Προς το περιεχόμενο

UBUNTU Rules ;)

Sonam

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Έβαλα χτες το UBUNTU και έχω ξεκινήσει να διαβάζω το ubuntuguide.org..

Στο pc έχω 2 δίσκους.. Στον πρώτο έχω ένα ntfs partition me winxp, ένα ext3 με το ubuntu και ένα swap. Ο δεύτερος δίσκος είναι ολόκληρος ένα fat32 partition. Θέλω λοιπόν όταν ξεκινάει το ubuntu να κάνει mount και τον fat32 που έχω αρχεία, mp3 κλπ..

Ακολουθώντας τις οδηγίες που έχει στο http://www.ubuntuguide.org/#automountfat κάνω edit το /etc/efstab και προσθέτω στο τέλος του το

/dev/hdb1 /media/windows vfat umask=000 0 0

(έβαλα hdb1 γιατί είναι στον 2ο δίσκο, σωστά?)

όμως τελικά δεν εμφανίζεται. Τι μπορεί να φταίει?

EDIT:

δίνωντας mount -a μου βγάζει το εξής μήνυμα:

"wrong fs type, bad option, bad superblock on /dev/hdb1, missing codepage or other error.."

Ακόμα δε μπορώ να χρησιμοποιήσω το Netmod για να συνδεθώ στο net.. Το έχω στην COM1, το βλέπει μάλλον το ubuntu αλλά όταν πάω να κάνω κλήση δεν ανοίγει καθόλου τη γραμμή (δεν ανάβει το led της πρώτης γραμμής του ISDN, δηλαδή δεν καλεί).

Δεν έχω καθόλου εμπειρία στο linux και τα έχω βρει λίγο σκούρα!

thanks in advance!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 229
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Sxetika me to netmod ta katafera, xrisimopoiisa to ppp.

An kapoios exei Netmod se COM port kai de mporei na mpei sto internet as dokimasei etsi:

1. sudo pppconfig

2. rithmizoume tin port, ton EPAK kai user/pass gia tin sindesi

3. sudo gedit /etc/ppp/options

4. mesa sto options vriskoume ta "lcp-echo-interval" kai "lcp-echo-failure" kai dinoume timi 0 kai sta dio. (apo dafault exoun 30 kai 4 nomizo..) . To sozoume kai to kleinoume. Auti i rithmisi einai giati to netmod kanei mono tou disconnect meta apo 2-3 lepta, ap'oti diavasa sto techteam.gr.

5. gia sindesi dinoume:

sudo pon

i sketo pon

6. gia aposindesi dinoume

sudo poff

Sorry gia ta greeklish!

@ tsaganos

/etc/efstab

ελπίζω να είναι λάθος πλήκτρολόγισης /etc/fstab είναι.

(έβαλα hdb1 γιατί είναι στον 2ο δίσκο, σωστά?)

μην το δένεις κόμπο αυτο! μπορει να είναι hdc ....

δες με το cfdisk η κάποιο ανάλογο προγραματάκι για partition managment ποιος δίσκος είναι ποιός!

/dev/hdb1 /media/windows vfat umask=000 0 0

1)Ον το φάκελο /media/windows τον έχεις δημιουργήσει είναι default υπάρχει τέλος παντων?

2)για να κανει outomount πρέπει να του χώσεις και το auto δίπλα απο το umask=000 με κόμμα μεταξί τους

δες εδω και εδω για το πώς να φτίαξεις σωστά το fstab

c ya

Κατα τη γνώμη μου είναι κάτι επαναστατικό μπροστά στην αυτοματοποίηση που έχουν τα Windows αλλα και πάλι ο μέσος χρήστης δεν ξέρει κάν τι είναι το Linux και θέλει πολλή δουλειά ακόμα για να εγκατασταθεί το Linux στο μεγάλο μέρος της υπολογιστικής κοινότητας.

Aν θές κάτι που είναι παρανοικά αυτοματοποιημένω απο την εγκατάσταση, να δουλέβουν τα πάντα, να έχει γερές βάσεις(βλέπε debian), να έχεις ελλήνική υποστήριξη δηλαδή να το βάλεις και να πέζουν τα πάντα γιατι να καταφύγεις στα ubuntu που θέλουν αρκετή δουλειά για να τα κάνεις να πέξουν όπως θές και όχι στα KNOPPEL????

To μονο αρνητικό που τους καταλογίζω είναι το KDE( ποτε επιτέλους θα σκάσουν ένα gnomaki απο default τωρα που σωβαρεύτικε κιόλας)

Και πάλι όμως αν κάποιος θέλει κάτι απλό θα χρησιμοποιήσει τα Windows μιας που έτσι κι αλλιώς έχει κάτσει τα λεφτά μαζί με τον ολόκληρο υπολογιστή.

Καλά πλέον και win να θέλει κάποιος δύσκολα τα αγοράζει μαζί μεο υπολογιστή ;-) ;-) ;-)

Προσωπικά εγώ που δεν έχω χρησιμοποιήσει ποτέ μου Linux σκοπεύω να αρχίσω με κάποια άλλη διανομή πάντως.

try Knoppel και πες μου εντιπώσεις.

ειναι και live και μπορείς να κάνεις ένα preview του τί θα εγκαταστήσεις!

San polla den paraggeiles? Paizei na ta koitaksoun sto teloneio giati i diefthynsi einai typomeni kai fainetai pos den einai apostoli apo idioti. To mono pou mporei na se sosei apo eksoda einai oti sta cd grafei oti einai dorean kai se entharynoun na ta antigrapseis kai na ta moiraseis. Ego pantos eixa paraggeilei 3 kai ta vrika sto grammatokivotio stin polykatoikia.

Chryssa

Μια φορά έβαλα το Ubuntu επειδή μετά από αναβάθμιση μητρικής για ανεξήγητο λόγο δεν έμπαινε το SuSE 9.1. Αποτέλεσμα: το πέταξα απ' το σκληρό λίγες ώρες αργότερα. Αυτό γιατί ότι και να έκανα, ότι ρυθμίσεις και να δοκίμασα, ίντερνετ γιόκ(τότε είχα την dial up, τώρα έχω τη DSL). Και επειδή επανεκίνηση στα win xp, ψάξιμο στο ίντερνετ, επανεκίνηση στο ubuntu μήπως και το κάνω να δουλέψει είναι λίγο σπάσιμο... ΑΝΤΕ ΓΕΙΑ!

Επισκέπτης

Εγω μολις περασα το ubuntu 5.o4 σε powerpc (ενα powermac g4 και ενα ibook g4 12") και παιζει θαυμασια. Απο λιγα που δοκιμασα internet/irc δουλευε ωραιοτατα χωρις να κανω τιποτα. Μαμακια που δεν παραγγειλα το kubuntu :/

Μαμακια που δεν παραγγειλα το kubuntu :/

Δυστηχώς δεν τα στέλνουν τα kubuntu. Ήθελα να τα παραγγείλω και εγώ γιατί προτιμώ kde απο gnome αλλά:

Can You Send Me Kubuntu CDs?

Unfortunately' date=' we cannot offer Kubuntu CDs at this time and currently have no plans to offer these for free shipping through our website. We'll update the page if things change.

[/quote']

Ευτυχώς παίζει φιλαράκι με dsl και τα κατέβασα. Πραγματικά αξίζουν.

Συνδιασμός ευκολίας ubuntu με φοβερό(κατα την άποψη μου) design του kde3.4 .

Πρώτο λειτουργικό στο pc μου πλέον :) .

San polla den paraggeiles? Paizei na ta koitaksoun sto teloneio giati i diefthynsi einai typomeni kai fainetai pos den einai apostoli apo idioti. To mono pou mporei na se sosei apo eksoda einai oti sta cd grafei oti einai dorean kai se entharynoun na ta antigrapseis kai na ta moiraseis. Ego pantos eixa paraggeilei 3 kai ta vrika sto grammatokivotio stin polykatoikia.

Chryssa

kai na se rwthsw...pws tha katalavw oti exoune stamatisei sto telwneio??????poso paizei na plirwsw..??

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...