Πέτρος Δημοσ. 9 Μαΐου 2005 Δημοσ. 9 Μαΐου 2005 Έχω έναν Athlon XP 3000+ πάνω σε μια MSI-K7N2GILSR. Τον έχω τοποθετήσει μόνος μου και μάλλον δεν έβαλα πολύ σωστά το Volcano7 γιατι ανεβάζει αρκετά. Συγκεκριμένα, μετρημένο χτες με το nTune ύστερα από 2 ώρες SCell είχε 58C ενώ idle είναι συνήθως 46C. Για θερμόπαστα έχει μια "αλοιφή" της CoolerMaster, το ανεμιστήρι είναι γύρω στις 5000 στροφές. Δε με ενδιαφέρει να έχω χαμηλές θερμοκρασίες, με ενδιαφέρει να μην έχω προβλήματα. Πείτε μου τι περιθώριο ασφάλειας έχω ή αν χρειάζεται να το ξαναμοντάρω. Ευχαριστώ!
eurander Δημοσ. 9 Μαΐου 2005 Δημοσ. 9 Μαΐου 2005 Δεν ειναι τραγικοι οι 58 βαθμοι. Αν δεν ειχες βαλει καλα τον ανεμιστηρα θα ανεβαζε πανω απο 70 βαθμους. Για να τους ριξεις και αλλο, φροντισε να εχεις καλη ροη αερα μεσα στο κουτι βαζοντας 2-3 ανεμιστηρες αν δεν εχεις ηδη.
Πέτρος Δημοσ. 9 Μαΐου 2005 Μέλος Δημοσ. 9 Μαΐου 2005 Ένας βάζει, ένας βγάζει αν και έχω καιρό να καθαρίσω το χάος, οπότε ίσως φταίει και αυτό...
billpeppas Δημοσ. 9 Μαΐου 2005 Δημοσ. 9 Μαΐου 2005 Sorry αλλά η ψύκτρα που πήρες είναι λίγο γτπ. Κατά τα άλλα νορμάλ θερμοκρασία για το config σου έχεις ( ψύκτρα / paste / cpu )
Πέτρος Δημοσ. 9 Μαΐου 2005 Μέλος Δημοσ. 9 Μαΐου 2005 Η ψύκτρα υπήρχε από τον καιρό του Duron που είχα απάνω. Τον επεξεργαστή τον πήρα φθινόπωρο, από ebay, όταν είχαν αποσυρθεί οι ΧΡ από την αγορά για χάρη των Sempron και δεν υπήρχε διαθέσιμη ψύκτρα για τη μητρική μου σε όλη τη Θεσσαλονίκη. Πάντως αν δεν έχω πρόβλημα, δεν καίγομαι...
gtgreat Δημοσ. 10 Μαΐου 2005 Δημοσ. 10 Μαΐου 2005 Έχω έναν Athlon XP 3000+ πάνω σε μια MSI-K7N2GILSR. Τον έχω τοποθετήσει μόνος μου και μάλλον δεν έβαλα πολύ σωστά το Volcano7 γιατι ανεβάζει αρκετά. Συγκεκριμένα' date=' μετρημένο χτες με το nTune ύστερα από 2 ώρες SCell είχε 58C ενώ idle είναι συνήθως 46C. Για θερμόπαστα έχει μια "αλοιφή" της CoolerMaster, το ανεμιστήρι είναι γύρω στις 5000 στροφές. Δε με ενδιαφέρει να έχω χαμηλές θερμοκρασίες, με ενδιαφέρει να μην έχω προβλήματα. Πείτε μου τι περιθώριο ασφάλειας έχω ή αν χρειάζεται να το ξαναμοντάρω. Ευχαριστώ![/quote'] min to afiseis na paei pano apo 60C (auto einai to orio) an exeis sostes metriseis.an then to exeis overclocked h therm einai para poly.ta paidia exoun dikaio alla an to hs einai me clip mono enas tropos yparxei na to baleis pano.dokimase gia pasta artic silver 5.to 3000+me sosto cooling tha eprepe na exei 38C idle h ligotero (my 3200+ overclocked @2.45Ghz exei idle 46 C aircooling)
billpeppas Δημοσ. 10 Μαΐου 2005 Δημοσ. 10 Μαΐου 2005 38C real temp idle με aircooling @ Athlon XP3000+ είναι λίγο απίθανο ( ακόμα και με την ThermalRight XP-120 )
manosone Δημοσ. 10 Μαΐου 2005 Δημοσ. 10 Μαΐου 2005 Καλησπερα.Κοιταξε στην βαση της ψυκτρας.Εκει λογικα εχει ενα "σκαλακι".Το σκαλακι πρεπει να ειναι απο την μερια που ειναι και το βελακι πανω στον επεξεργαστη.Δεν ειμουν πληρως κατατοπιστηκος,ε?Το πως "συμπεριφερεται" ο υπολογιστης σου,εξαρταται κατα πολυ απο την θερμοκρασια του επεξεργαστη της μνημης και του σκλρου.Οσο χαμηλοτερες θερμοκρασιες εχεις τοσο πιο γρηγορα ανταποκρινεται.
Πέτρος Δημοσ. 11 Μαΐου 2005 Μέλος Δημοσ. 11 Μαΐου 2005 Καλά τα λες και σαφής είσαι manosone και εγώ καλά το έχω στήσει. Καθάρισα το φίλτρο στον ανεμιστήρα εισαγωγής και έπεσα στους 40-42 idle και 50-52 σε full load (seti, SCell...). Καλή αλλαγή για τόσο χαζή δουλειά. Όσο για o/c μάλλον δε μπορώ να κάνω τίποτα γιατί από όσο σκαμπάζω ο πολλαπλασιαστής είναι κλειδωμένος, δεν πάει πάνω από 13. Έχει χαρακτηριστικά: Family:6 Model:A Stepping:0 Ext. Family:7 Ext. Model:A Αν κάποιος ξέρει τι μπορώ να κάνω , ευπρόσδεκτη η συμβουλή. Το FSB είναι στα 170 και πάει το πολύ 1-2 πάνω, μετά δεν ανάβει καν...
gtgreat Δημοσ. 11 Μαΐου 2005 Δημοσ. 11 Μαΐου 2005 38C real temp idle με aircooling @ Athlon XP3000+ είναι λίγο απίθανο ( ακόμα και με την ThermalRight XP-120 ) mporei na fenetai apithano alla den einai(eksartate para poly apo tin therm domatiou etsi)to 3200+me 200x11 pou einai stock speed kai vcore 1,65v eixe tetoia therm (36 c alla me mb therm 20 c) to exo metreisei kai me eksoterico sensor .exo sto case ena fan sto pano meros 92x92 57cfm ena mprosta 120x120 60 cfm ,ena sta plagia eutheia me to cpu 80x80 25 cfm(den xreiazete kai poly) kai to fan tis psictras (heatpipes) 120x120 97cfm.pote den exeis akriveis endeikseis.to palio asus probe edeixne xamiloteres therm.to updated asus prob 3 C perisotero kai to bios (hardwear monitor) einai konta ekei.(sto deftero).gia na pareis mia idea go http://www.extremeoverclocking.com kai des cooling sto amd
gtgreat Δημοσ. 11 Μαΐου 2005 Δημοσ. 11 Μαΐου 2005 Καλά τα λες και σαφής είσαι manosone και εγώ καλά το έχω στήσει. Καθάρισα το φίλτρο στον ανεμιστήρα εισαγωγής και έπεσα στους 40-42 idle και 50-52 σε full load (seti' date=' SCell...). Καλή αλλαγή για τόσο χαζή δουλειά. Όσο για o/c μάλλον δε μπορώ να κάνω τίποτα γιατί από όσο σκαμπάζω ο πολλαπλασιαστής είναι κλειδωμένος, δεν πάει πάνω από 13. Έχει χαρακτηριστικά: Family:6 Model:A Stepping:0 Ext. Family:7 Ext. Model:A Αν κάποιος ξέρει τι μπορώ να κάνω , ευπρόσδεκτη η συμβουλή. Το FSB είναι στα 170 και πάει το πολύ 1-2 πάνω, μετά δεν ανάβει καν...[/quote'] den katalava auto me to "den paei pano apo 13".paei ligotero?se rotao giati to kalitero overclock ginete me auta ta stadia: xamilose to multi(ean kleidomenos ksexna to proto) anevase to vcore oso high antexei i psictra sou(tha prepei na to parakoloutheis) anevase to vdimm 2.8v anevase 2mhz kathe fora to fsb kai kane check to stability me programata opos 3dmark01(mad onion) memtest kai to pleon axiopisto all kai zorico prime95(ta onomata einai kai sites pou mporeis na ta katevaseis free) otan ftaseis se fsb pou einai astathes xamilose ligo 2mhz anevase to multi .5 kathe fora(se xekleidoto) ama ginei astathes xamilose 0.5 ayto einai to high pou mporeis na pas me to cpu sou auto pou theleis einai bandwidth (everest apo lavalys sou deixnei to b/w kato apo motherboard) to b/w eksartate apo to fsb kai oxi apo to multi) einai kalitero to 220x11 (2.420ghz) apo to 210x12 (2.520ghz) (ta benchmarks deixnoun akrivws auto) alla pragmata pou tha prepei na rythmiseis einai ta memory timings alla gia arxi bale ayto to setting se agresive.kane merikes dokimes me vcor 1.725v na theis ta temps kai fsb an paei pano. ta msi then antidroun kala se oc(oute sta nforce 2 aresei to high fsb omos) elpizo na ta katafereis
billpeppas Δημοσ. 11 Μαΐου 2005 Δημοσ. 11 Μαΐου 2005 gtgreat: Τελευταία φορά το λέω: ΚΑΝΟΝΙΚΟΤΑΤΗ μετρημένη με ακρίβεια, θερμοκρασία πυρήνα Athlon XP 3000+ στους 38C με αέρα δεν πιάνεις. Εκτός και αν εννοείς σε θερμοκρασία δωματίου στον Βόρειο Πόλο. Επίσης λές μερικά πράγματα ανάποδα και όχι ακριβώς σωστά. Να ανεβάσει πρώτα στο Max την τάση του επεξεργαστή? Ξέρεις επίσης τι μνήμες έχει και του προτείνεις 2.8V ? Επίσης το ότι μπορεί με ένα setup να έχεις 7000MB/s bandwidth στο Everest Read, δεν σημαίνει ότι έχεις καλύτερες επιδόσεις από το να είχες τις ίδιες μνήμες με ποιό σφιχτά timings, και με μικρότερο BW στο Everest.
gtgreat Δημοσ. 11 Μαΐου 2005 Δημοσ. 11 Μαΐου 2005 gtgreat: Τελευταία φορά το λέω: ΚΑΝΟΝΙΚΟΤΑΤΗ μετρημένη με ακρίβεια' date=' θερμοκρασία πυρήνα Athlon XP 3000+ στους 38C με αέρα δεν πιάνεις. Εκτός και αν εννοείς σε θερμοκρασία δωματίου στον Βόρειο Πόλο. Επίσης λές μερικά πράγματα ανάποδα και όχι ακριβώς σωστά. Να ανεβάσει πρώτα στο Max την τάση του επεξεργαστή? Ξέρεις επίσης τι μνήμες έχει και του προτείνεις 2.8V ? Επίσης το ότι μπορεί με ένα setup να έχεις 7000MB/s bandwidth στο Everest Read, δεν σημαίνει ότι έχεις καλύτερες επιδόσεις από το να είχες τις ίδιες μνήμες με ποιό σφιχτά timings, και με μικρότερο BW στο Everest.[/quote'] therm pou mporo na metriso mporo kai na tin apago sosta .mporeis na pisteueis oti nomizeis sosto esy .dose mou epixeirimata, oxi fones ego arxisa me ton diko mou 3200+ anapoda, high to voltage kai meta fsb kai meta multi.ta timings teleftaia .kai test trexo oxi mono ena ,para polla apotelesma :statherotato me timing 2-2-2-6 2.420ghz (220x11) vcore 1.85v vdim 2.8v agp card 1.6v. esy an diafoneis tote proteine kati sto paidi. min kathese kai ta xoneis se mena,ego to exo kataferei, kai oxi me ena systima mono. ta forums einai gia na moirazese empeiries kai gnoseis kai oxi na prospatheis na meioseis tous allous
billpeppas Δημοσ. 11 Μαΐου 2005 Δημοσ. 11 Μαΐου 2005 1,85V on air σε Athlon XP δίνεις ε? καλά καλά...καταλάβαμε. Σταματώ εδώ...
EXARXEIA_CITY Δημοσ. 11 Μαΐου 2005 Δημοσ. 11 Μαΐου 2005 ego me athlon xp 1700 kai idle temp > 58oC kala ime ? i na anevaso ligo tis strofes tou fan ?
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.