Προς το περιεχόμενο

DVD-R vs DVD+R

Sadako

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Ξέρω ξέρω, χιλιοειπωμένο θέμα, έχω διαβάσει άπειρα threads σε διάφορα φόρουμ, αλλά ακόμα δεν έχω σχηματίσει ξεκάθαρη άποψη. Οπότε είπα να ανοίξω ένα νέο topic, μπας και μαζευτούν εδώ οι πιο τελευταίες "εξελίξεις"..

Σε λίγο μου τελειώνει η πρώτη παρτίδα απο δισκάκια που πήρα (TDK DVD-R 8x), και επειδή τώρα θα πάρω πιο "χοντρική" συσκευασία, είπα να ρωτήσω, μην το μετανιώσω αφού θα έχω γράψει αρκετά πράγματα.. Υπάρχει κανένας άλλος λόγος να προτιμήσω DVD+R απο τα DVD-R εκτός απο την δυνατότητα bitsetting στα πρώτα? Και οκ, πόσο μεγάλη διαφορά έχει με το bitsetting? Έχει να κάνει και με θέματα ανθεκτικότητας και τέτοια ο διαχωρισμός DVD+-R?? Προς το παρόν έχω διαβάσει μόνο για θέματα συμβατότητας, αλλά ακόμα και εκεί οι απόψεις διίστανται..

Ελπίζω να μην θεωρηθεί καταχρηστικό ή περιττό το topic. Πιστεύω ότι υπάρχουν αρκετοί ακόμα νέοι στο DVD recording, που έχουν το ίδιο δίλημμα με μένα..

Δημοσ.

Εγώ πάντως που έχω γράψει με TDK DVD-R και DVD+R στον ποιοτικό έλεγχο που έκανα με το CdSpeed τα DVD+R είχαν λιγότερα σφάλματα από τα DVD-R...

Δημοσ.

Αυτό με τα σφάλματα πως τα ελέγχεις?? λες κάτι pi errors και τέτοια?? Έχω δει κάτι screenshots, αλλά δεν έχω καταφέρει να το κανω. Βάζω το δισκάκι στο DVD-ROM (sony ddu1621-ΦΟΛΑ), και ενώ επιλέγω quality test, μόλις πατάω start, μου λέει ότι το drive δεν υποστηρίζει αυτή τη λειτουργία. Βάζω το δισκάκι στο DVD-RW (LG-4163B), και η επιλογή quality test είναι γκρι, δεν μπορώ να την επιλέξω..

Και αυτό είναι "αντικειμενικό"? Εννοώ δεν έχει να κάνει και με την ποιότητα του drive στο οποίο βάζεις το δισκάκι? Ένα πολύ καλό drive θα έχει πολύ καλύτερα αποτελέσματα απο ότι ας πούμε το δικό μου το sony, που κολλάει ακόμα και σε αγοραστά καινούργια DVD..

Δημοσ.

Στην θεωρια τα R+ ειναι ποιοτικα καλυτερη κατασκευη απο τα R-. Τωρα στην πραξη και (κυριως) οσον αφορα την αντοχη στον χρονο, αυτο ειναι κατι σχετικο. Εξαρταται απο την μαρκα των δισκων, του recorder, της ταχυτητας εγγραφης...

Οσον αφορα την συμβατοτητα, εκτος των παραπανω παραγοντων που επισης επηρεαζουν, πιστευω οτι τα R- ειναι το ιδιο συμβατα με τα R+ μονο εφοσον τα τελευταια εχουν γραφτει με DVD-ROM bitsetting. Τα -R δε χρειαζονται bitsetting ειναι ουτως η αλλως συμβατα με ολα τα players.

Δημοσ.

Sadako, η τελευταία έκδοση του CD-DVD Speed (http://www.cdspeed2000.com/) ίσως να έχει προσθέσει υποστήριξη quality test στο recorder σου, δοκίμασέ το. Αν σου βγάζει πάλι γκρι την επιλογή πιθανόν να χρειάζεσαι και αναβάθμιση firmware

Δημοσ.

Σε οτι αφορά την επιλογή DVD-R ή DVD+R ισχυει ακριβως ότι είπε ο qspock. Ουσιαστικά, καλό δισκάκι να είναι και απο εκει και πέρα το + ή το - δεν παίζει και πολύ ρολο.

Η διαφορά στα RW (αν σε ενδιαφέρουν αυτά) ειναι σημαντική. Εκει η τεχνική υπεροχή των + ειναι σαφής, τοσο στην ποιότητα εγραφής, την ευκολία χρήσης και την ταχυτητα εγγραφής (αυτά αφου δοκίμασα δεκάδες δισκάκια RW, + και - και μετρωντας τα σχολαστικά με ενα Plextor 716A)

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...