Antonisk2003 Δημοσ. 3 Μαΐου 2005 Δημοσ. 3 Μαΐου 2005 Καλησπέρα! Έχω 2 σκληρούς, στον πρώτο έχω τα windows Me και τα Xp και στον δεύτερο έχω τα Xp (το κανονικό μου λειτουργικό). Εχθές το βράδυ μπήκα στα Xp του πρώτου για να κάνω ανασυγκρότηση (με το Ο&Ο defrag) στον δεύτερο δίσκο. Μόλις τελείωσε η ανασυγκρότηση έκανα επανεκκίνηση για να μπω στα κανονικά Xp και μου έβγαλε ένα μήνυμα να ελέγξω τη διαδρομή και κάτι τέτοια... και δεν έμπαινε ούτε στα Μe! Ξαναμπήκα στα Xp του πρώτου και πήγα στον boot loader (δεξί κλικ ο υπολογιστής μου...) και δίπλα σε όλα τα λειτουργικά είχε ερωτηματικά. Αντικατέστησα όλο το κείμενο (είχα κρατήσει αντίγραφο!) και προσπάθησα να μπω στα κανονικά Xp. Μπήκε κανονικά, φόρτωσαν, και πρίν μου βγάλει το καλώς ήρθατε σταματάει σε μία εικόνα με το σήμα των Xp και σταματάει να δουλεύει και ο σκληρός.Τα Me λειτουργούν κανονικά τώρα. Τι να κάνω;(Εκτός από format!) ΒΟΗΘΕΙΑ!!!
Antonisk2003 Δημοσ. 3 Μαΐου 2005 Μέλος Δημοσ. 3 Μαΐου 2005 Από όλο αυτό αυτή ήταν η απορία σου; Ναι έχω ένα δίσκο με τα Xp μόνο και άλλον έναν με τα Xp και τα Me.
adi32 Δημοσ. 3 Μαΐου 2005 Δημοσ. 3 Μαΐου 2005 apla mou fanhke periergo na exeis to idio leitourgiko 2 fores sto idio pc
Antonisk2003 Δημοσ. 3 Μαΐου 2005 Μέλος Δημοσ. 3 Μαΐου 2005 Είχα τα κανονικά και ήθελα να περάσω το SP2 αλλά επειδή είχα ακούσει ότι δημιουργούνται αρκετά προβλήματα ήθελα πρώτα να το δοκιμάσω σε κάποια άλλα windows για να μη χρειαστεί μετά να κάνω format στα κανονικά, να ξαναπερνάω windows και προγράμματα κλπ.. από τότε έχουν μείνει...
dimitris_p Δημοσ. 3 Μαΐου 2005 Δημοσ. 3 Μαΐου 2005 mas ta mperdeyhs ligaki! sthn arxh les oti ekanes anasygrotish kai sto parousiase. eno sto teleytaio pos grafeis oti htheles na peraseis to SP2.telika pos egine h zimia?pes mas perisotera gia na katalaboume kalitera. otan les oti stamata o HD ti enoeis. oti stamata na diabazei h stamata to moter tou kai den gyrizei katholou? ap oti katalabeno exeis 2 patrision ston 1 disko kai exeis balei ekei XP kai ME. thn stigmh pou stamata sou bgazei kamia mple othonh me kati kodikous? otan les anikatestises olo to keimeno ti enoeis?mipos enoeis oti eixes kratisei antigrafo tou image?
Antonisk2003 Δημοσ. 3 Μαΐου 2005 Μέλος Δημοσ. 3 Μαΐου 2005 dimitris p το SP ήθελα παλιότερα να το περάσω και είχα περάσει από τότε τα ΧΡ δεύτερη φορά για να το δοκιμάσω.Όταν λέω για τον HD εννοώ ότι σταματά να διαβάζει.Όταν σταματά δεν μου βγάζει μπλέ οθόνη, απλώς πριν μου πει καλώς ορίσατε μου βγάζει το σήμα των ΧΡ (όπως πριν γίνει απενεργοποίηση) και εκεί κολλάει.Και τέλος, αντικατέστησα το ΚΕΙΜΕΝΟ. Μπήκα στα άλλα ΧΡ που λειτουργούσαν και έκανα ότι περιγράφω πιο πάνω...
tonysxxx Δημοσ. 3 Μαΐου 2005 Δημοσ. 3 Μαΐου 2005 kane chkdsk bootarontas apo to cd twn xp! mporei na luthei to provlima sou!
Antonisk2003 Δημοσ. 3 Μαΐου 2005 Μέλος Δημοσ. 3 Μαΐου 2005 Δυστυχώς ούτε αυτό βοήθησε tonysxxx. Βρήκε κάποια προβλήματα και απ' ότι είπε τα διόρθωσε, όμως συνεχίζει τα ίδια... Υπάρχει περίπτωση με την ανασυγκρότηση να μετακινήθηκαν κάποια αρχεία που ήταν απαραίτητα για την εκκίνηση των windows και τώρα να μην τα βρίσκει;(Βλακεία σκέψη, αλλά ποτέ δεν ξέρεις με τα windows...), αλλά και πάλι γιατί δεν ψάχνει τον δίσκο για να τα βρεί; Ας βοηθήσει κάποιος!!!
traianos Δημοσ. 3 Μαΐου 2005 Δημοσ. 3 Μαΐου 2005 Κανε boot απο το Cd των XP και κανε repair τα Windows που θελεις να κανεις log in,εαν αυτο δεν διορθωσει το προβλημα σου τοτε κανε format στο ενα απο τα δυο parition και δες οτι θελεις στο αλλο σαν drive.
Antonisk2003 Δημοσ. 3 Μαΐου 2005 Μέλος Δημοσ. 3 Μαΐου 2005 traianos αυτό έκανα και πριν, και έκανα chkdsk. Δεν υπάρχει κάτι άλλο που να μπορώ να κάνω εκεί μέσα!Τα περιεχόμενα του δίσκου που δεν εκκινεί μπορώ να τα δω από τα άλλα XP αλλά δεν είναι αυτό το θέμα. Το θέμα είναι να ανοίξουν τα windows χωρίς να χρειαστεί format γιατί είναι μεγάλη φασαρία να ξαναπεράσω όλα τα προγράμματα και να κάνω όλες τις ρυθμίσεις.
me_robas Δημοσ. 4 Μαΐου 2005 Δημοσ. 4 Μαΐου 2005 παίζει, όταν έκανες την ανασυγκρώτηση να μπερδέυτικε και να μετκίνησε τπτ αρχεία στον άλλο σκληρό. δοκίμασε να κάνεις system restore!!!
dimitris_p Δημοσ. 4 Μαΐου 2005 Δημοσ. 4 Μαΐου 2005 τα ποιο κατω ειναι απο το βιβλιο της microsoft για τα xp.(με εχει σωσει πολλες φορες) 1 επισκευη καταστραμμενων αρχειων εκκινησης η πιο συνηθισμενη αιτια προβληματων με τα αρχεια εκκινησης (bott files) ειναι η μη σωστη χρηση βοηθηματων δισκων τριτων κατασκευαστων η οι αποτυχημενες προσπαθειες δημιουργιας ενος συστηματος πολλαπλης εκκινησης (multiboot) αν το προγραμα εγκαταστασης ενος αλλου λειτουργικου συστηματος δεν ειναι συμβατο με τα xp μπορει να αντικαταστησει η να κανει ζημια σε βασικα αρχεια εκκινησης. 2 Το αρχειο Βοοτ.ini ειναι κατεστραμενο η λειπει Στην κονσολα αποκαταστασης πληκτρολογηστε bootcfg /scan για να εμφανισετε ολες της διαθεσιμες εγκαταστασεις των xp σε ολους τους δισκους.χρησιμοποιηστε την εντολη bootcfg /rebuild για να αντικαταστησετε αυτοματα το αρχειο boot.ini. η την εντολη bootcfg /add για να προσθεσετε μια εγκατασταση των xp στο boot.ini χωρεις να τροποποιησετε τις υπαρχουσες καταχωρισεις. 3 κρισιμα αρχεια ειναι καταστραμενα η λειπουν μπορειτε να επαναφερετε τα αρχεια Νtldr,Ntoskrnl.exe Ntdetect.com και προγραματα οδηγησης συσκευων απο την κονσολα.αν το αρχειο υπαρχει στο cd των xp χρεισιμοποιστε την εντολη Cοpy και δωστε προελευση και προορισμο.τα windows θα αναπτυξουν τα συμπιεσμενα αρχεια αυτοματα.αν το αρχειο περιεχεται σε αρχειο .cab οπος το driver.cab χρησιμοποιηστε την εντολη Εxpaned 4 καποιο αλλο λειτουργικο αντικατεστησε τον κωδικα του τομεα εκκινησης των windows. απο την κονσολα χρησιμοποιηστε την εντολη Fixboot για να ξαναγραψετε τον κωδικα του τομεα εκινησης. 5 χρησιμοποιηστε την εντολη Fixmbr για να επισκευασετε την πρωτευουσα εγγραφη εκκινησης του δισκου (Master boot) δοκιμασετα ισως κατι απο αυτα να πιασει...
traianos Δημοσ. 4 Μαΐου 2005 Δημοσ. 4 Μαΐου 2005 Ε,εγω νομιζα οτι θα εχανες τιποτα σημαντικα αρχεια...Αφου ειναι ετσι,τοτε κανε μια φορα την διαδικασια απο την αρχη και κρατα ghost backup.Να μην κανεις καθε φορα το ιδιο γιατι οντως ειναι πολυ κουραστικο.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.