nestorn Δημοσ. 10 Μαΐου 2005 Δημοσ. 10 Μαΐου 2005 Τώρα που σιγά σιγά(σε κανα χρόνο) αυτή η γενιά κονσολών μας αφήνει ποια απο τις τρείς πιστεύετε οτι είναι ΤΕΧΝΙΚΑ ανώτερη? Και δεν εννοώ απόψεις του στύλ "το ps2/xbox/gc είναι το καλύτερο επειδή το αγόρασα" αλλά εμπεριστατωμένες απόψεις.... Ο Hideo Kojima της Konami είχε πει πρίν 3-4 χρόνια οτι και οι τρείς είναι πάνω κάτω στα ίδια επίπεδα απο τεχνική σκοπιά. Και εγώ έχω απο την προσωπική μου πείρα αντίστοιχη άποψη τελικά. Το ps2 λόγω των πολύ flexible vector units που έχει τα πάει πολύ καλά όταν χειρίζεται εφέ και μπόλικα πολύγωνα όπως επίσης και όταν χρειάζεται πολύ γρήγορος on the fly σχεδιασμός πολυγώνων.Στα textures και το FSAA ζορίζεται αρκετά λόγω της λιγοστής(αν και γρήγορης) μνήμης του. Το xbox αντίθετα έχει πολύ καλύτερα textures, shading και υποστηρίζει άνετα δυσκολα εφέ όπως bump mapping αλλα απο πλευράς αριθμού πολυγώνων είναι κάπως μέτριο.Επίσης κάποια εντυπωσιακά εφέ(κυρίως per pixel) που έχω δεί στο ps2 το xbox δεν μπορεί να τα βγάλει(μάλλον). Το Gamecube τέλος αν και σχεδιαστικά πιο παλιομοδήτικο, έχει φοβερό per pixel lighting και αρκετά πολυγωνάκια και εφέ όταν χρειάζεται.Και αυτό όμως απο textures δεν με εντυπωσιάζει. Εν ολίγις πιστεύω ότι αυτή η γενια με τον κατάλληλο προγραμματισμό στα κατάληλα ικανά χέρια είναι πάνω κάτω το ίδιο.
gk1 Δημοσ. 10 Μαΐου 2005 Δημοσ. 10 Μαΐου 2005 basika olla eixan ta kala toys! to ena eixe games (ps2) me kala grafika... to xbox eixe 5-10 titloys kaloys k ta kalitera grafika k apo ta tria... gc itan nintendo alla ayto to res 4 akoma prospathw na to xonepsw!
Daredevil Δημοσ. 10 Μαΐου 2005 Δημοσ. 10 Μαΐου 2005 hahaha RE4 rulezzz, otan anoigei h nitendo thn arxitektonikh se tritous..... ayta ginobte ante to katalabe etsw ki arga?
kallair Δημοσ. 10 Μαΐου 2005 Δημοσ. 10 Μαΐου 2005 auto to pragma tha tin faei sto telos tin nintendo kai tha katantisei san tin sega na bgazei games gia tritous.
Daredevil Δημοσ. 10 Μαΐου 2005 Δημοσ. 10 Μαΐου 2005 sto meta3y ekei pou to anoi3e 3epetaxthkan kai ta chip kai ta mods klp klp, den exei adiko se ayto aplws prepei na apai3i kia yth opws paizoun oi alloi se ayt to 8ema
nestorn Δημοσ. 10 Μαΐου 2005 Μέλος Δημοσ. 10 Μαΐου 2005 Εκεί που καταλήγω εγώ τελικά είναι οτι όταν έχεις τρία μηχανήματα πρακτικά ισοδύναμα απο πλευράς τεχνολογίας, κερδίζει αυτός που έχει το καλύτερο marketing και φυσικά τα περισσότερα games.Γιατί μαζί με την ποσότητα έρχεται και η ποιότητα....Γι'αυτό και η Sony κέρδισε τη μάχη. Η Micro$oft έχει χρήμα αλλά η κονσόλα της μάλλον έμοιαζε πολύ στα PC απο πλευράς παιχνιδιών.Όμως η αγορά στις κονσόλες είναι διαφορετική απο τα PC... H Nintendo απο την πλευρά της έβαλε τα δυνατά της για να αποτύχει η κονσόλα της!!!!! Εκανε πολλά λάθη όπως: --Δεν προώθησε καθόλου στην αρχή το Gamecube ώς δυνατή κονσόλα.Το αντίθετο μάλλον έγινε --Δεν έκανε πρακτικά τίποτα για να αλλάξει την "παιδική" εικόνα που έχουν οι κονσόλες της και να επεκτείνει το κοινό της --Δεν έβγαλε "πραγματικό" Mario στο Gamecube --Εβγαλε το Zelda με "παιδικό" look αποθαρύνοντας έτσι πολλόυς fan μεγαλύτερης ηλικίας --Έχασε και χάνει την υποστήριξη των thirdparties κατασκευαστών --Έχασε ακόμα και την αποκλειστικότητα του Resident Evil 4!!!!!! Λυπάμαι που το λέω (και είμαι και ιδιοκτήτης gamecube) αλλα αν δεν ήταν το gameboy η Nintendo θα πούλαγε software αυτή τη γενια που έρχεται. Και δεν ξέρω πόσο θα αντέξει ακόμα(ευτυχώς το DS παέι καλά)
GrafeioTeleton Δημοσ. 10 Μαΐου 2005 Δημοσ. 10 Μαΐου 2005 Mπα η λεξη Pokemon εχει σωσει πολλα κορμια στην εταιρεια αυτο πιστευω εγω.Αλλιως την εβλεπα στην ιδια μοιρα με την Sega.
Predatorkill Δημοσ. 10 Μαΐου 2005 Δημοσ. 10 Μαΐου 2005 Εχω "καρφωσει" το PS2 και το Xbox πανω σε μια 42" plasma με component καλωδιο Monster(η μεγαλυτερη,καλυτερη και πιο ακριβη εταιρια παραγωγης καλωδιων και adaptors για Audio-Visual)...Κατα τη γνωμη μου μονο εκει μπορεις να κρινεις διαφορες στη ποιοτητα των textures,οταν το video output δινει τα μεγιστα στη τηλεοραση.Πανω κατω ειναι τα ιδια,εκτος απο μερικα games στο xbox,οπου η αναλυση φτανει τα 1080i ενω τα πιο πολλα ειναι 480p και μερικα 720p οπου η ποιοτητα και τα χρωματα ειναι σαν αληθινα.Στο ps2 δεν εχω πολυψαξει-καθως παιζω πιο πολυ xbox λογω του live-για να πω ποια games εχουν τις αναλυσεις αυτες,παρολα αυτα η αναλυση ειναι καλη. Eκει που χανει πιο πολυ το PS2 ειναι το Audio output.Το xbox εχει 5.1 Dolby Digital σε ολα τα games σε αντιθεση με το PS2 του οποιου τα games εχουν ολα- εκτος απο 1-2 εξαιρεσεις- ποιοητηα ηχου PCM 48Khz(ουτε καν dolby digital,και μη μου πειτε οτι εχουν Dolby Pro Logic I ή II γιατι το συγκεκριμενο dolby ειναι για κλαμματα σε σχεση με το 5.1).Οι κατοχοι home theater σιγουρα δινουν μεγαλυτερο ενδιαφερον στο xbox λογω του 5.1 ηχου του. Το γεγονος οτι μερικοι τιτλοι παιχνδιων δεν υπαρχουν και στις 2 κονσολες ταυτοχρονα δεν με αγγιζει καθολου προσωπικα καθως δεν ειμαι απο αυτους που οτι βγει το αγοραζει αμεσως.Οταν βαλεις live στο xbox,η αξια του παιχνιδιου ανεβαινει κατακορυφα καθως η ευχαριστηση δεν τελειωνει ποτε οταν παιζεις online! Σε τελικη αναλυση και οι 2 κονσολες ειναι καλες,και τις ευχαριστιεσαι πιο πολυ οταν ασχολεισαι με ενα στυλ παιχνδιου κατα καιρους,και οχι 5-10 games ταυτοχρονα!Οπως ειχε πει και ο φιλτατος wolfy αν δε κανω λαθος,καλυτερα να βρεις ενα στυλ και να γινεις τελειος σε αυτο,παρα να μαθαινεις 10 στυλ μαζι και να εισαι μετριος σε ολα!
nestorn Δημοσ. 11 Μαΐου 2005 Μέλος Δημοσ. 11 Μαΐου 2005 Εχω "καρφωσει" το PS2 και το Xbox πανω σε μια 42" plasma με component καλωδιο Monster...Κατα τη γνωμη μου μονο εκει μπορεις να κρινεις διαφορες στη ποιοτητα των textures' date='οταν το video output δινει τα μεγιστα Eκει που χανει πιο πολυ το PS2 ειναι το Audio output.Το xbox εχει 5.1 Dolby Digital σε ολα τα games σε αντιθεση με το PS2 του οποιου τα games εχουν ολα- εκτος απο 1-2 εξαιρεσεις- ποιοητηα ηχου PCM 48Khz Οταν βαλεις live στο xbox,η αξια του παιχνιδιου ανεβαινει κατακορυφα καθως η ευχαριστηση δεν τελειωνει ποτε οταν παιζεις online! Σε τελικη αναλυση και οι 2 κονσολες ειναι καλες,και τις ευχαριστιεσαι πιο πολυ οταν ασχολεισαι με ενα στυλ παιχνδιου κατα καιρους,και οχι 5-10 games ταυτοχρονα![/quote'] Σωστός predatorkill έχεις επενδύσει στις κονσόλες σου και το χαίρεσαι.Εγώ πάντως θα αγόραζα projector(αντι plasma tv).Επίσης πιστεύω πως η καλύτερη λύση αν πράγματι θέλεις τη maximum ποιότητα είναι ένα ακριβό vga box.... Το PS2 χάνει γιατί απο όσο γνωρίζω δεν υποστηρίζει in-game dolby 5.1 παρα μόνο σε video/dvd playback.Αντίθετα το xbox υποστηρίζει Καλό το live στο xbox αλλά πολυ ελεγχόμενο βρέ παιδί μου.Εγώ προτιμώ τη λύση της Sony που δεν σε περιορίζει και χρησιμοποιείς το δικό σου ISP.Kαι περιμένω το Monster Hunter και τον Network Adapter του PS2 για να το δοκιμάσω online Eννοείται οτι δεν μπορεί κάποιος να παίζει "σωστά" 5 games ταυτόχρονα!! Πρώτον μπλέκεσαι στο χειρισμό, δευτερον στην υπόθεση και τρίτoν ποιός έχει ΤΟΣΟ χρόνο να μοιράσει σε 5-10 games???
hightop Δημοσ. 11 Μαΐου 2005 Δημοσ. 11 Μαΐου 2005 O predatorkill τα είπαι όλα...ουγκ ! χλωμό πρόσωπο μίλησε σωστά...
Predatorkill Δημοσ. 11 Μαΐου 2005 Δημοσ. 11 Μαΐου 2005 hightop σου εχω κανει friend request στο live εδω και 5 μερες!μπαινεις καθολου?? nestorn ο projector ειναι μεγαλη μανουρα,ασε που θες και μεγαλο σαλονι για να πεις οτι το στησιμο ειναι σωστο!Ασε που dlp με καλη αναλυση ειναι ακριβοι,συν τα εξοδα της λαμπας καθε 1000-2000 ωρες,αναλογα το μηχανημα βεβαια!Συν τα εξοδα για να παρεις καλο πανι(το σεντονι που κοιμασαι δεν κανει! :) )με καλη υφη και μεγαλες διαστασεις!Τεσπα,το θεμα δεν ειναι η plasma και ο projector.... Πιστευω οτι το PS2 μπορει αν θελουν οι game developers να βγαλει dolby 5.1 σε ολα τα games,αν θυμαμαι καλα,το SSX ειχε DTS 4/4(???ετσι μου εδειχνε ο ενισχυτης μου)...Το xbox αντιθετως,εχει συναψει συμφωνια με την Dolby Laboratories και τους game developers ετσι ωστε ΟΛΑ τα games να εχουν 5.1... Οταν λες vga box τι εννοεις??Να παιρνει το vga box το RGB σημα απο τη κονσολα και να το στελνει σε μια LCD για π.χ.,με D-sub συνδεση??Αν ειναι ετσι εχεις πολυ μεγαλες απωλειες.Το κορυφαιο σημα-συνδεση-καλωδιο για τις κονσολες αυτη τη στιγμη ειναι το component,καθαρο ψηφιακο σημα δλδ...Να φανταστεις οτι το monster component που εχω εγω,δεν εχει optical out,εχει coaxial.Το optical δεν ειναι ψηφιακο οπως πολλοι νομιζουν επειδη παιρνει το ρευμα απο την audio out,το κανει φως,μετα το φως ξαναγινεται ρευμα στον ενισχυτη.Αυτο εχει σαν αποτελεσμα να υπαρχουν γυρω στα 3db απωλειες στο σημα.Με το coaxial το νουμερο αυτο ειναι κατα πολυ μικροτερο... Sorry που ξεφυγα λιγο απο το θεμα,αλλα ειναι καλο να ξερουμε και τι μας γινεται γυρω απο τη συνδεσμολογια της κονσολας με το εκαστοτε συστημα εικονας και ηχου που εχει ο καθενας ετσι ωστε να παιρνουμε το max απο τη κονσολα...Να προτιματε S-Video συνδεση για το PS2,απο τη στιγμη που δε μπορειτε να βαλετε component,ειναι πολλες φορες ανωτερη απο το απλο σημα με το απλο καλωδιο.Οσο για το xbox,το component ειναι ο,τι καλυτερο,δε νομιζω να εχει βγει S-video καλωδιο ομως(δεν το εχω ψαξει καν)!Να προτιματε επισης τα ακριβα Scart και οχι τα φθηνα,θα ανεβει η ποιοτητα εικονας κατακορυφα. Οσον αφορα το θεμα του PS2 online δεν εχω καμμια απολυτως γνωση επι του θεματος...Δε μπορεσα ποτε να καταλαβω γιατι να χρειαζεται extra adapter για να μπεις live,και αν δε κανω λαθος,δεν ειναι πολλα τα παιχνιδια που μπορεις να παιξεις online.. Οσον αφορα τα games,αυτοι που εχουν 50 κοπιες,παιζουν 10 games μαζι,και σα να μην εφτανε αυτο,παιζουν το καθενα ενα μισαωρο,μετα αλλαζουν game βαζουν το αλλο για κανα μισαωρο και ουτω καθεξης... Και κατι ακομα,οσον αφορα το ποια ειναι η καλυτερη κονσολα.Του Ελληνα (και εγω μαζι) οτι στοιχεια και να του δωσεις για να τον πεισεις ποια ειναι η καλυτερη κονσολα βασει hardware,οσο σωστα και ας ειναι αυτα που του λες,αυτο που εχει αγορασει ειναι παντα το καλυτερο και το υπερασπιζεται μεχρι τελικης πτωσης...
Wolfidis Δημοσ. 11 Μαΐου 2005 Δημοσ. 11 Μαΐου 2005 Εγώ ρε παιδιά πήρα το σούπερ ντούπερ καλώδιο για xbox γιατί ήθελα να έχω dolby 5.1 με κάτι creative ηχεία που είχα αλλά από πλευρά εικόνας δεν κατάλαβα καμιά διαφορά!!! Τώρα τα ηχεία τα έχω μεταφέρει στο pc αν και δεν υποστηρίζει dolby αλλά παίζω περισσότερο pc και θέλω να έχω surround ήχο, τουλάχιστον, αν και όχι ψηφιακό...
Daredevil Δημοσ. 11 Μαΐου 2005 Δημοσ. 11 Μαΐου 2005 apo eikona 8a xreisteis kai thn katalhlh phgh filos gia na deis diafora apo kalwdio se kalwdio
nestorn Δημοσ. 11 Μαΐου 2005 Μέλος Δημοσ. 11 Μαΐου 2005 ο projector ειναι μεγαλη μανουρα' date='ασε που θες και μεγαλο σαλονι για να πεις οτι το στησιμο ειναι σωστο!Ασε που dlp με καλη αναλυση ειναι ακριβοι,συν τα εξοδα της λαμπας καθε 1000-2000 ωρες,αναλογα το μηχανημα βεβαια....[/quote'] Η λύση του projector αν και ακριβή και δύσκολη προσφέρει νομίζω την πιο εντυπωσιακή εμπειρία στα games.Εξάλλου και η plasma tv σου σίγουρα δεν είναι φθηνή.Βέβαια ότι πληρώνεις παίρνεις..... Οταν λες vga box τι εννοεις??....Να φανταστεις οτι το monster component που εχω εγω,δεν εχει optical out,εχει coaxial..... Πολύ ενδιαφέρουσες οι πληροφορίες αυτές...VGA box υπάρχουν φθηνά που κανουν αυτό του λες και ακριβότερα(αυτά που εννοώ) με Input: S-Video, VGA ή Component (YUV) και Output: VGA και προσφέρουν πολύ καλή ποιότητα με μικρότερο κόστος(λόγω οθόνης) Sorry που ξεφυγα λιγο απο το θεμα,αλλα ειναι καλο να ξερουμε και τι μας γινεται γυρω απο τη συνδεσμολογια της κονσολας με το εκαστοτε συστημα εικονας και ηχου που εχει ο καθενας ετσι ωστε να παιρνουμε το max απο τη κονσολα... Σωστός....και αυτοί που ενδιαφέρονται θα συγκρατήσουν αυτά που πρέπει Δε μπορεσα ποτε να καταλαβω γιατι να χρειαζεται extra adapter για να μπεις live,και αν δε κανω λαθος,δεν ειναι πολλα τα παιχνιδια που μπορεις να παιξεις online.. Εντάξει ο extra adapter κοστίζει 29 ευρώ, δεν είναι ακριβός.Εξάλλου το νεότερο PS2 slim τον έχει ενσωματωμένο.Απο παιχνίδια πανω κάτω τα ίδια με το xbox υπάρχουν σε ποσότητα, αλλά το πλεονέκτημα του PS2 είναι οτι δεν σε περιορίζει να μπαίνεις μέσω ελεγχόμενου περιβάλλοντος(όπως το xbox live) Του Ελληνα (και εγω μαζι) οτι στοιχεια και να του δωσεις για να τον πεισεις ποια ειναι η καλυτερη κονσολα βασει hardware,οσο σωστα και ας ειναι αυτα που του λες,αυτο που εχει αγορασει ειναι παντα το καλυτερο και το υπερασπιζεται μεχρι τελικης πτωσης... Και εδώ με βρίσκεις σύμφωνο.Η κουκουβάγια τα παιδιά της όμορφα τα βλέπει....
Daredevil Δημοσ. 11 Μαΐου 2005 Δημοσ. 11 Μαΐου 2005 E den einai mono ston ellhna re paidia mhn trellenomaste twra pantou ston kosmo to idio akribws ginete ta dika mas einai ta kalytera panta...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.