Innersense Δημοσ. 3 Μαΐου 2005 Δημοσ. 3 Μαΐου 2005 Γεια χαρά Προ μιας εβδομάδας αγόρασα ένα Laptop Acer Aspire 1362WLMi, το οποίο εκτός των άλλων διαθέτει και Wireless κάρτα επάνω και αναρωτιόμουνα αν θα μπορούσα να το συνδέσω με το υπάρχον δίκτυο του σπιτιού μου (3 υπολογιστές πάνω σε 3COM Switch, με το Alcatel Speedtouch 530i συνδεμένο στην μια port για την DSL), με στόχο να μπορώ να χρησιμοποιώ το Laptop συνδεμένο στο internet στα υπόλοιπα δωμάτια του σπιτιού. Οι ερωτήσεις μου είναι οι εξής: α) Αυτό που θέλω έχει νόημα πρακτικά (καλές ταχύτητες, καλή εμβέλεια του δικτύου ανάμεσα στους τοίχους) και είναι εφικτό με σχετικά low budget; Υπάρχουν ενδεχόμενα υποκλοπής αρχείων – η του bandwidth της σύνδεσης από τρίτους; β) Χαζεύοντας την σχετική σελίδα του e-shop http://www.e-shop.gr/search_per.phtml?category=WIRELESS αναρωτιέμαι αν αυτό που θέλω μπορεί να γίνει με μια απλή καρτούλα pci ή ένα usb τα οποία θα βάλω στον ένα υπολογιστή του δικτύου (ο οποίος και είναι συνέχεια ανοιχτός) και θα κάνω Bridge Connections από την σχετική εντολή των XP. Γίνεται αυτό, ή οι πομποί για την κατανομή του Internet είναι συγκεκριμένοι και πιο ακριβοί; Ευχαριστώ εκ των προτέρων...
MKaragia Δημοσ. 3 Μαΐου 2005 Δημοσ. 3 Μαΐου 2005 Εγώ προσωπικά έχω πετάξει ένα wireless access point επάνω στο hub, το οποίο το ανάβω μόνο όταν υπάρχει ανάγκη χρήσης του laptop (για ασφάλεια) ενώ του έχω ανοίξει και το αντίστοιχο security option (όχι ότι είναι και πολύ secure). Τo AP λειτουργεί αυτόματα ως bridge στο δίκτυο οπότε έχω access από όλα τα PC (4) στο laptop, από το laptop σε όλα τα PC και φυσικά internet. Η ταχύτητα του internet είναι στο 100% μιας και η DSL είναι στα 384kbps και το wireless στα 11mbps, η εμβέλεια είναι χαλαρά μέσα από όλους τους τοίχους σε όλο το σπίτι ενώ όταν χρειάζομαι μεγάλες μεταφορές αρχείων από και προς το laptop βάζω wired lan ή firewire κατευθείαν με το PC που θέλω.
MKaragia Δημοσ. 3 Μαΐου 2005 Δημοσ. 3 Μαΐου 2005 Γιατί να μην θέλω να πω;; Anyway, το έχω πάρει πριν κάποια χρόνια και δεν θυμάμαι ακριβώς πόσο είχε πάει. Πάντως από ότι ξέρω μπορείς να πάρεις ΠΟΛΥ πιο φθηνά πλέον, με switch επάνω (αν θέλεις κυκλοφορούν και με adsl router) καθώς και με 802.11g που είναι στα 54mbps αντί για 11 που είναι το δικό μου. Οπότε πάρε κανένα καλύτερο, όλα την ίδια δουλειά κάνουν:)
Innersense Δημοσ. 3 Μαΐου 2005 Μέλος Δημοσ. 3 Μαΐου 2005 Φίλε MKaragia αν σου είναι εύκολο εξήγισε το λίγο παραπάνω γιατί ούτε εγώ κατάλαβα ακριβώς. Καταρχήν εγώ δεν πάω για ολοκληρωμένο εξοπλισμό, καθότι το switch είναι στημένο ήδη και έχει και ελεύθερο port επάνω του. Τι είναι λοιπόν αυτό ακριβώς που βάζεις πάνω στο switch; Για τι περίπου χρηματικό ποσό μιλάμε; Δεδομένου ότι το θέλω και εγώ μόνο για light wireless surfing δεν θα ήθελα το budget να ξεπερνάει τα 30 - 45 MAX euro Η όλη ιστορία είναι εύκολη στο στήσιμο; Δεν λέω, εμπειρία απο στήσιμο LAN έχω απλά τα Wireless είναι πεδίο άβατο προς το παρόν για εμένα, γι αυτό και ζητάω βοήθεια και συμβουλές...
hawkj83 Δημοσ. 3 Μαΐου 2005 Δημοσ. 3 Μαΐου 2005 Γιατί να μην θέλω να πω;; Anyway, το έχω πάρει πριν κάποια χρόνια και δεν θυμάμαι ακριβώς πόσο είχε πάει. Πάντως από ότι ξέρω μπορείς να πάρεις ΠΟΛΥ πιο φθηνά πλέον, με switch επάνω (αν θέλεις κυκλοφορούν και με adsl router) καθώς και με 802.11g που είναι στα 54mbps αντί για 11 που είναι το δικό μου. Οπότε πάρε κανένα καλύτερο, όλα την ίδια δουλειά κάνουν:) Δεν θέλω πάνω από 11mbps. Έχω adsl router modem. Θα θελα ένα σκέτο που να κάνει τη δουλειά με το laptop αφού το συνδέσω στο hub... Από το plaisio κανένα προτεινόμενο; :grin:
MKaragia Δημοσ. 3 Μαΐου 2005 Δημοσ. 3 Μαΐου 2005 Δεν θέλω πάνω από 11mbps. Έχω adsl router modem. Θα θελα ένα σκέτο που να κάνει τη δουλειά με το laptop αφού το συνδέσω στο hub... Από το plaisio κανένα προτεινόμενο; :grin: Άρα λογικά κάτι σαν αυτό θα σου κάνει: http://www.expansys.com.gr/product.asp?code=WAP11
MKaragia Δημοσ. 3 Μαΐου 2005 Δημοσ. 3 Μαΐου 2005 Φίλε MKaragia αν σου είναι εύκολο εξήγισε το λίγο παραπάνω γιατί ούτε εγώ κατάλαβα ακριβώς. Καταρχήν εγώ δεν πάω για ολοκληρωμένο εξοπλισμό' date=' καθότι το switch είναι στημένο ήδη και έχει και ελεύθερο port επάνω του. Τι είναι λοιπόν αυτό ακριβώς που βάζεις πάνω στο switch; Για τι περίπου χρηματικό ποσό μιλάμε; Δεδομένου ότι το θέλω και εγώ μόνο για light wireless surfing δεν θα ήθελα το budget να ξεπερνάει τα 30 - 45 MAX euro Η όλη ιστορία είναι εύκολη στο στήσιμο; Δεν λέω, εμπειρία απο στήσιμο LAN έχω απλά τα Wireless είναι πεδίο άβατο προς το παρόν για εμένα, γι αυτό και ζητάω βοήθεια και συμβουλές...[/quote'] Η όλη ιστορία είναι πολύ απλή μιας και απλά πετάς το access point στο ελεύθερο port και μπορείς να το ρυθμίζεις ακόμα και με web interface μιας και τα περισσότερα ρυθμίζονται και έτσι. Από εκεί και πέρα το laptop που συνδέεται επάνω βλέπει κατευθείαν όλο το υπόλοιπο δίκτυο.
hawkj83 Δημοσ. 3 Μαΐου 2005 Δημοσ. 3 Μαΐου 2005 Άρα λογικά κάτι σαν αυτό θα σου κάνει:http://www.expansys.com.gr/product.asp?code=WAP11 Thanks! :wink:
Innersense Δημοσ. 4 Μαΐου 2005 Μέλος Δημοσ. 4 Μαΐου 2005 Πολύ ικανοποιητικό το μηχάνημα στο link που έδειξες στον hawkj83 και nice price! Εντάξει το ότι είναι 802.11b δεν χάλασε και κανένα. Το συγκεκριμένο συνδέεται και με usb πάνω σε υπολογιστή και με utp πάνω στο Switch? Υπάρχει κάτι που να συνδυάζει και φορητότητα, έτσι ώστε να μπορώ να το μεταφέρω εύκολα και να χρησιμοποιώ το laptop μου wireless σε διάφορα δίκτυα; Κάτι usb stick που κυκλοφορούνε είναι μόνο δέκτες ή είναι & δέκτες και πομποί; Μήπως επίσης έχουν μικρότερη εμβέλεια; Ευχαριστώ για τις μέχρι τώρα διευκρινίσεις...
Innersense Δημοσ. 7 Μαΐου 2005 Μέλος Δημοσ. 7 Μαΐου 2005 Λοιπόν παιδιά τελικά δεν άντεξα και πήγα και πήρα ένα AP της LINKSYS το WRT54GS http://www.linksys.com/products/product.asp?grid=33&scid=35&prid=610 Όλα καλά, είμαι πανευτυχής, τώρα μένει απλά να.... το συνδέσω! Η σύνθεση του δικτύου μου έχει ως εξής: aDsl line > aDSL Modem Speedtouch 530i > 3COM Switch πέντε θέσεων πάνω στο οποίο βρίσκονται 3 + το laptop = 4 υπολογιστές. Το δίκτυο δουλεύει με ip του τύπου 10.0.0.Χ επειδή το Speedtouch έχει ip 10.0.0.138. Το Linksys έχει default 192.168.1.1 παρόλα αυτά η ip του αλλάζει εύκολα. Δοκίμασα να την κάνω 10.0.0.100, το έβαλα πάνω στο switch αλλά δεν έγινε τίποτα... Τι συνδεσμολογία/ρυθμίσεις πρέπει να ακολουθήσω για να δουλέψει; Υπάρχει κανένας καλός άνθρωπος να βοηθήσει;
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.