Innersense Δημοσ. 11 Μαΐου 2005 Δημοσ. 11 Μαΐου 2005 Γεια χαρά Έχω ένα πρόβλημα για το οποίο δεν ξέρω ούτε τι τίτλο στο thread να βάλω, ούτε σε ποια κατηγορία ανήκει! (Wardware, Λογισμικό, OS?) Αποφάσισα λοιπόν να το βάλω εδώ και ότι γίνει... αυτό που με καίει εξάλλου είναι να βρεθεί η λύση. Το πρόβλημα μου λοιπόν είναι ότι στο Laptop μου, ένα Acer Aspire 1362WLMi δεν μπορώ να βάλω τόνο στα ελληνικά!! Το πρόβλημα φυσικά δεν υπάρχει εξαρχής αλλά από τη στιγμή που του έκανα Format (Από Windows XP GR Home SP2 σε Windows XP EN Pro SP2 για ευνόητους λόγους) και παρόλο που βρήκα όλους τους drivers για συσκευές, αυτό το θέμα μου έχει σπάσει τα νεύρα! Έχω την εντύπωση ότι είχα δει ένα παρόμοιο Thread στο παρελθόν αλλά δεν κατάφερα να το βρω... Αν μπορεί να βοηθήσει κάποιος θα είμαι εύνομων...
capthookb Δημοσ. 11 Μαΐου 2005 Δημοσ. 11 Μαΐου 2005 Με το ALt+: (dipla apo to L) Καμία σχέση! Ένας φίλος μου είχε πάρει πρόσφατα ένα Aspire, δε θυμάμαι μοντέλο. Αυτό με τον τόνο δεν το είχα δει, ίσως υπήρχε το πρόβλημα. Το \ σου δουλεύει; π.χ οταν πας να γράψεις μια διεύθυνση στον internet browser; Το πρόβλημα στου φίλου μου ήταν το ότι το πληκτρολόγιο ήταν γυρισμένο default σε UK ή Japan νομίζω και με ένα patch που δεν ξέρω κι εγώ που το βρήκα, διορθώθηκε το πρόβλημα. Αν θες στο στέλνω.
HexStatic Δημοσ. 11 Μαΐου 2005 Δημοσ. 11 Μαΐου 2005 Pantos sto diko mou aspire etsi einai o tonos. Les na lew psemata?
Innersense Δημοσ. 11 Μαΐου 2005 Μέλος Δημοσ. 11 Μαΐου 2005 Φίλε HexStatic λες αν ήταν τόσο απλό να έμπαινα στην διαδικασία να ρωτήσω? Το πλήκτρο : (δίπλα στο L) δουλεύει μια χαρά όταν το πληκτρολόγιο είναι γυρισμένο στα Αγγλικά αλλά δεν κάνει τίποτα απολύτως όταν το πληκτρολόγιο είναι γυρισμένο στα Ελληνικά. capthookb αν σου είναι εύκολο ρίξε μια ματιά μήπως το βρείς και μου το στείλεις και βρω καμιά άκρη. Επίσης οποιοδήποτε link σχετικά θα βοηθούσε. Να σημειώσω ότι και εγώ για defaul έχω το English International πληκτρολόγιο αλλά αυτό δεν παίζει κανένα ρόλο αφού έτσι το έχω σε όλους τους υπολογιστές μου και με Alt+Shift αλλάζω σε Ελληνικά.
HexStatic Δημοσ. 11 Μαΐου 2005 Δημοσ. 11 Μαΐου 2005 Innersense otan theleis na baleis tono prwta patas to : (den emfanizetai tipota) kai meta an patiseis to grama mpenei o tonos. ( to alt telika den xreiazetai)
capthookb Δημοσ. 11 Μαΐου 2005 Δημοσ. 11 Μαΐου 2005 Το βρήκα το rar αρχείο, μόνο που το μοντέλο του φίλου μου ήταν το Aspire 1673. Πάντως το είχα κατεβάσει από αυτή τη σελίδα: http://csd.acer.com.tw/SI%5CDownload2.nsf/NotebookWeb?OpenView Δώσε μου email αν θες να στο στείλω, αλλιώς βρες το από την πιο πάνω σελίδα.
capthookb Δημοσ. 11 Μαΐου 2005 Δημοσ. 11 Μαΐου 2005 Pantos sto diko mou aspire etsi einai o tonos. Les na lew psemata? Δεν είπα ότι λες ψέμματα. Σε όλα τα qwerty πληκτρολόγια έτσι μπαίνει ο τόνος. Εξ'άλλου λέει ότι πριν κάνει format έβαζε τόνους, που σημαίνει πως ήξερε τον τρόπο. Να σημειώσω ότι και εγώ για defaul έχω το English International πληκτρολόγιο αλλά αυτό δεν παίζει κανένα ρόλο αφού έτσι το έχω σε όλους τους υπολογιστές μου και με Alt+Shift αλλάζω σε Ελληνικά. Δεν αναφέρομαι στην default γλώσσα που έχεις επελεγμένη στο λειτουργικό σύστημα, αλλά στη διάταξη του πληκτρολογίου, δηλαδή την αντιστοιχία των πλήκτρων με γράμματα. Αυτό θα το δεις π.χ αν κάνεις boot σε Dos με ελληνικά και προσπαθήσεις να βάλεις εκεί τόνο. Αν είναι το πρόβλημα όμοιο με αυτό που αντιμετώπισα κι εγώ, τότε δε θα μπαίνει ούτε εκεί ο τόνος.
martyras Δημοσ. 11 Μαΐου 2005 Δημοσ. 11 Μαΐου 2005 An kai den einai o tomeas mou alla ta 8ymamai logw agglias: 1) Gia na katalaveis ti diataxh plhktrologiou exeis, koita pou vrisketai to @. Syni8ws an vrisketai mazi me to 2 einai US. An einai katw dexia mazi me to ' tote einai UK. Opote analoga me ayta orizeis thn arxikh glwssa sto Control Panel->Regional Settings->Languages. 2) San 2h glwssa vazeis ta Greek (Latin) kai meta sto Control Panel->Regional Settings->Languages->Advanced kai orizeis thn Greek gia ta mh unicode programmata. Kanonika epilegei aytomata ola ta Greek sto codepage akrivws apo katw, alla kane ena check na deis an ola pou exoun sxesh me Greek einai tickarismena. Meta apo afta, kanonika, den 8a prepei na exeis kanena provlima.
Innersense Δημοσ. 11 Μαΐου 2005 Μέλος Δημοσ. 11 Μαΐου 2005 martyras το @ είναι μαζί με το 2 κλασικά στα Regional Settings έχω ΠΑΝΤΟΥ Greek Στα layout του keyboad έχω Greek σκέτο και κανονικά δεν θα έπρεπε να έχει πρόβλημα Απ ότι έχω δεί υπάρχουν διαθέσιμα: Keyboard layout/IME: Greek (220) Greek (220) Latin Greek (319) Greek (319) Latin τα έχω δοκιμάσει και αυτά αλλά τίποτα... capthookb απο ένα αντίστοιχο link σαν κι αυτό κατέβασα τους drivers για το δικό μου πριν κάνω Format. Αρχειάκι για το πληκτρολόγιο δεν βρήκα για το δκιό μου τουλάχιστον. Εσύ τι ακριβώς πρόβλημα είχες στο δικό σου και στο έλυσε το patch? feel free to send any mail: [email protected]
capthookb Δημοσ. 11 Μαΐου 2005 Δημοσ. 11 Μαΐου 2005 Δεν δούλευε το πλήκτρο \\\\\\\\. Δε μπορούσα να γράψω με τίποτα δηλαδή το χαρακτήρα αυτό, εκτός από copy paste Η σελίδα που κατέβασα το utility (kbmatrix) είναι αυτή: http://csd.acer.com.tw/SI/Download2.nsf/1815c7c6f8aff65d48256bdd0035cffd/cad7031704849db348256f63002cb36b?OpenDocument&Highlight=0,keyboard
Innersense Δημοσ. 16 Μαΐου 2006 Μέλος Δημοσ. 16 Μαΐου 2006 ε χμμμ αν και απίστευτο φίλε στην περίπτωση μου το πρόβλημα λύθηκε με... το επόμενο format. Και το περίεργο είναι ότι έχω κάνει 3 format από τότε και ουδέποτε το είχα ξανά το πρόβλημα. Ειλικρινά δεν ξέρω πως είχε προξενηθεί και ουδέποτε κατάλαβα...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.