alejandros Δημοσ. 7 Μαΐου 2005 Δημοσ. 7 Μαΐου 2005 gia sas kai apo emena...tha hthela na moy pei kapoios poio programma xreiazomaste gia metatroph dvd-r se dvd+r kai to anapodo fysika kai an yparxei bebaia. eyxaristo
africa_twin Δημοσ. 7 Μαΐου 2005 Δημοσ. 7 Μαΐου 2005 Κατ' αρχή καλώς όρισες στο forum! Αν κατάλαβα καλά θες να γράψεις ένα DVD-R σε ένα DVD+R ή το αντίστροφο. Δεν υπάρχει κάποιο πρόγραμμα γι αυτή τη δουλειά αλλά μπορείς να βάλεις το DVD-R στο drive και στο αντιγραφικό να βάλεις ένα κενό DVD+R και να κάνεις την αντιγραφή χωρις κανένα πρόβλημα.
alejandros Δημοσ. 7 Μαΐου 2005 Μέλος Δημοσ. 7 Μαΐου 2005 eyxaristo gia thn amesh apanthsh.alla thelo na grapso mia tenia se ena dvd-r diskaki alla to dvdplayar den ksero an pezei -r h +r gia ayto kalo tha htan na to grapso se -r kai +r mazi se ena diskaki px -R elpizo na egina safestatos tora
accipio Δημοσ. 7 Μαΐου 2005 Δημοσ. 7 Μαΐου 2005 Δεν είναι δυνατόν να γίνει μετατροπή dvd-r σε dvd+r (ή το αντίστροφο). Απλώς τέτοιου τύπου είναι τα δισκάκια. Τα δεδομένα που γράφονται πάνω τους δεν επηρεάζονται από τον τύπο τους. Το player σου, αν είναι παλιό, είναι πιο πιθανό να παίζει τα -r παρά τα +r (αν είναι καινούριο παίζει και τα δύο χωρίς πρόβλημα). Γράψε λοιπόν σε -r και δες.
gerontas Δημοσ. 8 Μαΐου 2005 Δημοσ. 8 Μαΐου 2005 Καλωσήρθες. Οι απαντήσεις που πήρες ήδη είναι απόλυτα σωστές. Μια λίστα συμβατότητας συσκευών μπορείς να βρείς ΕΔΩ για DVD+R και ΕΔΩ για DVD-R. Οι λίστες δεν είναι αλάνθαστες (οι συσκευές δείχνουν κάποτε να προτιμούν κάποια δισκάκια σε σχέση με άλλα), με τον καιρό θα βρεις τη χρυσή τομή για το αντιγραφικό και το επιτραπέζιο που έχεις. Τέλος: Κάποια αντιγραφικά επιτρέπουν την αλλαγή του booktype, δηλαδή επιτρέπουν να αναγνωρίζεται το αντιγραμένο δισκάκι σαν DVD-ROM, είτε είναι +, είτε - . Φυσικά αυτό μειώνει περισσότερο τις πιθανότητες ασυμβατότητας.
africa_twin Δημοσ. 8 Μαΐου 2005 Δημοσ. 8 Μαΐου 2005 Εγώ πάντως έχω βρει την ησυχία μου με τα DVD+R με ένα Samsung M205 αγορασμένο πριν 3 χρόνια περίπου. Με -R είχα όλο προβλήματα όσες μάρκες κι αν είχα δοκιμάσει.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.