Προς το περιεχόμενο

UBUNTU Rules ;)

Sonam

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Pedia to evala prin kati mines to UBUNTU se ena sistima me matrox g200 agp (16mb) kai ine boro na po to pio xalia display pou exo di se afto to sistima. Den xero ti ginete me tin matrox alla milame mou thimise windows 95 pou ta menu spagane !!. Meta apo ligo erixa to latest debian kai pezi to sistima apsoga kai grigora apo tote ,,, kanis allso to exei di afto ?. Episis to ubuntu se sxesi me to knoppel exei ta misa pragmata .. gia live cd !!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 229
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Θελω να προσθεσω compilers για C, C++, Java..Ποιους μου προτεινετε;

sudo apt-get install build-essential

(για να κατεβάσεις τον gcc/g++, GNU project C and C++ Compiler)

Για υποστήριξη java

sudo apt-get install sun-j2re1.5

java -version

(τα παραπάνω από το ubuntu guide)

Λεπον θελω λιγο τα φωτα σας.Εκανα ολα τα βηματα για να συνδεθω μεσω NetMod στο ιντερνετ κ να ξεφυγω απο την μαστιγα που λεγεται Microsoft(Μεσω Ubuntu παντα) αλλα εχω ενα προβλημα.Ενω το NetmMod μου λεει οτι εχει συνδεθει απο τα λαμπακια του δεν μπορω να δω ουτε μια σελιδα.Το googlara κ ειδα κ αλλο ενα παλικαρι που ειχε το ιδιο προβλημα σε ενα αλλο forum κ δοκιμασα την λυση του αλλα δεν εγινε τπτ.Εχει κανεις καμια ιδεα??

Ευχαριστω εκ των προτερων

----EDIT----

Basika ta katafera k auto einai to prwto moy post apo Ubuntu.To problem twra einai oti ekana aggliki egatastasi k den mporw na brw pws grafoun ellinika.Idees??

Euxaristw ek twn proterwn

Basika ta katafera k auto einai to prwto moy post apo Ubuntu.To problem twra einai oti ekana aggliki egatastasi k den mporw na brw pws grafoun ellinika.Idees??

Euxaristw ek twn proterwn

System >>> Preferences >>> Keyboard >>> Layouts

για να προσθέσεις τα ελληνικά και μετά στα layout options θα ορίσεις πως με ποιο συνδυασμό θα αλλάζεις γλώσσα.

ΥΓ: καλό θα ήταν αφού έλυσες το πρόβλημά σου, να δώσεις ένα link με τη λύση ή να πεις πως το έκανες

...

Save Me... Και εγω ακομα το παλευω.. Καταφερα να ρυθμισω το Netmod να το δει..Πατησα pon prov_name αναβοσβηναν τα λαμπακια, και απο internet τπτ..Βεβαια μετα απο λιγο σταματησαν και τα λαμπακια μόνα τους..

Προσπαθησα να βάλω το wvdial αλλα αφου πατησα make PREFIX=/usr και make PREFIX=/usr install μου πεταξε ενα σωρο errors.. Καμία ιδέα;;

Επείσης εγκατεστησα compilers για C, C++ αλλα οταν πατησα

java -version

μου πεταξε μνμ οτι το συγκεκριμενο πακετο δεν βρέθηκε.. Ομοιως και για τους codecs για media players, dvd κλπ..

Ιδέες

java -version

μου πεταξε μνμ οτι το συγκεκριμενο πακετο δεν βρέθηκε.. Ομοιως και για τους codecs για media players' date=' dvd κλπ..

Ιδέες[/quote']

Ναι.

Αυτό που λες περιγράφεται στο http://www.ubuntuguide.org

Για να τα κατεβάσεις όλα αυτά, πρέπει να προσθέσεις κάποια παραπάνω repositories στο synaptic (οι servers στους οποίους ψάχνει το apt-get για τα πακέτα). Η διαδικασία περιγράφεται επακριβώς στο παραπάνω οδηγό.

Μετά θα κατέβει και η java και τα codecs κι όλα.

Μόνο που... η java είναι 30MB, θα την κατεβάσεις με isdn; (πακέτο)

Τώρα για το netmod, δε ξέρω αν είναι αυτό που χρειάζεσαι

http://www.adslgr.com/forum/showthread.php?t=14519

Πάντως το netmod ανέκαθεν δημιουργούσε προβλήματα. Ψάξε στο http://www.hellug.gr και θα το βρεις πολλές φορές απαντημένο το πρόβλημα.

Να ρωτήσω, στο pppconfig οταν μου ζητάει set IP for primary nameserver πρεπει να του βαλω την διευθυνση (150.140.135.53) στην οποια θα συνδεθει ο υπολογιστης μου για το internet, ετσι;;

Θέλει να του δώσεις τον dns server.

Συνήθως υπάρχει επιλογή για να το βρίσκει αυτόματα, όμως καλό είναι να το βάζεις με το χέρι.

Ο κάθε internet provider έχει δικούς του dns servers. Ψάξε στο site της εταιρίας ή ρώτα εδώ στο forum.

Νομίζω αν είσαι συνδεδεμένος από windows, μπορείς να γράψεις σε κονσόλα

ipconfig /all

και θα στο βγάλει (domain name server)

ΥΓ: αν σε ενδιαφέρει να μάθεις και τι είναι

http://www.webopedia.com/TERM/D/DNS.html

και πιο αναλυτικά

http://en.wikipedia.org/wiki/Domain_Name_System

Συγγνωμη που αργησα να απαντησω αλλα η εξεταστικη με σκοτωνει.Καταρχην το netmod εγω το γυρισα σε σειριακη θυρα γιατι στην USB για καποιο λογο δεν μου το εβλεπε(ουτε τα Windows ειχαν προβλημα με την σειριακη οποτε μια USB παραπανω ελευθερη).Στην συνεχεια ετρεξα root terminal κ εκανα pppconfig κ εβαλα ολα τα στοιχεια της συνδεσης μου.Ακομη ρυθμισα στο advanced του pppconfig το username μου στο Ubuntu ετσι ωστε οταν μπαινω να παταω σκετο Pon κ να μπαινω κ οχι Pon prov_name.Επισης εκανα μια ρυθμιση που περιγραφεται εδω(ειναι καπου στις σελιδες 4-8 σε αυτο το θεμα κ λεει οτι τις κανουμε γιατι το Netmod ριχνει μονο του την γραμμη καθε τοσο).Δεν ξερω αν αυτο εκανε την διαφορα αλλα εμενα δουλευει μια χαρα.Την λυση την εδωσα κ σε ενα αλλο παιδι αλλα για καποιο περιεργο λογο δεν του δουλεψε(μου ειπε οτι επισης δεν μπορει να γυρισει το netmod στην σειριακη οποτε ισως να φταιει αυτο).Εγω χτες εστησα παντως Ubuntu φιλο κ εκανα ακριβως μα ακριβως καρμπον την διαδικασια κ δουλεψε μια χαρα.Το μονο προβλημα που ειχα ηταν οτι πατουσα καποιες στιγμες pon κ μου εριχνε την γραμμη.Αν ομως εκεινη την στιγμη πατησεις plog σου εμφανιζει το τι συνεβει κ εμενα μου εβγαζε NO CARRIER που σημαινει οτι δεν εβρισκε μαλλον τονο το οποιο απο οτι μου ειπε ο φιλος μου ειναι φυσιολογικο για το netmod του ειναι λιγο στα τελευταια του.Ετσι αποφασισα να πατησω επανηλημενα pon κ "επιασε" κ μπηκαμε στο νετ.Μηπως εχετε κατι παρομοιο.Να τονισω επισης οτι αφοτου καταφερα να ρυθμισω το ιντερνετ σε ubuntu οχι μονο μου λυθηκαν τα χερια αλλα μπορεσα κ εκανα θαυματα.Π.χ. ειχα μια Onboard καρτα ηχου της Sis κ βρηκα την λυση μεσω γοογλη κ δουλεψε ενω πριν δεν ειχα ηχο.Ευχομαι να σας δουλεψουν ολα γιατι ειναι αλλη φαση το linux παρολο που αποφασισα να ξεστραβωθω τωρα.Αν καταφερνα να κανω κ το Cedega να δουλεψει θα τα ειχα ολα.Τεσπα hope i helped.

-----EDIT-----

Kapoy eixa diabasei gia to pws mporeis na baleis KDE client se ubuntu.K oxi den elege na egatastiseis to Kubuntu.An to thimithei kaneis i to brei katalathos tha to ektimousa na mou kanei ena pm.Egw oso k an gougliasa den

brika kati

-----ΕDIT2-----

Σε αυτον τον τομεα του φορουμ ενα παλικαρι ανοιξε θεμα για Netmod + Ubuntu.Απο οτι ειδα δεν το γυρισε σε σειριακη κ του επαιξε απο USB.

To topic ειναι http://www.insomnia.gr/vb3/showthread.php?t=117711.

Τα σέβη μου

Ειπα να το γραψω σε αλλη απαντηση γιατι ειναι διαφορετικο απο αυτα που εγραφα πριν.Με συγκινηση κ στα ελληνικα μπορω πλεον να πω οτι κ τα παιχνιδια δουλευουν στο Ubuntu.Το λειτουργικο ειναι βγαλμενο απο μια παραδεισενια οαση στην οποια προσπαθουν να καταφυγουν οσοι εχουν λιωσει με τα παραθυρια.Κ για να προχωρησω στο προκειμενο.

1.Κατεβαζουμε απο το http://cityofheroes.gameamp.com/guide/viewGuides/330.php!orderBy= τα πακετα cedega k transgaming fonts

2.Κανουμε dpkg -i οτι κατεβασαμε.

3.Συμφωνα με το αρθρο στο http://www.ubuntuguide.org κανουμε install τους Nvidia Drivers(αν εχετε ATI ειλικρινα σηκωνω τα χερια ψηλα)

4.Αν εχετε ηδη εγκατεστημενο το παιχνιδι σας σε windows partition τοτε το κανετε mount κ ειστε μια χαρα.Πατατε cedega filepath/filename κ enter κ το παιχνιδι ξεκινα.Αν δεν το εχετε εγκατεστημενο τοτε μεσω cedega παλι το εγκαθιστατε κ ειστε 2 φορες μαγκες.

Πλεον μπορω να πω οτι το Ubuntu κανει τα παντα που εκαναν κ τα Windows κ στο Warcraft III που ηθελα ισως κ καλυτερα.Ελπιζω να βοηθησα.

Ευχαριστω για την ρυθμιση γλωσσων cassidy.

Τα σέβη μου

Τπτ :)

Κι εγώ λόγω εξεταστικής την έχω χάσει λίγο τη μπάλα...

Για τον kde client δεν το πιασα τι εννοείς.

Αν εννοείς εφαρμογές του KDE, ναι, τρέχουν στο gnome και δε χρειάζεται να κατεβάσεις ολόκληρο το KDE. Δοκίμασε να κατεβάσεις καμιά απ'το synaptic κι αυτό θα κατεβάσει παρέα όλα τα απαιτούμενα (μη τρομάζεις, καμιά 10αριά mbyte νομίζω είναι)

.....(αν εχετε ATI ειλικρινα σηκωνω τα χερια ψηλα).....

Με αυτόν τον οδηγό βάζεις τους drivers της ati κατεβάζοντας οτι είναι αναγκαίο απο τα repositories.

Με αυτόν τον οδηγό βάζεις τους drivers της ati κατεβάζοντας το .rpm που δίνει η ίδια η ati στο site της.

Ο πρώτος τρόπος είναι και αυτός που έχω δοκιμάσει και όλα δουλεύουν μια χαρά ;).

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...