Προς το περιεχόμενο

Τοποθετηση RAM στη motherboard

hydrogen

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Αποφασησα να φτιαξω μονος μου τον πρωτο υπολογιστη.

Θελω να μαθω πως τοποθετουνται οι μνημες στη μητρικη.

Εχει σημασια σε ποια απο τις τεσερις θεσεις θα μπουνε.

Μητρικη GIGABYTE GAK8NS ULTRA

Mμημη 2 Dimm απο 512 το καθενα

(GeIL Ultra Platinum PC4000 500MHz Dual Channel DDR Kit)

τις πηρα πακετο για να κανω Dual channel, Αυτο πως γινεται ,

εχει σημασια η τοποθετηση τους στη μητρικη.

Αν αργοτερα παρω και αλλη μνημη δεν θα εχω Dual channel anymore.

Μεσα στη συσκευασια οι μνημες ειχαν και θερμοαγωγιμη παστα αυτη για ποιο λογο την εχουν, αν δεν βαλω καποιο extra συστημα ψυξης θα τη χρειαστω?

EYXARISTO

Δημοσ.

Λοιπόν αν θυμάμαι καλά η Gigabyte έχει χρωματιστές θέσεις για τις μνήμες, οι δύο πρώτες είναι πορτοκαλί και οι άλλες δύο πράσινες σωστά; Για dual channel βάζεις μία μνήμη στην πρώτη πορτοκαλί και μία στην πρώτη πράσινη θέση, όπως βλέπεις το board με τα PCIe προς τα κάτω. Αν κάποια στιγμή πάρεις κι άλλο ζευγάρι, θα το βάλεις στις άλλες δύο θέσεις και καλώς εχόντων των πραγμάτων θα δουλεύουν πάλι σε dual channel.

Οι GeiL έχουν επάνω ψύκτρες; Αν ναι τότε υποθέτω πως δεν έχουν την θερμοαγώγιμη πάστα τοποθετημένη από τη μάνα τους, και πρέπει να τις βγάλεις ώστε να εφαρμόσεις την πάστα μόνος σου, γι' αυτό και την έχει μέσα στο πακέτο.

Δημοσ.

Νομίζω ότι πορτοκαλί είναι η πρώτη και η τρίτη στις οποίες πρέπει να τοποθέτηθουν 2 όμοια τσιπάκια μνήμης για να εκμεταλλευτείς το dual channel.

Στο manual της matherboard πάντως έχει αναλυτικές οδηγίες

Δημοσ.

Η μητρική εχει διπλα απο τη cpu 2 πορτοκαλί και δύο μωβ θεσεις για μνήμη.Θα βάλεις το πρώτο module στη πρώτη πορτοκαλι θεση(Διπλα στη cpu) και το άλλο στη πρώτη μωβ.Δηλαδή στις θεσεις 1 και 3...

Να θυμασαι ότι πριν βαλεις οτιδήποτε πανω στη μητρική θα πρεπει πρωτα να βγαλεις το καλόδιο της τροφοδοσίας και αφου το βγαλεις πατας και 2-3 φορες το Power button του κουτιού ώστε να ελαχιστοποιήσεις τη πιθανότητα βραχυκυκλώματος...

• 3 χρόνια αργότερα...
Δημοσ.

εχω την ASUS P5k. Έχει 4 θύρες για ΡΑΜ. 2 μαυρες και 2 κιτρινες. για να εκμεταλλευτώ το dual channel πρεπει να τις βάλω σε θέσεις ιδιου ή διαφορετικού χρώματος???

Συγκεκριμενα οι θέσεις είναι

κιτρινο

μαυρο

-κενο-

κιτρινο

μαυρο.

έχω βάλει τις μνημες στα 2 κιτρινα. ειναι ενεργο το dual channel ετσι???

• Moderators
Δημοσ.

Δε πειραζει, δεν ειναι κατι δυσκολο. Ανοιγεις τα ποδαρακια στο πλάι, τη βαζεις και κλεινουν μονα τους. Ιδιες ραμ στο ιδιο χρωμα slots.

Δημοσ.

οπως λεει και ο φιλος απο πανω ανοιγεις τα ποδαρακια την βαζεις και την πατας μεχρι να κλεισουν μονα τους...αν κλεισουν εισαι ετοιμος....

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...