Προς το περιεχόμενο

AGP 2x ή 4x

abakas7

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
Όταν λες να καθορίσω αριθμό δειγμάτων τι εννοείς και πως γίνεται αυτό;

Eφόσον τρέχεις στα 1024*768*32, παίρνεις το κάθε παιχνίδι ένα ένα και δοκιμάζεις αν μπορείς να το τρέξεις με π.χ. 4xAA (AA for antialiasing ελληνικά "εξομάλυνση") και 16xAF (anisotropic texture filtering, ελληνικά "ανισοτροπικό φιλτράρισμα υφών"). Αν βαραίνει το παιχνίδι υπερβολικά τότε δοκιμάζεις 2xAA/8xAF για παράδειγμα και μέχρι του σημείου να βρεις την χρυσή τομή.

Βρες το πιο απαιτητικό/βαρύ παιχνίδι που έχεις και παίξε με 2xAA/8xAF αν παίζεται όντως, μπορείς άνετα να αφήσεις την ρύθμιση αυτή για όλα τα παιχνίδια και να τα απολαύσεις με καλύτερη ποιότητα απεικόνισης.

Επίσης αν θες σε παρακαλώ εξήγησέ μου πιο αναλυτικά τι εννοείς με αυτό:

΄Ενα σύστημα θα μπορούσε να είναι περιορισμένο από τον κεντρικό επεξεργαστή (CPU), την κάρτα γραφικών (GPU) ή και τα δύο. ΄Οταν ένα σύστημα είναι CPU limited, τότε οι επιδόσεις με το να προσθέσεις έναν Χ αριθμό δειγμάτων εξομάλυνσης και έναν Ψ αριθμό δειγμάτων ανισοτροπικού (ανάλογα πάντα φυσικά με την δύναμη της κάρτας γραφικών) ή να τρέξεις το παιχνίδι χωρίς αυτές είναι αρκετά μικρές.

Υποθέτω ότι θα δεις με 2xAA/4xAF μικρές διαφορές επιδόσεων στα παιχνίδια σου (σαν παράδειγμα), από το να μην βάλεις τίποτα απολύτως από τα 2 προαναφερόμενα. Αν φτάσεις στην πρώτη περίπτωση π.χ. 60 fps και στην δεύτερη 62 fps, είσαι στο σημείο που υπολογίζω.

Δημοσ.

Σε ευχαριστώ πολύ φίλε Ailuros, για την προθυμία να μου εξηγήσεις. Έκανα μερικούς συνδυασμούς σε αυτά που μου είπες και ο καλύτερος, από άποψη συνδυασμού απόδοσης και ποιότητας εικόνας, είναι 2xAA με 8xAF. Τώρα τα frames per second πώς μπορώ να τα μετρήσω; Υπάρχει κάποιο πρόγραμμα που κάνει αυτή τη δουλειά;

Δημοσ.
Σε ευχαριστώ πολύ φίλε Ailuros, για την προθυμία να μου εξηγήσεις. Έκανα μερικούς συνδυασμούς σε αυτά που μου είπες και ο καλύτερος, από άποψη συνδυασμού απόδοσης και ποιότητας εικόνας, είναι 2xAA με 8xAF. Τώρα τα frames per second πώς μπορώ να τα μετρήσω; Υπάρχει κάποιο πρόγραμμα που κάνει αυτή τη δουλειά;

To Θεό που με έκανε άνθρωπο :)

Ο Μπιλάρας με κάλυψε με το FRAPS. ΄Οτι άλλη απορία έχεις μην διστάσεις να ρωτήσεις. Τα περισσότερα παιδιά εδώ πάντα κάνουν ότι καλύτερο μπορούν να βοηθήσουν.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...