Προς το περιεχόμενο

Η χειροτερη επανεκτελεση ειναι ...του ?

paschalia

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Η Άντζελα Δημητρίου έχει δώσει πολλά όμορφα δείγματα απ'τις δουλειές της για το είδος που υποστηρίζει... Όμως ποτέ δεν πρόκειτε να ξεχάσω την εκτέλεση της (στην κυριολεξία) του μοναδικού 'Σήμερα' του Σταμάτη Σπανουδάκη που είχε ερμηνεύσει πρώτος και με μοναδικό πάθος ο Γιάννης Πάριος!

• Απαντ. 129
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

(Τώρα ό,τι κι αν πω, ναι την αγαπώ, σταλαγματιά από φωτιά κλπ) είναι ένα κλασικό παράδειγμα επιτυχίας του Νταλάρα σε πρώτη εκτέλεση, ............................

ο george το ξέρει; Το θεωρεί επιτυχία αυτό το γαυγάδικο;

ο george μετά το 79 είχε μια πάρα πολύ μεγάλη εππιτυχία με το: με τελείωσες..Αλλά τώρα κάνει ότι δεν το θυμάται..

Δεν είναι ούτε άγνοια-τόσα χρόνια φούρναρης ...μάλλον θα θυμάμαι περισότερα κι από το George. ούτε προκατάληψη απέναντι σε πρόσωπα. Στις 2ες εκτελέσεις ειδικά πολύ κοντά στην πρώτη το έγραψα και πιο πάνω: Το σιχαίνομαι...Το θεωρώ αισχίστου είδους εμπόριο ...

Ο George έχει κόψει ψωμί από πολλους συναδέλφους του ....Ποιός θυμάται το: μικρή πατρίδα; Το οικιοποιήθηκε ο george 5 μήνες μετά την κυκλοφορία του δίσκου - όπου συμμετείχε ο george σε 2 τραγούδια αλλά δεν είχε καταλάβει[μάλλον] ποιό κομμάτι ήταν το δυνατότερο..

Το 1ο ερμηνευτή ποιός τον θυμάται στην εποχή των σουξέ και της ταχύτητας....

Δημοσ.

Μπορει να εχεις δικιο,μπορει να εχεις κι'αδικο οσον αφορα τον Νταλαρα - δεν ξερω .

Αυτο που ξερω ειναι οτι το παρον τοπικ δεν εχει θεμα τις ''κλεψιες'' που κανει ο ενας καλλιτεχνης απο τον αλλον αλλα το ποσο καλα τις ερμηνευει .

Πχ . Τα Γενεθλια (οπως ολοι ξερουμε ) ειναι του Μπικακη , αλλα η ερμηνεια του Σφακιανακη τα εκανε πασιγνωστα (μιας και εγραψε ιστορια η ερμηνεια του σε αυτην την επανεκτελεση) .

Αντιθετως (οπως ειπα και στο πρωτο ποστ) ο Μαζωνακης το κατακρεουργησε το ''Τωρα οτι κι'αν πω'' γιατι πολυ απλα οχι απλως δεν εχει φωνη αλλα και πολυ θρασος για να πιστευει οτι μπορει να ερμηνευσει τραγουδια του Νταλαρα -ελπιζω να μην παρει θαρρος και να τον ακουσουμε να ερμηνευει Καζαντζιδη...

- Επισης σαν κακη επανεκτελεση να πω και την Μοσχολιου (στα δικα της τραγουδια) η οποια εχοντας χασει την φωνη της τα σκοτωνει .

Ειναι σαν να ακους εργατη (μεταναστη-προσφυγα κλπ) να προσπαθει να τραγουδησει ..

Δημοσ.

Σωστά..

μια μικρή αντιλογία

Σφακιανάκης και ερμηνεία είναι έννοιες που δεν συναντιούνται πουθενά.

έχει πει και Deep Purple ο ΝΟΤΙS......

Δημοσ.
(Τώρα ό' date='τι κι αν πω, ναι την αγαπώ, σταλαγματιά από φωτιά κλπ) είναι ένα κλασικό παράδειγμα επιτυχίας του Νταλάρα σε πρώτη εκτέλεση, ............................

ο george μετά το 79 είχε μια πάρα πολύ μεγάλη εππιτυχία με το: με τελείωσες..Αλλά τώρα κάνει ότι δεν το θυμάται..

Δεν είναι ούτε άγνοια-τόσα χρόνια φούρναρης ...μάλλον θα θυμάμαι περισότερα κι από το George. ούτε προκατάληψη απέναντι σε πρόσωπα. Στις 2ες εκτελέσεις ειδικά πολύ κοντά στην πρώτη το έγραψα και πιο πάνω: Το σιχαίνομαι...Το θεωρώ αισχίστου είδους εμπόριο ...

Ο George έχει κόψει ψωμί από πολλους συναδέλφους του ....Ποιός θυμάται το: μικρή πατρίδα; Το οικιοποιήθηκε ο george 5 μήνες μετά την κυκλοφορία του δίσκου - όπου συμμετείχε ο george σε 2 τραγούδια αλλά δεν είχε καταλάβει[μάλλον'] ποιό κομμάτι ήταν το δυνατότερο..

pptsmps, το «Μικρή Πατρίδα», δεν το οικειοποιήθηκε ο Νταλάρας, αλλά του το έδωσε ο ίδιος ο συνθέτης, ο Γιώργος Ανδρέου. :)

Όπως το έδωσε και στον Θεοχαρίδη. Καθώς και στην Αλεξίου και στον Φραγκούλη και στον Θηβαίο και στην Τσαλιγοπούλου και στον Ιωαννίδη και δεν ξέρω σε πόσους ακόμα. :)

Btw, δεν το έχω ακούσει ποτέ από τον Νταλάρα σε εκτέλεση από studio, παρά μόνον από ένα live στην Ιερά Οδό μαζί με τον Χρήστο Θηβαίο. :)

Σχετικά με τις χρονολογίες, πριν ζήτησες μια δικιά του επιτυχία και σου είπαμε, θα μπορούσαμε να πούμε κι άλλες πολλές. Δηλαδή ότι ήταν πριν το 79 ( :? ) δεν αναγνωρίζεται ως επιτυχία επειδή είναι παλιό τραγούδι; Δεν καταλαβαίνω το σκεπτικό σου. :)

Αν το «Με Τελείωσες» ή το «Κινδυνεύει η Ελλάς» δεν σου αρέσουν, αυτό δεν το κάνει λιγότερο επιτυχία. :)

Το «Διδυμότειχο Blues» μαζί με τον Μαχαιρίτσα, το θεωρώ από τα καλύτερα τραγούδια των 90s.

Παρομοίως και για τον Νότη Σφακιανάκη. Δεν είμαι fan του είδους του, αλλά δεν μπορώ να μην αναγνωρίσω την επιτυχία του. Και όσο για το τραγούδι που ανέφερε η Paschalia, δεν το έχω ακούσει από τον Σφακιανάκη, αλλά μόνο από τον Μπικάκη και όταν το τραγούδησε ο Σφακιανάκης, πράγματι αυτό το τραγούδι έγινε ευρέως γνωστό. Μέχρι τότε το ήξεραν ελάχιστοι.

Αν αυτό δεν θεωρείται επιτυχία τότε τί είναι; :)

Η προσωπική σου εκτίμηση δεν αλλάζει την πραγματικότητα. :)

Δημοσ.

Παρομοίως και για τον Νότη Σφακιανάκη. Δεν είμαι fan του είδους του' date=' αλλά δεν μπορώ να μην αναγνωρίσω την επιτυχία του. Και όσο για το τραγούδι που ανέφερε η [b']Paschalia[/b], δεν το έχω ακούσει από τον Σφακιανάκη, αλλά μόνο από τον Μπικάκη και όταν το τραγούδησε ο Σφακιανάκης, πράγματι αυτό το τραγούδι έγινε ευρέως γνωστό. Μέχρι τότε το ήξεραν ελάχιστοι.

Αν αυτό δεν θεωρείται επιτυχία τότε τί είναι; :)

Το θεμα δεν ειναι η επιτυχια αλλα αν τελικα το ειπε καλα το κομματι.

Κι εγω πιστευω οτι κινητρο του Σφακιανακη να κανει τις διασκευες ηταν να κανει γνωστα καποια κομματια σε ενα νεο κοινο και οχι απολυτα η εμπορικη επιτυχια. Παρολα αυτα δε μ'αρεσουν οι εκτελεσεις του.

Ποιός θυμάται το: μικρή πατρίδα;

:shock:

Mιλωντας για κακες ελληνικες διασκευες, μουρθε στο μυαλο μια ανευρη και χωρις παθος διασκευη του Μη φευγεις της Βουλας Γεωργουτη απο ενα συγκροτημα που... δε θυμαμαι πως το λενε.

Γενικοτερα θεωρω κακες διασκευες αυτες που δεν προσθετουν τιποτα καινουργιο στην αρχικη εκτελεση και παραμενουν στα πλαισια της "επανεκτελεσης".

Δημοσ.
Σφακιανάκης και ερμηνεία είναι έννοιες που δεν συναντιούνται πουθενά.

ΦΙΛΕ ΜΟΥ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΟΙ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟΙ ΕΧΘΡΟΙ ΤΟΥ ΝΟΤΗ ΠΑΡΑΔΕΧΟΝΤΑΙ ΟΤΙ ΤΟ ΔΥΝΑΤΟ ΤΟΥ ΣΗΜΕΙΟ ΕΙΝΑΙ Η ΕΡΜΗΝΕΙΑ,ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΟΣΟ ΟΙ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΕΣ ΤΗΣ ΦΩΝΗΣ ΤΟΥ(ΨΗΛΕΣ,ΧΑΜΗΛΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΛΟΙΠΑ)ΤΩΡΑ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΛΕΣ ΑΠΟ ΠΟΥ ΠΡΟΚΥΠΤΕΙ ΕΝΑΣ ΘΕΟΣ ΞΕΡΕΙ.ΑΝ ΠΕΡΙΜΕΝΕΣ ΝΑ ΠΕΙ DEEP PURPLE ΟΠΩΣ ΟΙ DEEP PURPLE ΜΑΛΛΟΝ ΕΧΕΙΣ ΜΠΕΡΔΕΥΤΕΙ ΛΙΓΟ.ΑΡΑΓΕ ΟΙ DEEP PURPLE ΘΑ ΛΕΓΑΝΕ ΤΗΝ "ΣΤΕΛΛΑ" ΟΠΩΣ ΑΥΤΟΣ?:) :) :)

ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΑ ΓΕΝΕΘΛΙΑ ΟΤΑΝ ΤΟ ΤΡΑΓΟΥΔΗΣΕ Ο ΜΠΙΚΑΚΗΣ ΗΤΑΝ ΑΠΛΑ ΕΝΑ ΚΑΛΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ.ΑΛΛΑ ΜΕ ΤΗΝ ΕΠΑΝΕΚΤΕΛΕΣΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΡΜΗΝΕΙΑ ΤΟΥ ΣΦΑΚΙΑΝΑΚΗ ΕΓΙΝΕ ΕΝΑ ΜΕΓΑΛΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ ΠΟΥ ΣΕ ΚΑΝΕΙ ΝΑ ΑΝΑΤΡΙΧΙΑΖΕΙΣ.

ΤΩΡΑ ΓΕΝΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗΣ ΕΠΑΝΕΚΤΕΛΕΣΕΙΣ ΝΟΜΙΖΩ ΟΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΜΕ ΣΕΒΑΣΜΟ ΣΤΟ ΠΡΩΤΟΤΥΠΟ ΚΑΘΩΣ ΕΠΙΣΗΣ ΒΟΗΘΑΝΕ ΝΑ ΜΑΘΟΥΝ ΤΑ ΝΕΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΕΓΑΛΑ ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ ΠΟΥ ΕΙΧΑΝ ΓΡΑΦΤΕΙ ΣΤΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ.ΕΛΑΧΙΣΤΟΙ ΝΕΟΙ ΣΗΜΕΡΑ ΘΑ ΓΝΩΡΙΖΑΝ ΤΟ "ΤΙ ΣΟΥ ΚΑΝΑ ΚΑΙ ΠΙΝΕΙΣ" ΤΗΣ ΠΑΝΟΥ ΠΟΥ ΤΟΣΟ ΩΡΑΙΑ ΤΡΑΓΟΥΔΗΣΕ Η ΑΣΛΑΝΙΔΟΥ 'H TO "AKOY BΡΕ ΦΙΛΕ" ΤΟΥ ΣΤΡΑΤΟΥ ΠΟΥ ΤΟ ΤΡΑΓΟΥΔΗΣΕ ΟΛΟΚΛΗΡΗ Η ΕΛΛΑΔΑ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟΝ ΝΟΤΗ.

Δημοσ.

Mιλωντας για κακες ελληνικες διασκευες' date=' μουρθε στο μυαλο μια ανευρη και χωρις παθος διασκευη του [b']Μη φευγεις [/b] της Βουλας Γεωργουτη απο ενα συγκροτημα που... δε θυμαμαι πως το λενε.

Γενικοτερα θεωρω κακες διασκευες αυτες που δεν προσθετουν τιποτα καινουργιο στην αρχικη εκτελεση και παραμενουν στα πλαισια της "επανεκτελεσης".

Δεν την ξέρω αυτή την Βούλα... :P

Αλλά μήπως εννοείς τους Παίδες Εν Τάξει; Αν κι έχω την εντύπωση πως και αυτό διασκευή ήταν, όμως έχω κολλήσει και δεν μπορώ να θυμηθώ! Γμτ! :P

Αν όντως λες αυτό το τραγούδι, οι Παίδες Εν Τάξει το είχαν πει πολύ καλά! :D

Γι αυτήν την Βούλα, δεν ξέρω... :lol: :P

Ααα! Θυμήθηκα επιτέλους κάποια διασκευή που δεν μου άρεσε... :P

«Λάμπης Λιβιεράτος - Το Κορίτσι Του Μάη» :P

ΦΙΛΕ ΜΟΥ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΟΙ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟΙ ΕΧΘΡΟΙ ΤΟΥ ΝΟΤΗ ΠΑΡΑΔΕΧΟΝΤΑΙ ΟΤΙ ΤΟ ΔΥΝΑΤΟ ΤΟΥ ΣΗΜΕΙΟ ΕΙΝΑΙ Η ΕΡΜΗΝΕΙΑ' date='ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΟΣΟ ΟΙ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΕΣ ΤΗΣ ΦΩΝΗΣ ΤΟΥΣ(ΨΗΛΕΣ,ΧΑΜΗΛΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΛΟΙΠΑ)ΤΩΡΑ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΛΕΣ ΑΠΟ ΠΟΥ ΠΡΟΚΥΠΤΕΙ ΕΝΑΣ ΘΕΟΣ ΞΕΡΕΙ.ΑΝ ΠΕΡΙΜΕΝΕΣ ΝΑ ΠΕΙ DEEP PURPLE ΟΠΩΣ ΟΙ DEEP PURPLE ΜΑΛΛΟΝ ΕΧΕΙΣ ΜΠΕΡΔΕΥΤΕΙ ΛΙΓΟ.ΑΡΑΓΕ ΟΙ DEEP PURPLE ΘΑ ΛΕΓΑΝΕ ΤΗΝ "ΣΤΕΛΛΑ" ΟΠΩΣ ΑΥΤΟΣ?:) :) :)

ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΑ ΓΕΝΕΘΛΙΑ ΟΤΑΝ ΤΟ ΤΡΑΓΟΥΔΗΣΕ Ο ΜΠΙΚΑΚΗΣ ΗΤΑΝ ΑΠΛΑ ΕΝΑ ΚΑΛΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ.ΑΛΛΑ ΜΕ ΤΗΝ ΕΠΑΝΕΚΤΕΛΕΣΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΡΜΗΝΕΙΑ ΤΟΥ ΣΦΑΚΙΑΝΑΚΗ ΕΓΙΝΕ ΕΝΑ ΜΕΓΑΛΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ ΠΟΥ ΣΕ ΚΑΝΕΙ ΝΑ ΑΝΑΤΡΙΧΙΑΖΕΙΣ.

ΤΩΡΑ ΓΕΝΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗΣ ΕΠΑΝΕΚΤΕΛΕΣΕΙΣ ΝΟΜΙΖΩ ΟΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΜΕ ΣΕΒΑΣΜΟ ΣΤΟ ΠΡΩΤΟΤΥΠΟ ΚΑΘΩΣ ΕΠΙΣΗΣ ΒΟΗΘΑΝΕ ΝΑ ΜΑΘΟΥΝ ΤΑ ΝΕΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΕΓΑΛΑ ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ ΠΟΥ ΕΙΧΑΝ ΓΡΑΦΤΕΙ ΣΤΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ.ΕΛΑΧΙΣΤΟΙ ΝΕΟΙ ΣΗΜΕΡΑ ΘΑ ΓΝΩΡΙΖΑΝ ΤΟ "ΤΙ ΣΟΥ ΚΑΝΑ ΚΑΙ ΠΙΝΕΙΣ" ΤΗΣ ΠΑΝΟΥ ΠΟΥ ΤΟΣΟ ΩΡΑΙΑ ΤΡΑΓΟΥΔΗΣΕ Η ΑΣΛΑΝΙΔΟΥ 'H TO "AKOY BΡΕ ΦΙΛΕ" ΤΟΥ ΣΤΡΑΤΟΥ ΠΟΥ ΤΟ ΤΡΑΓΟΥΔΗΣΕ ΟΛΟΚΛΗΡΗ Η ΕΛΛΑΔΑ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟΝ ΝΟΤΗ.[/quote']

Δεν έχω παρά να συμφωνήσω!!! :D

Μια παράκληση μόνο...

Να γράφεις με πεζά γιατί είναι πιο ξεκούραστα στον αναγνώστη αλλά και όταν γράφουμε με κεφαλαία σημαίνει πως φωνάζουμε. :)

Δημοσ.

Αλλά μήπως εννοείς τους Παίδες Εν Τάξει; Αν κι έχω την εντύπωση πως και αυτό διασκευή ήταν' date=' όμως έχω κολλήσει και δεν μπορώ να θυμηθώ! Γμτ! :P

Αν όντως λες αυτό το τραγούδι, οι [i']Παίδες Εν Τάξει[/i] το είχαν πει πολύ καλά! :D

Ααα! Θυμήθηκα επιτέλους κάποια διασκευή που δεν μου άρεσε... :P

«Λάμπης Λιβιεράτος - Το Κορίτσι Του Μάη» :P

Δεν έχω παρά να συμφωνήσω!!! :D

Μια παράκληση μόνο...

Να γράφεις με πεζά γιατί είναι πιο ξεκούραστα στον αναγνώστη αλλά και όταν γράφουμε με κεφαλαία σημαίνει πως φωνάζουμε. :)

Eχεις δικιο.Ξεχαστηκα,γιατι εγραφα ταυτοχρονα και σε αλλο φορουμ...:)

Δημοσ.

Εντάξει' date=' είπαμε ότι κουβέντα ίσως να μην μπορεί να γίνει. Αλλά γαυγάδικο; Δεν έχω ακούσει νεότερη εκτέλεση του τραγουδιού αυτού, αλλά έτσι όπως το έχω στο μυαλό μου, απέχει έτη φωτός από το να χαρακτηριστεί γαυγάδικο.

Κάτι που μου έρχεται πρόχειρα στο μυαλό είναι το Πεπρωμένο. Τραγούδι από το 1993. Αυτό πρέπει να το θυμάται γιατί το λέει συχνά.

Ο George έχει κόψει ψωμί από πολλους συναδέλφους του ....Ποιός θυμάται το: μικρή πατρίδα; Το οικιοποιήθηκε ο george 5 μήνες μετά την κυκλοφορία του δίσκου - όπου συμμετείχε ο george σε 2 τραγούδια αλλά δεν είχε καταλάβει[μάλλον] ποιό κομμάτι ήταν το δυνατότερο..

Εγώ αντιθέτως νομίζω ότι πολλοί θυμούνται τον πρώτο αλλά και πολλοί τον γνωρίζουν για πρώτη φορά, ακούγοντας το ίδιο τραγούδι από γνωστές φωνές, που συνήθως το κάνουν ευρύτερα γνωστό και μετά ανακαλύπτουμε και τις πρώτες, κάνοντας ότι τις ξέρουμε από πάντα επειδή εμείς ξέρουμε να ακούμε και να ξεχωρίζουμε από την αρχή.

Πάντως, επειδή είπες ότι δεν έχεις άγνοια αλλά είσαι και 40 χρόνια φούρναρης, να σου πω ότι η επανεκτέλεση της Μικρής Πατρίδας έγινε το 1998 μαζί με το Χρήστο Θηβαίο (αθώος!) ενώ η πρώτη εκτέλεση έγινε το 1995 άρα όχιι 5 μήνες μετά όπως είπες, στο δίσκο Μικρή Πατρίδα του Γιώργου Ανδρέου, όπου ο George είπε ένα και όχι δύο τραγούδια.

Δημοσ.

Αλλά μήπως εννοείς τους Παίδες Εν Τάξει; Αν κι έχω την εντύπωση πως και αυτό διασκευή ήταν' date=' όμως έχω κολλήσει και δεν μπορώ να θυμηθώ! Γμτ! :P

Αν όντως λες αυτό το τραγούδι, οι [i']Παίδες Εν Τάξει[/i] το είχαν πει πολύ καλά! :D

Α μπραβο,ναι. Μου χε κατσει οτι τους ελεγαν "Ετσι ντε" :lol:

Πρεπει να ακουσεις τη Βουλα!

Γνησια λαικη φωνη και πραγματικα σπαραζει οταν το λεει.

Γμτ τοχω μονο σε μια παλια κασετα, γραμμενο απο το ραδιο, αλλα κατι θα βρω να κανω. ;-)

Δημοσ.

ΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑ!!!

Αυτό καλέ είναι η 1η εκτέλεση! @_@

Πωπω!!! Και δεν μπορούσα να το θυμηθώ!!!

Να 'σαι καλά βρε Γιώργο! :*******

Δημοσ.

re ti sfakianakhs (akoma den pethane autos o malakas?) kai ti mazwnakhs (autos den pethane apo tosh koka pou pairnei?)Ante mhn parw to super shotgun kai sas ektelesw egw olous.H ellhnikh mousikh paei kata diaolou(den xerw an htan pote sta kala ths)

Δημοσ.

nai re paidia , imarton. wraio to thema den lew. alla ti kollisate

me antzela dimitriou kai den kserw egw ti.

voutia sta skata diladi. piaste tpt pio kseno. i ellada den paragei mousiki,

paragei giaourtia.(epi to pleiston)

vevaia tha mou peis milame gia tis xeiroteres epanekteleseis

opote gia skata tha milisoume

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...