capthookb Δημοσ. 29 Απριλίου 2005 Δημοσ. 29 Απριλίου 2005 Σήμερα άνοιξα τον υπολογιστή για το τακτικό του καθάρισμα από τη σκόνη. Βγάζω το καλώδιο τροφοδοσίας ρεύματος της μητρικής και είδα πως είναι καμμένο το πλαστικό σε μερικά pins. Είχε κολήσει μάλιστα μαζί με το πλαστικό υποδοχέα της μητρικής. Χρειάζομαι νέο τροφοδοτικό; Γιατί υπερθερμένονται τα καλώδια; Το τροφοδοτικό είναι ένα Premier 350W νομίζω. Το έχω 3 χρόνια τώρα και ποτέ δεν είχα προβλήματα τροφοδοσίας. Επίσης πριν 3 μέρες παρουσίασε το εξής πρόβλημα. Σε περιβάλλον desktop (όχι παιχνίδια δηλαδή κτλ), σβήνει η οθόνη (σαν να μπαίνει σε suspend δηλαδή) και ο υπολογιστής κολάει και επανέρχεται μόνο με reset. Φαντάστηκα πως έφταιγε η ψύξη της κάρτας γραφικών. Έβαλα arctic silver 5 και φάνηκε να διορθώθηκε το πρόβλημα χτές και σήμερα. Απ'τη στιγμή όμως που έβγαλα τα καλώδια και είδα πως έχει υπερθερμανθεί το molex (έτσι λέγεται; ) τοποθετώντας το πάλι στη μητρική και ανοίγοντας τον υπολογιστή μου ξανακόλησε ταυτόχρονα με απώλεια σήματος στην οθόνη. Συνδεόνται τα δυο προβλήματα; Είναι δηλαδή θέμα κακής ποιότητας τροφοδοτικού; Τι λέτε; Molex πωλούνται πουθενά, ώστε να πάρω ένα νέο και να αντικαταστήσω το καμμένο, πριν αγοράσω νέο τροφοδοτικό; Δεν έχω και κανένα παλαιότερο τροφοδοτικό να πάρω από εκεί... Σας εύχομαι καλό Πάσχα και καλή Ανάσταση!
Sebu Δημοσ. 30 Απριλίου 2005 Δημοσ. 30 Απριλίου 2005 Kata pasa pithanotita pas gia kainourio trofodotiko kaliteris poiotitas.Ti karta grafikwn exeis kai ti cpu??Pantws gia na milas gia liwmena kalwdia den einai kai poli kali h katastasi.
capthookb Δημοσ. 30 Απριλίου 2005 Μέλος Δημοσ. 30 Απριλίου 2005 Nvidia GeForce Ti4600 έχω και Athlon XP 1800+ Δε νομίζω να θέλουν τρελές απαιτήσεις σε ρεύμα αυτά που έχω
makisathanos Δημοσ. 30 Απριλίου 2005 Δημοσ. 30 Απριλίου 2005 Τι φορτίο έχεις; (δίσκους cd - dvd κλπ); 350Watt δεν είναι λίγα αλλά το φαινόμενο να λιώσουν καλώδια είναι σπάνιο και σημαίνει ότι πέρασε μεγάλο ρεύμα (ή ότι έχεις βάλει το pc πανω στο ... καλοριφερ). Πρόσθεσες τώρα τελαυταία τίποτα;
kostasbm Δημοσ. 30 Απριλίου 2005 Δημοσ. 30 Απριλίου 2005 to sigoyro einai oti den prepei na to xrhsimopoihseis giati mporei na dhmioyrgithoyn kai alla problhmata ayto mporei na egine kai kata th diarkeia toy xeimvna ptosi tasis ktl ego antimetopissa mia paromoia periptosi apo ptoseis taseis synexeis kai kapoia stigmi kati moy psilomirise megia to kainoyrgio (poy ua pareis)
capthookb Δημοσ. 30 Απριλίου 2005 Μέλος Δημοσ. 30 Απριλίου 2005 Έχω CDRW,DVD-Rom, ενα σκληρό WD 7200 rpm, και ενίοτε βάζω και έναν Quantum Fireball στις 5400. Από κάρτες, την GeForce, μια SkyStar2, και μια κάρτα ήχου. Αυτό καταλαβαίνω κι εγώ, ότι πέρασε μεγάλο ρεύμα, αλλά για πιο λόγο δε μπορώ να καταλάβω. Επίσης τώρα είναι ζεστό το Molex,αλλά φαντάζομαι πως δεν έχει και την καλύτερη επαφή έτσι όπως είναι.
makisathanos Δημοσ. 30 Απριλίου 2005 Δημοσ. 30 Απριλίου 2005 O XP 1800+ μήπως ανεβάζει θερμοκρασία; Οι 64 δεν πάνε πάνω από 45 βαθμούς αλλά αυτός είναι παληός αν κατάλαβα καλά. (Δεν είχα ποτέ XP και δεν ξέρω).
Dark_son20 Δημοσ. 30 Απριλίου 2005 Δημοσ. 30 Απριλίου 2005 den alazeis trofodotiko kalou kalou? kai an exeis polimetro metrise mia tis taseis pou dinei...mporei apo ton kairo na ta kakarose den milame kai gia kamia firma... kai oxi o 1800+ exei mia xara thermokrasies kai fisika den exei kamia sxesi me to provlima tis perigrafis
capthookb Δημοσ. 30 Απριλίου 2005 Μέλος Δημοσ. 30 Απριλίου 2005 Όχι ο επεξεργαστής δεν έχει πρόβλημα, σε full load φτάνει μέχρι 44 βαθμούς κελσίου. Κοίταξα να δω ποια Pin έχουν το πρόβλημα και είδα πως είναι όλα τα VCC (4,6,19,20) με τα pin 19-20 (δίπλα-δίπλα) να έχουν το μεγαλύτερο πρόβλημα. Επίσης έχει μαυρίσει και το pin 11 στα 3.3V. Σημαίνει κάτι αυτό; Μήπως έχει πρόβλημα η γραμμή των 5v (vcc) του τροφοδοτικού ή ίσως βραχυκωκλώνει κάπου η μητρική με το κουτί και περνά τόσο ρεύμα; Το θέμα είναι να βρω τι φταίει, ώστε αν δεν είναι υπαίτιος το τροφοδοτικό να μην χαλάσω και το επόμενο. Δυστυχώς πολύμετρο δεν έχω. Είχα ένα αλλά παρέδωσε το πνεύμα. Θα ψάξω να βρώ πουθενά. Θα στείλω και ένα email στην Gigabyte να δώ τι θα μου πούν.
capthookb Δημοσ. 1 Μαΐου 2005 Μέλος Δημοσ. 1 Μαΐου 2005 Οι τιμές αυτές των τάσεων που παίρνω από το Motherboard Monitor είναι σωστές; Στα -12V γιατί είναι τόσο χαμηλά -9.11V;
Dark_son20 Δημοσ. 1 Μαΐου 2005 Δημοσ. 1 Μαΐου 2005 sigoura einai trela xamila kai isos paizei kapio prob sto trofodotiko...isos omos kai kapia siskevi to sfazei...danisou ena polimetraki kai arxise ta test allos tropos den iparxei...
Sebu Δημοσ. 1 Μαΐου 2005 Δημοσ. 1 Μαΐου 2005 Koita gia na liwsei to kalwdio prepei na perase megalo reuma opws upothike pio panw.Sinithws ta kala trofodotika exoun asfaleies kai den epitrepoun se apotoma peaks tou reumatos na dimiourgisoun tetoia provlimata.Mh poiotika trofodotika omws den exoun tetoies diklides asfaleias.Gia auto opws sou proteinane kai ta paidia kalo einai na allakseis trofodotiko gia na min xreiastei na allakseis kai tipote allo stin poreia.
TonyMontana Δημοσ. 1 Μαΐου 2005 Δημοσ. 1 Μαΐου 2005 eixa pathei to idio me ena Macron trofodotiko 400W ...to kako einai oti pire kai tin Epox motherboard mazi tou.. auto sunexise na douleuei alla oxi swsta (se load epefte i tasi klassiko sumptwma) kai fusika to ksefwrtothika..
capthookb Δημοσ. 1 Μαΐου 2005 Μέλος Δημοσ. 1 Μαΐου 2005 Παρατήρησα τις μεταβολές της τάσης στα -12V και είδα ότι πέφτει κάπου κάπου στα -5:) Ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας. Άνοιξα και το τροφοδοτικό, και δεν είδα κάτι να φαίνεται καμμένο. Μάλλον η βλάβη δεν είναι ορατή.
kostasbm Δημοσ. 1 Μαΐου 2005 Δημοσ. 1 Μαΐου 2005 oi blabes pou den einai orates einai oi poio epikindynes opos eipothike ena kalodio kai ths xeytilas na einai den karboyniazei xoris logo perase tasi megali telos allaxe to prin exeis kai alles stenoxories
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.