gassim Δημοσ. 19 Μαΐου 2005 Δημοσ. 19 Μαΐου 2005 δεν καταλαβαίνω γιατί γυρνάτε μια αντιπαράθεση απόψεων σε προσωπικό επίπεδο. Δεν είχα σκοπό να αναφερθώ σε κάποιον προσωπικά (πόσο μάλλον να μιλήσω απαξιωτικά) και αν το έκανα ζητώ συγνώμη. την ορολογία με την μπάλα και την εξέδρα δεν την έχω καταλάβει, θεωρώ οτι είπαμε ολοι τις απόψεις μας και απο εδω και μπρός απλως συντηρούμε ανοιχτό ενα θρέντ που θα έπρεπε να έχει κλείσει. Αυτό το "ΟΛΟΙ" που γράφεις ρεντ δεν θα το έγραφες αν διάβαζες αυτά που έχω γράψει, είπα απο το πρώτο ή δεύτερο πόστ μου ότι υπάρχουν οι περιπτώσεις που περιγράφεις απλά προσωπική μου εκτίμηση (που δεν είσαι υποχρεωμένος να υιοθετήσεις) είναι οτι τώρα πια είναι λίγες και μάλιστα τις χαρακτήρισα παθολογικές . Ποιό μοντέλο κινητού έχω δεν θυμάμαι να είπα, αρα είναι λίγο άτοπο το σχόλιο σου black_rider. αντε φτάνει τώρα, όποιος συμφωνεί συμφωνεί, όποιος διαφωνεί διαφωνεί καλά να περνάτε και πάλι συγνώμη αν έθιξα κάποιον
getty Δημοσ. 19 Μαΐου 2005 Δημοσ. 19 Μαΐου 2005 Εγώ πάλι θεωρώ για τον ευατό μου μέγιστη σπατάλη να σκάσω 300+ για κινητό, γιατί παραείναι ακρίβο και δεν αξίζουν οι υπηρεσίες που προσφέρει τόσα λεφτά, άσε που θα το έχω άγχος μη μου το κλέψουν. Έχω σκάσει αρκετά λεφτά όμως σε άλλα πράγματα που γουστάρω. Συμπερασμα, περι ορέξεως..., άλλος τη βρίσκει με αυτοκίνητα, άλλος με overclocking, άλλος με broadband, και άλλος με κινήτα. Βίτσια είναι αυτά και τα πληρώνεις ακριβά συνήθως. Και δεν υπάρχει ηθική διάσταση, γιατί αγοράζεις ακριβό κινητό? Γιατί έτσι μου γουστάρει (ξέρω γω του δίνει χαρά να βλέπει 65000 χρώματα, τον φτιάχνει). Τώρα περί υλιστικής κοινωνίας και προτροπές για απαλλάγη απ αυτή (βλέπε panasonic), αυτά τα ακούω βερεσέ ιδιαίτερα από άτομα του forum (εκτός αν χρησιμοποιούν το pc μόνο για τη δουλειά τους και το forum και ζουν σε καμιά φύση μακριά απ τον καπιταλισμό)
black_rider Δημοσ. 19 Μαΐου 2005 Δημοσ. 19 Μαΐου 2005 Ποιό μοντέλο κινητού έχω δεν θυμάμαι να είπα, αρα είναι λίγο άτοπο το σχόλιο σου black_rider. Για να έχει camera κάτι ακριβό θα είναι υποθέτω σε σχέση με το 3410.... Τεσπά δε λέω σε καμιά περίπτωση πως τα κινητά είναι άχρηστα αλλα στην Ελλάδα το έχουμε ξεφτιλήσει το θέμα ρε παιδί ενώ σε άλλους τομείς είμαστε πολύ πίσω σε σχέση με τον υπόλοιπο κόσμο
polidis Δημοσ. 19 Μαΐου 2005 Δημοσ. 19 Μαΐου 2005 ρεντ' date=' τις είπα τις απόψεις μου σε 2-3 μακροσκελέστατα ποστς, δεν έχω κάτι άλλο να πω. Δεν νομίζω να σε ειρωνεύτηκα και το σχόλιο για τα πορτοφόλια είναι επιεικώς κακοπροαιρετο και αυθαίρετο, απο την στιγμή μάλιστα που όπως είδες ξοδεύω πολύ λιγότερα για το κινητό απο τον polidi.[/quote'] Kala e milame kondeveis sta 30 kai exeis mialo enos 15xronou. Ala malon den ftes esy an ola ta vriskeis etima. Re file mou gia na exo ego pano apo 50 ? kinito simeni oti kapou to xrisimopio kai sou ipa kai pali tha sto po gia na to xonepseis oti ego tilefono kai me tilefonane tipote alo. Tora pou ta katanalono afta ta lefta einai dikos mou logariasmos ala se kamia periptosi se mms sms videokliseis kai ales m@l@kies. Egina katanoitos kai tora?
theo37 Δημοσ. 19 Μαΐου 2005 Δημοσ. 19 Μαΐου 2005 Έχεις ρωτήσει κανέναν νεοέλληνα, αν περιμένει να μαζέψει τα χρήματα για να πάρει αυτοκίνητο, πότε θα μπορέσει να το πάρει; Να μην το πάρει!!! Αλλά προτιμά να το πάρει και μετα παραπονιέται οτι δεν βγαίνει... Ο κλασσικός ,ο μ@λ@κ@s o έλληνας!!!
red30 Δημοσ. 20 Μαΐου 2005 Δημοσ. 20 Μαΐου 2005 @gassim: δεν νομίζω οτι ειχαμε προσωπική αντιπαράθεση, περισσότερο κάνουμε μια επιμέρους συζήτηση που αφορά το ιδιο θέμα. Εσυ συζητάς κατι αλλο και με τον polidis, ΟΤΙ ΑΚΡΙΒΩΣ δηλαδη γινεται στα πηγαδάκια, αλλωστε δεν ειναι αμφιθέατρο πανεπιστημίου ή βουλή γιάυτο και ειμαστε ολοι γενικά ευχαριστημένοι οταν γινεται συζήτηση με επιχειρήματα και δεν υπάρχουν κακοκαρδισμένοι. Απο την άλλη με εκνευρίζει γενικά οταν σε μια συζήτηση λένε "η κουβέντα επρεπε να ειχε τελειώσει, αλλα τέλος πάντων...". Γιατι; το θρεντ το πήρες κληρονομια απο τον παππού σου; Εσυ εγραψες οτι σκεφτόσουν, εγω κι οι υπόλοιποι γράψαμε τις απόψεις μας, γιατι πρεπει να κλείσει το θέμα οταν θέλεις/θεωρείς/νομίζεις εσυ; Εξακολουθεί να υπάρχει διάσταση απόψεων και θα μείνει ΩΣ ΕΧΕΙ. Αν κάποιος συνεχίσει να διαφωνεί γραπτώς + δημοσίως με την άποψη μου, το ιδιο θα κάνω κι εγω γραπτώς για την δική του άποψη εφοσον δεν εχω πεισθει ακόμα. Αν εχει κάποιος στερέψει απο επιχειρήματα ή κουράστηκε δεν υπάρχει πρόβλημα ουτε παρεξήγηση, το θέμα θα συνεχίσει να "ζει" με άλλους συμμετέχοντες που δεν πρόλαβαν να γράψουν τι πιστεύουν!
polidis Δημοσ. 20 Μαΐου 2005 Δημοσ. 20 Μαΐου 2005 @red30 ma to palikari theli na klisi tin sizitisi giati katalave oti den ton perni alo. kai pro pandon den exei ala epixirimata kai oi apopseis tou epi tou thematos einai lanthasmenes. Tin oura kato apo ta skelia kai dromoooooo!!!!! Ego ton katalaveno apolita einai thima telos!!!! Arki na to katalavei kai o idios kai na anatheorisei tis apopseis tou prin na einai arga.
gassim Δημοσ. 20 Μαΐου 2005 Δημοσ. 20 Μαΐου 2005 χτές μια εφημερίδα είχε στην πρώτη σελίδα της άρθρο με τίτλο "ελληνοφρένεια" και απο κάτω με μικρότερα γράμματα συμπλήρωνε "4,5 δις sms έστειλαν οι έλληνες μέσα σε ενα χρόνο". Αν κάνετε τους υπολογισμούς θα διαπιστώσετε οτι αντιστοιχεί περίπου 1 sms κατά μέσο όρο την ημέρα σε κάθε έλληνα. Δεν είναι λίγα αλλά κατά την γνώμη μου ο αριθμός αυτός δεν δικαιολογεί το συνθετικο "-φρένεια" του τίτλου. Οι ίδιες εφημερίδες είναι συνήθως αυτές που διαμαρτύρονται επειδή η χώρα μας είναι τελευταία στην χρήση internet, μη αντιλαμβανόμενες οτι τα δυο αυτά πράγματα έχουν κοινό παρανομαστή και αποτελούν μέρος ενός ευρύτερου συνόλου.
red30 Δημοσ. 20 Μαΐου 2005 Δημοσ. 20 Μαΐου 2005 Οι ίδιες εφημερίδες είναι συνήθως αυτές που διαμαρτύρονται επειδή η χώρα μας είναι τελευταία στην χρήση internet, μη αντιλαμβανόμενες οτι τα δυο αυτά πράγματα έχουν κοινό παρανομαστή και αποτελούν μέρος ενός ευρύτερου συνόλου. Δικιο εχεις στο 1ο μέρος αλλα δεν λεει και τιποτε αυτος ο αριθμός γιατι πχ. εγω στέλνω 10sms το μήνα... οποτε τα υπόλοιπα 20 (ενα την ημέρα) τα στέλνει κάποιος αλλος , διπλασιάζοντας τα δικά του Αυτα τα "ρεπορταζ" ειναι πολυ εκνευριστικά γιατι δίνουν ενα συγκεντρωτικό νούμερο και αφήνουν (τον κάθε) αναγνώστη να υπολογίζει στα <κουτουρου> πχ. γράφει τις προάλλες σε μεγάλο πολυκατάστημα γίνονται τόσες μικροκλοπές το μήνα κι εχει τόσους πελάτες , αρα έρχεται μια-η-αλλη και οτι 1 στους 2 κλέβει! Ε! ΟΧΙ ρε αδερφε, 1 στους 2 κλέβει αλλα ολοι στο ιδιο τσουβάλι.. (για χαρη του ρεπορταζ!) στο 2ο μέρος ομως... ουτε κατα διανοια δεν εχουν κοινό παρονομαστή το internet με τα κινητά. Προσπαθούν (οι εταιρίες) να σπρώξουν τα κινητά προς το κοινό του internet για να αυξήσουν το target group τους αλλα δεν το καταφέρνουν.. Μερικοί οπισθοδρομικοί, παλιότερα, σύγκριναν το inet με το teletext: "Τι να το κάνεις το internet, αμα θέλω να δω τους <σινεμάδες> τους βλέπω στο ...τεξτ!!" Το internet ειναι κοινωνικό αγαθό (προσβαση στην πληροφορία) οπως και το τηλέφωνο ειναι κοινωνικό αγαθό (επικοινωνία) , αυτο ισως ειναι το μόνο τους κοινό. Αντίθετα , τα πλουταρχο-ringtones, τα πανάκριβα mms, το αχρηστο 3G (δεν δουλευει πουθενα) , οι φτηνοκάμερες των 640χ480@16fps και τα 64k χρώματα με το java-πακμαν μέσα, ειναι οι υπερβολές που θα βοηθήσουν τις εταιρίες να βγάλουν κέρδος και να δημιουργήσουν περισσότερους καταναλωτες, μιας και κανεις δεν ειναι ευχαριστημένος με μια κάμερα 0,5mpix οταν κυκλοφορούν φτηνές 5άρες (λογικό) ουτε με 32mb μνήμη για mp3 οταν παίζουν 256αρια players παμφθηνα... Εμπορικά δηλαδη, ειναι σκαλοπάτι για να κερδίσουν πελάτες.
getty Δημοσ. 20 Μαΐου 2005 Δημοσ. 20 Μαΐου 2005 "πλουταρχο-ringtones", έλεος ρε red. Επειδή το κινητό λανσαρίστηκε ως σύμβολο των yappies και απαξιώθηκε για τον ίδιο λόγοτο το βρίσκω ηλίθιο να μπαίνετε στη λογική να λιθοβολείτε με χαρακτηρισμούς όποιον έχει και ασχολείται με κινητά. Όλοι είναι με ένα κινητό στο χέρι και εδώ έρχονται να το παίξουν τι? Απεξαρτημένοι και άνετοι ή να βρίσουν αυτούς που για κάποιο λόγο γουστάρουν να ασχολούνται με τη ματαιότητα των κινητών. Μετρήστε πόσα άλλα μάταια σας δίνουν χαρά στην καπιταλιστική κοινωνία και τα θα γίνετε πιο επιεικείς στο να κρίνεται τους άλλους. Μην ανοίξουμε καμια συζήτηση για laptops και ακριβούς υπολογιστές και γελάνε οι κινητάκηδες μαζί μας.
red30 Δημοσ. 20 Μαΐου 2005 Δημοσ. 20 Μαΐου 2005 "πλουταρχο-ringtones", έλεος ρε red. Επειδή το κινητό λανσαρίστηκε ως σύμβολο των yappies και απαξιώθηκε για τον ίδιο λόγοτο το βρίσκω ηλίθιο να μπαίνετε στη λογική να λιθοβολείτε με χαρακτηρισμούς όποιον έχει και ασχολείται με κινητά. Όλοι είναι με ένα κινητό στο χέρι και εδώ έρχονται να το παίξουν τι? Απεξαρτημένοι και άνετοι ή να βρίσουν αυτούς που για κάποιο λόγο γουστάρουν να ασχολούνται με τη ματαιότητα των κινητών. Μετρήστε πόσα άλλα μάταια σας δίνουν χαρά στην καπιταλιστική κοινωνία και τα θα γίνετε πιο επιεικείς στο να κρίνεται τους άλλους. Μην ανοίξουμε καμια συζήτηση για laptops και ακριβούς υπολογιστές και γελάνε οι κινητάκηδες μαζί μας. ΚΑΝΕΝΑ ΕΛΕΟΣ: http://www.banana.gr/ ... http://www.ringtones.gr/ .... κι αλλα κανα δυο εκατομμύρια μέρη που κάνουν τζίρο ΔΙΣ... Βεβαιως, δεν θυμάμαι πότε σου επέτρεψα να με λες ηλίθιο εμενα & τους χαρακτηρισμούς μου. Για να μη συνεχίσει λοιπον προσωπικό , αφ' ενος συμμαζέψου κι αφ' ετέρου συγκεντρώσου και ασχολήσου με το θέμα κι οχι με τις απόψεις μου. Αν εχεις διαφορετική άποψη μπορεις να τη γράψεις, ευγενικά και στα πλαίσια του θέματος. Αν οχι , πατα το Χ πανω δεξια.... Τα "ΕΛΕΟΣ" και τα λοιπα, ειναι για τις συζητήσεις γέρων στις λαικές... EDIT: δηλαδη απο 20 σειρες πόστ και τόσες σελίδες θέμα, αυτο βρήκες να σχολιάσεις;;;;;;
gassim Δημοσ. 20 Μαΐου 2005 Δημοσ. 20 Μαΐου 2005 σωστός είσαι ρεντ σε αυτό που λές για τα μηνύματα, γι αυτό αλλωστε είπα "κατά μέσο όρο 1 μήνυμα την μέρα". Το ιντερνετ με τα κινητά αρχικά δεν είχαν καμία σχέση, μετά με την εμφάνιση του wap απέκτησαν μια μικρή σχέση που όσο πάει και στεριώνει ιδιαίτερα με την εμφάνιση λειτουργικών συστημάτων για κινητά (microsoft-symbian) και την υπαρξη δικτύων (3g για παράδειγμα) που επιτρέπουν γρήγορη προσβαση στο διαδίκτυο. Ο κάθε χρήστης τώρα επιλέγει τι θα κάνει με το κινητό του ανάλογα με την αισθητική του και τα γούστα του, αφού το μαγαζί που τραγουδάει ο πλούταρχος είναι φίσκα κάθε βράδυ και ο ίδιος πλουτίζει, λογικό είναι οι εταιρείες να κοιτάξουν να επωφεληθούν...κερδοσκοπικά ιδρύματα είναι.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.