Προς το περιεχόμενο

Pentium M (Centrino Tech) vs Pentium 4

ntuasoc

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Πάντως κάτι που παρατήρησα στο θέμα encoding.Στο desktop μου έχω 3άρη pentium 64 bit και στον φορητό τον παλιό dothan 1.8 με 400 fsb και οι δύο με 2 mb L2 cache.Kατέβασα σήμερα το starwars 3 και το έβαλα και στα δύο να κάνουνε το ιδιο έργο dvd.O φορητός ήθελε κοντά 160 λεπτά και ο 64άρης 110 λεπτά.Για τον καινούργιο με 533 fsb δεν έχω ιδέα.

• 2 χρόνια αργότερα...
  • Απαντ. 47
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Παιδιά έχω 1 παλιό laptop fujitsu-siemens L7300 κι αποφάσισα να τον αναβαθμίσω... Τον άνοιξα λοιπόν και αντικατάστησα αρχικά τον εικασάρη σκληρό του με έναν ογδοντάρη. Στη συνέχεια ανύψωσα λιγάκι τη μνήμη του από 256MB στο 1GB και τώρα θέλω να δώσω το τελικό και θανατηφόρο χτύπημα: Θέλω να βγάλω τον Celeron M 1,5 και να βάλω στη θέση του έναν Pentium M 1,8 ή ίσως και δυάρη! Γνωρίζω ότι ο Celeron είχε FSB 400 και αναρωτιέμαι αν το ίδιο υποχρεούται να έχει και ο Pentium ή αν μπορώ να πάω και σε έναν με FSB 533MT/s. Εκ των προτέρων ευχαριστώ για οποιαδήποτε πληροφορία!

Δημοσ.

Δύσκολη η περίπτωσή σου φίλε μου και θα είσαι σίγουρος μόνο όταν τον δοκιμάσεις.Το 99% σίγουρο είναι ότι άμα ο φορητός σου παίρνει πυρήνα banias στον ίδιο πυρήνα να καταλήξεις σε αντίστοιχο pentium M.Eγώ είχα ένα παλιό φορητό που τον πούλησα κομμάτια στο ebay και πριν τον δώσω έβαλα έναν banias στον φορητό που έπαιζε dothan.Ανοιξε κανονικά,έπαιζε αλλά η ταχύτητα του από 1,7 έπεσε στο 1,2 αν θυμάμαι καλά και δεν ανέβαινε παραπάνω.Για cpu με άλλο fsb δεν νομίζω να παίξει όπως πρέπει.Θα σου ρίξει το fsb και την ταχύτητά του.

-------------

Δες τι πυρήνα έχει ο celeron και βάλτο αντοίστοιχο σε pentium M.

Λογικά θα παίξει,αλλά υπάρχει πάντα μια πολύ μικρή πιθανότητα να μην παίξει.Φτηνοί είναι δεν θα χάσεις πολλά πάντως.Δες στο ebay.Kαι κάντου άμα έχει αναβάθμιση bios.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...