Προς το περιεχόμενο

"Αποδεκτές" θερμοκρασίες σκληρών δίσκων;

elfy

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Κατ' αρχάς γεια σε όλους.

Πρέπει να ομολογήσω πως το συγκεκριμένο forum μου έχει λύσει πολλές απορίες και δώσει πολλές λύσεις στα προβλήματα που είχα κατά καιρούς...

Συγχαρητήρια σε όλους.

Επειδή είμαι admin σε άλλο forum (άλλης φύσης) ξέρω πόσο σημαντικό είναι τα μέλη να δίνουν πληροφορίες σε ερωτήσεις άλλων μελών, και να μην επωμίζονται το φορτίο μόνο οι admin ή oi mods.

Επί του προκειμένου τώρα.

Εγώ με το hardware δεν έχω πολύ σχέση, γι' αυτό έχω ψιλο-προβληματιστεί με το θέμα της θερμοκρασίας.

Πρόσφατα έβαλα DSL (=αρκετές ώρες ανοιχτό το PC) και ακόμα πιο πρόσφατα αγόρασα έναν 2ο σκληρό WD 80άρι.

Έχω μια μητρική που μάλλον (!) είναι VIA P4X266 (αν το "VIA" είνα μάρκα δηλαδή :???: ). PLATO PC, 2,2 Ghz, 512 RAM, δεν ξέρω τι άλλα στοιχεία θέλετε.

Έβαλα λοιπόν το speedfun (μου το σύστησε φίλος) για να βλέπω τη θερμοκρασία, μιας και δε βρήκα σχετικό πρόγραμμα στο CD της motherboard.

Πρατήρησα λοιπόν πως από τότε που έβαλα τον 2ο σκληρό (ακριβώς πάνω από τον 1ο), το speedfun μου δείχνει πως ανεβαίνει (τι θεωρούμε "ανεβασμένη θερμοκρασία"; ) η θερμοκρασία στον 1ο.

Η ερώτησεις μου ίσως σας φανούν απλές, αλλά οι απαντήσεις σας ελπίζω πως θα με κατατοπίσουν επαρκώς.

1) Ποιές είναι αποδεκτές - συνηθισμένες θερμοκρασίες για τους σκληρούς; Συνήθως μετά από μισή ώρα χρήσης (και για πολλές ώρες μετά χωρίς να ανέβουν ιδιαίτερα) βρίσκω θερμοκρασίες 45-49 στον έναν και 39-42 στον άλλον.

2) Αν είναι ψηλές, μήπως να βγάλω τον καινούριο σκληρό και να τον βάλω κάπως αλλιώς (πως; ).

Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων.

ΥΓ. Απαντήστε όσο πιο απλά μπορείτε. :grin:

ΥΓ2. Αρχικά έβαλα το post σε υπάρχον thread, αλλά σκέφτηκα να ανοίξω καινούριο γιατί ξέφευγε λίγο από το θέμα.

Δημοσ.

Πάντως με 2 ώρες λειτουργίας (!) το Speedfun μου δείχνει τον έναν 43 και τον άλλον 50!!!

Από τη στιγμή που τον έχω βάλει στην προβλεπόμενη για σκληρό θέση, πως μπορεί να υπάρχει πρόβλημα;

Εγώ το μόνο που ελπίζω είναι να κάνει λάθος μέτρηση.

Και κάτι άλλο. Αν όντως ζεσταίνεται ο σκληρός, θα παρατηρήσω σταδιακά προβληματάκια, ή.... μπουμ ξαφνικά; :-P

(Idle = ;;;; Απλά ανοιχτός; :neutral: )

Δημοσ.

kane ena test kai me ayto ... den 9elei egatastasi ...

http://private.peterlink.ru/tochinov/

idle = katastasi iremias (xoris na diavazei i na grafei)

fysika min antigrapseis kana arxeio 10Giga kai molis stamatisei o skliros na perimeneis tin 9ermokrasia tou na einai 40oC.

afise ton kana 20lepto xoris na diavaseis i na grapseis tipota kai metra meta tin 9ermokrasia ...

Δημοσ.

Το καλύτερο που έχεις να κάνεις είναι να βάλεις έναν ανεμιστήρα πάνω στους HD και να δεις τις θερμοκρασίες να πέφτουν στους 25 oC - 30 oC.

Έχω κάνει το ίδιο και με αυτό το τρόπο λειτουργούν εδώ και 1,5 χρόνο οι δικοί μου. Και μιλάμε για λειτουργία 24/7.

Δημοσ.
to katebasa alla den ida na kanei tipota ektos apo to na dini merikes plirofories (smart ktl).kano kati lathos?

sto tray kato de3ia sou deixnei tin 9ermokrasia ton diskon sou ...

oso gia to fan pou eipe o marios ... ego toulaxisto den 9a paro ...

arketi fasaria kanei to rimadi mou ...

Δημοσ.

Έχω έναν WD 80 GB κι έναν 200 GB. Πίσω τους έχω έναν ανεμιστήρα 8cm. Ο υπολογιστής λειτουργεί συνεχώς για 15 ώρες περίπου. Οι θερμοκρασίες τους αυτή τη στιγμή είναι 32 βαθμοί ο ένας και 33 ο άλλος. Οι πληροροφορίες για τη θερμοκρασία είναι από το πρόγραμμα Hardware Sensors Monitor.

Δημοσ.

Δε ξέρω τα "νόμιμα" όρια αλλά στο παλίο μου σύστημα είχα ένα κουτί της πλάκας με 3 δίσκους ο ένας πάνω στον άλλον και το σύστημα να δουλεύει 24/7 χωρίς το παραμικρό κόλημα ακόμα και καλοκαιρίατικα χωρίς AC...

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...