Προς το περιεχόμενο

dvd τελικα τι τα προφυλασσει??

wgibson

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

παιδια εχω καμια 50αρια dvd αντιγραμμενα αλλα τα ατιμα ειναι πολυ ευπαθη με το παραμικρο γραντζουνια...

τα ειχα πρωτα σε θηκη σαν αυτες που δινουν στα αγραφα χυμα

τωρα λεω να παρω σλιμ η χαρτινες η μηπως σε εκεινα τα τσαντακια με neopryne?

Δημοσ.

kai poli kala 8a kaneis......

Prosexe mono na einai kalis poiotitas oi 8ikes giati kikloforoun ftiniarikes pou oute gia ftysimo den kanoun.

Iparxei kai ena allo thread me aytin akrivws tin koubenta. Checkare to! ;)

Δημοσ.

Εγώ πρόσεξα κάτι άλλο.

Τα DVD που έγραψα σε 2X κρατάνε ακόμη, ένα χρόνο μετά, ενώ τα 4X άρχισαν να "χάνονται" ενώ 2-3 που είχα γράψει σε 8X ήδη δεν παίζουν στα μισά DVD players.

Δημοσ.
Εγώ πρόσεξα κάτι άλλο.

Τα DVD που έγραψα σε 2X κρατάνε ακόμη' date=' ένα χρόνο μετά, ενώ τα 4X άρχισαν να "χάνονται" ενώ 2-3 που είχα γράψει σε 8X ήδη δεν παίζουν στα μισά DVD players.[/quote']

Τι μάρκα τα δισκάκια;

Δημοσ.
Εγώ πρόσεξα κάτι άλλο.

Τα DVD που έγραψα σε 2X κρατάνε ακόμη' date=' ένα χρόνο μετά, ενώ τα 4X άρχισαν να "χάνονται" ενώ 2-3 που είχα γράψει σε 8X ήδη δεν παίζουν στα μισά DVD players.[/quote']

Αντίλογος: Δισκάκια dvd 4x που έγραψα πριν από ενάμισι σχεδόν χρόνο σε 8x διαβάζονται σήμερα χωρίς κανένα πρόβλημα. Μάρκα Taiyo Yuden, γραμμένα με Plextor 708A.

Ασφαλώς η ποιότητα του dvd παίζει πολύ μεγάλο ρόλο στην αντοχή στο χρόνο. Από κει και πέρα παίζουν ρόλο η ποιότητα εγγραφής ("ταίριασμα" drive και μέσου) και ο τρόπος φύλαξης.

Δημοσ.
Παιδιά πάντα επώνυμα δισκάκια' date=' όχι των 0.2?...

και ένα καλό recorder[/quote']

Συμφωνώ απόλυτα!!!!

Δημοσ.

Το drive είναι Waitek (έτσι δεν γράφεται;).

Δισκάκια έγραψα διάφορα. Τα Princo με 0,80? (πριν ένα χρόνο) παρέδωσαν πνεύμα.

Τώρα γράφω TDK. Παρατήρησα όμως το εξής:

* Έγραψα ένα TDK σε 4x, έπαιζε στο δικό μου DVD (Sony), αλλά όχι σε ένα άλλο παλιότερο Hitachi που έχουμε. Γράφω σε ΙΔΙΟ δισκάκι, την ίδια ταινία, αλλά σε 2x, και το αποτέλεσμα ήταν ΤΕΛΕΙΟ.

Ξέροντας και από αντίστοιχα προβλήματα σε Audio CD (ασυμβατότητες σε μεγάλες ταχύτητες), αποφάσισα να χάσω χρόνο και να γράφω αργά, παρά να χάνω δισκάκια.

Δημοσ.

Είδα και αυτό σε άλλο topic...

Ένας φίλος μου έγραφε σε Princo άσπρα και η "φέτα" του δεν τα έπαιζε. Του σύστησα RiDisc και από τότε με ευγνωμονεί...

Και είχα γράψει πάνω από 40 (παιδικά)!!!

Δημοσ.

Βασικό ρόλο στη διάρκεια ζωής παίζει το φως και η υγρασία... Φως όσο γίνεται λιγότερο. Όσο και σταθερή να είναι η βαφή, από τη στιγμή που είναι κάποια εποχή (προ εγγραφής) φωτοευαίσθητη, θα είναι πάντα... σε λιγότερο βαθμό βέβαια.

Προσοχή στην υγρασία... Δεν θέλουν να βρίσκονται σε υγρό περιβάλλον, δεν αισθάνονται καλά... λολ

Και πάντα, μα πάντα το δισκάκι στη θήκη του και όχι στον αέρα, στη οθόνη, στο κουτί του pc, κάτω από τον καφέ στο γραφείο κλπ κλπ κλπ

Δημοσ.

Εγώ πάλι γράφω σε TDK (TTG02-spindle) που λέει 8x certified, αλλά τα γράφω σε 4x.. Η αλήθεια είναι πως έχω μία "εμμονή" με τα TDK, ξεκίνησα απο κασσέτες, πέρασα στα CD, και τώρα στα DVD.. Το 90% απο τα δισκάκια που έχω (CD-DVD) είναι TDK, και μέχρι τώρα θα μπορούσα να πω ότι μου'χουν χαλάσει μόνο 4-5 δισκάκια(μιλάω για CD, αφού στα DVD είμαι αρχάριος ακόμα).. Το "κακό" είναι ότι έχει κανα μήνα που πήρα το DVD-RW (LG-4163b), και παρόλο που προς το παρόν είμαι ευχαριστημένος απο τις εγγραφές (παρόλο που δεν μπορώ να κάνω quality scan ούτε με το LG, ούτε φυσικά με το εντελώς μούφα DVD-ROM που έχω), θα πρέπει να περάσει κάποιο χρονικό διάστημα για να μπορώ να μιλήσω για την αντοχή των συγκεκριμενων "δισκακίων" στο χρόνο.. Προς το παρόν, απλά προσεύχομαι να κρατήσουν, γιατί γράφω και κάτι TV recordings, που αν (χτύπα ξύλο) χαλάσουν τα δισκάκια, άντε να τα ξαναβρώ μετα..

Και απο κάποιο σημείο και μετά, άρχισα να παίρνω σε spindle ("θώλους"), των 50 ή 100, που τα έχω σε ντουλάπι, μακρυά απο καλοριφέρ ή παράθυρο.. Δεν ξέρω μόνο αν σε τέτοιες συσκευασίες τίθεται κάποιος σοβαρός κίνδυνος λόγω "τριβής" του ενός με το άλλο..

Δημοσ.

πολυ σκουρα ακουω τα πραγματα

παλια λεγαμε γραφτε τα σε cd που αντεχουν 100+ χρονια

τωρα οι δισκοι τα φτυνουν τα cd χαλανε τα dvd το ιδιο

εγω παντως τα πιο σημαντικα μου τα εχω σε 2 δισκους και dvd

Δημοσ.

Μου φαίνεται σε λίγο θα τα φυλάμε στο....εικονοστάσι, να τα φυλάει η Παναγία :grin: :grin: :grin:

Όντως πάντως, αντί να γίνονται καλύτερα τα πράγματα, μάλλον προς το χειρότερο πάνε. Μάλλον με την "χονδρικοποίηση" έπεσε και η ποιότητα..

Δημοσ.

Oσο πέφτουν οι τιμές τόσο πέφτει και η ποιότητα.

Ετσι κι αλλιώς και to DVD στα τελευταία του είναι,έρχεται το Blue Ray κ.λ.π.!!

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...