Προς το περιεχόμενο

web hosting @ .gr

bartenderas

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Χρόνια πολλά σε όλους.

Μπορείτε να μου πείτε please που μπορώ να τσεκάρω τιμές για web hosting χωρίς διαφημίσεις και σε .gr domain? Ενδιαφέρεται ένας καλός φίλος για ένα ξενοδοχείο που ετοιμάζει. Το στήσιμο του site θα γίνει από εμας, αλλά δεν ξέρω καθόλου τι παίζει από τιμές. Επίσης μας ενδιαφέρει το url να είναι ακριβώς του τύπου : http://www.hotelname.gr

Ευχαριστώ πολύ και Χριστός Ανέστη...!

Δημοσ.

to domain den exei kamia sxesi me to webhosting

mporeis na baleis .gr se etairia pou kanei host sto eksoteriko (opou einai kai fthinotera, mias kai oi ntopioi sinithos den einai pra resellers)

tsekare forums opos webhostingtalk.com opou o kathe user leei ti gnomi/empeiria tou, gia na deis ti paizei me diafores etairies. SOu proteino auto to forum, epeidi ekei lei o kathenas ti gnomi tou, se antithesi me alla sites pou kanoun "rate" kai "review" hosting etairies, kai akrivos dipla blepeis to diafimistiko banner tis etairias!

Επισκέπτης
Δημοσ.

Οι επίσημοι καταχωρητές ονοματοδοσίας .gr στο διαδίκτυο, είναι εδώ:

http://www.eett.gr/gr_pages/telec/Domainnames/kataxorites/list_katahoriton.php

ΜΟΝΟ αυτοί δικαιούνται να καταχωρούν .gr

Aνεπίσημα μπορείς να βρεις πολλούς μεταπωλητές και πιο συμφέρουσες τιμές, οι οποίοι κάνουν τις αγορές από τους παραπάνω καταχωρητές της λίστας, αλλά σαφώς σαν μεταπωλητές αγοράζουν σε πιο συμφέρουσες τιμές, ανάλογα την συμφωνία που έχουν κάνει με τις εταιρείες.

Η ΕΕΤΤ προειδοποιεί ότι ΔΕΝ υπάρχει τιμή ανώτατη ή κατώτατη ορισμένη για αγορά χώρου .gr, συνεπώς πουλάνε όσο γουστάρουν. Άρα χρειάζεται έρευνα αγοράς.

Απ' ότι έψαχνα, έχω την εντύπωση ότι έχουν δημιουργήσει τράστ (μεγάλη παρανομία), και οι περισσότεροι πουλούν με χαμηλότερη τιμή 35-40ευρώ. Μέχρι κάποιος φωτισμένος άνθρωπος κινηθεί δικαστικά εναντίον των καταχωρητών που εντελώς τυχαία έχουν τις ίδιες τιμές, η κατάσταση θα παραμείνει ίδια.

Μια συμφέρουσα πρόταση είναι η ahostplus.gr η οποία δίνει 2 χρόνια domain και 4 μήνες φιλοξενίας δωρεάν με 26,5ευρά.

Δημοσ.

Dikemou,

10,7+φπα~?13 θέλει η EETT από τους καταχωρητές για την 2ετία.

Εσύ που βρήκες καταχωρητή να πάρεις κάτω του κόστους;

Απ όσο θυμάμαι η HOL πουλά κοντά στα ?15 και είναι ο πιο φθηνός από τους καταχωρητές. Εκτός αν ξέρεις κάτι που δεν ξέρω...

Δημοσ.

Έκανα λάθος,

από 12/3/2004 , η ΕΕΤΤ θέλει από τους καταχωρητές ?11,8 + ΦΠΑ = ?14.

Και φίλο καταχωρητή να έχεις, αν δεν σε κεράσει, ?14 είναι το ελάχιστο κόστος 2ετίας.

http://www.eett.gr/gr_pages/telec/Domainnames/kanonistika_keimena/APOF309-48.pdf

Άρθρο 2 , παραγραφος 1.

Aigea,

Εχουνε σκάσει μύτη αρκετοί φθηνοί εδώ και καιρό, μην ψαρώνεις.

Πάρε μερικους :

http://www.hol.gr : 15+φπα η 2ετία

http://www.hoster.gr : 16+φπα η 2ετία

http://www.papaki.gr : 20+φπα η 2ετία

προφανως θα υπάρχουν και άλλοι καταχωρητές, που δεν έχουν σκοπό να πλουτίσουν πουλώντας DN.

Δημοσ.

Καλησπέρα,

α) Η ΕΕΤΤ έχει θεσπίσει ανώτατη τιμή τα 44 ευρώ + ΦΠΑ για το .gr domain. Οποιοσδήποτε πουλάει πάνω από αυτή την τιμή είναι παράνομος (είχα κάνει καταγγελία στην ΕΕΤΤ για έναν Καταχωρητή που βρήκα, περάσαμε από ακρόαση και περιμένω τα αποτελέσματα)

β) Οι περισσότεροι πουλάνε από 16-24 + ΦΠΑ (εγώ 20+ΦΠΑ). Που είδες το τραστ;

γ) Αρκετοί δίνουν δωρεάν το domain ή με κάποια έκπτωση αν πάρει κάποιος το πακέτο φιλοξενίας από αυτούς, γι'αυτό ο φίλος μας το βρήκε με 12 ευρώ (εγώ πχ το δίνω δωρεάν σε διετή hosting).

δ) Δεν είμαστε όλοι μεταπωλητές, κάποιοι έχουν δικούς τους servers ή ολόκληρo rack οπου ενοικιάζουν μηχανήματα (εγώ στην FORTHnet και ξέρω άλλες 5 εταιρίες τουλάχιστον που παρέχουν φθηνό hosting σε ιδιόκτητα μηχανήματα στην Ελλάδα). Επίσης το καλό με το να αγοράσεις φιλοξενία για εταιρικό site από Ελλάδα είναι οτι σου κόβουν τιμολόγιο και εκπίπτει ο ΦΠΑ και το κόστος σαν έξοδα εταιρίας.

Επισκέπτης
Δημοσ.

Ξεκινώντας να διαβάζω τον κατάλογο από πάνω προς τα κάτω, αποφάσισα να κάνω 5 τυχαία κλικ.

Πράγματι φίλε gvard υπάρχει ανώτερη τιμή, και το διάβασα και στο έντυπο της ΕΕΤΤ. Δόξα ο Θεός δηλαδή. Γιατί με την λογική του ψιλικατζή στην Ελλάδα δουλεύουν άπαντες (αυτός έχει τόσο, λακαμάς είμαι να πουλήσω λιγότερο;).

Γι αυτό και απογειώθηκαν οι τιμές με τον ερχομό του ευρώ.

Και πράγματι, υπάρχουν εταιρείες που πουλούν κοντά στο κόστος, κανείς δεν είπε το αντίθετο.

Αλλά....

http://www.altectelecoms.gr/viewer.asp?rec=101

http://www.positron.gr/index.shtml

http://www.fastnet.gr/About/Domain_Registration.cfm

http://www.first.gr/prices.html

http://www.hostsun.com/gr/gr_price.php

http://www.internetpresentations.gr/gpage.html1.html

εδώ είναι τα κλικ μου. Αν ανοίξω όλους τους καταχωρητές της λίστας (μπορεί και να το κάνω γιατί κολλάω με κάτι τέτοια) θα δεις ότι το 85% αυτών έχουν πλαφόν. Και είμαι βέβαιος ότι σε λίγο καιρό και σύμφωνα με την ελληνική λογική, θα ακολουθήσουν και οι υπόλοιποι.

Δημοσ.

Καλημέρα,

Καταρχήν από τις επιλογές που έκανες μόνο 1 είχε online σύστημα για την κατοχύρωση/διαχείριση του domain. Προσωπική μου άποψη είναι οτι θα πετύχεις καλύτερες τιμές σε webhosting εταιρίες και όχι σε ISPs (τα περισσότερα links είναι από ISPs) γιατί στις εταιρίες webhosting θα δεις οτι η κατοχύρωση domain είναι η ειδικότητα τους (γνωρίζουν την αγορά και παρέχουν ανταγωνιστικές τιμές), ενώ στους ISPs είναι απλώς ένα value-added service που δεν το έχουν σε πρώτη μοίρα, με αποτέλεσμα οι τιμές να βασίζονται στο όνομα που έχουν σαν ISP και όχι στο επίπεδο των υπηρεσιών που παρέχουν (πχ δεν έχουν online σύστημα).

Στο χέρι σου είναι να βρεις κάποια εταιρία φθηνή και να την πείς στους γνωστούς σου. Εξάλλου για το καθε τι χρειάζεται πάντα να γίνεται έρευνα αγοράς. Αν υπήρχε ένα μέρος οπου όλα είχαν την χαμηλότερη τιμή (πχ κάποιος ISP) τότε δεν θα υπήρχαν οι υπόλοιποι :)

Δημοσ.

file gvard, eipa sinithos, oxi panta resellers :)

alla anyways... tha mporouses na mou peis esi giati oi times hosting se ellinikes etairies (ellinikes, i "ellinikes") einai TOSO akrivoteres apo tou eksoterikou? pragmatika anarotiemai...

euxaristo ek ton proteron :D

Δημοσ.
file gvard' date=' eipa sinithos, oxi panta resellers :)

alla anyways... tha mporouses na mou peis esi giati oi times hosting se ellinikes etairies (ellinikes, i "ellinikes") einai TOSO akrivoteres apo tou eksoterikou? pragmatika anarotiemai...

euxaristo ek ton proteron :D[/quote']

Καλημέρα,

Δεν γνωρίζω για "ελληνικές", θα σου πώ για ελληνικές (μηχανήματα στην Ελλάδα):

1) Το κόστος των μηχανημάτων στο εξωτερικό ξεκινά από $100 στην ev1servers ή στην Managed.com. Στην Ελλάδα ξεκινά από 3πλάσια τιμή και με το 1/5 του bandwidth, αν μιλήσω για rack με ιδιόκτητα μηχανήματα τότε το κόστος εκτοξεύεται (με προοπτική να γίνει απόσβεση σε 2 χρόνια, το 2004 έδωσα 19.000 ευρώ σε νέα μηχανήματα για το rack πχ). Στο εξωτερικό παίζουν με μικρότερο κόστος ανά μηχάνημα (δεν είναι U rack αλλά Midi tower επειδή έχουν τον χώρο για server farms) με αποτέλεσμα να γίνεται απόσβεση από τους πρώτους μήνες οπότε μετά το κόστος τους είναι μικρότερο.

2) Μικρότερη αγορά με αποτέλεσμα να μην μπορεί να γίνει overbooking στα μηχανήματα στο βαθμό που γίνεται στο εξωτερικό

3) Οι τιμές που βλέπεις στην Ελλάδα συνήθως περιλαμβάνουν και το ΦΠΑ, οπότε να ξέρεις οτι όταν αγοράζεις από Ελλάδα αγοράζεις με ένα +19% χωρίς να φταίει η εταιρία

4) Στην Ελλάδα ακόμα δεν έχει αναπτυχθεί το Internet με αποτέλεσμα να βλέπεις αρκετούς να πουλάνε hosting με 30 και 40 ευρώ το μήνα τα 100ΜΒ. Το κακό της υπόθεσης είναι οτι βρίσκουν άτομα που δεν γνωρίζουν, τους φτιάχνουν μία υποτυπώδη σελίδα και θησαυρίζουν.

και το πιο σημαντικό:

5) Στην Ελλάδα η εταιρία hosting απευθύνεται σε 3-4 εταιρίες για το colocation των μηχανημάτων, εταιρίες που έχουν κάνει τραστ με υψηλές τιμές (το γνωρίζετε αυτό). Εγώ θα σου προτείνω να ρίξεις μία ματιά στις τιμές των μεγάλων εταιριών για το πόσο χρεώνουν webhosting επιχειρήσεις για colocation των μηχανημάτων τους και μετά υπολόγισε πόσο πρέπει να πουλάει κάθε εταιρία για να είναι βιώσιμη.

Φυσικά δεν θα αναφερθώ σε κόστος γραφείων, εξοπλισμού, ασφάλισης διοτι αυτά υπάρχουν και στο εξωτερικό.

Αυτά τα λίγα από εμένα προς το παρόν. Η κουβέντα έχει αρχίσει να γίνεται ενδιαφέρουσα :)

Δημοσ.

ipirkses toulaxiston katatopistikotatos :)

alla kai pali, ego eimai as poume se mia tou eksoterikou (US sigekrimena) kai me $7.77 mou dinoun 5gb xoro kai 5gb traffic/mera, 6mines doro (dil me $93 pira 18 mines) kai to domain free. Ksero oti autoi oi arithmoi einai psilo-virtual, alla kai pali, den einai 100mb/1gb me ta 2pla i 3pla lefta pou zitane ellinikes... dil oi logoi pou proaneferes dikaiologoun toso ipsiloteres times?

Δημοσ.

Καλησπέρα,

Αυτή η εταιρία έχει πιθανόν κάποιο πακέτο μεταπωλητή (και εγώ παρέχω τέτοια) το οποίο πχ με 30 ευρώ παίρνει 3GB χώρο και βάζει πάνω απεριόριστα sites. Πολλές εταιρίες στην Ελλάδα έχουν φυτρώσει έχοντας πακέτο μεταπωλητή (και διαφημίζουν δικά τους μηχανήματα στο εξωτερικό) οπου με μηδαμινό κόστος βγάζουν λεφτά. Η λύση αυτή έχει σαν αποτέλεσμα να γίνεται τρομερό overbooking το οποίο ορισμένες φορές είναι μοιραίο ως προς την απόδοση του site.

Φυσικά παίζει ρόλο και το όνομα που έχει ο καθένας. Πχ ο ISP δίνει hosting με 10 δραχμές το μήνα και πολλοί πάνε εκεί επειδή τον γνωρίζουν, εγώ δίνω hosting με 7 δραχμές το μήνα επειδή έχω ήδη κάποια πελατεία και ο τρίτος δίνει hosting με 3 δραχμές το μήνα επειδή τώρα ξεκινάει την πελατεία του. Να μην αναφέρω οτι αρκετές εταιρίες κλείνουν μέσα σε μία νύκτα λόγω μη υπαρκτών εσόδων (οσο παράξενο και να σου φαίνεται, κάποιοι οταν βλέπουν πολύ χαμηλή τιμή το σκέφτονται πολύ καλά πριν πάνε στη συγκεκριμένη εταιρία) ή επειδή κάτι πήγε στραβά και δεν πλήρωσαν 10 δραχμές επιπλέον στην εταιρία οπου είναι μεταπωλητές για να πάρουν πακέτο backup με αποτέλεσμα να χαθούν τα πάντα στον βωμό της μείωσης του κόστους.

Επίσης να προσέξεις διοτι κάποιες εταιρίες λένε οτι παρέχουν backup αλλά για να το πάρεις μετέπειτα μαθαίνεις οτι θέλουν 50 ευρώ για την επαναφορά (έτυχε σε 2 τωρινούς πελάτες μου που ήταν τότε στην ίδια εταιρία, ακούω διάφορα τραγελαφικά κάθε μέρα).

Δημοσ.
Αυτή η εταιρία έχει πιθανόν κάποιο πακέτο μεταπωλητή (και εγώ παρέχω τέτοια) το οποίο πχ με 30 ευρώ παίρνει 3GB χώρο και βάζει πάνω απεριόριστα sites.

hmmm, de katalava... i esi de katalaves :P

mou dinei me oute $7.77 to mina (efoson dinei kai 6 mines doro) 5GB xoro, ara pos pernei 3 kai bazei pano polla sites?

Επίσης να προσέξεις διοτι κάποιες εταιρίες λένε οτι παρέχουν backup αλλά για να το πάρεις μετέπειτα μαθαίνεις οτι θέλουν 50 ευρώ για την επαναφορά (έτυχε σε 2 τωρινούς πελάτες μου που ήταν τότε στην ίδια εταιρία, ακούω διάφορα τραγελαφικά κάθε μέρα).

?!?!?!?!?!??!!?

toulaxiston s autous pou eimai, blepo ta backups tis DB (4-5 meres backups) sto antistoixo CPanel kai opote thelo ta katebazo... elpizo na min einai tsampa oso ola einai ok, kai na zitane ki autoi xrimata katopin katastrofis!!

Δημοσ.
hmmm' date=' de katalava... i esi de katalaves :P

mou dinei me oute $7.77 to mina (efoson dinei kai 6 mines doro) 5GB xoro, ara pos pernei 3 kai bazei pano polla sites?[/quote']

Το παραπάνω ήταν ένα παράδειγμα μου, θα δείς διάφορα πακέτα. Εξάλλου εγώ δεν μιλάω για τις εταιρίες του εξωτερικού (η εταιρία που είσαι -powweb- είναι μία αρκετά μεγάλη εταιρία με δικά της μηχανήματα) αλλά για εταιρίες στην Ελλάδα. Το γιατί παίρνει κάποιος τόσο χαμηλά τιμές από το εξωτερικό το έχω εξηγήσει σε προηγούμενο post μου (αποσβέσεις, μικρότερο κόστος bandwidth κλπ).

toulaxiston s autous pou eimai, blepo ta backups tis DB (4-5 meres backups) sto antistoixo CPanel kai opote thelo ta katebazo... elpizo na min einai tsampa oso ola einai ok, kai na zitane ki autoi xrimata katopin katastrofis!!

Και πάλι εδώ μιλάω για παραδείγματα πελατών μου από ελληνική εταιρία, η οποία προκειμένου να ρίξει το κόστος στο αντίστοιχο των ξένων εταιριών καταφεύγει στην τεχνική που ανέφερα (χρέωση του restore) ενώ άλλη εταιρία δεν κράταγε καθόλου backups. Posts για το θέμα της μη ύπαρξης backup υπάρχουν στο freestuff.gr, είχε τύχει πριν περίπου ένα χρόνο.

Ασχετο: Βλέπεις backups μετά τις 15/4 στο σύστημα;

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...