Προς το περιεχόμενο

Ποσο συχνά ξαναβλέπετε μια ταινια(dvd)?

karib

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Πολλοι απο εμας συνηθιζουμε να κρατουμε αντιγραφα σε dvd των ταινιων που βλεπουμε(πχ, μας την δανεισε ενας φιλος).

Ποσο συχνα βλεπετε ξανα μια καλη ταινια που σας αρεσε και την εχετε σε αντιγραφο?

Τελικα πιστευετε αξιζει να κρατα κανεις αντιγραφα των ταινιων? Ποσο συχνα θα ξαναδειτε μια ταινια?

Μηπως τελικα η ταινια δεν ειναι τραγουδι να το ακουει κανεις ξανα και ξανα?

• Απαντ. 49
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

εγω παντως ποτε δε βλεπω την ιδια ταινια, το θεωρω χασιμο χρονου

και γιατι αλλωστε να μη δω κατι που δεν το εχω ξαναδει

οποτε ουτε αντιγραφα εχω ουτε συλλογες

ξερω ατομα που εχουν ολοκληρες συλλογες με αυθεντικες ταινιες που ουτε καν τις βλεπουν για πρωτη φορα

Δημοσ.

Για μένα οι ταινίες είναι σαν τα cd μουσικής. Όπως παίρνω ένα cd μουσικής και το ακούω παραπάνω από μια φορά έτσι και μια ταινία την βλέπω και την ξαναβλέπω όποτε μου κάνει κέφι.

Δημοσ.

Λίγες ταινίες τις ξαναβλέπουμε. Και αυτές αφού έχει περάσει καποιος καιρός (6 μήνες). Πχ τώρα θέλω να ξαναδώ το BigFish..

Τώρα για το άν αξίζει να κρατάς ταινίες... Πολλές από αυτές τις βλέπουν φιλοξενούμενοι και φίλοι, συγγενείς...

Δημοσ.

Βασικά, αυτό είναι ένα θέμα που με έχει απασχολήσει πολύ. Ποιος ο λόγος να αγοράζεις ένα DVD από μια ταινία, την οποία, ίσως, την έχεις δει στο σινεμά, και το κυριότερο, ξέρεις το τέλος. Γιατί να την έχεις; Εγώ ξεκίνησα πρόσφατα να αγοράζω τισ αγαπημένες μου ταινίες... Πιστεύω οτι ο λόγος που κάποιος βλέπει μια ταινία 2 και 3 φορές, είναι γιατί του αρέσει, το πιο απλό. Μετά, έχουμε το γιατί κάθε φορά μπορεί να παρατηρεί κάτι καινούριο, γιατί κάθε φορά γελάει (βλ. Αστερίξ & Οβελίξ, Επιχείρηση Κλεοπάτρα), κλαίει (βλ. Ήρωας), σκέφτεται (βλ. Σπασμένα φτερά), μελαγχολεί (βλ. Εραστές αρκτικού κύκλου), ταξιδεύει(βλ.Ταξιδιάρικα πουλια)... Αυτές και άλλες πολλές μπορώ να τις δω άπειρες φορές...

Δημοσ.

exontas mia sevasth sillogi me afthentika dvd (edo ameriki eiani pio ftina apo ellada) kai mia akoma pio axiosevasti me tainies pou exo katevasei mporo na po pos tis xanavlepo tis tainies kai eidika me filous pou arazoun sto spiti mou kai den tin exoun dei... alla iparxoun kai oi alles oi periptoseis se tainies pou latrevo opos to scarface opou den me enoxlei oses fores kai an to do :)

Δημοσ.

Πιστευω οτι υπαρχει κοσμος που γραφει ταινιες, αλλα ελαχιστες ξαναβλεπει, και πολυ σπανια μαλιστα.

Δημοσ.

Όντως.. δεν ξέρω αν μπορώ να μιλήσω για πλειοψηφία, αλλά κι εγώ ελάχιστες φορές έχω ξαναδεί μία ταινία. Είναι μάλλον με τη λογική του ότι ξέρω το τέλος της, οπότε χάνεται το ενδιαφέρον (μία απο τις ελάχιστες εξαιρέσεις για μένα προσωπικά ήταν το lock stock & 2 smoking barrels, που το είδα το ίδιο ευχάριστα και 2η φορά).. Αφού εδώ έχω χάσει ενδιαφέρον για ταινίες που δεν έχω δει, αλλά μου έχουν πει το τέλος τους. Ακόμα βρίζω τον λαλάκα που μου είπε το τέλος απο την 6η αίσθηση, και το τέλος απο το Usual suspects(το 2ο φέρνοντας μου στο μυαλο το τέλος απο πολύ γνωστή ταινία παρωδία).. Παρόλα αυτά, κι εγώ έχω αρκετές ταινίες. Όχι βέβαια ορίτζιναλ, αλλά είτε απο περιοδικά, είτε αντιγραφές, είτε DivX/XviD. Ίσως είναι θέμα του ότι γενικά μου αρέσει να συλλέγω.. Στο κάτω κάτω, έχω τόσες ταινίες που δεν έχω δει ακόμα, οπότε γιατί να ξαναδώ κάτι που έχω ήδη δει?? Ξέρω πάντως κάποια (λίγα) άτομα, που βλέπουν τις ίδιες ταινίες ξανά και ξανά..

Δημοσ.

Σπανια ξαναβλεπω ταινια για 2η φορα, αν και εχω αρκετα μεγαλη συλλογη απο ταινιες. Υπαρχουν ομως μερικες(λιγες) που βλεπω πολυ ανετα για παραπανω απο μια φορα και συνηθως αυτες τις αγοραζω κιολας. Για παραδειγμα το Fight Club ειναι απο τις πρωτες ταινιες που αγορασα και το εχω δει 9 φορες (κραταω τη 10η για μια καλη περισταση :) )

Δημοσ.

Well fusika kai xanavlepeis tin idia tenia ksana kai ksana, kai opoios leei oti den pote... mallon pseuvete...ego px, kathe vradi vazo tin idia tenia gia na koimitho epi ena xrono...kai fusika exo dei polles tenies 3-4 fores kai ola auta dioti tin 1st time den ta pianeis ola oso tis epomenes fores...

Δημοσ.

Analoga panta tin tainia yparxoun tainies pou kyriolektika skylovarethika mexri na perasoun 100 martyrika lepta na teleiosoun alla kai kapoies pou tis exo dei mexri 60 fores!!! Se genikes grammes sxedon panta vlepo mia tainia pou mou arese toulaxiston 3-4 fores k pano! Ena apo ta proxeira paradeigmata pou mou erxetai sto myallo einai o Peter Sellers dil sou ftanei mia fora na gelaseis me Dr Strangelove me Pink Panther me Party klp? De nomizo!

Oso gia thriller pou xereis to telos exo dei ametrites fores Hitchcock k tha xanavlepo oso na liosoun ta DVD ti simasia exei to telos an mporei na se kratisei to idio opos ti 1i fora pou to exeis dei?

Palia ekana syllogi VHS tora i texnologia me voithaei na perioriso to xoro stis vivliothikes k tis ntoulapes :P Orismenes tainies ofeileis na tis deis arketes fores xekinontas na mathaineis ap exo tis atakes! mexri na taytisteis me ton iroa giati poly apla It's not personal, Sonny. It's strictly business. :P

Mporei to megaleio orismenon skinotheton kai ithopoion na xoresei se mia fora? Xtes px xenyxtisa sto Star vlepontas to Wag the Dog gia toulaxiston 10i fora k as teleiose kapou stis 4.30 to proi!

Δημοσ.

genika oi epanalipseis thewrw oti ypotimoyn ton theath

ayto dhladh pou kanoun ta kanalia kai deixnoun synexeia epanalipseis einai aparadekto

akoma kai an thes na ksanadeis mia tainia me filous pou den thn exoun dei, tha varetheis kai tha tous th xalaseis

protimiste na kanete kati pio endiaferon apo to na vlepete synexeia to idio pragma

allwste den einai kai tosa polla ta aristourghmata

Δημοσ.
genika oi epanalipseis thewrw oti ypotimoyn ton theath

ayto dhladh pou kanoun ta kanalia kai deixnoun synexeia epanalipseis einai aparadekto

akoma kai an thes na ksanadeis mia tainia me filous pou den thn exoun dei' date=' tha varetheis kai tha tous th xalaseis

protimiste na kanete kati pio endiaferon apo to na vlepete synexeia to idio pragma[/quote']

Αυτο που ειναι απαραδεκτο ειναι οι διαφημισεις που βαζουν τα καναλια και οχι οι επαναληψεις κατα τη γνωμη μου. Υπαρχουν ανθρωποι οι οποιοι θεωρουν τις ταινιες μεσο ψυχαγωγιας. Υπαρχουν αλλοι που θεωρουν τις ταινιες σαν το ξεδιπλωμα μιας ιστοριας με μοναδικο ενδιαφερον το "τι θα γινει μετα". Υπαρχουν αλλοι που θεωρουν τις ταινιες τεχνη. Φυσικα η καθε ταινια μπορει να εχει μονο ενα, ολα, ή περισσοτερα χαρακτηριστικα (τοσο απο τα παραπανω, οσο και απο αλλα που δεν ανεφερα).

Μονο αν καποιος πιστευει οτι ολες οι ταινιες ανηκουν μονο στη δευτερη κατηγορια (την αφηγηση γεγονοτων) μπορει να βαριεται συστηματικα να ξαναβλεπει ταινιες που του αρεσαν την πρωτη φορα που τις ειδε.

Να προσθεσω οτι δικαιολογημενα πολλοι ανθρωποι τεινουν να επαναλαμβανουν πραξεις που τους ψυχαγωγουν. Η γνωμη μου ειναι οτι το να παρακολουθει κανεις μια ποιοτικη ταινια (με τα κριτηρια του καθενα) και ψυχαγωγια ειναι και ενδιαφερον ειναι.

Εξαλλου για να παραθεσω και ενα παραδειγμα, το να ακουει κανεις τη μουσικη που του αρεσει ειναι ψυχαγωγικο. Με τον ιδιο τροπο μπορει να δρασει και μια ταινια σε ενα ανθρωπο. Αν ο ανθρωπος εκτιμα την ταινια ως τεχνη και του προκαλει ευχαριστα συναισθηματα, καλα κανει και την ξαναβλεπει.

Το πως οριζει ο καθενας την ψυχαγωγια του και ποσο χρονο αφιερωνει για αυτο ειναι υποκειμενικο.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...