Sadako Δημοσ. 10 Μαΐου 2005 Δημοσ. 10 Μαΐου 2005 Κατ'αρχάς το βάζω εδώ το topic, γιατί είναι ένα θέμα που με έχει απασχολήσει γενικότερα σε πολλές εφαρμογές, και όχι μόνο για το AutoGK. Όταν λοιπόν δουλεύει το Autogk, η CPU usage κολλάει στο 100% (έχω P4 2,4Ghz με 512MB DDR). Και το θέμα είναι ότι δεν μπορώ να δουλέψω τίποτα άλλο, ή τουλάχιστον ό,τι κι αν πάω να κάνω σέρνεται (λογικά). Εντάξει, δεν "αξίωνα" να δουλεύω καμιά βαριά εφαρμογή ταυτόχρονα, ή να παίζω κανένα παιχνίδι, αλλά ήθελα να μπορώ πχ ταυτόχρονα να είμαι άνετα στο ίντερνετ και να κατεβάζω τίποτα.. άσε που έχω πάντα έναν φόβο (χωρίς να ξέρω αν ισχύει), ότι αν δουλεύω και τίποτα άλλο ταυτόχρονα, μπορεί να επηρεαστεί η ποιότητα της συμπίεσης, να έχει τίποτα κολλήματα η ταινία κλπ.. Αυτό που θέλω να μάθω, είναι αν υπάρχει τρόπος, είτε μέσα απο τα windows, είτε μέσα απο κάποια εφαρμογή, να ρυθμίσω τι ποσοστό απο τη CPU θα δεσμεύει η κάθε εφαρμογή. Δηλαδή να μπορώ στην προκειμένη περίπτωση, να βάζω για το AutoGK την CPU να πηγαίνει μέχρι το 70%, και ας αργεί παραπάνω το encoding.. Κάτι παρόμοιο ισχύει πχ και για το VirtualDub, και για κάποιες άλλες εφαρμογές..
Z3R@tuL Δημοσ. 10 Μαΐου 2005 Δημοσ. 10 Μαΐου 2005 Αν θυμάμαι καλά (γιατί έχω πολύ καιρό να ασχοληθώ με GordianKnot) είχε την εντολή να χρησιμοποιεί λιγότερο CPU θέτωντας το priority από Low μέχρι High. Δεν ξέρω αν το έχει και το AutoGK αυτό. Πάντως αν δεν το έχει μπορεί μέσω του Windows Task Manager (πατώντας Ctrl+Shift+Esc) και στην καρτέλα Processes να βρεις το .exe του AutoGK (μάλλον AutoGK.exe θα είναι ή κάτι παραπλήσιο) και κάνωντας δεξί κλικ επάνω του να του ορίσεις το priority (από την επιλογή Set Priority) από Below Normal ως Low. Έτσι το πρόγραμμα θα παίρνει λιγότερη μνήμη αλλά δεν ξέρω αν "απαιτεί" 100% οπότε και θα έχεις μετά προβλήματα στο encoding.
qspock Δημοσ. 10 Μαΐου 2005 Δημοσ. 10 Μαΐου 2005 Μα και φυσικα υπαρχει επιλογη στο προγραμμα που τρεχει το auto GK, μπορεις να βαλεις απο idle μεχρι high priority. Απλα την ενεργοποιεις κατα τη διαρκεια του encoding. Η ρυθμιση ειναι οπως και στο virtual dub. Για δες το καλυτερα...
kleidokratwr Δημοσ. 11 Μαΐου 2005 Δημοσ. 11 Μαΐου 2005 akoma kai to task manager, mporeis na dwseis katallhlo priority sthn process.. kanthn bellow normal px, kai 8a douleveis aneta opoiadhpote elafria efarmofh..
Sadako Δημοσ. 11 Μαΐου 2005 Μέλος Δημοσ. 11 Μαΐου 2005 Μα και φυσικα υπαρχει επιλογη στο προγραμμα που τρεχει το auto GK, μπορεις να βαλεις απο idle μεχρι high priority. Απλα την ενεργοποιεις κατα τη διαρκεια του encoding. Η ρυθμιση ειναι οπως και στο virtual dub. Για δες το καλυτερα... Μέσα απο το πρόγραμμα του AutoGK δεν υπάρχει τέτοια επιλογή. Προφανώς εννοείς κι εσύ μέσα απο τον Task manager και τα properties του συγκεκρικεμένου process. Ελπίζω πάντως, αυτό να επηρεάζει το encoding μόνο ως προς το χρόνο που θα κάνει να τελειώσει και όχι ως προς ο,τιδήποτε άλλο (πχ σπασίματα στην εικόνα του βίντεο μετά)..
capthookb Δημοσ. 11 Μαΐου 2005 Δημοσ. 11 Μαΐου 2005 άσε που έχω πάντα έναν φόβο (χωρίς να ξέρω αν ισχύει), ότι αν δουλεύω και τίποτα άλλο ταυτόχρονα, μπορεί να επηρεαστεί η ποιότητα της συμπίεσης, να έχει τίποτα κολλήματα η ταινία κλπ.. Δεν ισχύει αυτό. Απλά αργεί περισσότερο να τελειώσει το encoding, τίποτα άλλο.
qspock Δημοσ. 11 Μαΐου 2005 Δημοσ. 11 Μαΐου 2005 Μέσα απο το πρόγραμμα του AutoGK δεν υπάρχει τέτοια επιλογή. Προφανώς εννοείς κι εσύ μέσα απο τον Task manager και τα properties του συγκεκρικεμένου process. Ελπίζω πάντως, αυτό να επηρεάζει το encoding μόνο ως προς το χρόνο που θα κάνει να τελειώσει και όχι ως προς ο,τιδήποτε άλλο (πχ σπασίματα στην εικόνα του βίντεο μετά).. Βρε ποιο task manager, μια χαρα επιλογη υπαρχει στο ιδιο το auto gordian knot, απλα την αλλαζεις μονο κατα την διαρκεια του encoding. Για βαλτο να κανει encoding, χρησιμοποιει το virtual dub, με λιγα λογια ανοιγει ενα νεο προγραμματακι το οποιο αναλαμβανει το encoding του video (αφου περασει το encoding για τον ηχο). Αυτο το προγραμμα εχει ολοκληρη ταμπελα με priorities, απο high με full cpu usage ως idle οπου μπορεις να φωρτωσεις ταυτοχρονα και να τρεξεις ακομα και παιχνιδια χωρις προβλημα. Μη με βαζεις τωρα να ριπαρω DVD για να φτιαξω avi και να σου πω ενα ενα τα βηματα... Οσο για σπασιματα και κακο encoding λογικα δεν υφισταται τετοιο θεμα... απλα αργει πολυ περισσοτερο αλλα οταν κλεισεις το παιχνιδι επανερχεται.
Sadako Δημοσ. 11 Μαΐου 2005 Μέλος Δημοσ. 11 Μαΐου 2005 Ναι οκ, μετά το σκέφτηκα ότι θα μπορούσα να το κάνω με το Vdub που ανοίγει μέσα απο το AutoGK :-| .. Απλά επειδή δεν έχω ξαναασχοληθεί με το θέμα, να ρωτήσω. Όταν το βάλω πχ στο idle. Θα μπαίνει θέμα προτεραιότητας μόνο όταν χρειαστεί? δηλαδή θα χρησιμοποιεί ούτως ή άλλως μόνο το 50% πχ της CPU? Ή αν δεν τρέχει καμιά άλλη εφαρμογή θα χρησιμοποιεί το 100%, και μόνο αν ανοίξω τίποτα άλλο θα δίνει όσο χρειάζεται στις υπόλοιπες εφαρμογές και το υπόλοιπο θα το παίρνει το AutoGK??
accipio Δημοσ. 11 Μαΐου 2005 Δημοσ. 11 Μαΐου 2005 Ναι οκ, μετά το σκέφτηκα ότι θα μπορούσα να το κάνω με το Vdub που ανοίγει μέσα απο το AutoGK :-| .. Απλά επειδή δεν έχω ξαναασχοληθεί με το θέμα, να ρωτήσω. Όταν το βάλω πχ στο idle. Θα μπαίνει θέμα προτεραιότητας μόνο όταν χρειαστεί? δηλαδή θα χρησιμοποιεί ούτως ή άλλως μόνο το 50% πχ της CPU? Ή αν δεν τρέχει καμιά άλλη εφαρμογή θα χρησιμοποιεί το 100%, και μόνο αν ανοίξω τίποτα άλλο θα δίνει όσο χρειάζεται στις υπόλοιπες εφαρμογές και το υπόλοιπο θα το παίρνει το AutoGK?? Το δεύτερο.
qspock Δημοσ. 12 Μαΐου 2005 Δημοσ. 12 Μαΐου 2005 Στο idle και τρεχοντας μια βαρια εφαρμογη (π.χ. παιχνιδι) δινει ΟΛΗ τη CPU στο παιχνιδι (παιζεις σαν να μην κανεις encoding) και το encoding "παγωνει", μενει ουσιαστικα στασιμο μεχρι να ελευθερωθουν οι ποροι (κλεισει το παιχνιδι). Απο κει και περα, βαζοντας priority low, medium, κλπ δινει ολο και μεγαλυτερο ποσοστο cpu στο auto GK.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.