zaf-type Δημοσ. 9 Μαΐου 2005 Δημοσ. 9 Μαΐου 2005 Χαιρετώ όλους τους Insomniacs. Ιδού το πρόβλημα μου: Αγόρασα σήμερα τον δίσκο μάρκας Maxtor και μοντέλο 6Β300S0 Serial ATA 300GB, τον σύνδεσα στο σύστημα, εγκατέστησα windows xp pro sp2, drivers κλπ αλλά: Όταν πάω να αντιγράψω έναν φάκελο με mp3 (περίπου 60 GB) από τον παλιό μου PATA (IDE) Maxtor 6Y120P0 στον καινούριο SATA Maxtor αυτό που γίνεται είναι το σύστημα να πηγαίνει πάρα πολύ αργά και κατα καιρους να κολλάει το ποντίκι για 2-3 δευτερόλεπτα, ενώ η αντιγραφή γίνεται με ρυθμούς χελώνας. Τι μπορεί να φταίει και τι μπορω να κάνω για να το διορθώσω? Υπόψιν ότι δεν εχω δημιουργήσει συστοιχία RAID και ο ΙDE σκληρός είναι master στο 1ο κανάλι, μόνος του σε λειτουργία Ultra DMA 6. Ευχαριστώ εκ των προτέρων!
zaf-type Δημοσ. 10 Μαΐου 2005 Μέλος Δημοσ. 10 Μαΐου 2005 τελικά το πρόβλημα λύθηκε. απλά έβαλα τον απλό IDE δίσκο από master σε slave κ όλα διορθώθηκαν. Προφανώς το πρόβλημα ήταν ότι το bios θεωρούσε ότι υπάρχουν δυο master δισκοι στο ίδιο κανάλι. Το περίεργο ήταν ότι λειτουργούσε κανονικά απλά με πολύ μειωμένη ταχύτητα.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.