Προς το περιεχόμενο

δίκτυο μέσω πριζών ηλεκτρικού

yiannakas

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

το pc magazine έχει ως πρώτο θέμα το δίκτυο μέσω πριζών ηλεκτρικού. Ξέρετε κάτι σχετικά? Ο υπολογιστής μου είναι σε άλλο δωμάτιο και όλα τα καλώδια περνάνε μέσω του τοίχου σε άλλο όπου υπάρχει οθόνη και λοιπά περιφερειακά. Είμαι όμως γεμάτος καλώδια, υπάρχει λύση μέσω αυτού του τρόπου?

ευχαριστώ

Δημοσ.

Φυσικά κ γίνεται (όχι τόσο γρήγορα όπως με utp) αλλά αν δεις το κόστος φαντάζομαι θα προτιμήσεις utp. :D

/sc

Δημοσ.

Παιδια ειναι τι βολευει τον καθενα. Πολλα κι εγω δεν ξερω, αλλα οποιος δεν θελει να γεμιζει το σπιτι του καλωδια, και δεν εχει προβλημα χαμηλων ταχυτητων, υποθετω ειναι σημαντικο να μπορει να κανει την δουλεια του δικτυακα, και μεσω του ηλεκτρικου δικτυου.

Δημοσ.

einai panakribo akoma kai kalodioseis twn (paliwn eidika) polykatoikiwn kai spition den endyknyntai.Episis milame gia onomastikh 14ara taxythta etsi?Oloi mas 3eroume oti oti grafei to kouti den einai panta afto pou perneis eidika otan asxoleisai me kalodioseis 20aetias.Anyway yparxei kai h lysh tou asyrmatou dyktiou sto spiti to opoio kai pali kostizei(xwria tou oti exeis mpolika theoritika harmless alla pote den 3ereis mikrokymata parapanw sto spiti)."paizei se xamhloteres syxnothtes apo oti ta kinhta pantws."

Δημοσ.

Παντως, οπως ολα στην πληροφορικη, πιστευω οτι θα φθηνυνουν στο επομενο χρονικο διαστημα.

Δημοσ.

H τεχνολογία αυτή δεν είναι καινούργια και η τιμή δύσκολα θα κατέβει.

Η αναλογία αποδοσης / κόστους είναι ακριβότερη από το wifi.

Δημοσ.

Γεια χαρά και Χριστός Ανέστη.

Έχω ακούσει τη λύση για τη μεταφορά δεδομένων με χρήση ηλεκτρικών πριζών, αλλά ειδικές πληροφορίες δεν έχω. Γνωρίζω ότι κάτι αντίστοιχο υπήρχε (σαν σκέψη) και για παροχή σταθερής τηλεφωνίας αλλά δεν προχώρησε καθότι επικίνδυνο. Αν ενδιαφέρεσαι για τέτοια λύση πρόσεξε λίγο το θέμα ασφάλειας. Ειδικά στον καθαρισμό (είμαι διαχειριστής Η/Υ και οι καθαρίστριες στο γραφείο «ζωγραφίζουν» όταν καθαρίζουν...) και γενικά πρόσεξε τις γειώσεις σου.

Απέφυγε όσο μπορείς τη λύση του wireless. Η συχνότητα λειτουργίας είναι 2,4 GHz που σημαίνει στο όριο των μικροκυμάτων. Η ισχύ είναι μεν ασθενή, αλλά δεν σημαίνει ότι δεν βομβαρδίζεσαι από βλαβερή ακτινοβολία. Ειδικά αν υπάρχουν παιδιά στο χώρο τότε μην το σκέφτεσαι καν. Και μην ακούς περί μη επικινδυνότητας και τέτοια τρελά. Η ακτινοβολία από το WiFi είναι επικίνδυνη.

Συμφωνώ ότι η καλύτερη λύση είναι το UTP. Καλή επιτυχία.

Δημοσ.

Δεν θέλω να ανοίξω εκ νέου κουβέντα για τις ακτινοβολίες αλλά καλύτερα διαβάστε κανένα άρθρο πρώτα, δείτε τι ακτινοβολίες δέχεστε δεδομένα καθημερινά και μετά φωνάξτε όσο θέλετε.

Δημοσ.

Μα όσες ακτινοβολίες και αν δεχόμαστε καθημερινά τι σημαίνει ; Οτί ακόμα μια δεν θα μας βλάψει παραπάνω γιατί ότι είναι να το πάθουμε,θα το πάθουμε ;

Δεν είναι έτσι.Αυτή η νοοτροπία είναι όσων παραδίδουν τα όπλα.Ας τα έχουμε εμείς καλά με τον εαυτό μας,κάνοντας οι ίδιοι ότι είναι καλύτερο για μάς,εν γνώση μας.Αυτό και μόνο φτάνει σαν κίνηση.

Δημοσ.

Ok, ας μην επεκταθουμε σε αυτο το θεμα.

Οι μισοι λενε ετσι, οι υπολοιποι αλλιως.

παντως οι ακτινοβολιες συσωρευονται, δρουν αθροιστικα. Οσες μαζευεις τοσο...

Οτι μπορει να γλυτωσει κανεις, καλο στον εαυτο του κανει...

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...