datanet Δημοσ. 13 Μαΐου 2005 Δημοσ. 13 Μαΐου 2005 Γεια σας! (η ερωτηση μου δεν ειναι προγραμματιστικη) Φτιαχνω ενα απλο προγραμματακι σε Visual Basic, (που έχει ενα Text1 και ενα Command1) και κανει τα εξης. Μολις πατησεις το κουμπακι τοτε το Text1 γραφει μερικες λεξεις στα Ελληνικα. Οταν όμως κανω select το κειμενο απο το Text1 και το κανω Copy (με δεξι κλικ) ...τοτε αν δοκιμασω να το κανω paste σε notepad τοτε βλεπω απο μπαρμπουτσαλα εως κινεζικα...!!! Τι φταιει ρε παιδια? Εχω Windows XP και εχω κανει τις απαραιτητες ρυθμισεις για Unicode και τετοια...αλλα αυτο δεν μπορω να καταλαβω γιατι δεν γινεται. Το θεμα ειναι οτι πριν κανω format, αυτο που σας περιγραψα στην αρχη δουλευε μια χαρα..... HELP ...γιατι θελω να το χρησιμοποιησω στη πτυχιακη!
clairvoyant Δημοσ. 13 Μαΐου 2005 Δημοσ. 13 Μαΐου 2005 Αν έχεις αγγλικά windows, ίσως ξέχασες να κάνεις την κλασική ρύθμιση: πίνακας ελέγχου -> τοπικές ρυθμίσεις.. και μετά δεν θυμάμαι ακριβώς (sorry αλλά είμαι με linux). Κάπου υπάρχει μια επιλογή για προχωρημένους και εκεί επιλέγεις Language for non unicode programs, όπου πρέπει να δηλώσεις την ελληνική. Ίσως να μην φταίει αυτό, αλλά μιας και είπες ότι το πρόβλημα εμφανίστηκε μετά από διαμόρφωση, δεν αποκλείεται..
datanet Δημοσ. 13 Μαΐου 2005 Μέλος Δημοσ. 13 Μαΐου 2005 Το εχω ηδη φτιαξει αυτο ...αλλα ουτε και παλι δουλευει.
Alcoholic Δημοσ. 13 Μαΐου 2005 Δημοσ. 13 Μαΐου 2005 Sta Regional Settings sto Control Panel prepei na exeis se 3-meries ellinika, (Greek-Greece-Greek). An oxi paei na pei den exoun mpei swsta ta ellinika. Proswpika, epeidi mou exei tyxei paromoia periptwsi, tsekare an exoun mpei swsta ta ellinika, asxeta me to an mporeis na grapseis ellinika.........
alkisg Δημοσ. 13 Μαΐου 2005 Δημοσ. 13 Μαΐου 2005 Αν γυρίσεις το πληκτρολόγιο στα ελληνικά ΠΡΙΝ κάνεις copy θα είναι ΟΚ. Αυτό συμβαίνει σε όλα τα μη Unicode ελληνικά προγράμματα. Η εφαρμογή σου είναι ANSI, οπότε τα Windows χρησιμοποιούν την ενεργή διάταξη πληκτρολογίου για να μετατράψουν το κείμενο σε Unicode. Για να το λύσεις προγραμματιστικά (να δουλεύει δηλαδή ανεξάρτητα από το ενεργό πληκτρολόγιο) θα πρέπει είτε να βάλεις το κείμενο σαν Unicode στο clipboard είτε να κάνεις append στο clipboard τα ελληνικά σαν «τοπικές ρυθμίσεις».
datanet Δημοσ. 14 Μαΐου 2005 Μέλος Δημοσ. 14 Μαΐου 2005 Αν γυρίσεις το πληκτρολόγιο στα ελληνικά ΠΡΙΝ κάνεις copy θα είναι ΟΚ. Αυτό συμβαίνει σε όλα τα μη Unicode ελληνικά προγράμματα. Η εφαρμογή σου είναι ANSI' date=' οπότε τα Windows χρησιμοποιούν την ενεργή διάταξη πληκτρολογίου για να μετατράψουν το κείμενο σε Unicode. Για να το λύσεις προγραμματιστικά (να δουλεύει δηλαδή ανεξάρτητα από το ενεργό πληκτρολόγιο) θα πρέπει είτε να βάλεις το κείμενο σαν Unicode στο clipboard είτε να κάνεις append στο clipboard τα ελληνικά σαν «τοπικές ρυθμίσεις».[/quote'] ΔΟΥΛΕΥΕΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙ !!!!!! ευχαριστω ολους για την προσπαθεια!!!!
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.