Προς το περιεχόμενο

Datawrite Vs Tayio yuden????

Zoltanrap

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
Και για να βάλω τα πράγματα στην σωστή σειρά, το cdrinfo ποτέ δεν είχε σαν σπόνσορα το E-Net σε θέματα optical storage. Στο παρελθόν, υπήρχαν σπόνσορες για διάφορες αναθέσεις, όπως ο AHEAD/Nero, η Verbatim, η ASUS, η Gigabyte, η Ε-Νet και άλλες, αλλά ποτέ οι εργασίες αυτές δεν είχαν να κάνουν με τα τεστ. Και φυσικά, ποτέ το cdrinfo δεν έχει αλλοίωσει αποτελέσματα για κέρδος (ίσα ίσα που έχει χάσει χρήματα γιατί δεν υπάρχει πουθενά αλλίωση).
Νομίζω πως έχει απόλυτο δίκιο ο kogos. Επειδή αναφέρεται μια εταιρεια σε κάποιο σάιτ, σημαίνει πως χρηματοδοτείτε το σάιτ από αυτή? Δε νομίζω. Και ειδικά για το cdrinfo, που είναι ένα τόσο μεγάλο site, με τόσες χρήσιμες πληροφορίες. :)

Και αν κρίνω και από τα τεστ του cdrinfo για τα datawrite και τα τεστ του pirifi για τα tayo yuden, το μόνο που μπορώ να πω είναι πως η datawrite δεν είναι σπόνσορας του cdrinfo. Γιατί η πολύ κακιά ποιότητα των datawrite, που φαίνεται και στα αξιόπιστα τεστ του cdrinfo, αποδεικνύουν την αμεροληψία του cdrinfo.;)

[βάζω ένα κι ένα τεστ για να μη το γεμίσω]

Από http://www.insomnia.gr/vb3/showpost.php?p=820729&postcount=58

1) Εικόνα Taiyo Yuden -R8x Gold spindle (από το post μου http://www.insomnia.gr/vb3/showpost.php?p=807834&postcount=34):

TaiyoYuden_-R8x_Gold.gif

test16ms.gif

Εικόνα από cdrinfo: http://www.cdrinfo.gr/Sections/Reviews/Specific.aspx?ArticleId=12041&PageId=20

plextools_Datawrite_dvd-r_8X_printable_CMCMAG.png

• Απαντ. 222
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

φυσικά' date=' αφού υπάρχει μεγάλος ανταγωνισμός στο ιντερνετ, αρκετοί έχουν κατηγορίσει το cdrinfo (όπως και πολλούς άλλους) για πληρωμές και sponsorships, ακολουθώντας μια "βρώμικη" και καθόλου αποδεκτή τακτική να κατακεραυνώσουν τους ανταγωνιστές τους. Μάλιστα, σε μία πρόσφατη περίπτωση, το cdrinfo ήταν αυτό που πήρε το μέρος μεγάλου site του χώρου του optical storage, με δυνατό forum, αλλά αδύναμο επιστημονικό δυναμικό (μιλάω για hardware equip) (και έχει αναφερθεί μάλιστα και σε αυτό το thread, και μάλιστα αρκετοί πιστεύουν πως υπάρχει μεγάλη έχθρα ανάμεσα στο cdrinfo και στο εν λόγο site), γιατί εκρεμούσε δικαστική διαμάχη εις βάρος του, και υπήρχε κίνδυνος να κλέισει. Με λίγα λόγια, το cdrinfo πιστεύει πως o ανταγωνισμός μας κάνει όλους καλύτερους, και δεν μας γεμίζει με "λάσπη". Ευτηχώς, ο κόσμος δεν είναι χαζός, και τελικά πάντα φαίνετε ποιος κάνει σωστά την δουλειά του, και ποιος πρέπει να πάρει όλα τα credits

φιλικά[/quote']Αρχισαμε παλι ετσι? :)

Οσο αφορά την Diskimpex ' date='o λόγος που πόσταρα ,ήταν επειδή βρέθηκα από εκεί αγοράζοντας Plextor ΤΥ DVD+R 4x τα οποία τα έχει την 50αδα-18ε (προσοχή σε original σφραγγισμένο cake box) ,και τα οποία γράφονται @12x άψογα !

-Μου έδωσαν δώρο τα χύμα δισκάκια που αναφέρονται εδώ

http://www.insomnia.gr/vb3/showpost...34&postcount=34 τα οποία φθηνότερα μεν συγκριτικά,kits δε αφού γράφουν ανάγλυφα και Diskimpex Hellas !!

Σαν ποιότητα όμως ήταν μάπα @12x ,συγκρινόμενα με τα ίδια "Τhat's" TY σε συσκευσία 10 τεμάχια (4,2ε) που πήρα για δοκιμή -Η μέρα με την νύκτα ![/quote']Γεια σου Garry :)

Θα μπορουσες να ποσταρεις καποια scans με τα εν λογω media (T02) με το logo Της Disk Impex - υπαρχουν οντως αναφορες οτι επιδεικνυουν διαφορετικη συμπεριφορα απο αλλα Τ02 πχ Thats

http://www.pctechnology.gr/vbull/vb/showthread.php?t=10815

Δημοσ.

Με την πρώτη ευκαιρία φίλοι μου .

Ισως το Σαβατοκύριακο αν βρώ χρόνο, διότι εργάζομαι προσωρινά εκτός έδρας . (και του προσωπικού μου ΗΥ)

Πάντως παρόμοια (χωρίς όμως τόσα πολλά PI total errors) αν θυμάμαι καλά ,με τ'απότελέσματα του Liteon411S του τεστ του "Freedom" στο link .Mάλλον δεν φταίει το παλαιό Liteon του φίλου ,διότι έχω πιό πρόσφατα Liteon modified 1213@1653 και 1673@1693 ...αλλά στα 12χ η ταινία video κόλλαγε και έκανε ψηφιδωτά στο επιτραπέζιο DVD

-Ελπίζω δε να βρώ κάποια από τα "καμμένα" ,για να μην αρχίσω πειραματισμούς πάλι....διότι όπως έχω παρατηρήσει και έχω αναφέρει ότι στα χύμα δισκάκια της DiscImpex ,1 στα 3-4 έχουν "πρόβλημα" standard .(Με βάλατε σε μπελά !)

Δημοσ.
Αρχισαμε παλι ετσι? :)

δεν νομίζω να ενόχλησα κανένα με αυτά που έγραψα' date=' και φυσικά δεν νομίζω πως "αρχίσαμε πάλι" με κανέναν:-) Ίσα ίσα που το ποστ μου είναι όσο πιο "ήρεμο" γίνετε... Με βάση τα δισκάκια που έφτασαν στο lab, και στα τεστ που έγιναν (η μεθοδολογία υπάρχει στο review), τα αποτελέσματα είναι 100% αληθινά. Φυσικά, κατά καιρούς οι manufacturers στέλνουν δισκάκια ανώτερης ποιότητας όταν πρόκυτε για τεστ, και χαμηλότερης για πώληση... Το ίδιο έχει γίνει αρκετές φορές και σε κάρτες γραφικών ή σε τεστ μνημών RAM... Αλλά νομίζω πως αυτό είναι ένα άλλο θέμα, και δεν έχει να κάνει με την αξιοπιστία των τεστ, αλλά με την αξιοπιστία των εταιριών...

Άλλοστε, για να μην κρυβόμαστε και πίσω από το δάχτυλό μας, site όπως τα cdrinfo, tomshardware, anandtech, cdfreaks, cdrlabs, και πολλά άλλα, κρίνονται καθημερινά για την εγγυρότητά τους, και δεν νομίζω πως θα έκανε καλό να χαθεί η αξιοπιστία, καθώς αξιοπιστία σημαίνει και περισσότερη κίνηση στο site... Οπότε, αν κάποιος θέλει να ασχοληθεί σοβαρά, πρέπει πρώτα απ'όλα να βγάλει από το μυαλό του θέματα χρηματισμού... Όσα χρήματα και να είχε να προσφέρει οποιοσδήποτε, δεν τα χρειάζετε το cdrinfo, γιατί απλούστατα, κερδίζει πολλά περισσότερα κρατώντας την αξιοπιστία του. Φαίνετε από την καθημερινή δουλειά :-)

P.S.: αν νομίζει κάποιος πως ενοχλεί το προηγούμενο ποστ, ή πως απευθύνετε συγκεκριμένα σε κάποιους, τότε μπορώ να το κάνω edit να λυθεί κάθε παρεξήγηση... Δεν νομίζω όμως κάποιος που έχει ανοιχτό μυαλό να έχει αυτή την εντύπωση... Όμως, αν συνεχίστεί η ίδια κριτική με το παραμικρό, και επειδή είναι αρκετά κουραστικό να προσπαθείς να αποδείξεις κάθε φορά πως δεν είσαι ελέφαντας, θα αναγκαστώ να απέχω από τέτοιου είδους σχόλια και απαντήσεις, καθώς μόνο χρόνο μου τρώνε, και χρόνος είναι το μόνο πράγμα που δεν έχω αρκετό... προτυμώ να κάνω περισσότερη δουλειά και να ποστάρω μόνο όταν τα ποστ έχουν ουσία πλέον...

P.S.2: προς Hemispasm: πολύ καλό το pctechnology... ποστάρω αρκετό καιρό εκεί, αλλά το λινκ που έχεις δώσει (http://www.pctechnology.gr/vbull/vb/showthread.php?t=10815) ειναι dead, ή είναι το site dead... κάνε ένα edit αν έχεις την καλοσύνη... [edit: my mistake, εγώ είχα πρόβλημα με το δίκτυο... the link is working fine']

P.S.3: αρκετοί έχουν προσπαθήσει στο παρελθόν, όπως προανέφερα, να ρίξουν "λάσπη" σε μια καλή δουλειά, ή σε ένα καλό review... Δυστυχώς, είναι τόσο αφελής που δεν καταλαβαίνουν πως η αρνητική διαφήμηση, παραμένει διαφήμηση...:-) Η γνώση υπάρχει παντού, και όχι μόνο στις "συμπάθιες"

Δημοσ.
Άλλοστε, για να μην κρυβόμαστε και πίσω από το δάχτυλό μας, site όπως τα cdrinfo, tomshardware, anandtech, cdfreaks, cdrlabs, και πολλά άλλα, κρίνονται καθημερινά για την εγγυρότητά τους, και δεν νομίζω πως θα έκανε καλό να χαθεί η αξιοπιστία, καθώς αξιοπιστία σημαίνει και περισσότερη κίνηση στο site... Οπότε, αν κάποιος θέλει να ασχοληθεί σοβαρά, πρέπει πρώτα απ'όλα να βγάλει από το μυαλό του θέματα χρηματισμού... Όσα χρήματα και να είχε να προσφέρει οποιοσδήποτε, δεν τα χρειάζετε το cdrinfo, γιατί απλούστατα, κερδίζει πολλά περισσότερα κρατώντας την αξιοπιστία του. Φαίνετε από την καθημερινή δουλειά
Συμφωνω :)

... προτιμώ να κάνω περισσότερη δουλειά και να ποστάρω μόνο όταν τα ποστ έχουν ουσία πλέον...
Νομιζω οτι θα ηταν καλη ιδεα να το εκαναν ολοι αυτο :)

P.S.2: προς Hemispasm: πολύ καλό το pctechnology... ποστάρω αρκετό καιρό εκεί,
Thanx, δε σε εχω δει ποτε και δεν εισαι γραμμενος στη λιστα των μελων

http://www.pctechnology.gr/vbull/vb/memberlist.php?do=getall&page=2&ltr=K&pp=30&order=asc&postslower=0&postsupper=0&sort=username&ausername=&homepage=&icq=&aim=&yahoo=&msn=&joindateafter=&joindatebefore=&lastpostafter=&lastpostbefore=

Θα χαρω να σε δω να συμμετεχεις anyway

Με την πρώτη ευκαιρία φίλοι μου .

Ισως το Σαβατοκύριακο αν βρώ χρόνο' date=' διότι εργάζομαι προσωρινά εκτός έδρας . (και του προσωπικού μου ΗΥ)

Πάντως παρόμοια (χωρίς όμως τόσα πολλά PI total errors) αν θυμάμαι καλά ,με τ'απότελέσματα του Liteon411S του τεστ του "Freedom" στο link .Mάλλον δεν φταίει το παλαιό Liteon του φίλου ,διότι έχω πιό πρόσφατα Liteon modified 1213@1653 και 1673@1693 ...αλλά στα 12χ η ταινία video κόλλαγε και έκανε ψηφιδωτά στο επιτραπέζιο DVD

-Ελπίζω δε να βρώ κάποια από τα "καμμένα" ,για να μην αρχίσω πειραματισμούς πάλι....διότι όπως έχω παρατηρήσει και έχω αναφέρει ότι στα χύμα δισκάκια της DiscImpex ,1 στα 3-4 έχουν "πρόβλημα" standard .(Με βάλατε σε μπελά !)[/quote']Thanx Garry, οποτε βρεις το χρονο φυσικα θα περιμενω να δω τα αποτελεσματα :)

Δημοσ.

Στάθηκα τυχερός ,και πέτυχα δισκάκι με πρόβλημα με την μια ! (ευτυχώς για μένα, γιατί δεν έχω πολύ ελεύθερο χρόνο )

Ακολουθεί τεστ σε DVD+R (του γνωστού με το λογότυπο Diskimpex) ,γραμμένο στα 8x-To Κprobe (για όσους δεν ξέρουν ,είναι πρόγραμμα ελέγχου για τα Liteon) απέτυχε να ολοκληρώσει το test, βγάζοντας Servo Error στο τέλος και κόλλησε

Το CDspeed λειτούργησε αλλά δείτε τ'αποτελέσματα (ότι "το φθηνό το κρέας δεν το τρώει ούτε το σκυλί όπως λέει η παροιμία"...)

Πληροφορίες από Κbrobe (όταν κόλλησε και το σταμάτησα)

Date : 3/6/2005 7:05:41 μμ

Model : 1-0-1-0 LITE-ON DVDRW SOHW-1653S CS0M

Disc : DVD+R , YUDEN000T02 [Taiyo Yuden Company Limited]

Speed : 4x

ECC blocks sum (PI/PIF) : 8/1

Scanned range : 0 - 2324737

Sampling count : 8398

Errors : 2

PI Max : 143

PI Average : 1,43

PI Total : 269431

PIF Max : 6

PIF Average : 0,05

PIF Total : 11385

post-10099-129062922078_thumb.png

Δημοσ.

μπορεί να μην είναι τραγικό και ίσως τα προσπερνά όταν διαβάζεται το δισκάκι, αλλά αν κρατας backup σημαντικών αρχείων και του δίσκου σου, πρέπει να είναι ασφαλές

Δημοσ.

Δεν αντιλέγω. Εγώ χρησιμοποιώ ΤΥ no logo DVD+R 8x και τα γράφω σε 16x :grin:

Αγορασμένα από e-shop σε πακέτο (spindle) των 100 τεμαχίων. _NEC____DVD_RW_ND-3540A_1.W3_YUDEN000_T02_02-June-2005.png

_NEC____DVD_RW_ND-3540A_1.W3_YUDEN000_T02_02-June-2005_quality_5

Δημοσ.

@nautilus: !!! εξαιρετική εγγραφή για nologo δισκάκι, κι αν σκεφτεις οτι το εγραψες σε 2πλασια ταχυτητα απο την certified εκει στο τέλος !!!

@nick_gr: Δεν παίρνει πισω η diskimpex μη το δοκιμάσεις αν δεν θες να σπασεις τα νευρα σου με τις δικαιολογιες που θα ακουσεις ;) Ουτε αλλαγες κάνει γενικότερα , εδω δεν αλλάζει τα σφραγισμένα αμα δηλ. μπεις-βγεις-ξαναμπεις στο μαγαζι !!!

Στις τιμές ειναι πολυ οκ (καθως ειναι εισαγωγευ), αλλα στα υπολοιπα πάσχει απο παιδικές ασθενειες ελληνικών μαγαζιών του 1960-70

@Δείτε ενα FE/TE για τα καινούργια TY Gold 8x -R (σε 10αρι cakebox), οχι τις customιες "disk impex hellas" , μη μπερδευτείτε:

red300-ty8goldfete.jpg

και για συγκριση, το ceramic 8x -R (απο 50αρι cakebox):

red300-tyceram8.jpg

Δεν εκανα ακομα εγγραφή στα gold, θα δοκιμάσω αργότερα

Δημοσ.
@nautilus: !!! εξαιρετική εγγραφή για nologo δισκάκι, κι αν σκεφτεις οτι το εγραψες σε 2πλασια ταχυτητα απο την certified εκει στο τέλος !!!

Το ξέρω !!!

Δημοσ.

Να ένα τεστ σε TY 8x (αυτά με το λογότυπο της Disc Impex, με το χρυσό χρώμα) γραμμένο με Plextor 716A σε 8x ταχύτητα. Μέτρια (για τα δικά μου κριτήρια, και σε σχέση με άλλες εγγραφές) τα αποτελέσματα στα PI errors, αλλά κάτι παραπάνω από εξαιρετικά στα PIF errors:

Date: 3/6/2005 11:13:29 μμ

Model: 2-0-0-0 O:LITE-ON DVDRW LDW-451S GSB7

Disc: DVD+R , YUDEN000T02 [Taiyo Yuden Company Limited]

Speed: 4x

ECC blocks sum (PI/PIF) : 8/1

Scanned range: 0 - 2158241

Sampling count: 101134

Errors: 0

PI Max: 64

PI Average: 19,09

PI Total: 294166

PIF Max: 1

PIF Average: 0,00

PIF Total: 45

Το σφάλμα με το Servo Error που αναφέρεται πιο πάνω οφείλεται στο LiteOn (μου το κάνει κι εμένα, αλλά μόνο αν το δισκάκι είναι γραμμένο με αλλαγμένο το booktype σε dvd-rom, και πάντα μετά το 95% της ανίχνευσης). Άρχισε να το εμφανίζει μετά από κάποια από τις πολλές αναβαθμίσεις του firmware με "πειραγμένα" firmware για overclocking.

Δημοσ.

Δεν έχει σχέση το booktype ,ή το modified firmware αν έχει γίνει σωστά (στα Liteon σειρές 2S και καλύτερα στις 3S )

Η εγγραφή μου εξάλλου, για backup του δίσκου μου ,έγινε σε DVD+R format .Δεν το έχω κάνει save σε auto ,στο booktype utility της Liteon.

Aν έχεις πρόβλημα δοκίμασε να μηδενίσεις την eeprom σου πριν από αναβάθμιση http://club.cdfreaks.com/showpost.php?p=1008812&postcount=246 , ανάλογα αν χρειαζεται (θα το δείς από αναφορά σε σχετικά forum) -Oσο αφορά αν έχει κάνει Oc στις ταχύτητες, ελπίζω μόνο έτσι : http://club.cdfreaks.com/showthread.php?t=97590 με αλλαγή strategy (όχι overspeed)

@nautilus -Πολύ καλή εγγραφή ,αλλά να έχεις υπόψη σου ,ότι οι παρτίδες με χύμα δισκάκια έχουν διαφοροποιήσεις ακόμα και στο ίδιο spindle -Mπορεί αυτό το δισκάκι να βγήκε άψογο ,τα υπόλοιπα ?(ειδικά αν το eshop τα έχει αγοράσει από Diskimpex ,καθώς έχει παρόμοιες τιμές και προιόντα) -Ενας λόγος που δεν ψωνίζω χύμα είναι ότι δεν μπορώ (λόγο λίγου ελευθ. χρόνου, επειδή πηγαινοέρχομαι επαρχία),να είμαι υποχρεωμένος να ελέγχω κάθε εγγραφή μου συνέχεια, τι διαφοροποιήσεις έχει...ειναι πολύ ενοχλητικό !

@nick_gr -Κανένα μαγαζί δεν δεχεται επιστροφές σ'ελαττωματικά δισκάκια (δυστυχώς εδώ είναι Εllada το έγραψα παραπάνω ...) -(Εξαίρεση είναι το "Media center" σε Ridisc που φέρνει δική του εισαγωγή,αλλά τα Ridisc είναι ακόμα πιό γνωστά για τις διαφοροποιήσεις σε παρτίδες (δες Enet))

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...