karib Δημοσ. 10 Μαΐου 2005 Δημοσ. 10 Μαΐου 2005 Παιδια, επειδη με υποψιασατε με τα memory tests, κι επειδη ειδα εδω http://www.practicalpc.co.uk/reviews/soft/utilities/docmem.htm οτι το docmem ειναι καλο μεν αλλα τρεχεις εκτος windows, εχετε να μου προτεινετε κανενα καλο προγραμμα memory testing που να τρεχει απο τα windows?
kgliat Δημοσ. 10 Μαΐου 2005 Δημοσ. 10 Μαΐου 2005 Παιδια' date=' επειδη με υποψιασατε με τα memory tests, κι επειδη ειδα εδω http://www.practicalpc.co.uk/reviews/soft/utilities/docmem.htm οτι το docmem ειναι καλο μεν αλλα τρεχεις εκτος windows, εχετε να μου προτεινετε κανενα καλο προγραμμα memory testing που να τρεχει απο τα windows?[/quote'] Μπορείς να πας στο http://hcidesign.com/memtest/download.html Platforms: Windows (all) License : Free Zip Size: 15K
stehellas Δημοσ. 10 Μαΐου 2005 Δημοσ. 10 Μαΐου 2005 Φίλε θα ξαναρχίσω τα σπαστικά νομικίστικα (βέβαια όλοι μου λένε ότι τα χρξσιμοποιώ όπως εγώ νομίζω) Η απόδειξη λογικά γράφει ένα-ένα τα κομμάτια που πήρε η φίλη σου ? Λογικά ναι. Ε' date=' εγώ θα έλεγα : "Ποιο PC κύριε δε σας μιλάω για το PC, εγώ αγόρασα από εσάς μια μήνμη η οποία οφείλει αυτή από μόνη της να δουλεύει κανονικά. Το αν κάνει boot το PC δε με ενδιαφέρει. Δεν αναφέρομαι σε εγγύηση του PC." Έτσι θα έβγαζα τη μνήμη θα την πήγαινα στο κατάστημα και θα έλεγα "Αγόρασα αυτό και δεν δουλεύει. Δοκιμάστε το σε κάποια διάταξη ελέγχου (Ένα PC που κάνει boot δεν είναι τέτοια διάταξη) και πείτε μου αν δουλεύει". Το αν δεν έχουν τέτοια διάταξη ελέγχου δε σε αφορά. Αν επεμεναν προσωπικά θα έφτανα στα άκρα που άλλοι δε θα είχαν όρεξη. .[/quote'] filemou shnxaritiria exeis apolito dikio sths kinisis sou .ektos apo kati , logo empirias mou sas lew ... to proto pou na kanete einai na stilite ena e-mail sthn paraskeuastria eteria tou proiontos me koinopiish se antiprosopia sthn elladistan kai kentrika katasthmatos pou to agorasate kai fisika sto katastima pou to agwrasate ...pistepsteme etsi glitonete para ma para poli time
Highlander Δημοσ. 10 Μαΐου 2005 Μέλος Δημοσ. 10 Μαΐου 2005 Παιδια' date=' επειδη με υποψιασατε με τα memory tests, κι επειδη ειδα εδω http://www.practicalpc.co.uk/reviews/soft/utilities/docmem.htm οτι το docmem ειναι καλο μεν αλλα τρεχεις εκτος windows, εχετε να μου προτεινετε κανενα καλο προγραμμα memory testing που να τρεχει απο τα windows?[/quote'] Ο σωστός τρόπος δοκιμής για τις μνήμες, είναι να δοκιμάζονται σε καθαρό περιβάλλον (όχι Windows) προκειμένου να μπορέσουν να μετρηθούν σωστά. Ακόμα και το πρόγραμμα της Microsoft, είναι σε περιβάλλον DOS.
karib Δημοσ. 10 Μαΐου 2005 Δημοσ. 10 Μαΐου 2005 Δηλαδη τα προγραμματα μεσα απο windows μπορει να μην ανιχνευουν λαθη που υπαρχουν?
Highlander Δημοσ. 10 Μαΐου 2005 Μέλος Δημοσ. 10 Μαΐου 2005 Download Windows Memory Diagnostic Ναι υπάρχει περίπτωση να μην βρει κάποιο λάθος όταν τρέχει μέσα από τα Windows.
karib Δημοσ. 10 Μαΐου 2005 Δημοσ. 10 Μαΐου 2005 Ok. Υπαρχουν αναλογα προγραμματακια για το τσεκαρισμα λαθων σε νεο σκληρο δισκο?
Powerfull Δημοσ. 10 Μαΐου 2005 Δημοσ. 10 Μαΐου 2005 Αχ,αχ... Θα με κάνετε να γράφω πάλι... Λοιπόν : Σαν τεχνικός υπολογιστών, έχω λύσει και δέσει κάμποσες 100δες μηχανήματα, επίσης είμαι μέλλος του ΙΝΚΑ και έχω <<τσακωθεί>> με αρκετά καταστήματα και αντιπροσωπίες. 1) Πολλές φορές στην περίπτωση που αναφέρεις φίλε highlander δεν φταίει ότι η μνήμη είναι χαλασμένη, απλά αντιμετωπίζει πρόβλημα συμβατότητας με το συγκεκριμένο mobo (και εννοώ συγκεκριμένο, ακόμη και αν δουλεύει σε ένα άλλο Mobo που είναι ίδιο μοντέλο) , ή με κάποια άλλη μνήμη που έχεις πάνω, αν έχεις και άλλα dimm. Κάτι τέτειο μπορεί να συμβαίνει για χιλιάδες λόγους, και δεν έχει να κάνει με προδιαγραφές τύπου ddr400, cl3 κτλ. Υπάρχουν τώρα 2 εκδοχές : 1) Θέλεις να κάνεις τη δουλειά σου. Κάνε update στο τελευταίο bios την μητρική σου. Αν αυτό δεν πιάσει, βρες ένα φίλο σου που η μνήμη σου δουλεύει καλά στο δικό του pc και κοίταξε αν η δικιά του δουλεύει καλά στο δικό σου. Αν δοκιμάσεις τη μνήμη σε 3-4 μηχανήματα και όλα έχουν πρόβλημα, υπάρχει περίπτωση να είναι ελατωματική πράγματι η μνήμη, αλλά στην πράξη πολύ σπάνεια έχω δει χαλασμένα dimm. 2) Θέλεις να τους βάλεις να το φροντίσουν οι ίδιοι για προσωπικούς λόγους, ή/και δεν μπορείς να κάνεις τα ανωτέρω. Όταν θέλουμε να κάνουμε τη δουλειά μας κρατάμε τους τόνους χαμηλούς. Αν ο υπολογιστής έχει αγοραστεί ολόκληρος από το κατάστημα, εξήγησέ τους ψύχραιμα πως δεν λειτουργεί σωστά, και ότι δεν έχει σημασία αν η μνήμη είναι οκ (κατά πάσα πιθανότητα η μνήμη είναι μια χαρά), γιατί απλά δεν είναι κατάληλη για το συγκεκριμένο μηχάνημα, πήγαινέ τους ΤΟ ΜΗΧΑΝΗΜΑ, όχι τη μνήμη, και ζήτησέ τους να το φτιάξουν να δουλεύει χωρίς προβλήματα. Εξήγησέ τους πως δεν πιστεύεις πως σου πουλήσαν χαλασμένα εξαρτήματα, απλά υπάρχει θέμα συμβατότητας. Αν αρνηθούν να σε εξυπηρετήσουν, παραβιάζουν τη σύμβασή τους. Έχε έτειμο ένα έγγραφο παράπανο, εξηγησέ τους το, και ζήτησέ τους να κάνουν ΓΡΑΠΤΗ αυτή την άρνηση, και φυσικά να δηλώσουν εγγράφως πως λάβαν το παράπωνό σου. Σχεδόν σίγουρα θα αλλάξουν γνώμη. Αν δεν θέλεις να τους κουβαλήσεις το μηχάνημα, ή αν έχεις αγοράσει ΜΟΝΟ τη μνήμη, τότε το δίκιο δεν είναι με το μέρος σου. Πήγαινε και παρακάλεσέ τους να σου αλλάξουν τη μνήμη με μια μνήμη άλλης μάρκας, γιατί αυτή δεν δουλεύει σωστά στο board σου. Νομίζω υπάρχει και ευρωπαϊκός νόμος για επιστροφές, αλλά απ'ότι κατάλαβα έχουν περάσει μερικές εβδομάδες από τότε που το πήρες. Εγώ είχα παίξει πριν έναμισι χρόνο με τα multirama, όταν είχε χαλάσει ενα τηλέφωνο που είχα αγοράσει από κει και όταν το πήγα στο service της Nokia μου λέγανε πως το τηλέφωνο έχει υποστεί επισκευή και είναι εκτός εγγύησης. Όταν τελικά μήλησε με κάποια υπεύθηνη, μου είπε πως τα Multirama δεν έχουν καμία ευθήνη. Όταν της ζήτησα να το δηλώσει εγγράφως μου είπε πως δεν γίνεται. Όταν της εξήγησα πως για να μην μπορεί να δηλώσει ΓΡΑΠΤΩΣ πως δεν έχει ευθήνη, προφανώς έχει, μου είπε να τους κάνω γραπτή αίτηση (μηλούσαμε από τηλέφωνο). Τελικά δεν χρειάστηκε, γιατί ταυτόχρονα κυνηγούσα τη Νόκια, και τελικά λυγίσανε εκείνοι και μου φτιάξαν το τηλέφωνο (το οποίο τη μια μου λέγαν πως έχει αλαχτεί το buzzer και την άλλη πως έχει υγρασία). Να δεις πόσο πρόθυμοι γίνονται όλοι να σε εξυπηρετήσουν όταν τους απειλήσεις με αγωγή, και βλέπουν πως ΕΧΕΙΣ ΜΑΖΕΨΕΙ ΚΑΙ ΤΑ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ ΧΑΡΤΙΑ για να την κάνεις. Και δεν χρειάζεται να κάνεις τον τενώρο και να φωνάζεις μέσα στο κατάστημα.
karib Δημοσ. 10 Μαΐου 2005 Δημοσ. 10 Μαΐου 2005 To προγραμμα της Microsoft μου δημιουργησε στη δισκετα ενα αρχειο windiag. Αυτο. Χωρις καν extension. Πως το τρεχω?
dpolal Δημοσ. 10 Μαΐου 2005 Δημοσ. 10 Μαΐου 2005 Ο σωστός τρόπος δοκιμής για τις μνήμες' date=' είναι να δοκιμάζονται σε καθαρό περιβάλλον (όχι Windows) προκειμένου να μπορέσουν να μετρηθούν σωστά.Ακόμα και το πρόγραμμα της Microsoft, είναι σε περιβάλλον DOS.[/quote'] O λόγος είναι ότι το DOS δεσμεύει μόνο 640k από την μνήμη και αφήνει όλη την υπόλοιπη ελεύθερη έτσι ώστε να μπορέσει να την δοκιμάσει το utility. Με αυτόν τον τρόπο δοκιμάζεται μεν το μεγαλύτερο μέρος της εκτός από τα 640k αλλά συνήθως είναι απίθανο να υπάρχει πρόβλημα μόνο εκεί στην αρχή. Τα υπόλοιπα utilities που τρέχουν κάτω από windows κλπ ΔΕΝ μπορούν να δοκιμάσουν τόσο μεγάλο ποσοστό από την μνήμη αφού ήδη τα windows και όλα τα άλλα memory resident progies που έχουν φορτώσει έχουν δεσμεύσει ένα πολύ μεγάλο μέρος της και οι δοκιμές γίνονται σε ότι ελεύθερο έχει απομείνει.
cy{B}er Δημοσ. 10 Μαΐου 2005 Δημοσ. 10 Μαΐου 2005 Diladi' date=' gia na katalabw, eprepe o ipallilos pou edwse sto filo sou to 2o Thermaltake na eixe mantepsei to an douleue i oxi to PSU ? Sto katw katw, giati tosa neura ? Mixanimata einai kai xalane. Diladi, otan to allaksane tin prwti fora itan ola OK kai epeidi ETIXE kai tin deuteri na einai skarto ksafnika eginan m@l@kes sta Multirama ? Kai na se rwtisw kai to allo: An to OCZ pou dialekse o filos sou itan kai auto xalasmeno ti tha ekane tote ? Tha ksanaekane mpourdelo to magazi ? Me poio dikaiwma ? Elpizw na min to pareis proswpika, den kanw epithesi oute se sena oute sto filo sou, apla prospathw na dwsw kai mia alli opsi tou nomismatos. Den einai panta oloi oi pwlites kakoi kai theloun na mas ksegelasoun kai emeis prepei na eimaste tsakalia kai tsampoukades gia na min mas ti feroun...... Egw pisteuw oti stis pleistes twn periptwsewn, to thema mporei na lithei eirinika, xwris oksitites kai fwnes kai alla tetoia palaba. Fisika, iparxoun kai oi periptwseis opws tou Highlander, pou den bgazeis akri epeidi exeis mpleksei me karagkiozi pou tou dwsan ena poukamiso kai nomizei oti einai o basilias tou kosmou..... File Highlander, orma kai pare tous to kefali (metaforika milwntas!!!!). Perimenw nea.[/quote'] File mou wizzy tha ksanapw mias kai apo oti mou fenetai den diavases ena post pou ekana poio panw oti egw prwsopika den tha antidrousa etsi klp...(den ta ksanagrafw).kai twra 1)Prwsopika na pw se olous dn exw provlima me to sygkekrimeno katastima Multirama ston Pirea.(Exw agwrasei polla apo ekei kai den eixa prob. kai pisteuteme oti tous ta exw skasei xwntra) 2)Thn prwth fwra pou to allaksa prwfanws den htan ok opws eipa..kai mallon gia na geinei mpourdelo to magazi thn 2h fra den evale to xeraki tou mono o filos mou alla kai to prosopiko.(Eixe ksanaginei mamakia!!)Allwste den sou deinoun POTE ena allo trofwdotiko to opoio KOSTIZE polu parapanw etsi apla kai malista xwris na plirwseis thn diafwra. 3)Tha simfwnisw sto oti mixanimata einai kai xalane.Alla den einai ola ta mixanimata paixnidakia ama ta exeis skasei xwntra kai malista ta lefta ta exeis doulepsei o idios! 4)Twra ama htan kai to OCZ provlimatiko....Ti na pw...??!!
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.