Sanctu82 Δημοσ. 14 Μαΐου 2005 Δημοσ. 14 Μαΐου 2005 Edo exoune kanei kai site ta 2 mas tzimania tampakis kai katelis http://www.catman.gr se ligo kairo tha leitourgei kanonikotata
claudio_21 Δημοσ. 14 Μαΐου 2005 Δημοσ. 14 Μαΐου 2005 Loipon paides ta pragmata einai polu apla kai merikoi apo edw mesa exoun mperdeytei para polu xwris kanena logo. Ta lefta oi "megaloi" kallitexnes toy ellinikou pentagramou {mh xerasw} ta vgazoun prokatavolika apo tis diskografikes etairies me thn ypografh toy symvolaiou tous. Oi pwlhseis twn cd einai kathara thema bonus! Oso perissotero poulaei toso perissotera lefta tha parei ws bonus. H deyterh kai megalyterh phgh esodwn einai ta nyxterina magazia. Pou pane oi m@l@kes oi ellinares kai ta skane gia na tous akousoune me 200 euro ta 4 atoma se trapezi sthn akrh theou kai xwris megalh epafh pros thn pista. Tespa, se ayto de ftaiei kaneis para mono osoi pane kai ta skane. Telos, tha sumfwnisw se 2 pragmata me to Megalo Founes: A)an den yphrxe peirateia tote tha xerame mono tous 4-5-10 tragoudopoious pou exoun megalo koino. Oloi oi ypoloipoi vlepe ,bezentakou,xanthiotis,kalomoira..........., tha htan xamenoi sto pouthena. B)Zhtw oi niggaz pou poulane ta antigramena cd se kathe gonia ths elladas. Keep up the good work homies!!! Ps.ti shmainei to bps? Black Per Second {Kuriws otan kathesai gia kafe sthn plaka + sto thysio}
hyperionsky Δημοσ. 14 Μαΐου 2005 Δημοσ. 14 Μαΐου 2005 Να προσθέσω στην συζήτηση την παράμετρο της παλαιότητας: Παρόλο που πολλά δισκάδικα κάνουν προσφορές, πολλά παλιά άλμπουμ (που έχουν βγάλει τα λεφτά τους - συχνά με το παραπάνω) είναι σαφώς υπερτιμημένα. ΟΚ η Britney Spears πρέπει να πουλήσει αμέσως, το καταλαβαίνω... Αλλά Pink Floyd 20 ευρώ και πλέον; Δηλαδή δεν τα έβγαλε τα λεφτά του η εταιρία; Πόσο είναι το πραγματικό κόστος αυτού του cd; Το Dark Side Of The Moon πωλείται από το 1973 και όλοι γνωρίζουν πόσο έχει πουλήσει. Πότε θα πέσει η τιμή του, το 2073; (Όχι ότι με νοιάζει γιατί το έχω σε LP και CD, μανιακός γαρ ) Υ.Γ.: Το The Final Cut που δεν το ξέρει άνθρωπος (τρόπος του λέγειν) είναι φτηνότερο. Φαίνεται στοίχισε λιγότερο αυτό...
dim_b Δημοσ. 14 Μαΐου 2005 Δημοσ. 14 Μαΐου 2005 Telos, tha sumfwnisw se 2 pragmata me to Megalo Founes: A)an den yphrxe peirateia tote tha xerame mono tous 4-5-10 tragoudopoious pou exoun megalo koino. Oloi oi ypoloipoi vlepe ,bezentakou,xanthiotis,kalomoira..........., tha htan xamenoi sto pouthena. Άρα όλοι συμφωνούμε ότι η πειρατεία σκοτώνει τη μουσική hyperionsky, το "Dark side" το είχα (ξανα)πάρει πριν 2 χρόνια από το play.com σε υβριδικό CD/SACD με 13? (με δωρεάν αποστολή). Στην Ελλάδα βέβαια η ίδια έκδοση είχε αρκετά πάνω από 20? την ίδια εποχή.
Cristina Δημοσ. 14 Μαΐου 2005 Δημοσ. 14 Μαΐου 2005 Telos, tha sumfwnisw se 2 pragmata me to Megalo Founes: A)an den yphrxe peirateia tote tha xerame mono tous 4-5-10 tragoudopoious pou exoun megalo koino. Oloi oi ypoloipoi vlepe ,bezentakou,xanthiotis,kalomoira..........., tha htan xamenoi sto pouthena. Δηλαδή εννοείς πως αυτούς τους ξέρουμε λόγω της πειρατείας;
The_Judas Δημοσ. 14 Μαΐου 2005 Δημοσ. 14 Μαΐου 2005 Αυτό που ξέρω είναι ότι πρίν από μερικά χρόνια μπορούσες εύκολα να βρείς παιχνίδια για PC σε καλές τιμές από 5 ως 35 ευρώ αλλά και πάλι κανείς δεν τα αγόραζε, προτιμούσε να δώσει 10 ευρώ (!!!) στον πειρατή. Οταν τώρα πια ένα κατάστημα πουλάει 10 αντίγραφα το χρόνο από ένα προιόν-παιχνίδι, λογικό είναι να το κοστολογεί 50 ευρώ. Οσον αφορά τα μουσικά CD είναι διαφορετική περίπτωση, αλλά και πάλι οι τιμές έχουν πέσει αρκετά, τουλάχιστον στους ξένους καλλιτέχνες.
hyperionsky Δημοσ. 14 Μαΐου 2005 Δημοσ. 14 Μαΐου 2005 Φίλε dim_b απλά μου κάνει εντύπωση το ότι άλμπουμ που έχουν βγάλει τα λεφτά τους πωλούνται ακόμα σε τιμές που δεν έχουν σχέση με το κόστος παραγωγής τους (+ το λογικό κέρδος). Και στην Ιταλία μία από τα ίδια, λίγο φτηνότερα. Όταν ένα άλμπουμ πουλά πάνω από κάποιον αριθμό αντιτύπων, έχει καλύψει τα έξοδα του και πλέον δίνει καθαρά κέρδη (χωρίς τους φόρους εννοείται). Συνεπώς δεν βλέπω τον λόγο να μην πέφτει η τιμή με τον καιρό και με την αύξηση των πωλήσεων.
claudio_21 Δημοσ. 14 Μαΐου 2005 Δημοσ. 14 Μαΐου 2005 Άρα όλοι συμφωνούμε ότι η πειρατεία σκοτώνει τη μουσική Swstos!!! Δηλαδή εννοείς πως αυτούς τους ξέρουμε λόγω της πειρατείας; Ennow oti aytoi pou asxolountai mazi tous twra tha htan elaxistoi xwris thn yparxh peirateias !!! Posoi tha akougan Mpezentakou an den mporousan na thn agorasoun apo ton nigga ths geitonias tous??? No Offence gia thn KYRIA Mpezentakou kai tous niggaz!!
Akujin Δημοσ. 14 Μαΐου 2005 Δημοσ. 14 Μαΐου 2005 gia mena ftaiei prwta i maza kai meta oi ekmetaleytes tis. o kosmos zitaei skoupidia kai kapoioi pio poniroi ki ekmetalleytes frontizoun na ta paraskeyasoun. an den itan o kosmos toso koroido kai toso trash sta gousta tou, den tha anthouse i peirateia, i opoia douleyei gia na kanei pio prosvasima ta skoupidia kai na xairetai o ekastote dogkas oti agorase fthina tin mpezentakou. i peirateia den skotwnei tin mousiki. i mousiki einai kata kyrio logo nekri (kapoioi tin skwtwnoune me oplo tis epiloges/gousta tous ta opoia gennane tin anagki ston ekastote foivo na grapsei to epomeno soukse) kai oi peirates apla frontizoune na moirasoune ta kokkala tis.
hyperionsky Δημοσ. 16 Μαΐου 2005 Δημοσ. 16 Μαΐου 2005 Akujin συμφωνώ ως ένα βαθμό μαζί σου, αλλά νομίζω πως εκτός από τους "πονηρούς εκμεταλλευτές" που απαντούν στην ζήτηση της μάζας για σκουπίδια υπάρχουν και οι "ακόμα πιο πονηροί εκμεταλλευτές" που καλλιεργούν την ζήτηση της μάζας για σκουπίδια. Και δεν πρόκειται για το γνωστό "αυγό" και την γνωστή "κότα". Αυτά στα οποία αναφέρομαι λειτουργούν παράλληλα και μάλιστα με αμοιβαίο όφελος. Και είναι γνωστό ότι η συμπεριφορά της μάζας συνήθως δεν αντιστοιχεί στον μέσο όρο της καλλιέργειας των ατόμων που την αποτελούν. Η ευθύνη υπάρχει και στους 2 όρους της εξίσωσης. Μόνο που η ευθύνη δεν αφορά ποτέ "αυτούς" και τους "άλλους" σαν σύνολα, αλλά το κάθε άτομο ξεχωριστά. Επίσης διαφωνώ στο ότι η μουσική είναι νεκρή. Πάντα η μουσική είχε 2 επίπεδα: την pop (popular-λαική-ευρείας κατανάλωσης-όχι το μουσικό είδος, εάν υπάρχει) και την μη-pop. Η μάζα ακούει pop εξ ορισμού ή καλύτερα ό,τι ακούει η μάζα είναι pop. Η ουσία είναι πόσο μεγάλη είναι η ποιοτική διαφορά μεταξυ της pop και της μη-pop από εποχή σε εποχή, πράγμα που σηκώνει μεγάλη συζήτηση. Σε ποιά ιστορική περίοδο δεν υπήρχε αυτή η διάκριση; Ή μήπως η ποιότητα στην μουσική είναι θέμα ελιτισμού; Το εν τη απλότητι το κάλος πάει περίπατο; Εκτός και αν εννοείς ότι η μουσική είναι νεκρή επειδή πωλείται έτσι όπως πωλείται σήμερα - η μόνη ουσιαστική διαφορά από την αρχαιότητα εώς τώρα: κάποτε πληρωνόταν μόνο ο εκτελεστής ενώ τώρα πληρώνεις τις δισκογραφικές και κατά δεύτερο λόγο τον δημιουργό.
-nick- Δημοσ. 16 Μαΐου 2005 Δημοσ. 16 Μαΐου 2005 H poiotita einai se arketa megalo bathmo ypokeimeniko. H poiotita san mousikh prepei na einai thema elitismoy, opos les...
Malkolm^X Δημοσ. 25 Μαΐου 2005 Μέλος Δημοσ. 25 Μαΐου 2005 exasa arketa episodia logw ta3idiou stin athina kai mallon psilo paratithike to topic.tespa.kati pou thelw na pw epidi kati eida sxetika me tin piotita stin mousiki kai to kata poso ipokimeniko einai auto to thema:to gegonos oti kati to xaraktirizei i ipokimenikotita de simeni oti o kathenas borei na ipostirizei otidipote tou katebei sto mialo kai na ftanei sta akra!etsi den einai?
Επισκέπτης Δημοσ. 25 Μαΐου 2005 Δημοσ. 25 Μαΐου 2005 Κατ'αρχάς να πω ότι βαρέθηκα να διαβάσω τις 6 σελίδες, γιατί συνήθως οι απόψεις που κυκλοφορούν, αφορούν πράγματα που για μένα δεν έχουν ουσία. Συγγνώμη γι'αυτό, αλλά το λέω για να τονίσω ότι δεν απαντάω σε κάποιον. "Η πειρατεία σκοτώνει τη μουσική". Επειδή στερεί τα χρήματα από τους δημιουργούς τους. Αναθέμα μας όμως, αν τα χρήματα ήταν το κίνητρο μας για να δημιουργούμε τέχνη. "Μα πρέπει να ζήσουν και αυτοί". ΟΚ. Ας ζήσουν. Αλλά να ζήσουν με τα ίδια λεφτά που ζουν όλοι. Ξέρετε που θα φτάσω αν συνεχίσω; Σε πολιτικό ζήτημα. Ο καπιταλισμός είναι ένα σύστημα όπου η ανάπτυξη επιτυγχάνεται χάρη στη συγκέντρωση ΙΔΙΩΤΙΚΟΥ κεφαλαίου (ούτως ή άλλως η ανάπτυξη θέλει συγκέντρωση κεφαλαίου). Συμπέρασμα: Αυτοί που επιβιώνουν είναι λίγοι. Οι υπόλοιποι είναι καταδικασμένοι να βρεθούν στην αφάνεια. Γι' αυτό κ το επιχείρημα που έγραψα πιο πάνω, περί του "να ζήσουν με τα ίδια λεφτά που ζουν όλοι" δεν ισχύει. Αν τους δώσουμε χρήματα απλά για να ζήσουν, θα καταστραφούν. Χρειάζεται να γίνουν κ κολοσσοί. Το μεγάλο ψάρι τρώει το μικρό κτλ. Η συγκέντρωση κεφαλαίου, γίνεται (επι τη ευκαιρία) από την ώρα εργασίας απλού κόσμου. Κάποιος που δουλεύει για 8 ώρες, επιτρέπεται να πληρώνεται για 1. Αυτό γίνεται σήμερα αποδεκτό γιατί υπάρχει ανεργία. Τέλος με τα πολιτικά. Πάμε στα πολιτιστικά. Οτιδήποτε δημιουργείται από έναν καλλιτέχνη, ανήκει στην ανθρωπότητα. Απλά, γιατί κανένας δεν θα μπορούσε να δημιουργήσει τίποτα από το μηδέν. Η μουσική, και πηγαίνοντας παραπέρα, οι μελωδίες, έχουν τις ρίζες τους στην παραδοσιακή μουσική, που είναι απόσταγμα χιλιάδων ανθρώπων, φιλτραρισμένη μέσα από τα βάθη των χρόνων. Το πώς αποφασίστηκε σήμερα, ότι πρέπει να υπάρχουν πνευματικά δικαιώματα, δεν το κατάλαβα ποτέ. Είναι ότι πιο ηλίθιο σκέφτηκε ποτέ η ανθρωπότητα. Είναι δυνατόν κάποιος να γράφει μια μελωδία, και μετά να τη θεωρεί δικιά του; Και αν εμένα μου χρειαστεί; Δεν μπορώ να τη χρησιμοποιήσω δηλαδή; Και ποιό είναι το νόημα της τέχνης τότε; Μιλάω και εκ πείρας, γιατί και εγώ όταν γράφω μουσική, χρειάζομαι να χρησιμοποιήσω μελωδίες που υπάρχουν ήδη, και μου λένε "Α! Κλέβεις μελωδίες!". Μα αφού μου χρειάζεται; Γιατί να μην την πάρω; Τέλος πάντων, για μένα η τέχνη λειτουργεί σωστά, όταν ο στόχος μας είναι σωστός. Και ο στόχος της τέχνης είναι να επικοινωνήσουμε. Όχι να δούμε ποιός είναι ο πιο μάγκας. Εδώ ακριβώς μου χρειάζονται οι στίχοι του Ρίτσου και θα τους χρησιμοποιήσω: "Να βρούμε αυτά τα λόγια που φέρνουν το ίδιο βάρος σε όλες τις καρδίες, σε όλα τα χείλη, έτσι που να χαμογελούνε οι άλλοι και να λένε <Τέτοια τραγούδια; Σου φτιάχνω εκατό την ώρα!> Αυτό θέλουμε και εμείς. Γιατί εμείς, δεν τραγουδάμε για να ξεχωρίσουμε αδερφέ μου από τον κόσμο. Εμείς, τραγουδάμε, για να σμίξουμε τον κόσμο." Και για να ολοκληρώσω, νομίζω ότι από πολιτικής και από πολιτιστικής άποψης, η πειρατεία είναι πράξη δικαιοσύνης και προόδου αντίστοιχα. Ίσως το παράκανα λίγο με τις τελευταίες αυτές λέξεις ( δικαιοσύνη; πρόοδος; ), αλλά πραγματικά έτσι νιώθω. Κάποτε ήταν καλύτερα τα πράγματα. Πολιτικά, στη Σοβιετική Ένωση, η πολιτιστική ανάπτυξη ήταν τεράστια. Είχαν βγάλει από τους σημαντικότερους μουσικούς, αρχιτέκτονες, χορευτές, σκηνοθέτες, ζωγράφους του 20ου αιώνα. Άσχετα με το αν συμφωνεί κανείς ή διαφωνεί με το τι συνέβαινε εκεί, αυτό ωφείλει να το παραδεχθεί γιατί απλά ισχύει. Όλα το δείχνουν. Πολιτιστικά, όταν δεν υπήρχε ο νόμος περι πνευματικών δικαιωμάτων, τα πράγματα ήταν και πάλι καλύτερα. Και μιλάω ακόμα και για κλασική μουσική, όπου το να "κλέψεις" δεν σήμαινε τίποτα. "Παραλαγές του Μπράμς, πάνω σε ένα θέμα του Χαίντελ". Και ούτε να ψάχνεις να βρεις το δημιουργό ούτε τίποτα. Ήταν μάλιστα τιμητικό, όπως και θα έπρεπε να είναι. Εγώ τουλάχιστον, τιμή θα αισθανόμουν αν κάποιος μου έκλεβε τη μουσική μου. Θα έλεγα ότι πέτυχα το στόχο μου. Και να την άλλαζε φυσικά. Πρέπει να κινούνται τα πράγματα. Ο στόχος δεν είναι να κάνουμε την τέλεια ηχογράφηση. Είναι να κάνουμε πολλές πολλές πολλές και να είμαστε όλοι ευχαριστημένοι, ο καθένας με τη δικιά του. Για να μην πω ότι δεν θα έπρεπε να κάνουμε ηχογραφήσεις, αλλά να μπορούμε όλοι να παίζουμε ένα όργανο, και να μαζευόμαστε οι παρέες και να παίζουμε στα σπίτια μας. Αχ... Σταματάω.
Lucifer Δημοσ. 25 Μαΐου 2005 Δημοσ. 25 Μαΐου 2005 Μέχρι να μελοποιήσει ο Καρβέλας Λένιν θα τα λες αυτά... ;p
The_Judas Δημοσ. 25 Μαΐου 2005 Δημοσ. 25 Μαΐου 2005 Ωραία ακούγονται όλα αυτά που λέτε όλοι για την "επανάσταση" της πειρατείας και για την εξιδανίκευση της μουσικής κλπ. Θα ήθελα να ήξερα ποιος από σας θα δούλευε για το αφεντικό του δωρεάν μιας και η δουλειά του είναι τέχνη και δεν ανήκει στον ίδιο αλλά σε όλους... Αλλο πράγμα είναι η αντιγραφή ενός τραγουδιού και άλλο η παράνομη εκμετάλλευση του υλικού του καλλιτέχνη. Το πρώτο είναι αποδεκτό μέχρι ενός σημείου αφού βοηθάει στην πρόοδο της μουσικής και στην εξάπλωση της. Το δεύτερο όσο και να προσπαθούμε να το περάσουμε για επανάσταση δεν είναι γιατί βασίζεται στην εκμετάλλευση και δίνει κέρδη στο παράνομο εμπόριο.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.