Προς το περιεχόμενο

Help νέος στων χώρο των αγορών στο net

koukkos13

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Παιδιά καλησπέρα θέλω τα φώτα μόνο όσων είναι σίγουροι και κάνουν συχνά αγορές απο το Internet.Επειδή δεν έχω ιδέα απο αγορές μέσω πιστωτικής και θα είναι η πρώτη μου φορά οτιδήποτε χρήσιμο-συμβουλή θα είναι καλή για μένα.Λοιπόν έχω ζητήσει να μου βγάλουν μια πιστωτική κάρτα απο την Πειραιώς electron για το Internet τους είπαι και την περιμένω.Με λίγα λόγια απο ότι έχω διαβάσει απο εδω μέσα με αυτήν την πιστωτική όσα έχεις στο λογαρiασμό σου(με τον οποίο συνδέετεαι η πιστωτική) τόσο μπορούν να σε χρεώσουn.Δηλ. να πω ένα παράδειγμα και να μου πείτε αν είναι έτσι.Ας πούμε έχω στον λογαριασμό μου 50 ευρώ και πάω και αγοράζω κάτι π.χ απο το amazon με 30 ευρώ και μένουν20 ευρώ στο λογαριασμό.Κατα την παραγγελία μου απο το amazon (ή το κάθε amazon αξιόπιστο ή μη προφανώς) στέλνοντας όλα τα προσωπικά μου στοιχεία της κάρτας κάποιος μπορεί αν θέλει(λέμε τώρα) να πάει να αγοράσει κάτι άλλο χρεωνοντας μου το σε μένα.Η ερώτηση είναι εξής αν έχω 20 ευρώ μέσα και ο τύπος παέι να αγοράσει κάτι που κάνει 50 ευρώ θα μπορεί??Θα του βγάλει το σύστημα ότι δεν μπορείτε να αγοράσετε τι ακριβώς???Ή για να το πω καλύτερα ανδεν εχώ ούτε ένα ευρώ στο λογαριασμό την στριγμή που αυτός θα πάει να κάνει αγορά,θα μπορεί να με χρεώσει??

Μια άλλη ερώτηση μου'έχει να κάνει με το ότι στις φόρμες που συμπληρώνεις έχει ένα πεδίο που λέει expiration date,όλες οι κάρτες έχουν τέτοια ημερομηνία θα το γράφει πάνω???Τι ακριβώς είναι?

Τέλος θέλω να ρωτήσω επειδή στο υποκατάστημα της Πειραιώς που πήγα δεν ήξεραν τίποτε άλλο παρά μόνο να σου βγάλουν μια electron visa,θέλω να ρωτήσωπως μπορώ να είμαι σίγουρος ότι η κάρτα που θα μου βγάλουν θα είναι χρεωστική(δηλ. όσα έχεις στον λογαριασμό τόσο μπορείς να αγοράσεις) όπως περίγραψα παραπάνω καΙ όχι πιστωτική΄(μου έχουν πει ότι είναι ίδιες εξωτερικα).Ανήταν πιστωτική θα με έιχαν ρωτήσει πόσο όριο θέλω κάθε μήνα έτσι δεν είναι??Αποκλείεται εκεί η υπάλληλος να έβαλε ένα τυπικό όριο των 100 ευρώ??Μπορεί σε κάποιους οι ερωτήσεις μου να φάνηκαν γελοίες αλλά θα πρέπει αν είμαι σίγουρος πριν ξεκινήσω τις αγορές μου.Ευχαριστώ,όποιος μπορεί ας βοηθήσει.

PS:Αν θέλει κα΄ποιος έτσι για να μαθαίνουμε ας γράψει ποιες έιναι οι διαφορές μΕταάξύ Master card,visa κτλ. γιατί μην νομίζετε υπα΄ρχει πολύ κόσμος που δδεν έχει ιδέα.Και πάλι ευχαριστώ!!

Δημοσ.

Η Electron είναι χρεωστική ... δηλαδή αν έχεις 50 στο λογαριασμό και πάει κάποιος να χρεώσει 60, θα γίνει reject η συναλλαγή.

Η πιστωτική (Visa - Mastercard) έχει μηνιαίο όριο αγορών. Οι διαφορές μεταξύ τους ελάχιστες (διαφορετικές μάρκες, φαντάσου το έτσι).

Από την άλλη, δεν καταλαβαίνω γιατί όλοι αγχώνεστε με τις πιστωτικές στο Internet. Αν οποιοσδήποτε σας χρεώσει οτιδήποτε που δεν το έχετε κάνει εσείς, Η ΤΡΑΠΕΖΑ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΧΡΕΩΜΕΝΗ ΝΑ ΣΑΣ ΕΠΙΣΤΡΕΨΕΙ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΤΗΣ ΧΡΕΩΣΗΣ. To ρίσκο δεν το έχει ποτέ ο πελάτης, μόνο η Τράπεζα ή ο έμπορος. Και μην ρωτήσεις πως επιβεβαιώνει η τράπεζα αν το έχεις κάνει εσύ ... αν δεν έχεις υπογράψει, δεν το έχεις κάνει εσύ :-)

Φιλικά,

Harry

Δημοσ.
Και μην ρωτήσεις πως επιβεβαιώνει η τράπεζα αν το έχεις κάνει εσύ ... αν δεν έχεις υπογράψει' date=' δεν το έχεις κάνει εσύ :-)

[/b']

Φιλικά,

Harry

Οταν κανεις online αγορες δεν υπογραφεις πουθενα.

Η χρεωση γινεται ηλεκτρονικα.

Δημοσ.

kalite na chrisimopiiseis tin chreostiki tis pireos.....einai to idio akrivos me tin visa kai sin oti mporeis na checkareis tis agores sou online meta me ebanking meso winbank

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...