trustfm Δημοσ. 6 Ιουλίου 2005 Share Δημοσ. 6 Ιουλίου 2005 h apostolh htan apo elbetia kai gia mena egw zhthsa 6 kopies mou r8an kanonika Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
mousias2 Δημοσ. 6 Ιουλίου 2005 Share Δημοσ. 6 Ιουλίου 2005 Ρε παιδιά...δοκίμασα και εγώ το ubuntu πρίν απο καιρό. Η ζωντανή έκδοση ήταν οκ. Η έκδοση για εγκατάσταση όμως κρασάριζε σε κάποιο σημείο και μάλιστα σε 2 διαφορετικούς υπολογιστές που το δοκίμασα. Για να λέμε την αλήθεια, δεν κρασάριζε εντελώς, απλά χάνονταν οι ενδείξεις απο την οθόνη και δεν ήξερα τι έπαιζε απο κάτω, οπότε αναγκαζόμουν να κάνω reset μιάς και οι σκληροί μου έχουν πόλύ πράμα μέσα. Νομίζω ήταν η έκδοση 4.0. Τώρα την έχω δώσει σε κάποιον που δεν συμπαθώ ;-) και δεν μπορώ να πώ με σιγουριά για την έκδοση. Ο λόγος που μπήκα στον κόπο να κάνω πόστ ήταν ο εξής: Γιατί δέν δοκιμάζετε το Mepis? http://www.mepis.org. Είναι debian based και αυτό με kde ως περιβάλλον. Είναι ζωντανό με δυνατότητα εγκατάστασης μετά το boot (όπως ήταν κάποτε το knoppix), η οποία διαρκεί 3-4 λεπτά, και έχεις ακριβώς ότι παρέχει και το ζωντανό δισκάκι (και είναι αρκετά αυτά που παρέχει για αρχή). Πάντως για μόνιμη Linux λύση σίγουρα Slackware. Δεν ξέρω αν το νομίζω μόνο εγώ αυτό αλλά άντε βρές άκρη με τα kernels σε debian based διανομές (headers,patches,modules κ.λ.π.) μέσω του apt ή του synaptic και προσπάθησε να κάνεις compile κανένα πρόγραμμα όταν λάβεις μήνυμα του τύπου: "kernel headers missing..." "try to compile your kernel first". Με το slackware δεν είχα ποτέ τέτοια προβλήματα. Τέλως πάντων... μπορεί να φταίει και το ότι βαριέμαι να διαβάζω (ως κλασσικός ΝεοΈλληνας) και τα τραβάω αυτά. Πάντως το Mepis αξίζει με χίλια για μένα γιατί σε 15 λεπτά έχεις Λίνουξάκι καλοστημένο που πάει σφαίρα [(για μένα τουλάχιστον) asus p5p800 p43.4GHz 1GB ram]. Καλή τύχη σε όλους στη μελλοντική σας μετάβαση απο win σε linux. Εγώ πάντως δεν τα κατάφερα ακόμη Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
mousias2 Δημοσ. 6 Ιουλίου 2005 Share Δημοσ. 6 Ιουλίου 2005 Έχετε ποτέ αναρωτηθεί τι φταίει και δεν μπορούμε να μεταβούμε σε Linux? Εγώ βρήκα τους εξής λόγους που με κρατάνε σε windows. 1) Εύκολο dvd transcoding (περιμένουμε όλοι το k3b με αγωνία) 2) dvd ripping (χωρίς crashαρίσματα εννοείται...) 3) ntfs filesystem support (χωρίς kernel recompiling) Ο τρίτος λόγος βέβαια απορρέει απο το ότι είμαστε αναγκασμένοι να χρησιμοποιούμε windows για τις παραπάνω δουλειές και γι'αυτό έχουμε όλοι ntfs τους σκληρούς μας (large file support), αλλοιώς και με fat32 γινότανε παιχνίδι. Όταν θα αποχωριστούμε τα windows θα αποχωριστούμε και το ntfs μιάς και τα άλλα filesystems (ext3 reiserfs...etc) δεν φαίνεται να έχουν τέτοια ψυχολογικά προβλήματα. Σε αναμονή λοιπόν για μερικά προγράμματα και είμαστε έτοιμοι. Ήδη πριν μερικά χρόνια η λίστα αυτή θα ήταν ατελείωτη. Να αναφέρω μερικά προγράμματα που με κρατάνε σε linux πλέον: kget amule azureus limewire k3b xine xchat Δεδομένου πάντα το ότι δεν μου αρέσει να παίζω παιχνίδια στο pc. Άσχετο... ξέρει κανείς να εξηγήσει γιατί με το linux κατεβάζουμε καλύτερα απο ότι με τα windows? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
firewalker Δημοσ. 6 Ιουλίου 2005 Share Δημοσ. 6 Ιουλίου 2005 Σήμερα ήρθαν και τα δικά μου Ubuntu μετά απο 2 περίπου μήνες. 20 Cds. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
trospe Δημοσ. 8 Ιουλίου 2005 Share Δημοσ. 8 Ιουλίου 2005 @mousias2 Αν σκεφτείς ότι το λειτουργικό του Linus Torvalds,είναι χτισμένο πάνω στο *nix,το αρχικό λειτουργικό του διαδικτύου,έχεις τη μισή λύση. 1969 CERN Arpanet. 40 Χρόνια φούρναρης,έχω ψήηησει.... Aν σκεφτείς ότι το Linux το έφτιαξαν hackers που ήθελαν να εκμεταλεύονται και το παραμικρό milisecond της σύνδεσης τους(ο λόγος ευνόητος) το ποσοστό της λύσης μεγαλώνει. Τώρα αν πάλι σκεφτείς ότι τα windows προσβάλλονται από spywares,τα προγράμματα antispyware με τη σειρά τους επικοινωνούν με τον remote server της εταιρείας τους για να ενημερώσουν τι προγράμματα χρησιμοποιείς..ότι τα ίδια τα windows,έχουν backdoors και επικοινωνούν με την microsoft... (Πονηρός ο Gates)...Κάθε φορά που surfareis με I.Explorer αυτό μαζεύει και στέλνει όλες τις σελίδες που επισκέφτηκες..που αλλού...στη microsoft...$$$$ Θα μου πείς - Ναι ρε φίλε αλλά εγώ χρησιμοποιώ την αλεπού στο internet. Ok κοίτα τι άλλο υπάρχει παραπάνω,εκτός από τον I.Explorer. Και υπάρχουν κι άλλα.... Κάποτε είχα βρεί σημειώσεις πως αφαιρούνται οι "αναφορές" στη microsoft αλλά κάπου χάθηκαν μέσα στα εκκατομύρια kbytes που έχω στα ράφια μου. Eλπίζω να σου έλυσα την απορία...και sorry αν έγινα κουραστικός. Άιντε το λαλήσαμε κι απόψε!!! 8-) Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
pkoutsias Δημοσ. 19 Ιουλίου 2005 Share Δημοσ. 19 Ιουλίου 2005 Molis shmera to prwi o taxydromos mou xtyphse to koudouni kai mou eipe oti exw ena dema!!! Gematos xara pou epitelous hrthe to ubuntu skefthka na valw to live CD gia na dw pws einai... Ola kala kai ola wraia! Kai internet eida kai ola! Omws to internet sernotan... Lew tha einai to live CD. Pernaw kai thn full ekdosi, omws kai pali katevaza me 2 kb to poly (pstn). Me suse pou eixa prin katevaza aksioprepws (gia pstn panta) me 6kb. Kserete mhpws ti ftaiei? Eyxaristw! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
or1onas Δημοσ. 19 Ιουλίου 2005 Share Δημοσ. 19 Ιουλίου 2005 K se mena molis shmera meta apo 2 mhnes. Einai poly kalh fash (an k sto metaxy to eixa parei apo to linux format....) Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
coffeex Δημοσ. 19 Ιουλίου 2005 Share Δημοσ. 19 Ιουλίου 2005 pkoutsias dokimases na trekseis to pppconfig; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
pkoutsias Δημοσ. 19 Ιουλίου 2005 Share Δημοσ. 19 Ιουλίου 2005 pkoutsias dokimases na trekseis to pppconfig; otan to trexw anoigei terminal kai kleinei amesws... Mporw na rythmisw thn taxythta tou modem mou apo kapou? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
or1onas Δημοσ. 19 Ιουλίου 2005 Share Δημοσ. 19 Ιουλίου 2005 anoixe konsole tote k trexto apo ekei Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
pkoutsias Δημοσ. 19 Ιουλίου 2005 Share Δημοσ. 19 Ιουλίου 2005 anoixe konsole tote k trexto apo ekei Apo konsole ginetai afto... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
or1onas Δημοσ. 19 Ιουλίου 2005 Share Δημοσ. 19 Ιουλίου 2005 gia na katalabw, trexeis apo konsola pppconfig k kleinei to para8yro? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
random Δημοσ. 19 Ιουλίου 2005 Share Δημοσ. 19 Ιουλίου 2005 Έχετε ποτέ αναρωτηθεί τι φταίει και δεν μπορούμε να μεταβούμε σε Linux? μαλλον δε θέλουμε. ένας μονο... 1) η πραγματική τιμή των windows. Φυσικά μια άδεια χρήσης Windows μπορει να κοστίζει 50, 100 ή 1000 ευρώ, αλλα -please- "μεταξύ κατεργαρέων, ειλικρίνεια" Ας είχε φτιαχτεί το τέλειο (ή εστω το αρκετά δύσκολο) κλείδωμα, και ας είχε η M$ την ειλικρινή -και οχι στα λόγια- διάθεση να το χρησιμοποιήσει, και θα έβλεπες πόσοι θα συνέχιζαν την παραθυρο-ζωή τους. προς το παρόν, το επιχείρημα free vs commercial ειναι για τα χαρτιά. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
coffeex Δημοσ. 19 Ιουλίου 2005 Share Δημοσ. 19 Ιουλίου 2005 gia na katalabw, trexeis apo konsola pppconfig k kleinei to para8yro? Apo konsola trexeis to pppconfig kai ry8mizeis to modem kai thn syndesh gia to internet, kapou rwtaei gia thn taxythta ekei 8a baleis 115200 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Slammer Δημοσ. 20 Ιουλίου 2005 Share Δημοσ. 20 Ιουλίου 2005 Το θεμα επιλογής εμπορικού ή ανοιχτού λογισμικού ειναι βαθύτερο και όχι μονο οικονομικό. Λεγοντας ανοιχτό λογισμικό δεν εννοώ μονο το linux, αλλα και το πλήθος free λογισμικού που υπάρχει διαθέσιμο. Μπορεί καποιος για παράδειγμα να αγοράσει τα windows δινοντας 100 euro και απο εκει και πέρα να χρησιμοποιεί free εφαρμογές (openoffice κλπ). Προσωπικά ειμαι χρήστης linux 100% τα τελευταία 3 χρόνια και δεν γυρνώ πισω στα win ακομα και αν μου τα έδιναν δωρεαν (εξάλλου εχω νομιμη αδεια από παλιά). Θα μπορούσα να απαριθμήσω δεκάδες λόγους που χρησιμοποιώ linux (σταθερότητα, ασφάλεια, ευκολο update, αποτελεσματική χρηση του hardware, υποστηριξη από τα forums, κλπ). Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.