mert Δημοσ. 10 Μαΐου 2005 Δημοσ. 10 Μαΐου 2005 Το ειδα και εγω και σκοπευα να ανοιξω το θεμα anyway δεν τρελαθηκα αλλα ουτε απογοητευτηκα.Η σκηνοθεσια πολυ καλη Scott ειναι αυτος και πολυ καλη παραγωγη 150 budget ειναι αυτο.Οσο για τον Orlando Bloom ουτε εμενα με πειθει σαν ηθοποιος(αν και παραδεχομαι οτι εδωσε αξιολογη ερμηνεια στο εργο) αλλα αυτοι που ηταν διπλα του(Liam Neeson,David Thewlis,Jeremy Irons κτλ) ηταν κορυφαιοι.Επισης τον βασιλια Baldwin τον επαιζε ο Edward Norton(yeah).
Arioch79 Δημοσ. 10 Μαΐου 2005 Δημοσ. 10 Μαΐου 2005 Δεν έχω δει τη ταινία, και δε σκοπεύω να πάω να τη δω γιατί αφ' ενός, όχι άλλο κάρβουνο, αν δω άλλη "επική μάχη" θα ξεράσω, αφ' ετέρου οι σταυροφόροι ήταν ένα μάτσο πλατσικολόγοι και ρεμάλια που επειδή είχαν ξεζουμίσει όλη την Ευρώπη αποφάσισαν να την πέσουν στους κακομοίρηδες τους Άραβες, οι οποίοι ήταν το τελευταίο προπύργιο του πολιτισμού, των επιστημών και των τεχνών εκείνα τα σκοτεινά χρόνια, οπότε αν τους παρουσιάζει (τους σταυροφόρους) σα γενναίους ιππότες με υψηλά ιδανικά, επίσης θα ξεράσω. Διαβάστε και τις "Σταυροφορίες" του Τσιφόρου για περαιτέρω ενημέρωση επί του θέματος, όπου και θα ενημερωθείτε αντικειμενικά για αυτούς τους κυρίους, και θα κλάσετε στο γέλιο! Όσον αφορά τους κεντρικούς χαρακτήρες των επικών ταινιών και υπερπαραγωγών γενικότερα, πριν ορισμένες δεκαετίες εξέπεμπαν μια ανδρίλα βρε αδερφέ. Χωρίς φωτόλυση, φράπα μαγουλάκι και 30 κιλά μαζί με τα ρούχα (ή την πανοπλία). Έλεγες "αυτός μάλιστα, αν κλάσει δε θα μου φανεί περίεργο", κανονικοί άντρες δηλαδή. Από όλους όσους έχουν παίξει σε τέτοιες ταινίες τελευταία, ο μόνος που είναι έτσι είναι ο Crow. Τώρα το Hollywood τους θέλει ερμαφρόδιτους στην εμφάνιση και ευαίσθητους και "σε επαφή με τη θηλυκή τους πλευρά" στο χαρακτήρα. Αν έβγαινε τώρα ο McQueen, o Newman και ο Heston, ακριβώς όπως ήταν όταν πρωτοεμφανίστηκαν στο Hollywood πριν 30 χρόνια, θα τους έλεγαν γέρους.
aragorn Δημοσ. 10 Μαΐου 2005 Δημοσ. 10 Μαΐου 2005 Νομίζω ότι ήδη έχουμε αναφέρει στο παρόν τόπικ ότι τους σταυροφόρους κάθε άλλο παρά "γενναίους ιππότες με υψηλά ιδανικά" τους παρουσιάζει....
avenger Δημοσ. 10 Μαΐου 2005 Δημοσ. 10 Μαΐου 2005 Η πλάκα είναι πως η ταινία στην προσπάθεια της να είναι political correct περνάει στο άλλο άκρο και παρουσιάζει τους μουσουλμάνους ως καλούς και παρεξηγημένους,εγκρατείς, ενώ τους σταυροφόρους ως πραγματικά καθάρματα(πλην ελαχίστων εξαιρέσεων).Αν δεν έχουμε δηλαδή καλούς και κακούς δεν γίνεται,πρέπει να δείχνουμε πως ο κόσμος είναι άσπρο και μαύρο,λες και την ίδια εποχή δεν είχαν οι μουσουλμάνοι ξεκινήσει εκστρατεία εναντίον της Ευρώπης(Ισπανία).Επίσης υπενθυμίζω πως ο Scott πήρε την άδεια και την βοήθεια μιας ισλαμικής οργάνωσης στην Αμερική για να μην προσβληθούν οι μουσουλμάνοι(και βρεί τον μπελά του γιατί αντίθετα με τους χριστιανούς που κάνουν τουμπεκί,αυτοί δεν σηκώνουν προσβολές στη θρησκεία τους).Οπότε μην περιμένετε καμιά αντικειμενική παρουσίαση των γεγονότων.Οπότε μην προβληματίζεστε για τους μουσουλμάνους μια χαρά τους παρουσιάζει η ταινία(απλώς όχι ρεαλιστικά). Trivia:Σε έναν μικρό αλλά talking role εμφανίζεται και ο γνωστός απο το ds9 doctor Julian Bashir,κατα κόσμον Alexander Sidig(το άλλαξε απο Sidig el fadil που το είχε).
Cue Δημοσ. 10 Μαΐου 2005 Δημοσ. 10 Μαΐου 2005 Ομολογώ πάντως ότι έχω φάει κόλλημα με το Rock-άκι που παίζει στο 2o trailer καθώς και τα φωνητικά. Τα ψάχνω και τα 2 αλλά μάταια...
epote Δημοσ. 11 Μαΐου 2005 Μέλος Δημοσ. 11 Μαΐου 2005 Η πλάκα είναι πως η ταινία στην προσπάθεια της να είναι political correct περνάει στο άλλο άκρο και παρουσιάζει τους μουσουλμάνους ως καλούς και παρεξηγημένους,εγκρατείς, ενώ τους σταυροφόρους ως πραγματικά καθάρματα(πλην ελαχίστων εξαιρέσεων).Αν δεν έχουμε δηλαδή καλούς και κακούς δεν γίνεται,πρέπει να δείχνουμε πως ο κόσμος είναι άσπρο και μαύρο,λες και την ίδια εποχή δεν είχαν οι μουσουλμάνοι ξεκινήσει εκστρατεία εναντίον της Ευρώπης(Ισπανία).Επίσης υπενθυμίζω πως ο Scott πήρε την άδεια και την βοήθεια μιας ισλαμικής οργάνωσης στην Αμερική για να μην προσβληθούν οι μουσουλμάνοι(και βρεί τον μπελά του γιατί αντίθετα με τους χριστιανούς που κάνουν τουμπεκί,αυτοί δεν σηκώνουν προσβολές στη θρησκεία τους).Οπότε μην περιμένετε καμιά αντικειμενική παρουσίαση των γεγονότων.Οπότε μην προβληματίζεστε για τους μουσουλμάνους μια χαρά τους παρουσιάζει η ταινία(απλώς όχι ρεαλιστικά).Trivia:Σε έναν μικρό αλλά talking role εμφανίζεται και ο γνωστός απο το ds9 doctor Julian Bashir,κατα κόσμον Alexander Sidig(το άλλαξε απο Sidig el fadil που το είχε). οι χριστιανοι δεν εβγαιναν καθολου κακοι, μονο οι φονταμενταλιστες ναιτες ηταν "κακοι". Οπως επισις και ο σαλαντιν η ταινια μας εδειχνε οτι ηθελε τον πολεμο αυτο ετσι και αλλιος συν το οτι πιεζοταν απο τον αλλο. νομιζω πως ηταν ΑΚΡΩΣ ισοροπιμενο αναφορικα με το ποιος ηταν κακος και καλος
avenger Δημοσ. 11 Μαΐου 2005 Δημοσ. 11 Μαΐου 2005 νομιζω πως ηταν ΑΚΡΩΣ ισοροπιμενο αναφορικα με το ποιος ηταν κακος και καλος Δε συμφωνώ,γιατί ποτέ δεν είδαμε τους μουσουλμάνους να κάνουν θηριωδίες ανάλογες με αυτές των Ναιτών(ήταν όντως όλοι οι Ναιτές όπως τους έδειχνε?αμφιβάλλω και για αυτό). Ουσιαστικά το μόνο τάγμα ιποττών που έδειχνε με λεπτομέρεια ήταν οι Ναιτές,τα υπόλοιπα ούτε που αναφέρονταν,βλέπαμε απλώς κάποιους με διαφορετικές "στολές",οπότε αυτόματα ο θεατής κάνει την σύνδεση ευρωπαίοι ιπόττες κακοί-μουσουλμάνοι καλοί οι οποίοι μόνο όταν προκαλούνται χωρίς όριο πάνε σε πόλεμο.Εγώ τουλάχιστον δηλώνω πως δεν ξέρω λεπτομέρειες για τις σταυροφορίες,αλλά αποκλείω να έγιναν τα πράγματα όπως δείχνει η ταινία,όπως επίσης και το γεγονός πως υπήρχε συνύπαρξη μουσουλμάνων-χριστιανών στην Ιερουσαλήμ όπως περιγράφεται.(αυτά είναι τα γνωστά ρεβιζιονιστικά,όπου εισάγουμε αξίες και λόγια της εποχής μας σε ανθρώπους άλλων εποχών και νοοτροπίας).Επιμένω πως η ταινία για να μπορούν να ταυτιστούν οι θεατές έκανε σαφή διαχωρισμό καλών-κακών,ανάλογο θα έλεγα με το "Blackhawk down" αλλά απο την ανάποδη.Εκεί είχαμε καμια 10αρια αμερικανούς νεκρούς έναντι χιλιάδων σομαλών,αλλά εμείς μόνο τους αμερικανούς βλέπουμε και "ενδιαφερόμαστε" για αυτούς,οι σομαλοί είναι ανώνυμοι και κάνουν τα χειρότερα.Οπότε είπε ο Scott ας ισορροπήσω τα πράγματα,ας κάνω μια ταινία δείχνοντας συμπαθέστερους τους μουσουλμάνους.Εννοείται πως δεν έχω πρόβλημα με την ταινία ως μια αρκετά καλή περιπέτεια,ειδικά η πολιορκία είναι αρκετά καλογυρισμένη.Αλλά η εμμονή στην δαιμονοποίηση κάποιας πλευράς σε οποιαδήποτε ταινία που αναφέρεται σε μια σύρραξη με ενοχλεί.(π.χ ακόμα και στην Τροία έχουμε τους "κακούς" ΄Ελληνες που ψάχνονται για πόλεμο και τους καλούς και εκλεπτυσμένους Τρώες που δεν επιθυμούν τη σύγκρουση)
epote Δημοσ. 11 Μαΐου 2005 Μέλος Δημοσ. 11 Μαΐου 2005 ευρωπαίοι ιπόττες κακοί-μουσουλμάνοι καλοί οι οποίοι μόνο όταν προκαλούνται χωρίς όριο πάνε σε πόλεμο. oxi, *esy* ekanes ayth th syndesh gia logous pou den aforoun to topic, ego den aplopoihsa toso poly thn tainia, oute xreiazomai toso aploikes formes gia na perigrapso sinaisthimata kai noimata. Pera apo ayto den exoume kati na poume giati diakrino apo tora ti diatheseis exeis kai pou tha kataliksei h kouventa
avenger Δημοσ. 11 Μαΐου 2005 Δημοσ. 11 Μαΐου 2005 ego den aplopoihsa toso poly thn tainia, oute xreiazomai toso aploikes formes gia na perigrapso sinaisthimata kai noimata. Εγώ δεν είπα πως εσύ απλοποίησες την ταινία,αλλά πως οι δημιουργοί της περνούν αυτήν την εικόνα.Και σε ρωτάω ποιούς βλέπουμε να κάνουν θηριωδίες και να σκοτώνουν αμάχους?Μόνο τους ιππότες.Οι μουσουλμάνοι σκοτώνουν μόνο ενόπλους στη μάχη.Οι ιππότες σκοτώνουν άοπλους,ακόμα και συγγενείς του Saladin χωρίς σκέψη.Ε εγώ προσωπικά δεν δέχομαι πως είναι δυνατόν να ήταν η μια πλευρά τόσο απερίσκεπτη και η άλλη τόσο λογική και με τόση εγκράτεια.Δηλ υπάρχει μια μονόπλευρη παράθεση της ιστορίας. Τέλος καμία όρεξη δεν έχω να πλακωθώ μαζί σου,διαφωνώ με αυτά που έγραψες,δεν με πείθουν τα επιχειρήματα σου,αντίο.
tfonias Δημοσ. 11 Μαΐου 2005 Δημοσ. 11 Μαΐου 2005 H tainia anaferete se mia sygkekrimenh epoxi kai mia sygkekrimeni katastasi... Den sou leei pouthena oti oi Mousoulmanoi einai kaloi kai timioi..! Apla tin sygkekrimeni epoxi oi mousoulmanoi htan sta kato tous kai den eithelan na xekinisoun exthropraxies (pou oi stayroforoi ithelan apo thn thesi isxyos pou eixan tote!!) Etsi toulaxiston isxyrizete o skhnothetis.. Pantos aytos pou exei tin dynami einai sinithos kai o pio anithikos tis hpothesis anatrexontas tin istoria... (den xreiazete na pame kai poly makria!)
mindtrapper Δημοσ. 11 Μαΐου 2005 Δημοσ. 11 Μαΐου 2005 Δε συμφωνώ,γιατί ποτέ δεν είδαμε τους μουσουλμάνους να κάνουν θηριωδίες ανάλογες με αυτές των Ναιτών(ήταν όντως όλοι οι Ναιτές όπως τους έδειχνε?αμφιβάλλω και για αυτό). Epeidi eimai ligo xazos, ennoeis mono stin tainia etsi??
avenger Δημοσ. 11 Μαΐου 2005 Δημοσ. 11 Μαΐου 2005 Epeidi eimai ligo xazos, ennoeis mono stin tainia etsi?? Προφανώς αναφέρομαι στα όσα έδειχνε η ταινία,εκεί είναι η διαφωνία μου.Κατά πόσο τα όσα δείχνει ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα.
psilos2000 Δημοσ. 12 Μαΐου 2005 Δημοσ. 12 Μαΐου 2005 Κρίμα..... Μονο αυτό θέλω να πώ. Μα ποιός έδωσε στον ρόλο στον Bloom??? Είναι αυτός για τετοιο ρόλο?? Φέρτε μου την λεκάνη να puke!!! Το καλό ειναι οτι τον περίμενα ελεινό και ειναι απλά πολύ κακός!
Sorath Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2005 Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2005 Τελικά η ταινία δεν ήταν κακή. Όντως το ενδιαφέρον αρχίζει μετά την 1η ώρα προβολής. O Bloom δεν ήταν τελικά τόσο χάλια (κατά την γνώμη μου) όσο διαβάζω. Μην ξεχνάτε οτι θέλανε κάποιον να ηγηθεί αλλά αυτός ήταν ένας απλός σιδεράς. Η σκηνή της μάχης ήταν αρκετά εντυπωσιακή και καθήλωνε. Εν κατακλείδι, εμένα μου άρεσε ως ταινία. Όσο για την βασίλισα.... τι παιδί ήταν τούτο; Ποιά είναι αυτή βρε παιδιά;
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.