένα πάντως οι 3 καλύτεροι είναι ο θεος, ο Ταρίφας και ο Clark, τον οποιο δεν έχω δει (αφού σκοτώθηκε το '68 νομίζω) αλλά από όσα έχω διαβάσει, παίζει να ήταν το μεγαλύτερο ταλέντο ever.

Kala mas exeis steilei teleiws me to keimeno parapanw.molis ebala mia kaseta pou exw grapsei apo ton alpha (to eixe peksei 2-3 xronia prin) pou exei ton THEO

na kanei 2 laps sto monaco me in-car camera.

.

..

...

....

Για τα τότε δεδομένα των αγώνων απλά ήτανε ο καλύτερος.....δεν ξέρω τι θα έκανε τώρα η 1-2 χρόνια μετά αλλά τότε ήτανε ο καλύτερος.

Ίσως και ο θεός γιαυτό τον πήρε έτσι.....τον πήρε την στιγμή της δόξας του....

Mporei o germanos na einai megalos odigos alla ton antipatho gia tis foustitses pou ekane ta palaiotera etoi.Milao gia tis mlkies pou ekane me ton Hill kai ton Vilnev.Sumfono me ton nzeppos gia ta peri antagonismoy ta teleutaia etoi pou eixame ton germano protathliti.To agonistiko tis ferrari htan makran kalytero toy antagonismoy.Poses fores o brazilianos tis ferrari ksekinise teleutaios kai brethike mexri kai tin 2 thesi?E den nomizo na einai mono odigikes ikanotites auto.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...