ikaros2 Δημοσ. 4 Μαΐου 2005 Δημοσ. 4 Μαΐου 2005 Χρησιμοποιώ τους drivers που εγκαθιστανται με τα Windows XP και ήθελα να δοκιμάσω τους drivers της nvidia. Ποιος ειναι ο καλυτερος τροπος να τους εγκαταστησω? π.χ. να κατεβασω και να τρεξω απλα το self-extracting .exe απο nvidia.com, να αποσυμπιέσω το συγκεκριμένο .exe και να κανω Update τον driver απο τον Device Manager "δειχνοντας" του το καταλληλο .inf ή να κανω "downgrade" τον driver σε VGA,reboot και να τρεξω το self-extracting .exe απο nvidia.com? Εννοείτε οτι "καλυτερο" θεωρω τον τροπο που θα οδηγησει στην σταθεροτητα των Windows που εχω και τωρα και δε θα αφησει περιττα αρχεια στο δισκο. Eυχαριστώ.
Sam235 Δημοσ. 4 Μαΐου 2005 Δημοσ. 4 Μαΐου 2005 Κατέβασε τους drivers από την Nvidia και κάνε τους εγκατάσταση. Δεν χρειάζεται να κάνεις τίποτα άλλο. Όσο για την σταθερότητα που λες, τόσο καιρό δεν έχω αντιμετωπίσει κανένα πρόβλημα με τους drivers της κάρτας γραφικών. Sam.
Narayan Δημοσ. 5 Μαΐου 2005 Δημοσ. 5 Μαΐου 2005 Το .exe που κατεβάζεις κάνει μόνο του αποσυμπίεση και εγκατάσταση. Εφόσον έχεις αφαιρέσει από το σύστημα όλες τις παλιές εκδόσεις drivers που υπήρχαν, δεν θα χρειαστεί να κάνεις τίποτα άλλο πριν ή μετά την εγκατάσταση.
S2Katana Δημοσ. 16 Μαΐου 2005 Δημοσ. 16 Μαΐου 2005 To download einai to pio asfales.Emena mou etixe na pagosei to pc kata ti diarkeia tis anavathmisis logo provlimatos sti sindesi dial up kai paraligo na dialiso tin karta!
xaotikos Δημοσ. 17 Μαΐου 2005 Δημοσ. 17 Μαΐου 2005 Βέβαια στο guru3d αναφέρει πως καλύτερα είναι αν θέλεις να κάνεις αναβάθμιση σε nvidia drivers να τους βγάλεις και να τρέξεις κάποιο πρόγραμμα (δεν θυμάμαι name) που αφερεί και κάποια dll που δεν χρειάζονται ώστε να γίνει clean install. Έχει μια μικρή διαδικασία (απεγκατάσταση, boot σε safe mode, τρέχεις το πρόγραμμα και restart για εγκατάσταση).Είναι το πιο σοβαρό site για drivers νομίζω και προσωπικά τους εμπιστεύομαι.
Ailuros Δημοσ. 17 Μαΐου 2005 Δημοσ. 17 Μαΐου 2005 Βέβαια στο guru3d αναφέρει πως καλύτερα είναι αν θέλεις να κάνεις αναβάθμιση σε nvidia drivers να τους βγάλεις και να τρέξεις κάποιο πρόγραμμα (δεν θυμάμαι name) που αφερεί και κάποια dll που δεν χρειάζονται ώστε να γίνει clean install. Έχει μια μικρή διαδικασία (απεγκατάσταση, boot σε safe mode, τρέχεις το πρόγραμμα και restart για εγκατάσταση).Είναι το πιο σοβαρό site για drivers νομίζω και προσωπικά τους εμπιστεύομαι. Αυτό ίσχυε τόσο για τους Catalyst όσο και για τους Detonators/ForceWare του παρελθόντος, αλλά όχι πια. Σε αμφότερους οδηγούς πλέον (εφόσον η εγκατάσταση έγινε σωστά) είναι πλέον περιττό το clean driver install, μιας και οι οδηγοί πλέον αφορούν τα πάντα μετά την απεγκατάστασή τους. Αν και αμφιβάλλω να ενδιαφέρει κανένα εδώ, αν υπάρχει κάποιος με laptop εδώ, αναβάθμιση των οδηγών συνήθως γίνεται μόνο μέσω device manager-update driver και αφού καθοδηγήσεις σε κάποιο αρχείο που έχει αποσυμπιεστεί ο οδηγός, σε προεγκατεστημένα λειτουργικά.
xaotikos Δημοσ. 17 Μαΐου 2005 Δημοσ. 17 Μαΐου 2005 Ξέρεις μήπως από ποιά έκδοση και μετά δεν χρειάζεται το clean σε Forceware (detonators?)? Οι πιο πολλοί drivers (56.72, 56.64, 71.89 έχω δοκιμάσει) δεν βρίσκουν με τπτ την Fx5200Go του laptop. Στο nv4_disp.inf αναφέρει Fx5200 αλλά όχι 5200Go. Μετά από format, ούτε με auto-install, ούτε με manual δείχνοντας που είναι ο driver, ούτε από device manager μπαίνουν. Αναγκαστικά έβαλα πάλι τους παλαιοληθικούς της toshiba που έχει στο recovery cd (45.56) που βέβαια μπορεί να παίζουν και καλύτερα από ότι ίσως έπαιζαν οι πιο καινούριοι, αλλά μια δοκιμή δεν βλάπτει.
Sam235 Δημοσ. 17 Μαΐου 2005 Δημοσ. 17 Μαΐου 2005 Επειδή τα φορητά δεν έχουν τις ίδιες επιδόσεις με ένα desktop pc, δεν νομίζω ότι είναι απαραίτητο να αναβαθμίσεις τους drivers της κάρτας γραφικών. Το πιο σωστό, κατά την γνώμη μου, είναι να βρείς μια έκδοση που δουλεύει σωστά με το φορητό σου και να κρατήσεις αυτή. Sam.
xaotikos Δημοσ. 17 Μαΐου 2005 Δημοσ. 17 Μαΐου 2005 Καλά αυτό χωράει μεγάλη συζήτηση. Οι ίδιες οι εταιρίες πολλές φορές κάνουν underclocking στις κάρτες γραφικών για να μειώσουν (ίσως) θερμοκρασία. Η δικιά μου πάντως είναι underclocked και σκέφτομαι κάποια στιγμή να την ανεβάσω (αν και δεν θα έχει μεγάλες διαφορές). Όμως δεν καταλαβαίνω..από driver σε driver έχω δει μεγάλες διαφορές στο desktop, γιατί όχι και στο laptop? Μπορεί να μην έχει τις ίδιες επιδόσεις με μια φετινή καλή κάρτα γραφικών αλλά αν βελτιώνει λίγο την απόδοση why not? Έτσι κιαλλιώς δεν είναι και καμιά shared καρτούλα...μια χαρά παίζει τα παιχνίδια που έχω δοκιμάσει τώρα (για τις δικές μου απαιτήσεις)
spookerinos Δημοσ. 17 Μαΐου 2005 Δημοσ. 17 Μαΐου 2005 oi kalyteroi drivers gia laptop (kai oxi mono) einai oi XG-7645HD-[Guru3D.com].exe Einai apla koryfaioi.
Ailuros Δημοσ. 18 Μαΐου 2005 Δημοσ. 18 Μαΐου 2005 Ξέρεις μήπως από ποιά έκδοση και μετά δεν χρειάζεται το clean σε Forceware (detonators?)? 61.xx κάτι αν θυμάμαι καλά. Οι πιο πολλοί drivers (56.72, 56.64, 71.89 έχω δοκιμάσει) δεν βρίσκουν με τπτ την Fx5200Go του laptop. Στο nv4_disp.inf αναφέρει Fx5200 αλλά όχι 5200Go. Μετά από format, ούτε με auto-install, ούτε με manual δείχνοντας που είναι ο driver, ούτε από device manager μπαίνουν. Αναγκαστικά έβαλα πάλι τους παλαιοληθικούς της toshiba που έχει στο recovery cd (45.56) που βέβαια μπορεί να παίζουν και καλύτερα από ότι ίσως έπαιζαν οι πιο καινούριοι, αλλά μια δοκιμή δεν βλάπτει. Unpack drivers into a location of your preference; go to device manager and pick "update driver", directing at the primary location where the driver files are unpacked to. Unclick "show compatible hardware" and install FX5200 drivers. Με τους 71.89 εγώ τουλάχιστον τα κατάφερα και δουλεύει μια χαρά με αυτόν τον τρόπο. Επειδή τα φορητά δεν έχουν τις ίδιες επιδόσεις με ένα desktop pc, δεν νομίζω ότι είναι απαραίτητο να αναβαθμίσεις τους drivers της κάρτας γραφικών. Το πιο σωστό, κατά την γνώμη μου, είναι να βρείς μια έκδοση που δουλεύει σωστά με το φορητό σου και να κρατήσεις αυτή. Mεταξύ του 56.xx ή και του παλαιολιθικού 45.xx που έχει το παλληκάρι παραπάνω και του τωρινού 71.89 υπάρχουν αρκετά μεγάλες διαφορές και στο δισδιάστατο και στις παρουσιάσεις ή και ακόμα επεξεργασία εικόνας. Ειδικά αν χρησιμοποιεί κανείς SP2 και τις τελευταίες εκδόσεις των επιπλέον προγραμμάτων. Καλά αυτό χωράει μεγάλη συζήτηση. Οι ίδιες οι εταιρίες πολλές φορές κάνουν underclocking στις κάρτες γραφικών για να μειώσουν (ίσως) θερμοκρασία. Η δικιά μου πάντως είναι underclocked και σκέφτομαι κάποια στιγμή να την ανεβάσω (αν και δεν θα έχει μεγάλες διαφορές). Στο δισδιάστατο η Go FX 5700 εδώ τρέχει ο πυρήνας στο δισδιάστατο στα 100MHz και στο τρισδιάστατο (laptop στην πρίζα μιλάμε πάντα) στα 330MHz. Rivatuner και "enable driver level overclocking" και θα σου ανοίξει και το Coolbits στον οδηγό. Μπορεί οι χρονισμοί του δισδιάστατου να μην κατεβαίνουν τόσο σε ένα PC, αλλά στις περισσότερες περιπτώσεις η δισδιάστατη συχνότητα του πυρήνα είναι αρκετά χαμηλότερη. Mια 6600GT τρέχει 2D@300MHz, 3D@500MHz. Όμως δεν καταλαβαίνω..από driver σε driver έχω δει μεγάλες διαφορές στο desktop, γιατί όχι και στο laptop? Μπορεί να μην έχει τις ίδιες επιδόσεις με μια φετινή καλή κάρτα γραφικών αλλά αν βελτιώνει λίγο την απόδοση why not? Έτσι κιαλλιώς δεν είναι και καμιά shared καρτούλα...μια χαρά παίζει τα παιχνίδια που έχω δοκιμάσει τώρα (για τις δικές μου απαιτήσεις) Θέμα συμβατότητας είναι περισσότερο και σε επέκταση φυσικά επιτάχυνση (δες παραπάνω).
Ailuros Δημοσ. 18 Μαΐου 2005 Δημοσ. 18 Μαΐου 2005 oi kalyteroi drivers gia laptop (kai oxi mono) einai oi XG-7645HD-[Guru3D.com].exe Einai apla koryfaioi. Χμμμμ ενδιαφέρον....(τρέχει να τους δοκιμάσει) ***edit: εεερρρρ πρόκειται για οδηγούς τρίτου....να μου λείπει η περιπέτεια.
palawiaris Δημοσ. 18 Μαΐου 2005 Δημοσ. 18 Μαΐου 2005 Ξέρεις μήπως από ποιά έκδοση και μετά δεν χρειάζεται το clean σε Forceware (detonators?)? Οι πιο πολλοί drivers (56.72' date=' 56.64, 71.89 έχω δοκιμάσει) δεν βρίσκουν με τπτ την Fx5200Go του laptop. Στο nv4_disp.inf αναφέρει Fx5200 αλλά όχι 5200Go. Μετά από format, ούτε με auto-install, ούτε με manual δείχνοντας που είναι ο driver, ούτε από device manager μπαίνουν. Αναγκαστικά έβαλα πάλι τους παλαιοληθικούς της toshiba που έχει στο recovery cd (45.56) που βέβαια μπορεί να παίζουν και καλύτερα από ότι ίσως έπαιζαν οι πιο καινούριοι, αλλά μια δοκιμή δεν βλάπτει.[/quote'] Φιλαράκι εγώ όσο ξέρω η nvidia δεν δείνει οδηγούς για φορητούς το ίδιο και η ati και οδηγούς βρίσκω από τις σελίδες των κατασκευαστών του φορητού ή από σελίδες όπως της gourou.Για αυτό είχες προβλήματα.Και εγώ στον φορητό μου δεν βάζω catalyst
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.