Warrior_6600GT Δημοσ. 3 Μαΐου 2005 Δημοσ. 3 Μαΐου 2005 Παιδια το topic αυτο δεν εγινε για να βοηθησει κανεναν ή μαλλον στο μονο που 8α μπορουσε να βοηθησει να αποτρεψει καποιον κακομοιρη που θα παει να παρει 6600 gt οπως εγω.220 ? στον αερα.... Καποια παληκαρια(που μαλλον ειχαν τυχη βουνο) πηραν 6600 gt και ειναι ικανοποιημενοι -εφοσον αλλαξαν καμια 10 φορες drivers και εβαλαν καμια 20ρια patches στα παιχνιδια-Η καρτα γραφικων ειδικα οταν δινεις τοσα λεφτα καλο ειναι να παιζει ομορφα οπως την αγοραζεις.Απλα οταν βαζεις τα Patches και drivers, να βλεπεις καποιες μικροβελτιωσεις ειτε ειναι οπτικες ειτε στις επιδοσεις. Γραφω ακομα για να εκφρασω την αηδια μου με καποιους εδω μεσα που παιρνουν Screenshots απο X800 η 9800 της ΑΤΙ και τις παρουσιαζουν ως τις τρελες επιδοσεις της 6600 gt-Καρφι δεν γινομαι ας τους δουνε οι moderators-. Σκεφτειτε το καλα πριν αγορασετε μια καρτα της Nvidia μετα τις geforce 4 μαλακιζεται συνεχως.πχ fx 5600 με προβληματα σε pix. Shad. 5800 με ανω-κατω διαχειριση Q-P, 6600gt με ολα μαζεμενα... Δεν ειμαι οπαδος της Ati αλλα αν υπηρχε καμια καλυτερη σιγουρα δεν ειναι η Nvidia.Την Αti απλα την προτιμω επειδη παντα μου δουλευαν αριστα και οι πιο φθηνες υλοποιησεις.Καλα θα κανουν οι πορωμενοι των Nvidia να μεινουν μακρια απο αυτο το topic -Ειναι ακαταλληλο Νvidiaηλικους-
Wolfidis Δημοσ. 3 Μαΐου 2005 Δημοσ. 3 Μαΐου 2005 Έχω Nvidia αλλά αν αγόραζα τώρα κάρτα θα έπαιρνα ATI. Ένας βασικός λόγος είναι τα watt που θέλει για να παίξει η μία και η άλλη. Μιλάω για τα κορυφαία μοντέλα. Γενικα και εγώ εχω αηδιάσει με την Nvidιa... βρε ούστ...
Narayan Δημοσ. 3 Μαΐου 2005 Δημοσ. 3 Μαΐου 2005 Έχω αυτή τη στιγμή στο μηχάνημα μία POV 6600GT AGP8x και παίζει άψογα… από επιδόσεις είναι ένα κλικ πάνω από 9800 Pro και από ποιότητα απεικόνισης στα ίδια επίπεδα. Έχοντας αυτά υπόψιν, οι απορίες που μου δημιουργήθηκαν από το αρχικό post είναι οι εξής: 1) Από πού συμπέρανες όλα αυτά που λες περί συνωμοσίας υπέρ της nVidia; Είναι δυνατόν όλα τα sites να έχουν ξεγελαστεί τόσο πολύ ή να τα παίρνουν όλα από τη nVidia; 2) Μήπως –λέω, μήπως βρε φίλε- σου έκατσε προβληματικό κομμάτι και δικαίως παραπονιέσαι για τα κουσούρια του; Τι σου παρουσιάζει ακριβώς;
apocalypse Δημοσ. 3 Μαΐου 2005 Δημοσ. 3 Μαΐου 2005 Καποια παληκαρια(που μαλλον ειχαν τυχη βουνο) πηραν 6600 gt και ειναι ικανοποιημενοι -εφοσον αλλαξαν καμια 10 φορες drivers και εβαλαν καμια 20ρια patches στα παιχνιδια-Η καρτα γραφικων ειδικα οταν δινεις τοσα λεφτα καλο ειναι να παιζει ομορφα οπως την αγοραζεις.Απλα οταν βαζεις τα Patches και drivers' date=' να βλεπεις καποιες μικροβελτιωσεις ειτε ειναι οπτικες ειτε στις επιδοσεις.[/quote'] Σε παραξενεύει που χρειάστηκαν αλλαγές drivers και patches για να παίξει κάποια παιχνίδια; Ολόφρεσκη κάρτα είναι. Έχεις την εντύπωση οτι σε ATI δεν υπάρχουν αντίστοιχα προβλήματα; Αν ναι , να σε πληρωφορήσω , ως κάτοχος high-end καρτών και των 2 εταιριών οτι είσαι βαθιά νυχτωμένος. Γραφω ακομα για να εκφρασω την αηδια μου με καποιους εδω μεσα που παιρνουν Screenshots απο X800 η 9800 της ΑΤΙ και τις παρουσιαζουν ως τις τρελες επιδοσεις της 6600 gt-Καρφι δεν γινομαι ας τους δουνε οι moderators-. Αυτό θα άξιζε να γίνει επεισόδιο στην λάμψη. Για ποιο λόγο κάποιος να έχει X800 και να ανεβάσει screenshot και να πει ψέματα οτι έχει χειρότερη κάρτα; Χώρια που στα 9/10 των περιπτώσεων οι X800 είναι τόσο γρηγορότερες από 6600GT που δεν υπάρχει περίπτωση να περάσει κάτι τέτοιο (κάνει μπαμ). Αν κάποιος ανέβαζε benchmarks από 9800προ λέγοντας πως είναι από 6600GT , τότε μάλλον θα ήθελε να δυσφημίσει την 6600GT..... Χρειάζονται πάρα πολύ συγκεκριμένες συνθήκες για να πλησιάσει την 6600GT. Από περιέργεια , τι ATI πήρες και σου έκανε τόσο καλύτερη εντύπωση από την 6600GT; Ή τέλος πάντων τι ήταν αυτό που σου έκανε τόσο κακή εντύπωση στην 6600GT; Έτσι για να εξετάσω το αν μιλάμε ή κλ******. For the record εχω 6800@GT , X800XTPE. Είχα 9800pro και για πολύ λίγο πέρασε από τα χέρια μου και μια 6600GT.
Theodore Tsi Δημοσ. 3 Μαΐου 2005 Δημοσ. 3 Μαΐου 2005 αν και ATI υποστηρίκτης δεν νομίζω ότι είναι τόσο χάλια αφού την έχω δει να παίζει(την έχει πάρει φίλος μου)..... πες πάντως τι προβλήματα αντιμετώπισες και βλέπουμε.... ΥΓ:apocalypse ο φίλος μάλλον αναφέρεται σε άτομα που έχουν 6600GT και ποστάρουν screenshots από Χ800 για να παραπλανήσουν με το πόσο καλή είναι η κάρτα που πήραν(δεν είμαι σίγουρος βέβαια ότι έχω παρατηρήσει κάτι τέτοιο εδώ μέσα....)
apocalypse Δημοσ. 3 Μαΐου 2005 Δημοσ. 3 Μαΐου 2005 ΥΓ:apocalypse[/b'] ο φίλος μάλλον αναφέρεται σε άτομα που έχουν 6600GT και ποστάρουν screenshots από Χ800 για να παραπλανήσουν με το πόσο καλή είναι η κάρτα που πήραν(δεν είμαι σίγουρος βέβαια ότι έχω παρατηρήσει κάτι τέτοιο εδώ μέσα....) Απ'ότι ξέρω , τα μόνα screenshots που μπορεί να βρει εύκολα κανείς για να κάνει κάτι τέτοιο είναι από synthetics (3DMark & Aquamark). Μα σε αυτά οι διαφορές είναι τεράστιες. Άντε και για κάποιο μυστήριο λόγο ανεβάζω screenshot με τα σχεδόν 7k που πιάνει η XTPE στο 3DMark05 και λέω πως είναι από 6600GT , ποιος θα το πιστέψει όταν μια 6600GT θέλει αρκετό oc για να πιάσει τα μισά; Χώρια που υπάρχουν και οι online βάσεις δεδομένων για αυτά τα πράγματα (orb και arc) , οπότε μπορεί κανείς να δει πολύ εύκολα τι κάνει η κάθε κάρτα.
evkar Δημοσ. 3 Μαΐου 2005 Δημοσ. 3 Μαΐου 2005 πάντως ρε παιδιά , αυτές τις μεσοβέζικες λύσεις των εταιρειών με τα κομμένα μοντέλλα , κλπ κλπ δεν τις μπορώ με τίποτα . Εντάξει το κάνουν για να πιάσουν όλο το κομμάτι της αγοράς , αλλά δεν ξέρω σε τι μπορεί να ωφελήσει πραγματικά ένα χρήστη . Κάποτε την είχα πατήσει με μια 9600ΧΤ , που , αν θυμάστε ήταν κατώτερη σε επιδόσεις από την παλιότερή της 9500 προ (κάπως έτσι΄λεγόταν το μοντέλλο). 230 ευρώ είχα σκάσει τότε ,ήταν και Ασους, και από επιδόσεις , ας μην τις κρίνω. Από τότε ορκίστηκα , παίρνω μια και καλή μια πολύ καλή κάρτα απ' την αρχή και έχω το κεφάλι μου ήσυχο. Οι παραπάνω παρατηρήσεις ισχύουν και για τις δυο εταιρείες . Τώρα βγήκε το "φρούτο " με τις 6600 gt , και πολύ κάρτα , και ....αμω τις κάρτες , διαβάζοντας λοιπόν τα specs της , βλέπω ότι έχει 128μπιτο δίαυλο. Ε, τι στο διάολο .....τούρμπο κάρτα είναι αυτή ? Θα μας τρελλάνουν ή μας δουλέυουν ?
gregdais Δημοσ. 4 Μαΐου 2005 Δημοσ. 4 Μαΐου 2005 Έχω την PixelView / Prolink Gefroce 6600GT AGP8X και έχω πάθει πλάκα με την απόδοση της, επίσης μου λειτουργούν τα πάντα χωρις Patches (εκτος FarCry) και με τους πρώτους Drivers που πέρασα!
Ailuros Δημοσ. 4 Μαΐου 2005 Δημοσ. 4 Μαΐου 2005 πάντως ρε παιδιά ' date=' αυτές τις μεσοβέζικες λύσεις των εταιρειών με τα κομμένα μοντέλλα , κλπ κλπ δεν τις μπορώ με τίποτα . Εντάξει το κάνουν για να πιάσουν όλο το κομμάτι της αγοράς , αλλά δεν ξέρω σε τι μπορεί να ωφελήσει πραγματικά ένα χρήστη . Κάποτε την είχα πατήσει με μια 9600ΧΤ , που , αν θυμάστε ήταν κατώτερη σε επιδόσεις από την παλιότερή της 9500 προ (κάπως έτσι΄λεγόταν το μοντέλλο). 230 ευρώ είχα σκάσει τότε ,ήταν και Ασους, και από επιδόσεις , ας μην τις κρίνω. Από τότε ορκίστηκα , παίρνω μια και καλή μια πολύ καλή κάρτα απ' την αρχή και έχω το κεφάλι μου ήσυχο. Οι παραπάνω παρατηρήσεις ισχύουν και για τις δυο εταιρείες . Τώρα βγήκε το "φρούτο " με τις 6600 gt , και πολύ κάρτα , και ....αμω τις κάρτες , διαβάζοντας λοιπόν τα specs της , βλέπω ότι έχει 128μπιτο δίαυλο. Ε, τι στο διάολο .....τούρμπο κάρτα είναι αυτή ? Θα μας τρελλάνουν ή μας δουλέυουν ?[/quote'] Προφανώς οι απαιτήσεις σου είναι υψηλότερες από το mainstream και δεν μου κάνει και διόλου εντύπωση. Υπάρχει φυσικά λογικότατη εξήγηση και για τις επιδόσεις του NV43 αλλά και για το πλάτος του διαύλου του, δεν θα τις γράψω όμως σε αυτό το topic γιατί θα διαμαρτυρηθούν (και δικαιλογημένα) για off topic.
Dark_son20 Δημοσ. 4 Μαΐου 2005 Δημοσ. 4 Μαΐου 2005 i kartoula pou tha parei o kathenas prepei na einai analogi tou ti xriazete...exw 6600GT kai mou einai axristi....den paizo games pano apo 2 wres ton mina...apla mou tin kanan doro... an imoun trelos gamer tha eperna kamia 6800Ultra i x800XT den iparxei logos na paraponiese efoson dialekses ena midle modelo kai exeis high apetiseis...ego se kanena game edo kai 2 mines den evala patch (dokimazo kathe game pou vgenei gia 2 lepta etsi mazevonte oi ores...oxi tpt na kseroume ti grafoume gia na mpei stin apothiki )
Warrior_6600GT Δημοσ. 4 Μαΐου 2005 Μέλος Δημοσ. 4 Μαΐου 2005 Ti shmasia exei h olofreskh karta re paidia?Ayta paizoun me 5 to poly 7 frames peripou.'H einai Direct 3d 9 h den einai.Twra milame gia farcry me ta patches ola kai mia na phgaineis sta 70 k 90 frames kai molis gemisei ligo to perivalon pefteis sta 29-32.-kai oxi sto very high-.Loipon oso gia to 8ema an kapoia "a3iopista" sites ta pairnoun einai gnwsto.Den einai tyxaio pou ola me to pou vgainei h karta sta forum einai wraia k kala k meta arxizoun to Ftiari.Mafiozikes anadromes kai draseis ths nvidia.Eidame sto parel8on ti wraio 8apsimo efage h 3dfx labs apo thn nvidia epeidh evgale to "3dfxglide".Mono apo pixelview pou einai apo tis f8hnotereres 6600 gt den exw akousei parapona polla.Apo thn allh h 6800 GT einai foverh karta.Ta karagiozilikia ths nvidia einai gnwsta apo thn stigmh pou vazei to NfsU 2 sto nzone thn wra pou to paixnidi einai sxedon ati optimised.H 9800 paizei xalara kalytera to NFS1 apo thn 6600 gt. Gia na teleiwnoume.Apla h kartes 6600 gt pou eida me me ta matia moy kai afth pou eixa thn atyxia na agorasw a3izoun to poly 150 ?.Tipota parapanw
stefan123 Δημοσ. 4 Μαΐου 2005 Δημοσ. 4 Μαΐου 2005 nai 150 eyro to poli,ayti tin stigmi,gia mia 6600gt kai para polla tis einai.... Ta parapano einai petamena lefta.Alla ayto isxie paliotera kai tha isxiei. panta ipirxan kai tha iparxoun ipertimimenes kartes...To mistiko einai na agorazoume panta tin aristi agora tis siggekrimenis xronikis periodou kai 220 eyro gia 6600gt einai paaaaaaaaaara pola...Ayta...
apocalypse Δημοσ. 5 Μαΐου 2005 Δημοσ. 5 Μαΐου 2005 Το πρόβλημά σου είναι το ανεβοκατέβασμα των frames? Μα αυτό συμβαίνει σε ΟΛΑ τα παιχνίδια , με ΟΛΕΣ τις κάρτες. Οι δυνατότερες κάρτες της αγοράς + ο δυνατότερος επεξεργαστής της αγοράς = http://www.hardocp.com/article.html?art=NzYw Τα frames χοροπηδάνε τρελλά , αλλά στα 1600x1200 με απ'όλα. Δεν είναι πρόβλημα της κάρτας , είναι απλά η φύση των παιχνιδιών , κάθε frame είναι διαφορετικό από το προηγούμενο τόσο σε εμφάνιση όσο και σε φορτίο για τα διάφορα υποσυστήματα. Αλλά δεν καταλαβαίνω τι σε ενόχλησε. Περίμενες με 6600GT μπορείς να παίζεις στα 1600x με τα πάντα στο max και τερματισμένα AA & AF (όπως ισχυρίζονται κάποιοι.....);
Ailuros Δημοσ. 5 Μαΐου 2005 Δημοσ. 5 Μαΐου 2005 Παιχνίδια όπως το FarCry, HL2, Doom3 κλπ. διψάνε για δυνατό επεξεργαστή (>2500) και 1GB μνήμη συστήματος, εκτός από δυνατές GPU. Φυσικά και έχει δίκιο ο apocalypse, τα παραπάνω πληρούμενα οι διαφορές μεταξύ των σημερινών mainstream και high end καρτών είναι στις αναλύσεις και στα πόσα δείγματα εξομάλυνσης/ανισοτροπικού μπορεί κάποιος να προσθέσει. Τα 29-32 fps ελάχιστες επιδόσεις είναι το πρόβλημα; Eidame sto parel8on ti wraio 8apsimo efage h 3dfx labs apo thn nvidia epeidh evgale to "3dfxglide". Eγώ θυμάμαι μόνο μια πάλαι ποτέ 3dfx (σκέτο) με (proprietary API) το glide (πάλι σκέτο), που άνοιξε μόνη της τον λάκκο και αυτοκτόνησε. Και πριν το συνεχίσεις θυμάμαι τον εαυτό μου να έχω ενεργή συμμετοχή σε focus group της 3dfx ως το 2000. Καταλαβαίνω ή προσπαθώ να καταλάβω την αγανάκτησή σου γιατί προφανώς περίμενες κάτι παραπάνω για τα λεφτά σου, αλλά δεν νομίζω να οφελούν όλες οι ανακρίβειες και χιλιομασημένοι άτοποι μύθοι που αραδιάζεις. Kαι όχι δεν το λέω αυτό για να ρίξω λάδι στην φωτιά. Απλά έχω ζήσει αρκετές σχετικές καταστάσεις από πολύ κοντά και πέρα από τα φανταχτερά φώτα και PR, υπάρχει πάντα μια εντελώς διαφορετική αλήθεια. Καμία εταιρία δεν είναι φιλανθρωπικό ίδρυμα και όλες θέλουν τα λεφτά μας. Πάντα υπάρχουν καλά και μέτρια προιόντα και πάντα το καλό για μένα θα μπορεί να είναι κάλλιστα και μέτριο για κάποιον άλλο.
evansdimo Δημοσ. 5 Μαΐου 2005 Δημοσ. 5 Μαΐου 2005 Το πρόβλημά σου είναι το ανεβοκατέβασμα των frames?Μα αυτό συμβαίνει σε ΟΛΑ τα παιχνίδια ' date=' με ΟΛΕΣ τις κάρτες. Οι δυνατότερες κάρτες της αγοράς + ο δυνατότερος επεξεργαστής της αγοράς = http://www.hardocp.com/article.html?art=NzYw Τα frames χοροπηδάνε τρελλά , αλλά στα 1600x1200 με απ'όλα. Δεν είναι πρόβλημα της κάρτας , είναι απλά η φύση των παιχνιδιών , κάθε frame είναι διαφορετικό από το προηγούμενο τόσο σε εμφάνιση όσο και σε φορτίο για τα διάφορα υποσυστήματα. Αλλά δεν καταλαβαίνω τι σε ενόχλησε. Περίμενες με 6600GT μπορείς να παίζεις στα 1600x με τα πάντα στο max και τερματισμένα AA & AF (όπως ισχυρίζονται κάποιοι.....);[/quote'] Να υποθεσω οτι αναφερεσε σε εμενα προφανως?
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.