Gary_Kokkin Δημοσ. 29 Μαΐου 2005 Δημοσ. 29 Μαΐου 2005 Εγώ έμεινα απόλυτα ικανοποιημένος από τα Taiyo Yuden -R8x Gold spindle .............. Νομίζω ωστόσο πως η σωστή σύγκριση και χαρακτηρισμός της ποιότητας πρέπει να γίνονται με τα dvd γραμμένα στην αναγραφόμενη certified ταχύτητα (για τα συγκεκριμένα η ταχύτητα είναι 8x). Αν γραφόταν το ίδιο καλά πχ.@ 12x' date=' τότε η Taiyo Yuden θα τα έδινε certified 12x.............. [/quote'] Tα test που έχεις ποστάρει δεν δείχνουν με αριθμούς τα λάθη max PI και PIF (PO) παρά μόνο τα συνολικά -Καλή εγγραφή είναι τα PI max <280 και PIF max μεταξύ 2-32 (όσο μικρότερο καλύτερα) -Στα συνολικά λάθη PI καλός αριθμός είναι <19000 -Τέλος το scan πρέπει να γίνεται στα 4x,όχι στην max ταχύτητα που είναι πολλαπλάσια του 4x. (Εξαρτάται βέβαια και από το firmware του drive). Η certificated ταχύτητα στα δισκάκια είναι θεωρητική ανάλογα την φίρμα και το υλικό κατασκευής (Dye).Θα έχεις προσέξει ότι πολλά δισκάκια δεν μπορούν να τις πετύχουν και γράφονται σε μικρότερες ταχύτητες....τελικά ή βελτιώνονται και βγαίνουν revision των ίδιων δίσκων (το ψάχνεις με το DVD identfier) ή βγαίνει νέο firmware οι εταιρίες για να λύσουν το πρόβλημα με ορισμένα media Συνήθως όμως τα περισσότερα δισκάκια προηγούνται σαν δείγματα στους κατασκευαστές drives ,για να είναι σίγουροι τι κατασκευάζουν, και δεν υπάρχει δικαιολογία για την ποιότητα των δίσκων Tα επώνυμα ΤΥ λόγω καλής πoιότητας υλικού,πάντα πετύχαιναν αυξημένες επιδόσεις σε αποτελέσματα/ταχύτητα εγγραφής,σε πολλά drive, και τα παλαιότερα 4x ακόμα καλύτερα ....(To ίδιο ισχύει και στ'αντίστοιχα δισκάκια DVD+R με Ricoh Japan dye σε διάφορες φίρμες)-Εξάλου γιάυτό τώρα τα χύμα TY αναφέρoνται διαφημιστικά σαν compatible 16x Τέλος,καλύτερα ν'ελέγξεις τις επιδόσεις σ'όλα τα χύμα δισκάκια που πήρες από Diskimpex για να βγάλεις συμπέρασμα για ποιότητα των unbranded ΤΥ. Αν 1 στα 3 σου βγάλουν πρόβλημα όπως σε μένα παλαιότερα, σε λιγότερο από 1 έτος δεν αξίζουν. Ενα απλό τεστ ,μπορείς να τα βάλεις σε μια διαφανείς θήκη,να τάφήσεις κοντά σε παράθυρο που να πέφτει λίγος direct ήλιος (όχι όμως ιδιαίτερη ζέστη),και το δισκάκι να το χρησιμοποιείς μια φορά την ημέρα ,θα δείς πιο θ'αντέξει παραπάνω το επώνυμο ή το unbranded TY. -Τουλάχιστον για μένα τα δεδομένα μου προέχουν από την φίρμα (και υπάρχουν και άλλες μάρκες δίσκων καλής ποιότητας σε υλικό,αν δεν βρίσκω επώνυμα ΤΥ)
Gary_Kokkin Δημοσ. 29 Μαΐου 2005 Δημοσ. 29 Μαΐου 2005 Απο το e-shop ποιές είναι οι διαφορές μεταξύ των Taiyo Yuden?(εκτός φυσικά των κουτιών)Να πάρω με ασημί επίχρωση απο επάνω η τα χρυσά? Το eshop ψωνίζει από την γνωστή Discimpex
Gary_Kokkin Δημοσ. 29 Μαΐου 2005 Δημοσ. 29 Μαΐου 2005 τα συγκερκιμένα TAIO YUDEN με την χρυσή επίστρωση εμένα μου τα γράφει x16 !! αλλά δεν έχει τρομερή διαφορά σε σχέση με το x12 To 16x είναι το όριο εγγραφής για τα DVD. H μέση διαφορά εγγραφής 12x και 16x είναι 30-50'' ανάλογα το drive,το firmware,και το σύστημα σου Αντίστοιχα και η certificated τιμή στα νέα media 16x είναι θεωρητική, και η ασφαλής είναι 12x ,αλλά με την διαφορά ότι τώρα,ότι από τις προδιαγραφές των media,δεν κάνουν ποιοτική εγγραφή σε μικρότερη από 12x ταχύτητα.
Physics_Rulez Δημοσ. 29 Μαΐου 2005 Δημοσ. 29 Μαΐου 2005 Στην ταχύτητα στα settings του Nero CD-DVD speed, δεν μου βγάζει 4x! είναι κακό αυτό; οι επιλογές είναι 1x, 5x, 8x, .... Επίσης sorry για το off-topic, αλλά τα DVD που παίρνω εγώ είναι intenso με επίστρωση fujifilm. Πριν διαβάσω το thread δεν είχα κάνει ποτέ το test του nero. Είναι καλό το αποτέλεσμα που μου έβγαλε; (σε 5x και είναι το εξής
nick_gr Δημοσ. 30 Μαΐου 2005 Δημοσ. 30 Μαΐου 2005 To 16x είναι το όριο εγγραφής για τα DVD. H μέση διαφορά εγγραφής 12x και 16x είναι 30-50'' ανάλογα το drive' date='το firmware,και το σύστημα σου Αντίστοιχα και η certificated τιμή στα νέα media 16x είναι θεωρητική, και η ασφαλής είναι 12x ,αλλά με την διαφορά ότι τώρα,ότι από τις προδιαγραφές των media,δεν κάνουν ποιοτική εγγραφή σε μικρότερη από 12x ταχύτητα.[/quote'] από ότι κατάλαβα εννοείς ότι αν το γράψω x12 θα είναι πιο ασφαλές, από ότι αν το γράψω x16? Το Nero x16 τα αναγνωρίζει και εφόσον "θεωρεί" ασφαλή αυτήν την ταχύτητα, την επιλέγω. Όσο αναφορά την ποιότητα των Taiyo Yuden (από diskimpex), θεωρείτε καλή ή όχι γιατί απο εκεί ψωνίζω... (εμένα τα φέρνει οπως μπαίνουμε από αριστερά και τις 3 φορές που έχω αγοράσει)
Gary_Kokkin Δημοσ. 30 Μαΐου 2005 Δημοσ. 30 Μαΐου 2005 To Νero δεν επιλέγει ταχύτητα, αλλά το firmware του drive σου. Αυτή είναι η mαx ταχύτητα που μπορεί να γράψει με βάση το δισκάκι που έχεις. Αυτό δεν σημαίνει ότι η εγγραφή θα βγεί καλή .Μπορεί μεν στα data δισκάκια να μην φαίνεται πολλές φορές η διαφορά ,άμα γράψεις αρχεία Video ,δεν θα παίζουν και θα κολλάνε στο επιτραπέζιο DVD σου .Μόνο με πειραματισμούς θα βρείς την κατάλληλη ταχύτητα ανά δισκάκι. Οσο αφορά την (κάθε) diskimpex ,την γνώμη μου την έχω αναφέρει ,τα συσκευασμένα και "επώνυμα" (branded) προιόντα είναι πάντα καλύτερα (και λίγο ακριβώτερα)
Gary_Kokkin Δημοσ. 30 Μαΐου 2005 Δημοσ. 30 Μαΐου 2005 Στην ταχύτητα στα settings του Nero CD-DVD speed' date=' δεν μου βγάζει 4x! είναι κακό αυτό; οι επιλογές είναι 1x, 5x, 8x, .... Επίσης sorry για το off-topic, αλλά τα DVD που παίρνω εγώ είναι intenso με επίστρωση fujifilm. Πριν διαβάσω το thread δεν είχα κάνει ποτέ το test του nero. Είναι καλό το αποτέλεσμα που μου έβγαλε; (σε 5x και είναι το εξής[/quote'] Το Νero CDspeed πρόσφατα άρχισε να υποστηρίζει τα NEC,οπότε μάλλον είναι και θέμα firmware..... Tα πολλά συνολικά PI λάθη και το ποιοτικό 41% του δίσκου καθώς τα PIF max errors ,δείχνουν ότι δεν σηκώνει το δισκάκι εγγραφή σε μεγάλη ταχύτητα με το firmware του drive σου. Eπίσης στο υλικό Fujifilm03 η ποιότητα διαφέρει ανάλογα την φίρμα του δίσκου http://www.videohelp.com/dvdmedia.php?dvdmediasearch=&dvdmediadvdridsearch=Fujifilm03&type=6&size=All&dvdburnspeed=All&order=Views%2FPopularity&hits=25&search=Search+or+List+Media Τα ικανοποιητικά μεγέθη τα έδωσα παραπάνω.
Physics_Rulez Δημοσ. 30 Μαΐου 2005 Δημοσ. 30 Μαΐου 2005 thanx! στο link που έδωσες έχει δώσει βαθμό good σε όλες τις κατηγορίες για τα intenso που παίρνω, οπότε ok. μάλλον είναι το θέμα firmware που λες...
pirifi Δημοσ. 30 Μαΐου 2005 Δημοσ. 30 Μαΐου 2005 καλύτερα ν'ελέγξεις τις επιδόσεις σ'όλα τα χύμα δισκάκια που πήρες από Diskimpex για να βγάλεις συμπέρασμα για ποιότητα των unbranded ΤΥ. Αν 1 στα 3 σου βγάλουν πρόβλημα όπως σε μένα παλαιότερα, σε λιγότερο από 1 έτος δεν αξίζουν.Έχω Taiyo Yuden dvd εδώ και πολύ καιρό (και μερικά ταχύτητας 2x) -από disk impex και αλλού (π.χ e-shop). Στους ελέγχους που τους κάνω δε παρουσιάζουν προβλήματα. Τα γράφω με Plextor.Γενικά, είμαι πολύ ικανοποιημένος από την Taiyo Yuden από τον καιρό των cd ακόμα.
nick_gr Δημοσ. 30 Μαΐου 2005 Δημοσ. 30 Μαΐου 2005 εμένα το Disk Quality Test δεν το υποστηρίζει το ASUS μπορώ να κάνω κάτι;
r3b Δημοσ. 30 Μαΐου 2005 Δημοσ. 30 Μαΐου 2005 Δοκίμασε το http://www.dvdinfopro.com/ μήπως και μπορείς εκεί να πάρεις PI/PO
sot78 Δημοσ. 30 Μαΐου 2005 Δημοσ. 30 Μαΐου 2005 εγω γραφω σε TDK,Datawrite,TY οτι και να εχω γραψει, παιζει μια χαρα. σαν επιλογη παντως ψηφιζω TY & TDK. οχι ομως οτι και τα datawrite ειναι μαπα παντως nec3500a copy TDK 8x - 16x, datawrite 8x, TY 8x - 12x - 16x
nick_gr Δημοσ. 31 Μαΐου 2005 Δημοσ. 31 Μαΐου 2005 δυστηχώς ούτε με αυτό μπορώ να τα διαβάσω πάλι δεν υποστηρίζεται
kogos Δημοσ. 1 Ιουνίου 2005 Δημοσ. 1 Ιουνίου 2005 ..... H Ε-Νet -που εμπορεύεται τα Datawrite στην Αγγλία- είναι σπόνσορας του CDRinfo. Επομένως' date=' "μπορούν" τα Datawrite να "βγαίνουν πρώτα" σε πωλήσεις στην Αγγλία..... [/quote'] OFF TOPIC εντελώς αναληθές φυσικά... Και για να βάλω τα πράγματα στην σωστή σειρά, το cdrinfo ποτέ δεν είχε σαν σπόνσορα το E-Net σε θέματα optical storage. Στο παρελθόν, υπήρχαν σπόνσορες για διάφορες αναθέσεις, όπως ο AHEAD/Nero, η Verbatim, η ASUS, η Gigabyte, η Ε-Νet και άλλες, αλλά ποτέ οι εργασίες αυτές δεν είχαν να κάνουν με τα τεστ. Και φυσικά, ποτέ το cdrinfo δεν έχει αλλοίωσει αποτελέσματα για κέρδος (ίσα ίσα που έχει χάσει χρήματα γιατί δεν υπάρχει πουθενά αλλίωση). Έχει αποδειχθεί και στο παρελθόν, πως προτιμά το cdrinfo να κλείσει ή να γίνει τελείως lamer site, παρά να πληρώνεται για να επιβιώνει. Η αξιοπρέπεια/αξιοπιστία πάνω απ'όλα παίδες, και έτσι θα μείνει... Φυσικά, το cdrinfo έχει την δύναμη να επηρεάσει την αγορά, αλλά όχι και σε τέτοιο βαθμό που να πηγαίνουν όλοι οι Άγγλοι να αγοράζουν ότι δισκάκι προτύνει το cdrinfo... φυσικά, αφού υπάρχει μεγάλος ανταγωνισμός στο ιντερνετ, αρκετοί έχουν κατηγορίσει το cdrinfo (όπως και πολλούς άλλους) για πληρωμές και sponsorships, ακολουθώντας μια "βρώμικη" και καθόλου αποδεκτή τακτική να κατακεραυνώσουν τους ανταγωνιστές τους. Μάλιστα, σε μία πρόσφατη περίπτωση, το cdrinfo ήταν αυτό που πήρε το μέρος μεγάλου site του χώρου του optical storage, με δυνατό forum, αλλά αδύναμο επιστημονικό δυναμικό (μιλάω για hardware equip) (και έχει αναφερθεί μάλιστα και σε αυτό το thread, και μάλιστα αρκετοί πιστεύουν πως υπάρχει μεγάλη έχθρα ανάμεσα στο cdrinfo και στο εν λόγο site), γιατί εκρεμούσε δικαστική διαμάχη εις βάρος του, και υπήρχε κίνδυνος να κλέισει. Με λίγα λόγια, το cdrinfo πιστεύει πως o ανταγωνισμός μας κάνει όλους καλύτερους, και δεν μας γεμίζει με "λάσπη". Ευτηχώς, ο κόσμος δεν είναι χαζός, και τελικά πάντα φαίνετε ποιος κάνει σωστά την δουλειά του, και ποιος πρέπει να πάρει όλα τα credits φιλικά
Gary_Kokkin Δημοσ. 1 Ιουνίου 2005 Δημοσ. 1 Ιουνίου 2005 Για Datawrite ποιότητα : http://club.cdfreaks.com/showthread.php?t=131481&highlight=datawrite http://club.cdfreaks.com/showthread.php?t=132237&highlight=datawrite http://club.cdfreaks.com/showthread.php?t=131841&highlight=datawrite
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.