Akujin Δημοσ. 15 Μαΐου 2005 Δημοσ. 15 Μαΐου 2005 φίλοι! θα επιστρέψω όταν σκεφτώ κάτι, δεν μου έρχεται κάτι τώρα. γεια χαρά Edit: Avril Lavigne - Fuel an+mou arese sto knocking on heaven's door tou Dylan (san ermineia -to kommati oxi toso), edw sto fuel den mou arese pws to eipe/ekane to kommati Edit2: gia na exantlisw to thema Avril, akouste apla tin diaskeyi tis sto ''Chop Suey'' twn System Of A Down (kapou etyxe kai to akousa) -einai poly athlia epanektelesi, krima giati exei talento i Avril, to pisteyw
Gary Δημοσ. 15 Μαΐου 2005 Δημοσ. 15 Μαΐου 2005 voutia sta skata diladi. piaste tpt pio kseno. i ellada den paragei mousiki' date=' paragei giaourtia.(epi to pleiston) [/quote'] θεοδωράκης χατζιδάκης μικρούτσικος μούτσης λοίζος σαββόπουλος κουγιουμτζής τόκας σπανός νικολόπουλος μαρκόπουλος ξαρχάκος κραουνάκης μαχαιρίτσας αυτοί μάλλον δεν ειναι έλληνες
TheBoyFromSalina Δημοσ. 15 Μαΐου 2005 Δημοσ. 15 Μαΐου 2005 Puff Daddy / Faith Evans / 112 - I'll be missing you (αν λεγεται διασκευη ) Sinitta - Shame shame shame Dannii Minogue - This is it Ολες οι διασκευες απο Gareth Gates, Robson & Jerome και λοιπα σκουπιδοειδη της βρετανικης τηλεορασης Girls Aloud - I'll stand by you Girls aloud - Wicked game Wet wet wet - Love is all around και πολλα πολλα αλλα
Cristina Δημοσ. 15 Μαΐου 2005 Δημοσ. 15 Μαΐου 2005 Sinitta - Shame shame shame Το γνωστό της Izabella...;
TheBoyFromSalina Δημοσ. 15 Μαΐου 2005 Δημοσ. 15 Μαΐου 2005 Eιναι και τα 2 διασκευες απο disco επιτυχια (Shirley and company). Eιχαν βγει και τα 2 την ιδια περιοδο γυρω στο καλοκαιρι του 1992, αλλα ενω η Izabella τοχε πει εκπληκτικα (οπως φανταζομαι θα συμφωνεις) και τελειως διαφορετικα, η Sinitta ειχε μια πολυ χλιαρη βερσιον που ευτυχως δεν ακουστηκε πολυ.
Cristina Δημοσ. 15 Μαΐου 2005 Δημοσ. 15 Μαΐου 2005 Σωστά! Σωστά! Διασκευή ήταν κι αυτό! Και φυσικά συμφωνώ για την Izabella! Και αν δεν με απατά η μνήμη μου, δεν ήταν μόνο η ερμηνεία καταπληκτική, αλλά... και η ίδια... :roll: Γιατί ρε γμτ δεν μου έρχονται κακές διασκευές; Μάλλον είμαι πολύ δεκτική στις διασκευές και συνήθως τις βλέπω καλοπροαίρετα και αυτές που δεν με ενθουσιάζουν, φροντίζω να τις ξεχνάω. Σε αντίθεση με τα mixes που δεν τα πολυσυμπαθώ.
firegarden Δημοσ. 15 Μαΐου 2005 Δημοσ. 15 Μαΐου 2005 θεοδωράκης χατζιδάκης μικρούτσικος μούτσης λοίζος σαββόπουλος κουγιουμτζής τόκας νικολόπουλος μαρκόπουλος ξαρχάκος κραουνάκης μαχαιρίτσας αυτοί μάλλον δεν ειναι έλληνες Nα προσθεσω : Μαλαμας,Ιωαννιδης,Ξυδακης,Σπανος κλπ κλπ
paschalia Δημοσ. 15 Μαΐου 2005 Μέλος Δημοσ. 15 Μαΐου 2005 Μια διορθωση . Διασκευη ενος κομματιου ειναι να αλλαχτουν διαφορα σε αυτο (π.χ. οι στιχοι ή η μουσικη ή να γινει μπιτατο απο σλοου κλπ κλπ) . Επανεκτελεση ειναι να παρει ενας αλλος (εκτος του αρχικου ερμηνευτη ) το τραγουδι (αυτουσιο ) και να το ερμηνευσει αυτος .* Η διασκευη ειναι και αυτη ειδος επανεκτελεσης αλλα αυτο που ειχα κατα νου οταν εγραφα το πρωτο ποστ ηταν τραγουδια που δεν εχουν υποστει αλλοιωση στους στιχους η την μουσικη τους αλλα απλα τραγουδηθηκαν απο τριτους αυτουσια (με την ιδια μουσικη και τους ιδιους στιχους ) . Φυσικα δεν ειναι σε στενα πλαισια το ζητουμενο του θεματος αλλα μαλλον το ποσο επιτυχημενες ειναι οι διασκευες ενος κομματιου ειναι απο μονο του ξεχωριστο τοπικ (και ναι αυτο το λεει η βασιλισσα των ασχετων ποστς-σφηνων σε τοπικς ) *Ετσι πιστευω τουλαχιστον οτι ειναι τα πραγματα οσο αφορα τους ορισμους των λεξεων διασκευη-επανεκτελεση
Cristina Δημοσ. 15 Μαΐου 2005 Δημοσ. 15 Μαΐου 2005 Αν και διαφωνώ με αυτό (νομίζω πως ουσιαστικά είναι συνώνυμες έννοιες), μπορεί και να έχεις δίκιο. Δεν έχει τύχει να διαβάσω/ακούσω τον ορισμό της διασκευής ή της επανεκτέλεσης ποτέ. Πάντως, έτσι όπως το ορίζεις, δε νομίζω να έχω ακούσει ποτέ κάποια επανεκτέλεση. Ό,τι θυμάμαι να έχω ακούσει ήταν διασκευή με αλλαγές συνήθως στην μουσική και όχι στον στίχο, κάτι που είθισται να γίνεται σε τραγούδια που διακωμωδούν τον καλλιτέχνη, το τραγούδι, ή απλώς ένα γεγονός και δανείστηκαν την μουσική.
TheBoyFromSalina Δημοσ. 15 Μαΐου 2005 Δημοσ. 15 Μαΐου 2005 Εχει δίκιο η Πασχαλιά. Παραδειγμα επανεκτελεσης ειναι πχ το "Quand on n'a que l'amour" του Brel απο την Αλεξιου η το "Days of Pearly Spencer" του David McWilliams απο τον Marc Almond οπου δεν εχει αφαιρεθει / προστεθει τπτ. Διασκευη ειναι πχ αυτο της Ιzabella (την οποια δε θυμαμαι πως ειναι - 1 φορα τοχα δει στο βιντεο, αλλα μουχει μεινει οτι ειναι ξανθια και με ωραιο σωμα)
MariaTs. Δημοσ. 16 Μαΐου 2005 Δημοσ. 16 Μαΐου 2005 nai re paidia ' date=' imarton. wraio to thema den lew. alla ti kollisateme antzela dimitriou kai den kserw egw ti. [/quote'] Έλλειψα για λίγο και επανερχόμενη πρέπει να αισθάνομαι και ένοχη για κάτι που δεν μου άρεσε (Σήμερα - Άντζελα Δημητρίου), μιας και το θέμα έχει να κάνει με τις χειρότερες επανεκτελέσεις; :???: Η Στέλλα Βιολάντη δεν ήταν αυτή που είπε πρώτη το 'Φωτιά στα Σαββατόβραδα' και το έκανε σήμα κατατεθέν της η Άντζελα Δημητρίου; (Γιατί η πρώτη εκτέλεση δεν ήταν για να τρελένεσαι να της ακούς)! Άλλα πως να το κάνουμε από τότε που είπε το 'Σήμερα' του Σταμάτη Σπανουδάκη η Άντζελα μου'χει κάτσει στραβά σ'εκείνη την ερμηνεία! Το προτιμώ απ'τον Πάριο! :wink: Όσο δε για το ξένο ρεπερτόριο, άσε... εκεί είναι που γίνεται το 'έλα να δεις'! Κάποτε ακούγοντας ένα σχόλιο του Γιάννη Πετρίδη για το 'Stairway To Heaven' των Led Zeppelin είπε το εξής: 'ελπίζω να μη βγει σε hip-hop'! Την ίδια στιγμή ήδη κυκλοφορούσε συλλογή του MAD 'Mad Traxx' (1997) που περιείχε την hip-hop εκδοχή του κομματιού απ'τους GS Incorporated! Και επειδή το κομμάτι το έχουν σφαγιάσει διάφοροι, η αμέσως επόμενη εκδοχή που με 'φτιάχνει' και δεν με κουράζει να ακούω είναι αυτή των Far Corporation το 1985!
Moderators Gi0 Δημοσ. 16 Μαΐου 2005 Moderators Δημοσ. 16 Μαΐου 2005 .. Avril Lavigne - Fuel an+mou arese sto knocking on heaven's door tou Dylan (san ermineia -to kommati oxi toso)' date=' edw sto fuel den mou arese pws to eipe/ekane to kommati Edit2: gia na exantlisw to thema Avril, akouste apla tin diaskeyi tis sto ''Chop Suey'' twn System Of A Down (kapou etyxe kai to akousa) -einai poly athlia epanektelesi, krima giati exei talento i Avril, to pisteyw[/quote'] ...ειχα την ατυχια να ακουσω το fuel(..!@$ την γκαντεμια μου δηλαδη,τι ηταν αυτο!)αλλα για το Chop Suey τωρα το μαθαινω και θα το αποφυγω οπως ο διαολος το λιβανι. Πολυ χαλια απο αποψη φωνης και μονο(γιατι στα υπολοιπα δεν χωρανε σχολια),το master of puppets απο dream theater(..ε,δεν μου κολλουσε καθολου η φωνη του LaBrie με το κομματι).
DrLo Δημοσ. 16 Μαΐου 2005 Δημοσ. 16 Μαΐου 2005 Μη φευ-γεις[/url'] (421 kb) Δε θα συμφωνούσα ότι οι "Παίδες εν τάξει" έχουν αδικήσει το τραγούδι αυτό. Νομίζω πως ήταν μια πολύ προσεγμένη εκτέλεση. Και μόνο που επέλεξαν ένα τέτοιο τραγούδι και κατάφεραν τα το κάνουν να ακούγται συνέχεια από το ραδιόφωνο (όταν είχε πρωτοβγεί) πρέπει να σημαίνει κάτι. Πάντως κι εγώ είχα βρει άσχημη την εκτέλεση του "soldier of fortune" από τον Sfakianakis (όπως και το BLack magic woman). Να προσθέσω επίσης το "Nα μ' αγαπάς" από τον Ρόκκο. Ακόμα προσπαθεί ο koubaros να μάθει στο ανιψάκι του ότι μια φορά κι ένα καιρό ζούσε ένας τύπος που τον έλεγαν Παύλο και το τραγούδησε μόνο με κιθάρα. Εννοείται ότι εξαιρούνται οι "ερμηνίες στα fame story" όπου ξεχώρησαν τα "Να μ' αγαπάς" στο Fame Story 2 και το "Soldier of Fortune" από τον Αγαμέμνωνα.
paschalia Δημοσ. 16 Μαΐου 2005 Μέλος Δημοσ. 16 Μαΐου 2005 Κατι ασχετο. Εγραψε ενα ποστ χτες ο σπουκερος - σχετικο με τους ανωτερους- . Χτες μεχρι καποια στιγμη υπηρχε , μετα οχι , μετα ναι . Σημερα το πρωι το ειδα ξανα , τωρα οχι . Τι γινεται ? Βολτες το κανετε το ποστ να παρει αερα ?
DJ_XLR8 Δημοσ. 16 Μαΐου 2005 Δημοσ. 16 Μαΐου 2005 Κατι ασχετο.Εγραψε ενα ποστ χτες ο σπουκερος - σχετικο με τους ανωτερους- . Χτες μεχρι καποια στιγμη υπηρχε ' date=' μετα οχι , μετα ναι . Σημερα το πρωι το ειδα ξανα , τωρα οχι . Τι γινεται ? Βολτες το κανετε το ποστ να παρει αερα ?[/quote'] Απλά ίσως έτυχε την ώρα που το διάβαζες να το έκανα διαγραφή εγώ και να μην είχα ολοκληρώσει τη διαδικασία. Τώρα πάντως δε φαίνεται, εκτός αν κάνεις κλικ στην επιλογή "Εμφάνιση.." Μην ασχολείσαι με αυτόν, είναι γνωστός στα μέρη μας. Όλο αλλάζει username γιατί τον banάρουμε συνέχεια. Οι λόγοι, γνωστοί.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.