Προς το περιεχόμενο

Nec 3520A ή LG 4163B

sa1901

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Τα έχω διαβάσει όλα αυτά, αλλά δυστυχώς δεν μπορώ να αποφασίσω. Δεν υπάρχει κάποιος να πει ότι είναι προτιμότερο να πάρω το ένα έναντι του άλλου;

Έχω διαβάσει πολλούς να λένε ότι το Nec σαν reader είναι χάλια, αλλά αυτό δεν με ενδιαφέρει, γιατί έχω και DVD-Rom.

Δημοσ.

Αν δεν έχεις πολύ συγκεκριμένο λόγο να σε ενδιαφέρει η ελαφρώς καλύτερη ποιότητα εγγραφής του NEC 3520A, το LG 4163B είναι συνολικά ανώτερη συσκευή.

Δημοσ.

Το LG το έχω στο γραφείο και μπορώ να σας διαβεβαιώσω ότι ζεσταίνεται πάρα πολύ.

Όσο για το NEC είχα παλιά το 3500 (μέτριο) και δε μπορώ να σου πω για το 3520.

Πάντως το NEC είναι ταχύτερο στα CD οπότε χτύπα το

Δημοσ.

nec, parapoli kali poiotita engrafis, to mono sobaro eleatoma einai sthn anagnosi tn dvd, tin psilo akoyei meta ta 14x, kai ypostirizi dvd-r DL :) poy den blepo to lg na mporei na ta kapsi, (oxi oti exo dei -r DL diskakia).

Δημοσ.
Τα έχω διαβάσει όλα αυτά' date=' αλλά δυστυχώς δεν μπορώ να αποφασίσω. Δεν υπάρχει κάποιος να πει ότι είναι προτιμότερο να πάρω το ένα έναντι του άλλου;

Έχω διαβάσει πολλούς να λένε ότι το Nec σαν reader είναι χάλια, αλλά αυτό δεν με ενδιαφέρει, γιατί έχω και DVD-Rom.[/quote']Νομίζω ότι δύσκολα θα βοηθήσει κάποιος, περισσότερο από το εξαιρετικά τεκμηριωμένο post του xux99 (καλωσήλθες φίλε).

Οι συντελεστές βαρύτητας κάθε κατηγορίας είναι προσωπική σου υπόθεση.

Π.χ. σε ενδιαφέρει η δυνατότητα εγγραφής DVD-RAM ή η εγγραφή προστατευμένων με SafeDisk 2.8;

Από τον πίνακα που διαβάζω (αν η μέτρηση είναι στατιστικά αξιόπιστη) θεωρώ ότι η διαφορά στους λόγους PI/PO είναι πολύ μεγάλη και θα κατέληγα στο NEC, πολύ περισσότερο όταν η ύπαρξη DVD-ROM καθιστά αδιάφορο το μόνο διαπιστωμένο μειονέκτημα των NEC, την κακή συμπεριφορά στην ανάγνωση.

Just my two cents.

Δημοσ.

Νομίζω ότι "τεκμηριωμένη" άποψη μπορεί να εκφέρει μόνο κάποιος που έχει δοκιμάσει και τα 2 drives.. Εγώ έχω το LG, δεν είχα κανένα πρόβλημα στον μήνα περίπου που το έχω, αλλά δε μπορώ να κάνω σύγκριση χωρίς να έχω δουλέψει το NEC.. πάντως αν δεν έχεις διαβάσει αναλυτικά reviews, θα σου πρότεινα να μπεις στα http://www.cdrinfo.com http://www.cdfreaks.com http://www.cdrlabs.com και να διαβάσεις εκτός απο τα reviews και topics στο forum απο τα site, γιατί εκεί συχνά βρίσκεις "συνήθη λάθη" απο τις συσκευές.. Ένα "μειονέκτημα" του LG, που αν έχεις καλό DVD-ROM δεν μετράει καθόλου (εμένα και το DVD-ROM είναι μούφα και με επηρεάζει), είναι ότι δεν κάνει quality scan στο CD/DVD Speed..

Δημοσ.

Έχω το NEC 3500. Πριν είχα το αδελφακι του LIteON. Η μεταβαση ήταν ξενερωμα. Απο την απλοχερι υποστήριξη της LiteOn se firmware kai δυνατοτητες εγγραφης στην Nec που όποτε κοιμηθουν αριστερα θυμούνται να βγάλουν update για το firmware. Πολλα προβληματα στη εγγραφή των DVD +R , (ασυμβατοτητες πολλα επιτραπέζια players). Δεν έχει υποστήριξη bitsetting, κλειδωμένες ταχύτητες rip κ.α. μειονεκτήματα.

Στα πλεονεκτήματα του NEC3500 και NEC3520 είναι η μεγάλη αγοραστική βάση που το έχει μετατρέψει σε πλατφόρμα δοκιμών και έτσι θα βρείς άπειρα ανεπίσημα firmware που διορθώνουν τα προβλήματα τους αν σκοπεύεις να μπείς στο παιχνίδι.

Συμφωνώ για δύο πράγματα με τους άλλους. Υψηλή ποιότητα κατασκευής, πολύ καλή ποιότητα εγγραφής. Τουλάχιστον στα μουσικά CD μόνο με Plextor μπορεί να συγκριθέι σε καθαρότητα ήχου. O μηχανισμός ΟΕΜ LiteOn (εξού και η μεγάλη ευκολία και γνώσεις πάνω στα firmware).

Πάντως δες και τo αντίστοιχο LiteON. Μεγάλo μειονέκτημα των LiteOn ο αδύναμος μηχανισμός του tray.

Δημοσ.

Χωρις να θελω να παρω απολυτη θεση να αναφερω ενα περιστατικο: Πηγαινω προχτες στο πλαισιο με τον ξαδελφο μου να παρει το NEC 3520 μια που εγω εχω το 3500 και ειμαι υπερευχαριστημενος απο τις εγγραφες του οι οποιες εχουν τελεια ποιοτητα. Δεν το βρισκει γιατι το πλαισιο δεν το ειχε στοκ, κατι που συνηθιζει, και αποφασιζουμε να παρουμε LG που ειναι και καλυτερο reader (ολα ειναι καλυτερα σαν readers απο το NEC περαν πασης αμφισβητησης). Αφου το δοκιμασαμε σαν reader και διαπιστωσαμε οτι ειναι πραγματι καλυτερο (κι οχι μονο απο το Nec), μετα απο μια ωριτσα δοκιμων καηκε τελειως! Ξαφνικα και χωρις λογο (ουτε firmware update ουτε τιποτα), σταματησε να δουλευει, ψοφησε και δεν ανοιγε ουτε πορτακι. Το αλλαξαμε και πηραμε παλι LG σκεφτομενοι οτι δεν μπορει να ειμαστε παλι γκαντεμηδες. Ε, λοιπον το δευτερο LG δεν καηκε αλλα εκαιγε στη μεση τα DVD δισκακια που το NEC μου εγραφε αψογα (Intenso). Το παμε τον τεχνικο, δοκιμαζει κι αυτος να γραψει (σε αλλη μαρκα), μια απο τα ιδια, καηκε το δισκακι πριν καν γραψει οτιδηποτε. Πηραμε το NEC και ολα ρολοι. Πολυ καλη εγγραφη (ισως η καλυτερη συγκριτικα με τα αλλα recorders) και κακιστο reader, ωστοσο το τελευταιο οχι μονο δεν πειραζει αλλα σε βοηθαει να διαπιστωσεις πως γραφονται τα DVD σου. Αν τα διαβαζει ανετα το υπερ-ευαισθητο NEC εχεις ενα τελεια γραμμενο DVD ;) Εξαλλου δεν ειναι και τελειως αχρηστο reader, αν το δισκακι δεν εχει προβλημα θα στο διαβασει μια χαρα.

Οποτε: Αφου εχεις reader, κι αν αυτο ειναι καλο, παρε NEC χωρις δευτερη κουβεντα, μια που θα εχεις εγγυημενα τελειες εγγραφες και παραλληλα αν θες να ριπαρεις κατι ζορικο χρησιμοποιεις το αλλο drive. Για να μην αναφερω καν την πληθωρα απο modified firmware updates του δημοφιλεστερου DVD recorder που το καθιστουν ταχυτατο και σε ripping και σε recording.

• 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

den exw tin paramikri idea apo LG ena pioneer 106 eixa prin (malon to exw akoma) twra exw kai to nec 3520, sigoyra einai apo to xeirotero gia anagnosi, ala kapou sto cdfreaks exoun kanei toso kali doyleia pou pleon ypostirizi bitsetting gia +r +rw +r DL mporei na kanei quality scan (an den kano la8os me to neo episimo firmware), kai mexri stigmis den exw sinantisi kanena problima asimbatotitas me kanena home dvd, opos den exw kapsi oyte ena dvd.

kai se sta anepisima firmware exoyn ala3i pola pramata sxetika me to pos grafei ta dvd -/+ to nec.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...