Sadako Δημοσ. 30 Απριλίου 2005 Δημοσ. 30 Απριλίου 2005 Κατ'αρχάς, καλή ανάσταση σε όλους.. Στο ψητό τώρα. Σκέφτομαι να πάρω ένα ασύρματο τηλέφωνο για το σπίτι, γιατί παρόλο που έχουμε 3 σταθερές συσκευές, και με διπλή γραμμή(λόγω ISDN), υπάρχουν στιγμές που δεν ακούγεται.. Πέραν αυτού, όλες οι συσκευές είναι παλιές, και καμιά δεν έχει αναγνώριση κλήσης. Και σίγουρα δεν είναι βολικό να είναι όλη τη μέρα ανοιχτός ο υπολογιστής ανοιχτός για αυτό τον λόγο, άσε που αντε να εξηγήσεις στους γονείς σου πως δουλεύει το "διαβολοκούτι", σε περίπτωση που εσύ λείπεις απο το σπίτι.. Ο βασικός ενδοιασμός όμως που έχω, είναι κατά πόσο είναι ασφαλή. Θυμάμαι πριν αρκετά χρόνια που είχε πέσει στα χέρια μου ένα ασύρματο, και καμιά φορά όταν το άνοιγα, άκουγα συνομιλίες, προφανώς απο κάποιον άλλον στη γειτονιά που είχε ασύρματο, και έπαιρνε σήμα απο κει. Προφανώς τα πράγματα θα έχουν εξελιχθεί απο τότε, αλλά πόσο σίγουροι μπορεί να είμαστε στ'αλήθεια? Έκανε και τις προάλλες ο Εισαγγελάτος εκείνη την εκπομπή για τις ασύρματες κάμερες, που έλεγε ότι οποιοσδήποτε άσχετος με ένα απλό μηχάνημα μπορεί να βλέπει απ'έξω ότι βλέπει η κάμερα, και έχω χάσει κάθε εμπιστοσύνη σε ο,τιδήποτε ασύρματο. Και άντε πες το να σηκώσει κάποιος γείτονας το δικό του ασύρματο και να ακούσει τι λες είναι το λιγότερο (εκτός αν εκείνη την ώρα θάβεις τον συγκεκριμένο γείτονα ). Αλλά αν υπάρχει ο κίνδυνος να χρησιμοποιεί ο άλλος τη γραμμή σου και να κάνει τηλέφωνα που χρεώνονται σε σένα, τότε είναι σίγουρα σοβαρά τα πράγματα.. Για να μην πολυλογούμε περαιτέρω, θέλω μία συσκευή, που να έχει αναγνώριση κλήσης, έναν στοιχειώδη κατάλογο ονομάτων, και να κρατάει αναπάντητες και τέτοια. Κάτι έχω ακούσει (ελπίζω να μην είναι εντελώς μπαρούφα), ότι υπάρχουν και τέτοιες συσκευές που στέλνουν/δέχονται sms. Ισχύει κάτι τέτοιο? Και φυσικά να μην ξεφεύγει πάρα πολύ στην τιμή. Ζητάω πάρα πολλα??? :smile:
Ingenius Δημοσ. 30 Απριλίου 2005 Δημοσ. 30 Απριλίου 2005 Εφ όσον είναι dect το ασύρματο δεν υπάρχει λόγος να φοβάσαι!! Τώρα για το SMS πρέπει να το υποστηρίζει και το τηλεφωνικό κέντρο του ΟΤΕ πράγμα το οποίο χλωμό το κόβω!! Στο ISDN υπάρχει μια υπηρεσία User to User signalling!!! Στέλνεις σύντομα γραπτά μηνύματα κατά την κλήση μέχρι 128 χαρακτήρες αλλά πρέπει να το υποστηρίζει και η συσκευή του άλλου που παίρνεις τηλέφωνο!! Κατά τη γνώμη μου δεν αξίζει!!
ntsili Δημοσ. 30 Απριλίου 2005 Δημοσ. 30 Απριλίου 2005 Το Panasonic kx-tcd455 που έχω υποστηρίσει τα sms που λες. Το θέμα είναι ότι δεν τα υποστηρίζει το δίκτυο... Δοκίμασα βέβαια να βάλω σαν κέντρο μηνυμάτων τον αριθμό 003097100000. Όταν γράφω ένα μήνυμα πχ στον αριθμό μου, το κινητό εμφανίζει την ένδειξη "αποστολή μηνύματος", αλλά το μήνυμα δεν φτάνει...... Σε ό,τι αφορά την ασφάλεια, τα πράματα είναι αρκετά καλά, αφού και να θέλεις να συνδέσεις 2η και 3η συσκευή (να κάνεις κάτι σαν δίκτυο δηλαδή), σε όλες τις συσκευές θα πρέπει να βάλεις τον ίδιο κωδικό (10000 συνδυασμοί), άρα για να σου υποκλέψουν τυχαία κάποια κλήση το κόβω κομματάκι δύσκολο. Από εκεί και πέρα με συσκευή τύπου Εισαγγελάτου, όλα είναι δυνατά.
Sadako Δημοσ. 30 Απριλίου 2005 Μέλος Δημοσ. 30 Απριλίου 2005 Εφ όσον είναι dect το ασύρματο δεν υπάρχει λόγος να φοβάσαι!! Δηλαδή τι ιδιαίτερο έχουν οι dect συσκευές? Δεν το έχω ψάξει.. Και όσον αφορα τις συσκευές τύπου εισαγγελάτου, υπάρχει ο κίνδυνος μόνο για να ακούσει κάποιος τη συνομιλία σου? Α, και κάτι άλλο. Αυτός ο κίνδυνος υπάρχει μόνο όταν μιλάς απο το ασύρματο? Ή απο τη στιγμή που το έχεις συνδεδεμένο μπορεί να γίνει και όταν μιλάς απο οποιαδήποτε άλλη συσκευή του σπιτιού? Ή υπάρχει και ο κίνδυνος που ανέφερα να χρεώσουν τον λογαριασμό σου με κλήσεις που δεν κάνεις εσυ?? @ntsili Αυτή η συσκευή που έχεις υποθέτω έχει και τα άλλα που ζητάω(αναγνώριση, κατάλογο, αναπάντητες), έτσι?? πόσο περίπου το πήρες? Να ξέρω για τι τιμές μιλάμε..
ntsili Δημοσ. 30 Απριλίου 2005 Δημοσ. 30 Απριλίου 2005 Επειδή πάει κανά τρίμηνο από τότε που το πήρα δεν θυμάμαι πόσο έκανε, αλλά σίγουρα μεταξύ 70-85 ευρώ(Carrefour)... Αυτά που λες, τα έχει όλα.
adi32 Δημοσ. 30 Απριλίου 2005 Δημοσ. 30 Απριλίου 2005 paliotera pantws kapoios me hlektroniko eksoplismo akouge 100ades thlefwnhmata
EXARXEIA_CITY Δημοσ. 30 Απριλίου 2005 Δημοσ. 30 Απριλίου 2005 perisotero tha prepei na fovase ta 2 kanalia tis isdn .... an me pianeis ....
satore7 Δημοσ. 30 Απριλίου 2005 Δημοσ. 30 Απριλίου 2005 gia ta panta yparxei tropos ypoklopis..twra an mporei kapoios na parei mono k mono epeidi exei k autos asyrmato den paizei giati einai kleidwmeni i syskeui sou sto kwdiko tis vasis..prepei na vrei prwta auto...pare loipon kanena tis seiras tis phillips pou mporeis na vreis apo 50 euro..exoun k kali poiotita sto ixo k exoun fysika anagnwrisi k to ligotero 10 arithmous gia katalogo.twra an thes me megalo katalogo tha ta skaseis pio xontra..milame gia kamia 100stara ap oti thymamai.ennoeitai kratane anapantites k klithentes arithmous.pantws don t worry,kaneis de mpainei sto til afou mporei na mpei allou k na mathei perissotera
Sadako Δημοσ. 30 Απριλίου 2005 Μέλος Δημοσ. 30 Απριλίου 2005 perisotero tha prepei na fovase ta 2 kanalia tis isdn .... an me pianeis .... Χμμμ...η αλήθεια είναι ότι δεν σε πιάνω. Αφού τα 2 κανάλια τις ISDN είναι ανεξάρτητα το ένα απο το άλλο (παρόλο που τα έχω στο ίδιο τηλεφωνικό νούμερο). Όταν μιλάς στο ένα, το άλλο έχει σήμα κέντρου..
pp6210 Δημοσ. 3 Μαΐου 2005 Δημοσ. 3 Μαΐου 2005 Φίλε μου πρόβλημα έχουν τα ασύρματα παλιάς τεχνολογίας, που εξέπεμπαν στα 900 Mhz και που ακόμα και με ένα μέσης ποιότητας scanner συχνοτήτων μπορούσες να ακούσεις μια συνομιλία. Πρόσεχε γιατί κάτι σούπερ προσφορές lidl κλπ πουλάνε ακόμα τέτοιας τεχνολογίας ασύρματα. Στα DECT τώρα, η επικοινωνία μεταξύ βάσης και ακουστικού είναι κωδικοποιημένη, και στα καλά και επώνυμα ασύρματα έχει και κυλιόμενες συχνότητες - άρα το να υποκλέψει κάποιος τη συνομιλία είναι χλωμό (εκτός και αν έχει μηχανήματα επιπέδου μυστικών υπηρεσιών!). Ο δεύτερος κίνδυνος, το να κάνει κάποιος με ίδιο ακουστικό "log in" στη βάση σου ώστε να κάνει τηλεφωνήματα απο την δική σου γραμμή είναι άμεσα αντιμετωπίσημος: άλλαξε το ΡΙΝ της βάσης σου σε κάτι δικό σου και όχι στα εργοστασιακά 0000 ή 1234 κλπ. Για ένα βασικό και καλό dect υπολόγιζε 60-80 Ευρώ, κατά προτίμηση επώνυμο (Panasonic, Siemens). Δώσε έμφαση στην διάρκεια της μπαταρίας και τα φωτιζόμενα πλήκτρα, χαρακτηριστικά που εγώ θεωρώ σημαντικότερα από SMS και μελωδίες...
green_beret Δημοσ. 4 Μαΐου 2005 Δημοσ. 4 Μαΐου 2005 Δυσκολα θα μπει καποιος στην βαση σου. Πρεπει να γινει register στην βαση και να βαλει ιδιο κωδικο. Αν βαλεις 2 συσκευες στην ιδια βαση πανω σε καθε συσκευη εμφανιζεται ενα αριθμος για το ενα ακουστικο το 1 και στο αλλο το 2. Ετσι λογικα θα καταλαβεις αν καποιος μπει στην βαση σου. Επισης για να γινει υποκλοπη συνομιλιας πολυ δυσκολο γιατι οταν σηκωσεις το ακουστικο δεν μπορει αλλο ακουστικο να ανοιξει ταυτοχρονα. Θα πρεπει ας πουμε αν θες (αν εχεις παραπανω απο 1 ακουστικα) να μπει στην κουβεντα και αλλο ακουστικο να δωσεις απο το ακουστικο που σηκωσες πρωτο εντολη για να ανοιξει η γραμμη και στο αλλο. Οποτε μαλλον δεν θα μπει κανεναν να κρυφακουσει.
alexikakos Δημοσ. 4 Μαΐου 2005 Δημοσ. 4 Μαΐου 2005 koita file mou ta asurmata til eidika ta teleutaia einai polu kala akoma kai ta pio moufa kanoun tin douleia tous teleia, me 300 metra emvelia. pas sto goitona kai to perneis mazi... cool. alla min ksexnas oti mia kuria stis sumpatheis HΠΑ pire apozimiwsei 12 000 000 $ giati epathe leukemia apo to asurmato. an kai xreisimopoioun xamili suxnotita uparxei panta o kundinos gia dauta. egw pantos ena aeg pou exw mia xara einai kai to pira kai 50euro mono. kai exei ta panta. sms, anagnwrisi, katalogo, radienergeia, kai oles tis apolabes apo tin suxroni texnologia. oso gia to an se akoune alloi, tina pw, an einai na se akousoun tote o,ti kai na kaneis tha se akousoun.
Sadako Δημοσ. 1 Ιουνίου 2005 Μέλος Δημοσ. 1 Ιουνίου 2005 Βρήκα στον Κωτσόβολο ένα με 15 ευρώ. Είναι Philips dect 111. Μου φαίνεται πως παραείναι φτηνό. Μήπως είναι φτηνιάρικο?? Και κάτι άλλο. Επειδή μάλλον θα χρειαστεί να μπει η βάση δίπλα σχεδόν στην οθόνη. Μήπως επηρεάζει σε τίποτα?? τα κύματα ξέρω γω...επειδή είναι ασύρματο λέω
sa1901 Δημοσ. 2 Ιουνίου 2005 Δημοσ. 2 Ιουνίου 2005 Βρήκα στον Κωτσόβολο ένα με 15 ευρώ. Είναι Philips dect 111. Μου φαίνεται πως παραείναι φτηνό. Μήπως είναι φτηνιάρικο?? Και κάτι άλλο. Επειδή μάλλον θα χρειαστεί να μπει η βάση δίπλα σχεδόν στην οθόνη. Μήπως επηρεάζει σε τίποτα?? τα κύματα ξέρω γω...επειδή είναι ασύρματο λέω Στο δικό μου (Panasonic) όταν βάζω την βάση πολύ κοντά στην οθόνη (TFT) η γραμμή έχει έναν ενοχλητικό θόρυβο μέσα.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.