^BOOMBOOM Δημοσ. 3 Μαΐου 2005 Δημοσ. 3 Μαΐου 2005 Σκέφτομαι να αγοράσω ενα σκληρό δίσκο με το πιο πάνω ποσό, επειδή δεν έχω παρακολουθήσει τις εξελίξεις θα ήθελα τη βοήθειά σας. Με ενδιαφέρει καταρχήν η αξιοπιστία (καμμένος απο δύο 40άρηδες ΙΒΜ που μου χτύπησαν) και φυσικά η ταχύτητα. Απ'όσο κατάλαβα οι SATA είναι οι πιο γρήγοροι οπότε μάλλον σκέφτομαι να πάρω εναν 200άρη. Στα ίδια λεφτά 'ομως μπορώ να πάρω και δύο 80άρηδες IDE και να τους βάλω σε raid, θα είναι όμως πιο γρήγοροι απο τον ενα SATA ωστε να αξίζει το μπέρδεμα με τους διπλούς δίσκους κλπ? Αν έχετε εμπειρία απο εταιρίες θα ήταν επίσης χρήσιμη, τώρα έχω δύο 80άρηδες maxtor και είμαι απόλυτα ευχαριστημένος όπως ευχαριστημένος ήμουνα και απο Quantum & Western Digital στο παρελθόν. IBM δεν ξαναπαίρνω ακόμα και να μου τον χαρίζουν αν και απ'όσο είδα η γραμμή παραγωγής έχει πουληθεί στην Hitachi.
sa1901 Δημοσ. 4 Μαΐου 2005 Δημοσ. 4 Μαΐου 2005 Seagate 200GB SATA - 103,40? από το Computer4u. Kαι 5 χρόνια εγγύηση. http://www.skroutz.gr/index.php?keyword=seagate+200gb&order=1&limitor=1&keywordor=sata+serial
GaGaS_Thess Δημοσ. 4 Μαΐου 2005 Δημοσ. 4 Μαΐου 2005 συμφωνω με τον sa1901 .... Seagate και παλι Seagate αρκετα αθορυβοι 5 χρονια εγγυηση και αξιοπιστοι Μεινε παντως ΜΑΚΡΙΑ απο Maxtor ....εχω παρα πολυ ασχημες εμπιριες αφου εδω και 3 μηνες αλλαξα 4 Maxtor χτυπημενους και τελικα και 2 φιλοι που πηραμε μαζι αλλαξαν και αυτοι απο εναν.....μαλλον ελλατωματικη παρτιδα
^BOOMBOOM Δημοσ. 4 Μαΐου 2005 Μέλος Δημοσ. 4 Μαΐου 2005 Στο computer4u για τον seagate 200gb δίνει εγγύηση 3 χρόνια ενω στο πλαίσιο δίνει 5 (και κάνει 15 ευρώ παραπάνω) Αν είναι λάθος και δίνουν όλοι 5 θα το πάρω απο το c4u αλλιώς απο το πλαίσιο. Ευχαριστώ για τις απαντήσεις ΥΓ.μακριά απο τους Hitachi !!!
k_w_t Δημοσ. 4 Μαΐου 2005 Δημοσ. 4 Μαΐου 2005 Μακρια απο Hitachi μολις μου χτυπησε ενας s530 scsi 36GB και στην quest εμεθα δεν εχουν αλλο stock απο τις συνεχεις αλλαγες! Παω για seagate 76gb
sa1901 Δημοσ. 4 Μαΐου 2005 Δημοσ. 4 Μαΐου 2005 Στο computer4u για τον seagate 200gb δίνει εγγύηση 3 χρόνια ενω στο πλαίσιο δίνει 5 (και κάνει 15 ευρώ παραπάνω) Αν είναι λάθος και δίνουν όλοι 5 θα το πάρω απο το c4u αλλιώς απο το πλαίσιο. Ευχαριστώ για τις απαντήσεις ΥΓ.μακριά απο τους Hitachi !!! Την εγγύηση την δίνει η Seagate και όχι το κάθε μαγαζί. Για να βεβαιωθείς μπορείς να δεις ότι στο site της έχει μία φόρμα που βάζεις το serial number και σου λέει πόσος χρόνος εγγύησης υπολείπεται. Εξάλλου έχει βγάλει και ανακοίνωση στην οποία λέει ότι από τον Ιούνιο του 2004' date=' οι δίσκοι καλύπτονται με εγγύηση 5 χρόνων. July 26, 2004 Seagate announced a 5 year warranty for products available through the channel purchased on or after June 1, 2004 (excluding external hard drives sold through retail outlets, including the pocket, portable and compact flash drives).
^BOOMBOOM Δημοσ. 4 Μαΐου 2005 Μέλος Δημοσ. 4 Μαΐου 2005 Εγω νόμιζα πως έδινε το πλαίσιο +2 χρόνια, πήρα τηλ στην computer4u να ρωτήσω για την εγγύηση και είπαν θα μου απαντήσουν σε 5' αλλα με γείωσαν, αν είναι όπως τα λες θα τους ξαναπάρω να παραγγείλω. Και πάλι ευχαριστώ.
GaGaS_Thess Δημοσ. 4 Μαΐου 2005 Δημοσ. 4 Μαΐου 2005 συμφωνω με τον sa1901 η εγγυηση δινεται απο την Seagate και οχι απο το καθε μαγαζι της Ελλαδος...μπορει να ειναι τυπογραφικο λαθος
traianos Δημοσ. 4 Μαΐου 2005 Δημοσ. 4 Μαΐου 2005 Παντως εγω που εχω απο τον Οκτωμβριο εναν SATA Seagate 200GB ειμαι πολυ ευχαρτιστημενος και δεν ξερω τι αλλο θα μπορουσα να ζητησω απο εναν δισκο.Βεβαια,το ιδιο θα μπορουσα να πω και για τον 80GB που εχω της WD αλλα ειναι λιγο πιο αργος αφου δεν ειναι SATA αλλα PATA που ειναι και πολυ φυσιολογικο.Παντως εγω λεω ή Seagate ή Western Digital.
madsc Δημοσ. 4 Μαΐου 2005 Δημοσ. 4 Μαΐου 2005 Ναι μεν η εγγύηση ορίζεται από την έκαστη εταιρεία αλλά αυτό εξαρτάται από την τιμή αγοράς. Τι εννοώ: Αν κοιτάξετε στη ιστοσελίδα της κάθε εταιρείας, αρκετές από αυτές προσφέρουν συμπληρωματική εγγύηση για 1,2y με αντίτιμο 10-15-20Ε. Για να σιγουρευτείτε πόση εγγύηση απομένει στους hd με το serial number στην επίσημη σελίδα της κάθε εταιρείας. /sc
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.