Προς το περιεχόμενο

Maxthon kai security

Xvipes

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

xrisimopoiw ton maxthon intert explorer edw k 1.5 xrono(apo tote pou itan myIE2) kai mporw na pw oti me exei ikanopoihsei apolita oso afora to serfing.alla mipos to security tou den einai kalo?to lew gia ton logo oti exw kolisei arketa spyware pou isws an xrisimopoiousa ton firefox na min ta eixa kolisei.kanw sinexeia ta updates pou bgainoun,alla kai pali exw tous endiasmous mou gia ton logo oti einai add-on tou explorer.oi ypoloipoi xrhstes tou maxthon ti lete gia to security tou?aksizei oso o firefox-opera i' einai opws o ie???

Δημοσ.

Χρησιμοποιώ κι εγώ τον MyIE2/Maxthon εδώ και *πολύ* καιρό. Πλέον δεν μπαίνω στο τριπάκι να κυνηγάω κάθε νέα έκδοση που βγαίνει (αυτή τη στιγμή παίζω με την 1.1.120) αλλά προτιμώ τις εκδόσεις που δίνονται ως "σταθερές" για κανένα 3μηνο (εννοείται πως άν βρεθεί κανένα παρανοϊκό πρόβλημα αναβαθμίζομαι άμεσα!). Στο σπίτι τον δουλεύω σε win2000sp4/ie5.5sp2 & στην δουλειά σε win2000sp4/ie6sp1 και, μετά από πολλές δοκιμές, μπορώ να πω ότι η ασφάλεια που παρέχει στο σερφάρισμα είναι εφάμιλλη του Firefox και αισθητά καλύτερη από την ασφάλεια του ΙΕ5.5/6.

Πρόσεξε όμως το εξής: εδώ και αρκετό καιρό προσπαθώ να κάνω με Linux live CD (Knoppel => Firefox 1.0) το "παραγωγικό" σερφάρισμα (...ό,τι κατάλαβες...) και δεν είμαι πλήρης γνώσεων των νέων απειλών που κυκλοφοράνε online - παρόλα αυτά δεν βλέπω κάποιο πλεονέκτημα του FF απέναντι στον Maxthon για να το "γυρίσω" και στα win.

Σχετικά με τα spyware που κολλάς... Δες τα παρακάτω *freeware* utilities...

SpywareBlaster:

http://www.javacoolsoftware.com/spywareblaster.html

Merijn.org >>> HijackThis:

http://www.spywareinfo.com/~merijn/downloads.html

CWShredder >>> "Download stand-alone version of CWShredder":

http://www.intermute.com/spysubtract/cwshredder_download.html

...συν το εμπορικό Ad-aware Pro (http://www.lavasoftusa.com/software/adawareprofessional/)... και μάλλον θα καθαρίσεις ;-)

Αμα συνεχιστούν τα "ντράβαλα" ξαναποστάρισε - εδώ είμαστε!

Δημοσ.

nemos exw kollisei kati spyware pou eixa ftasei se ena shmeio na scanarw ton skliro mou me 4 diaforetika adware removals k min feygoun!!!pisteuw oti an kolliseis diskola feygoun.tespa.dld esy les oti to firefox paei kalitera se asfaleia?

Δημοσ.

Σε Windows 2000+ με ΙΕ5.5sp2+ (εννοείται με ενημερώσεις service packs & security patches) έχω δει ότι ο Firefox και ο Maxthon είναι ισοδύναμοι σε θέματα ασφάλειας. Ο ΙΕ δεν είναι τόσο ασφαλής γιατί εξαρτάται αποκλειστικά από τα Microsoft updates ενώ, όπως ίσως έχεις ήδη διαπιστώσει, ο Maxthon έχει ενσωματώσει λειτουργίες που του επιτρέπουν να στέκεται πολύ καλύτερα.

Από την στιγμή όμως που δουλεύεις με MS-Windows είσαι υποχρεωμένος πλέον να κάνεις μερικά πράγματα (ή να στα κάνουν άλλοι) τα οποία επηρεάζουν την καλή λειτουργία του pc είτε online είτε offline. Μερικά από αυτά είναι τα εξής:

# συντήρηση/ενημέρωση λειτουργικού

# συντήρηση/ενημέρωση browser

# εγκατάσταση/ρύθμιση προγραμμάτων

# εγκατάσταση/ρύθμιση/ενημέρωση antivirus

# εγκατάσταση/ρύθμιση firewall

# συντήρηση/καθάρισμα registry

# συντήρηση αρχείων

# ...και ΚΥΡΙΩΣ, δυνατότητα γρήγορης διάγνωσης ότι όλα πάνε ΟΚ σε περίπτωση που δεις προβλήματα, π.χ. καθυστέρηση στην εκτέλεση προγραμμάτων ή στο άνοιγμα αρχείων.

Ειδικά το τελευταίο σημαίνει ότι προτιμάς π.χ. το όχι-τέλειο-πρόγραμμα antivirus που γνωρίζεις από το σούπερ-ντούπερ-καραGamato-antivirus-firewall-spywareKiller που όλοι προτείνουν αλλά εσύ δεν ξέρεις να "κουρδίσεις" σωστά, γιατί τότε δεν θα δουλεύεις με το pc αλλά το σούπερ-ντούπερ-καραGamato-antivirus-firewall-spywareKiller πρόγραμμα θα δουλεύει με σένα!

Αν λοιπόν καλυφθείς από τα παραπάνω, μπορείς να είσαι σίγουρος ότι εύκολα ή δύσκολα θα καθαρίζεις άμα σου προκύπτει κανένα spyware. Οσο για τα 4 διαφορετικά anti-spyware... Καλύτερα να γνωρίζεις πολύ καλά ένα (παρά να έχεις 3 προγράμματα να τρέχουν στο background και να σου κάνουν το pc χελώνα) και να συμπληρώνεις την διάγνωσή σου με κάποιο πρόγραμμα όπως το HijackThis, ή να κάνεις "παραγωγικό" σερφάρισμα με κάποια διανομή Linux (live CD ή εγκατεστημένη).

[[ Τα παραπάνω είναι προσωπικές απόψεις που σχηματίστηκαν κατά 85% από εμπειρία - σε περίπτωση διαφωνίας ας μην καταφύγουμε σε άνευ ουσίας ειρωνίες, ας μην λησμονήσουμε ότι το post έχει ένα συγκεκριμένο θέμα και, κυρίως, ας σκεφτούμε τον φίλο που περιμένει κάποια συμβουλή μας για να λύσει τις απορίες του και να πάει παρακάτω ]]

Δημοσ.

Kι εγώ χρήστης του Μaxthon είμαι.

Πολύ καλός browser (IE clone στην ουσία).

Εάν θέλετε να μην κολλάτε τζάμπα mal-spy-wares απλά απενεργοποιείστε τα java scripts & activeX controls από τις επιλογές Μaxthon.

Oπου σας χρειάζονται απλά τις ενεργοποιείτε.

Δημοσ.

...Κι επειδή με την πολυλογία ξέχασα το σημαντικότερο...

Πέρα από την ασφάλεια σ' έναν browser υπάρχει και η λειτουργικότητα. Αν έβλεπα τον FF σαν πιο ασφαλή ή πιο λειτουργικό από τον Maxthon θα προβληματιζόμουν... αλλά για τα δικά μου κριτήρια είναι λιγότερο λειτουργικός & εξίσου ασφαλής, οπότε μένω στον Maxthon όταν σερφάρω με Win.

Αντίστοιχα, σε Linux δεν μπορώ να βρω κάτι πιο λειτουργικό από τον FF, οπότε είναι η επιλογή μου.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...