Πέτρος Δημοσ. 17 Μαΐου 2005 Μέλος Δημοσ. 17 Μαΐου 2005 Χμ... Θα τραβήξει αυτή η ιστορία. Λοιπόν, πρώτα αποτελέσματα, περιορισμένα λόγω χρόνου: FSB:175, CPU: 13*175=2280, Vcore: 1,725 (πάνω από 1,75 αρχίζει και παραζεσταίνει και το ανεμιστήρι πιο ψηλά κάνει σαν F4 σε απογείωση), Μem: 2,7 (δε μου δίνει το ΒΙΟS επιλογή για παραπάνω, ξέρετε κάτι?) με 2.5-3-3-6 (με 2 CAS, ο υπολογιστής δε μπουτάρει ότι και να κάνω, ότι και να δώσω στα υπόλοιπα). Θα συνεχίσω τις δοκιμές και βλέπουμε...
billpeppas Δημοσ. 17 Μαΐου 2005 Δημοσ. 17 Μαΐου 2005 Κάποιοι δεν καταλαβαίνουνε τι σημαίνει τάση, και τι over-voltage... Επίσης φαίνεται στον ορίζοντα πως βγήκανε universal voltage rams, που αντέχουν οποιαδήποτε τάση, ότι chips και να έχουνε... αν κάποιος εδώ σύντομα χάσει υλικό, τι θα του πείτε του καημένου?
Prof_Chaos Δημοσ. 17 Μαΐου 2005 Δημοσ. 17 Μαΐου 2005 Κάποιοι δεν καταλαβαίνουνε τι σημαίνει τάση' date=' και τι over-voltage... Επίσης φαίνεται στον ορίζοντα πως βγήκανε universal voltage rams, που αντέχουν οποιαδήποτε τάση, ότι chips και να έχουνε... αν κάποιος εδώ σύντομα χάσει υλικό, τι θα του πείτε του καημένου?[/quote'] κάνε μας μια επεξήγηση τότε..Δεν υπάρχει φίλε μου συγκεκριμένη τάση που να αντέχει ενας AthlonXP ..Αλλοι αντέχουν και 2v ενώ αλλοι δεν μπορούν να ανέβουν πάνω απο 1.7 votl.Eιναι θέμα κοματιού..Εμένα το συστημα μου δουλεύει άψογα 1 χρόνο + ..Φυσικά το ίδιο ισχύει και για τις μνήμες.Αν δώσεις παραπάνω τάση σε μια noname της πλάκας μπορείς να την κάψεις ή μπορεί να την απογιώσεις..είναι όλα σχετικά με το OC..και δεν υπάρχει κάποιος κανόνας. Ενοείτε οτι πάντα προσέχουμε με τις τάσεις γιατι ο επεξεργαστής μας θα γίνει καρβουνάκι γι αυτό ανεβάζουμε λίγο λίγο και τεστάρουμε με τα διαφορα diagnostics που κυκλοφορούν στο νετ.
billpeppas Δημοσ. 17 Μαΐου 2005 Δημοσ. 17 Μαΐου 2005 κάνε μας μια επεξήγηση τότε..Δεν υπάρχει φίλε μου συγκεκριμένη τάση που να αντέχει ενας AthlonXP ..Αλλοι αντέχουν και 2v ενώ αλλοι δεν μπορούν να ανέβουν πάνω απο 1.7 votl.Eιναι θέμα κοματιού..Εμένα το συστημα μου δουλεύει άψογα 1 χρόνο + ..Φυσικά το ίδιο ισχύει και για τις μνήμες.Αν δώσεις παραπάνω τάση σε μια noname της πλάκας μπορείς να την κάψεις ή μπορεί να την απογιώσεις..είναι όλα σχετικά με το OC..και δεν υπάρχει κάποιος κανόνας.Ενοείτε οτι πάντα προσέχουμε με τις τάσεις γιατι ο επεξεργαστής μας θα γίνει καρβουνάκι γι αυτό ανεβάζουμε λίγο λίγο και τεστάρουμε με τα διαφορα diagnostics που κυκλοφορούν στο νετ. σκέψου καλύτερα αυτά που λες, και αναρωτήσου ξανά αν υπάρχει η δεν υπάρχει τουλ. θεωρητικό όριο. 2.0V είναι 25% παραπάνω τάση από την nominal. Επίσης με αυτή την τάση ανεβάζεις κατά πολύ την απόδοση...σε θερμοκρασιακή παραγωγή ΓΙα να ζήσει ο καημένος ο επεξεργαστής με 2,0V για καθημερινή χρήση θες - temp και πάλι δεν θα ζήσει για πολύ. Πρωτού πούμε ότι μας κατέβει, και να το υποστηρίζουμε με τόσο υπέρμαχο ζήλο, μάλιστα χωρίς να είμαστε σίγουροι για την ορθότητα αυτού που λέμε, δεν είναι σωστό, ούτε πρόκειται έτσι να μάθει κανείς. Όποιος ξέρει από βασική ηλεκτρονική, είτε από cpus & overclocking, έχει καταλάβει ήδη. Αν εσείς οι 2 δεν θέλετε να καταλάβετε, κακό του κεφαλιού σας. Όχι δικό μου, ούτε κανενός.
Prof_Chaos Δημοσ. 17 Μαΐου 2005 Δημοσ. 17 Μαΐου 2005 Λοιπόν μιλάμε με αποδείξεις και δεν λέει κανείς του κεφαλίου του ..Το γεγόνος οτι ο δικός μου Athlon xp 2500(2400mhz) λειτουργεί πάνω απο χρόνο στα 1.87 v σημαίνει οτι ζεί 1 χρόνο και πάει για τα 2 . Οταν γράφω οτι μερικοί αντέχουν και 2 volt εννοείτε οτι δεν θα λειτουργείς τον επεξεργαστή σου σε τόσο υψηλή τάση έστω και αν δεν τίθεται θέμα θερμοκρασίας(πχ εχεις υδρόψυξη)... Εγώ εκπείρας προτείνω να μένετε κάτω απο τα 1.8v ..με καλή ψύξη Max 1.85.. Προσοχή υπάρχουν επεξεργαστές που δεν αντέχουν πάνω απο 1.75 ..οπότε αν βάλετε αποτομα μεγάλη τάση υπάρχει κίνδηνος να τον κάψετε. Αυτό που τόνισα και πριν είναι οτι μερικοί επεξεργαστές μπορούν να λειτουργήσουν και στα 2 volt αλλά και prime stable να είναι δεν μπορείς να τον αφήσεις εκεί θα σου καεί αργά η γρήγορα.. Ασφαλές όριο σε εισαγωγικά πάντα ..είναι μέχρι τα 1.75.
theglassicon Δημοσ. 17 Μαΐου 2005 Δημοσ. 17 Μαΐου 2005 Εχω 4 κομμάτια από 1.85 εως 1.90.........θερμοκρασίες όλα με αέρα από 43 idle σε 60 full.....ο παλαιότερος είναι 1,5 ετών. Τελεία και παύλα 1,85 είναι η κατάληλη και ασφαλής τάση για πυρίνα μέχρι και Barton για 24/7. Και για να τελειώ νουμε τις πίπες αν ψοφίσει μέχρι τα 3 χρόνια θα τον αλλάξω λόγο εγγύησης.......αν ψοφίσει μετά; ούτος η άλος θα είναι τόσο παλιός που θα τον έχω αλλάξει.//////
gtgreat Δημοσ. 18 Μαΐου 2005 Δημοσ. 18 Μαΐου 2005 σκέψου καλύτερα αυτά που λες' date=' και αναρωτήσου ξανά αν υπάρχει η δεν υπάρχει τουλ. θεωρητικό όριο. 2.0V είναι 25% παραπάνω τάση από την nominal. Επίσης με αυτή την τάση ανεβάζεις κατά πολύ την απόδοση...σε θερμοκρασιακή παραγωγή ΓΙα να ζήσει ο καημένος ο επεξεργαστής με 2,0V για καθημερινή χρήση θες - temp και πάλι δεν θα ζήσει για πολύ. Πρωτού πούμε ότι μας κατέβει, και να το υποστηρίζουμε με τόσο υπέρμαχο ζήλο, μάλιστα χωρίς να είμαστε σίγουροι για την ορθότητα αυτού που λέμε, δεν είναι σωστό, ούτε πρόκειται έτσι να μάθει κανείς. Όποιος ξέρει από βασική ηλεκτρονική, είτε από cpus & overclocking, έχει καταλάβει ήδη. Αν εσείς οι 2 δεν θέλετε να καταλάβετε, κακό του κεφαλιού σας. Όχι δικό μου, ούτε κανενός.[/quote'] to provlima sou einai oti sou exei kolisei auto pou pisteueis kai den thes na akouseis tipote allo.oso gia to an ksero apo tasi ,den me ksereis file mou otan esy eisoun stin koilia tis manas sou ego eftiaxna radiostathmous (den exeis dei EL 509 me overvoltage) kai enisxites apo scratch. nai i megaliteri tasi fernei megaliteri thermokrasia GIAUTO KAI EMEIS XRISIMOPOIOUME KALITERES HEATSINKS GIA NA PERNOUME AUTIN TIN THERMOKRASIA MAKRIA se ena pragma omos exeis dikaio .otan to kaneis overvolt den tha anteksei oso ena me kanoniki thermokrasia. loipon vale sto diko sou 1.5v gia na sou kratisei 4 xronia kai na trexei sta 100mhz kai na min mporeis na pekseis oute minesweeper. auto einai to noima sto overclock omos.EXOUME ENA ARGO CPU KAI TO KANOUME GRIGORO esto kai gia 1 xrono
billpeppas Δημοσ. 18 Μαΐου 2005 Δημοσ. 18 Μαΐου 2005 gtgreat: Αγορίνα μου έχεις πολύ μεγάλη ιδέα για τον εαυτό σου. Όσο για το τι πιστεύω εγω, τι γνώσεις έχω, τι εμπειρίες έχω κλπ, ΔΕΝ ΞΈΡΕΙΣ, αλλά αν έκανες ένα search θα ήξερες. Συγχαρητήρια, με έπεισες πως δεν αξίζει να ασχολούμαι πλέον μαζί σου
gtgreat Δημοσ. 19 Μαΐου 2005 Δημοσ. 19 Μαΐου 2005 gtgreat: Αγορίνα μου έχεις πολύ μεγάλη ιδέα για τον εαυτό σου. Όσο για το τι πιστεύω εγω' date=' τι γνώσεις έχω, τι εμπειρίες έχω κλπ, ΔΕΝ ΞΈΡΕΙΣ, αλλά αν έκανες ένα search θα ήξερες. [b']Συγχαρητήρια, με έπεισες πως δεν αξίζει να ασχολούμαι πλέον μαζί σου[/b] zise me tis empeiries sou kai ase emas na kanoume ta lathi mas .apo ayta matheneis.apo osa ypostirizeis, tipote den apodiknyeis.mono ta vazeis me tous allous. kai den me endiaferei na kano search.eida ti akrivos ksereis.hehehe einai kairos na stamatisoume nomizo.kapoios rotise kati stin arxi kai emeis: "dio gaidaroi malonane se kseno axyrona"
gtgreat Δημοσ. 19 Μαΐου 2005 Δημοσ. 19 Μαΐου 2005 Χμ... Θα τραβήξει αυτή η ιστορία. Λοιπόν, πρώτα αποτελέσματα, περιορισμένα λόγω χρόνου: FSB:175, CPU: 13*175=2280, Vcore: 1,725 (πάνω από 1,75 αρχίζει και παραζεσταίνει και το ανεμιστήρι πιο ψηλά κάνει σαν F4 σε απογείωση), Μem: 2,7 (δε μου δίνει το ΒΙΟS επιλογή για παραπάνω, ξέρετε κάτι?) με 2.5-3-3-6 (με 2 CAS, ο υπολογιστής δε μπουτάρει ότι και να κάνω, ότι και να δώσω στα υπόλοιπα). Θα συνεχίσω τις δοκιμές και βλέπουμε... an xamiloseis to multi tha pas pio pano se fsb.oso aneveneis se fsb toso diskolotera kratas ta arxika timings kai tha prepei na ta kaneis relax.gia to 6 ,dikimase to 11 (ta nforce2 deixnoun na protimoun auto to setting)kai meta prospathise na valeis to Cas 2.
mihalakis Δημοσ. 19 Μαΐου 2005 Δημοσ. 19 Μαΐου 2005 xrhsimopoieis toso cpu intensive applications pou apaitoun overclocking? sta epipeda pou exoun ftasei oi simerinoi epeksergastes, den ksero an exei nohma na anevazeis ton epeksergasth. An theleis na paizeis paixnidia gia paradeigma, mia overclocked cpu tha se voithisei polu ligotero apo mia kaliterh karta grafikon. An ena paixnidi den mporei na sou dosei aksiopreph fps tote den prokeitai na sta dosei oso psila kai na ftasei h cpu.
Πέτρος Δημοσ. 19 Μαΐου 2005 Μέλος Δημοσ. 19 Μαΐου 2005 Τελευταία νέα: FSB:180, CPU:2345(Multi 13), VCore:1.7, MemVolt: 2.7, MemT:2.5-3-3-6. gtgreat, δεν σταμάτησα να ανεβάζω, απλά το πάω πολύ αργά για να το δοκιμάσω. Μόλις φτάσω στο ανώτερο FSB θα αρχίζω να ρίχνω τον πολλαπλασιαστή. Οι μνήμες μου αρνούνται κατηγορηματικά να πάνε σε CAS2 με οποιαδήποτε ρύθμιση στα υπόλοιπα (ακόμα και χωρίς o/c όταν το έβαζα 2 το σύστημα συνήθως κόλλαγε μετά από μερικές ώρες χρήσης), αλλά έχουμε καιρό. billpeppas, μέχρι τώρα βγαίνεις λάθος, αν και έχεις δίκιο ως προς τις επιφυλάξεις σου. Στο κάτω κάτω, όποιος δε θέλει να ρισκάρει, απλά δεν ανακατεύεται με υπερχρονισμούς, ανοίγματα κουτιών ή και αλλαγή φόντου στα Win! mihalakis, απλά παίζω, δοκιμάζω και ψιλομαθαίνω. Όσο για πρακτικά ζητήματα, παραπάνω ισχύς χωρίς κόστος, πάντα καλοδεχούμενη είναι, ειδικά για mp3 και divx enc ή για κάποια 3d render που κάνουν άλλοι εδώ κατά καιρους.
gtgreat Δημοσ. 21 Μαΐου 2005 Δημοσ. 21 Μαΐου 2005 xrhsimopoieis toso cpu intensive applications pou apaitoun overclocking? sta epipeda pou exoun ftasei oi simerinoi epeksergastes, den ksero an exei nohma na anevazeis ton epeksergasth. An theleis na paizeis paixnidia gia paradeigma, mia overclocked cpu tha se voithisei polu ligotero apo mia kaliterh karta grafikon. An ena paixnidi den mporei na sou dosei aksiopreph fps tote den prokeitai na sta dosei oso psila kai na ftasei h cpu. trexontas to benchmark aquamark03 (kai ta ypoloipa),otan teleionei mporeis na deis to score gia to cpu kai to score gia to gfx.otan kaneis overclock kai trexeis to idio programa tha deis tin diafora.akoma kai to Call of duty an pezeis kai meta kaneis oc,otan to trekseis ksana tha sou kanei allagi sta settings ,kai tha ta valei higher. oso gia new videocard i timi diplasiazete an oxi triplasiazete otan pas apo mia kali karta se mia poli kali karta. Telika einai opos to vlepei kaneis .pisteuo osoi asxolountai me oc to kanoun giati einai exiting (toso poly pou sto telos den exeis xrono oute gia pexnidia,oute gia tipote allo,kai skeftese mono gia fsb ,timings kai mhz) ginete kai overclock stis video cards ama thes .
gtgreat Δημοσ. 21 Μαΐου 2005 Δημοσ. 21 Μαΐου 2005 Τελευταία νέα: FSB:180, CPU:2345(Multi 13), VCore:1.7, MemVolt: 2.7, MemT:2.5-3-3-6. gtgreat, δεν σταμάτησα να ανεβάζω, απλά το πάω πολύ αργά για να το δοκιμάσω. Μόλις φτάσω στο ανώτερο FSB θα αρχίζω να ρίχνω τον πολλαπλασιαστή. Οι μνήμες μου αρνούνται κατηγορηματικά να πάνε σε CAS2 με οποιαδήποτε ρύθμιση στα υπόλοιπα (ακόμα και χωρίς o/c όταν το έβαζα 2 το σύστημα συνήθως κόλλαγε μετά από μερικές ώρες χρήσης), αλλά έχουμε καιρό. billpeppas, μέχρι τώρα βγαίνεις λάθος, αν και έχεις δίκιο ως προς τις επιφυλάξεις σου. Στο κάτω κάτω, όποιος δε θέλει να ρισκάρει, απλά δεν ανακατεύεται με υπερχρονισμούς, ανοίγματα κουτιών ή και αλλαγή φόντου στα Win! mihalakis, απλά παίζω, δοκιμάζω και ψιλομαθαίνω. Όσο για πρακτικά ζητήματα, παραπάνω ισχύς χωρίς κόστος, πάντα καλοδεχούμενη είναι, ειδικά για mp3 και divx enc ή για κάποια 3d render που κάνουν άλλοι εδώ κατά καιρους. ta memory timiming xalaronoun kathos anevazeis fsd (kai tautoxrona memory speed).pas arketa kala mporo na po.tha pekseis me ta timings otan teleioseis me ola ta alla.(mporeis sto bios na valeis agressive setings gia ta timings oso anevazeis fsb.rythmizontai mona tous se kathe allagi (gia stability). Sorry gia to 2.(nomiza oti to mem sou eixe arxika cas 2).
billpeppas Δημοσ. 22 Μαΐου 2005 Δημοσ. 22 Μαΐου 2005 gtgreat, ektos apo merikes eksypnades pou les, ta agglika sou gia katoiko tis NY einai XALIAAAAA!
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.