red30 Δημοσ. 10 Μαΐου 2005 Δημοσ. 10 Μαΐου 2005 Παλιά ιστορία αυτη..... Ορισμένοι κάνουν αντιπολίτευση για την αντιπολίτευση, οπως προχθες πάλι με το topic για τα Plextor recorders... Θα φύγουνε και τα λίγα μαλλάκια που μας εχουν απομείνει Δηλαδή με δυο λόγια δεν εχω αλλη εξήγηση: Δεν μπορούν, είτε να κατέβουν Αμφιθέα (DiskImpex) να πάρουν TY είτε να παραγγείλουν απο eshop ή mediacenter και καταλήγουν να αγοράζουν "data-Γράψε-με" (ή data-Πέτα-με; ) δισκάκια απο τον μπαρμπα-Μήτσο της γειτονιάς, ακριβότερα απο τα TY και με mediacodes απο CMC , Platinum κτλ. Σας καταλαβαίνω, αν ημουν κι εγω στη θέση σας θα ενιωθα μειονεκτικά: Ειναι αλλο να αγοράζεις κατι φτηνό -εχεις εστω ενα επιχείρημα- κι αλλο να το αγοράζεις και ακριβό και να ειναι και χειρότερο απο των υπολοίπων! Τι δηλαδη; Δηλαδη αναρωτιέσαι "Μ****κα με πιάσανε;" "ΟΧΙ ΒΕΒΑΙΑ" απαντάς και τρέχεις παγανια στα φόρουμ να το διαφημίσεις ως το επιτευγμα της τεχνολογίας. Τα θύματα ομως που διαβάζουν οσα γράφονται τα σκέφτηκες; Οτι το CMC εργοστάσιο ειναι ποιοτικό ; Οπως ακριβώς και η Στελλα Μπεζεντάκου στο τραγούδι , αδερφε. Ενα και το αυτο! Υπάρχει ενα και μόνο test: Παίρνουμε ενα recorder (plextορι κατα προτίμηση) το βάζουμε να γράψει ενα TY και ενα dataΣβήσε. Παίρνουμε το αποτέλεσμα και το περνάμε απο PIE/PIF τεστ. Αν το TY εχει περισσότερα PIE/PIF απο το dataΣβήσε , θα σκύψω ευλαβικά να μου το περάσεις στην σχισμή (sic) . ΑΝ ΟΜΩΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ (που δεν θα 'χει) , τοτε να μου φέρεις να σου περάσω εγω στο slot (παλι sic) και τα 500 που εχεις γράψει ! ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΘΑ ΤΟ ΧΑΡΩ Μακάρι να ειχε δεχθεί εστω κι ενας, απο τους κατα τόπους εφευρέτες της πυρίτιδας (dataΣβήσε, dataΠετα, ΒλακΠακ κτλ) εδω και 10 χρόνια που προκαλώ να κάνουμε το τεστ αυτο. Θα ειχαμε γελάσει πολυ. Συγνώμη για το μεγάλο post, ως γιατρός χωρις σύνορα (και χωρις ορια) ήταν απαραίτητο να απαντήσω σε ασθενείς εκτεταμένης εγκεφαλικής βλάβης. Αυτα εντελως φιλικά (και με μεγάλη δόση χιούμορ).
red30 Δημοσ. 10 Μαΐου 2005 Δημοσ. 10 Μαΐου 2005 Ωρε παλληκάρια του Μωρια, τι βλέπω στο τεστ του cdrinfo? Για Nec 3520A: http://www.cdrinfo.gr/Sections/Reviews/Specific.aspx?ArticleId=12041&PageId=13 Για Plextorι 712: http://www.cdrinfo.gr/Sections/Reviews/Specific.aspx?ArticleId=12041&PageId=20 και για 716 εδω: http://www.cdrinfo.gr/Sections/Reviews/Specific.aspx?ArticleId=12041&PageId=21 XAXAXA ΛΟΛ ΛΟΛ και τρελό ΛΟΛ !!! Καλα ωρε εμπειροι recorderαδες, αυτα ειναι τα καλα δισκακια που μας προτείνετε; τα DATA_ΓΡΑΨΕ_ΠΕΤΑ; μήπως αντι για DataΠΕΤΑ εβαλε μεσα στο μηχάνημα καμια ΣΟΚΟ.ΦΡΕΤΑ και βγαζει παλαβα POE + POFs ;;; ΧΑΧΑΧΑ οτι και να σχολιάσω ειναι λίγο. ΒΡΕ! Μονο τη διαφήμιση βλέπετε ή διαβάζετε και λίγο το αρθρο; Πες μου τωρα οτι φταίει το Plextor να πλαντάξω στο κλάμα! Μηπως η Plextor και η NEC μποΰκοτάρουν τα DataΓΡΑΨΕ; Το μονο καλο τους ειναι οτι μετα την εγγραφή, αυτομάτως αλλάζουν logo και λέγονται DataΚΛΑΨΕ .... και κλαίς κι εσυ μαζι τους! Edit1: Για δειτε κυριοι τι σημαίνει εγγραφή/ποιότητα/αποτέλεσμα: Scan σε TY +R 4x@6x απο Plextor 712. Σκεψου να το εγραφα σε 4χ, θα ήταν για μουσείο! Edit2: Α! ελα βρήκα και 8αρι scan! ΤΥ +R Ceramic 8x@8x σε Plex712
Slammer Δημοσ. 10 Μαΐου 2005 Δημοσ. 10 Μαΐου 2005 Σωστος, ο red30.... Συμφωνώ και επαυξάνω.... Oμως που ειναι αυτά τα ρημάδια τα ΤΥ printable? Απο μηνα σε μήνα μας πάει η Disk Impex......
pirifi Δημοσ. 10 Μαΐου 2005 Δημοσ. 10 Μαΐου 2005 Oμως που ειναι αυτά τα ρημάδια τα ΤΥ printable? Απο μηνα σε μήνα μας πάει η Disk Impex......Πήγα χθες στη Disc Impex για τις συνήθεις αγορές και ρώτησα κι εγώ για τα printable dvd της TY και -μάντεψε- θα έχουν στο τέλος της επόμενης βδομάδας!!! :smile: :-o Πήρα και τα καινούργια dvd-r 8x που ήρθαν της Taiyo Yuden με gold επίστρωση (χωρίς θήκες) και τα πρώτα τεστάκια έχουν πολύ καλά αποτελέσματα (σιγά που δε θα είχαν!)! ps: red30 έδωσες ρέστα! Ακόμη γελάμε! :lol:
panospc Δημοσ. 10 Μαΐου 2005 Δημοσ. 10 Μαΐου 2005 Κοιτάξτε τα αποτελέσματα ενώς bullpaq που είχα γράψει πριν 2 μήνες με το NEC 3520 σε ταχύτητα 4Χ
mindtrapper Δημοσ. 11 Μαΐου 2005 Δημοσ. 11 Μαΐου 2005 Bre paidia to point pou prepei na piasei kapoios edo einai: giati na grafeis se diskakia pou paizei na einai amfilegomena (leo paizei oxi sigoura), otan me ta idia xrimata (ante merika elaxista cent parapano to temaxio) mporeis na grapseis se diskakia pou SIGOURA einai aristis poiotitas. Na po oti ebriskes Datawrite, Ritek ktl me 25 cents to temaxio kai TY me 85 cents to temaxio na po entaxei to paidi exei dikio einai simantiki diafora timis kai an de thelei na grapsei kati poly simantiko mesa kala kanei kai ta pernei. Alla tora?? Gia tin istoria egrafa se Ritek G04 mexri pou mou irthe mia partida me pitsilies apo kato pou meta ta 3.9 gb eggrafis ebgazei tou kosmou ta error. Exo episis grapsei se Datawrite grey apo ta opoia mono 2-3 diskakia eixan problima. Episis exo grapsei se TY gualistera apo to e-shop kai ena diskaki eixe problem kai apo Diskimpex TY mat pou ola einai tzami. I Diskimpex pleon tha me xairetai pelati tis... Simple as that. Kai fusika exipiretoume symferonta. Ta dika mas san katanalotes.
Zoltanrap Δημοσ. 13 Μαΐου 2005 Μέλος Δημοσ. 13 Μαΐου 2005 Apo oti fainetai den uparxei kai polis xwros gia suzhthsh. proswpika red me na pw thn alitheia me kourases ligaki. An leme oti to CMC den einai poiotiko okkkkkkkkk.. O kathenas apo dw kai pera loipon tha pairnei oti goustarei kai agapa giati dustuxws to room eixe thema gia datawrite kai kapoioi analuoune ta bulkpaq. Kai file red kai ta Ridisc pou agorazoun se olh thn ellada eks Agglias erxontai opote koulare. Auta eixa na pw kai kalutera na to leiksoume edw......
Zoltanrap Δημοσ. 13 Μαΐου 2005 Μέλος Δημοσ. 13 Μαΐου 2005 http://www.videohelp.com/dvdmedia.php?selectmedia=1881#comments Phgaine kai edw na deis kapoia pragmata akoma. H olh suzhthsh file red kskinhse gia ta datawrite pou esi me eukolia apokaleis data-kapse kai peta xaritologwntas. Loipon des kapoia ksena forum kai kritikes gia to diskaki.... Kaneis den exei kanei parapono gia to diskaki kai einai sumvato me ola ta data-grapse....Auta loipon kai exw kai na pw kai egw xaritologontas
Neurotic_Fest Δημοσ. 13 Μαΐου 2005 Δημοσ. 13 Μαΐου 2005 Πήγα χθες στη Disc Impex για τις συνήθεις αγορές και ρώτησα κι εγώ για τα printable dvd της TY και -μάντεψε- θα έχουν στο τέλος της επόμενης βδομάδας!!! :smile: :-o Πήρα και τα καινούργια dvd-r 8x που ήρθαν της Taiyo Yuden με gold επίστρωση (χωρίς θήκες) και τα πρώτα τεστάκια έχουν πολύ καλά αποτελέσματα (σιγά που δε θα είχαν!)! ps: red30 έδωσες ρέστα! Ακόμη γελάμε! :lol: File kai go ta eida auta ta diskakia, exeis kamia idea an einai toulaxiston ta idia se antoxi ston xrono me ta ceramic coat, den ennoo na prosferoun kaliteri poiotita eggrafis pou kai auto exei sxesi me tin antoxi alla an i epifaneia tous einai to idio i kai kalitera prostateumeni apo ta ceramic coat, eksigoune tipote stin DiskImpex ;To epsaxna stin istoselida tis Taiyo alla sta agglika den brika sxedon tipote.
Slammer Δημοσ. 13 Μαΐου 2005 Δημοσ. 13 Μαΐου 2005 Εχοντας αγοράσει τουλάχιστο 3 κορινες των 25 από τα datawrite (πάντα printable) εχω να πω τα εξης: - Το ID code των 2 ήταν CMC-MAG AE1 rated @8x. Με το Plextor 716 η εγγραφή σε 8x ήταν απαράδεκτη και πέταξα αρκετά. Με 4x ήταν υποφερτή (PIE<100) και φυσικά παίζουν σε κάθε οικιακό DVD που δοκίμασα. Επισης δεν μου αρεσε η απόδοση των χρωμάτων της επιφάνειας εκτύπωσης. Βλέποντας την ίδια εκτύπωση σε Datawrite και Ritek (ίδια παράσταση, ίδιες ρυθμίσεις) η εικόνα ήταν πιο "ξεβαμένη¨ και τα χρωματα αρκετά πιο ξεθωριασμενα. - Μετά την "ηττα" με τα παραπάνω δισκάκια, χρησιμοποίησα Datawrite-Full Hub Printable τα οποία προς εκπληξη μου είχαν ID της MCC. Αυτά ηταν σαφώς καλυτερης ποιότητας αφου μεχρι το 3.5 GB δινουν PIE<20, όμως στο τέλος ΟΛΑ εχουν καποιο προβληματάκι και το PIE γινεται περιπου 100-150. Η επιφάνεια εκτυπωσης ειναι πολυ καλυτερη απο τα κλασικά CMC. Μαλλον εχουμε περίπτωση Verbatim B Grade. Τελικά, και εν αναμονή των TY Printable χρησιμοποιώ τελικα Ritek τα οποία μου δινουν το καλυτερο μέχρι τωρα αποτελεσμα στα printable. Eπειδή περνάω απο PIE τεστ ΟΛΑ τα δισκακια που γράφω (καθε δισκάκι εχει Νουμερο και εχω βάση δεδομένων με Νουμερο, Ημερομηνία Εγγραφής, Ημερομηνία Τεστ, Ταχυτητα Εγγραφής και Image του διαγράμματος της δοκιμής) όλα τα στοιχεια ειναι διαθεσιμα σε οποιον τα ζητήσει. Εχω μετρησεις τοσο από φρεσκογραμμενα δισκάκια, όσο και παλαιότερα από διαφορες μάρκες, Datawrite, TY, Ritek, Maxel, Verbatim, Bulkpaq, Infosmart κλπ. Σε οτι αφορά ποιο ειναι το συμπερασμα μου, εχω να πω το εξης. Τα καλύτερα μακράν (λαμβανοντας υπόψη και την παλαίωση) ειναι τα ΤΥ και τα Verbatim χωρις να μπορώ να διαλέξω, όμως τα Verbatim εχουν διπλάσια τιμή χωρίς να προσφέρουν ουσιαστικά καλυτερη ποιότητα, οπότε ειναι εκτός αγοράς. Καλά ειναι και τα Ritek αλλα αν λάβουμε υπόψη οτι η τιμή τους ειναι σχεδόν ιδια με τα ΤΥ τοτε ποιος ο λόγος να αγοράσεις κάτι που ειναι εστω και λιγο χειρότερο απο κατι άλλο στην ιδια τιμή? Οσο για τα υπόλοιπα, με τις τιμές που εχουν δεν εχουν ΚΑΝΕΝΑ πλεονεκτημα για να τα προτιμήσει κανεις.....
Slammer Δημοσ. 13 Μαΐου 2005 Δημοσ. 13 Μαΐου 2005 File kai go ta eida auta ta diskakia, exeis kamia idea an einai toulaxiston ta idia se antoxi ston xrono me ta ceramic coat, den ennoo na prosferoun kaliteri poiotita eggrafis pou kai auto exei sxesi me tin antoxi alla an i epifaneia tous einai to idio i kai kalitera prostateumeni apo ta ceramic coat, eksigoune tipote stin DiskImpex ;To epsaxna stin istoselida tis Taiyo alla sta agglika den brika sxedon tipote. Στα DVD ή επιφάνεια εγγραφής βρισκεται μέσα σε δυο δισκους πλαστικού (σαντουιτς) σε αντίθεση με τα CD που βρισκόταν στην πάνω πλευρά. Δεν τιθεται λοιπόν θεμα προστασίας της επιστρωσης. Τωρα αν το χρυσό χρώμα σημαίνει και διαφορά στην ποιότητα κατασκευής-επιστρωσης αυτό ειναι άλλο θεμα.
Zoltanrap Δημοσ. 13 Μαΐου 2005 Μέλος Δημοσ. 13 Μαΐου 2005 http://www.gbnetwork.co.uk/dvdmedia/datawriteclassicgrey8x.html File Slammer, Sumfwnw me ta legomena sou apo thn apopsi oti to thema tou room einai gia thn poiothta twn datawrite. To thema omws einai oti ama o kathenas arxizei kai eironeuetai kai leei apla ta dika xwris na kserei tote den uparxei nohma suzhthshs. Kai genika opoios anaferei opoiadhpote marka se dvd ginetai diarkws sunagwnismos poio einai to kalutero. O kosmos rwtaei parathrei...Gia kapoion einai pio eukolo na parei ritek. Gia kapoion allo Verbatim ...gia kapoion Ty. otidhpote.... Opws eipa kai pio prin exw xreisimopoihsei TY kai einai korufaia.ALLA einai pio eukolo gia mena na parw kai alles markes giati den mporw na phgainoerxomai sto DISK IMpex h na plhrwnw metaforika apo to e-shop. OPOTE den mporw na katsw na apodeiksw oti exw deiskakia XYZ marka kai mou douleuoune apsoga edw kai 2 xronia.Giati auto ginetai...Opote teleiwnei to thema...O kathenas kanei oti agapa...
Neurotic_Fest Δημοσ. 13 Μαΐου 2005 Δημοσ. 13 Μαΐου 2005 Στα DVD ή επιφάνεια εγγραφής βρισκεται μέσα σε δυο δισκους πλαστικού (σαντουιτς) σε αντίθεση με τα CD που βρισκόταν στην πάνω πλευρά. Δεν τιθεται λοιπόν θεμα προστασίας της επιστρωσης. Τωρα αν το χρυσό χρώμα σημαίνει και διαφορά στην ποιότητα κατασκευής-επιστρωσης αυτό ειναι άλλο θεμα. Exo mathei gia tin diafora auti alla fantazomai oti i antoxi sto xrono proipothetei kai kapoia stromata prostasias tis epistrosis ap'oti mporei na tin katastrepsei opos iperiodeis aktines i na tin kanei mi anagnosimi opos gratzounies sta katotera stromata tis epifaneias eggrafis, etsi i kathe etaireia anaptisei kapoio sistima prostasias, exo brei p.x verbatim gold nomizo ta legane kai auta s'ena germaniko site me scrarch protection ta opoia bebaia kanane pano apo ena euro kai apo to liga germanika mou katalaba oti eixane kai egguisi 2 xronia(mporei na kano lathos).Auto katalaba kai gia ta ceramic coat tis TY ,oti diladi prosferoun megaliteri prostasia (diorthoste me an kano lathos) kai eixa tin aporia antistoixa gia ta gold.Auta, pantos se kathe periptosi exo strafei kai go se TY, apo ta no logo xima pou perno apo to e-shop exo meinei poli euxaristimenos aplos skeftomoun na psakso gia kati kalitero gia ta back up mou mias kai ta verbatim pou exo parei teleionoun kai einai kai akriba.
red30 Δημοσ. 13 Μαΐου 2005 Δημοσ. 13 Μαΐου 2005 Apo oti fainetai den uparxei kai polis xwros gia suzhthsh. proswpika red me na pw thn alitheia me kourases ligaki. An leme oti to CMC den einai poiotiko okkkkkkkkk.. [url']http://www.videohelp.com/......[/url] Α! καλα, καληνύχτα..... Δεν υπάρχει κράτος βασικά, χώρο έχουμε.... Λοιπον, ξάπλωσε αναπαυτικα να ξεκουραστείς και θα τα πάμε ενα-ενα: Εχεις κανα τέστ PΙE/PIF να μας δείξεις; Ασε τα links στο dvdmedia αυτα ειναι για τους χθεσινούς. ΤΕΣΤ ΔΙΚΟ ΣΟΥ ΕΧΕΙΣ;; . Γιατι εγω σου έδειξα τα λινκς απο το cdrinfo που μας ειπες οτι τα 'χει στα πίπουλα τα datawrite και δεν βλέπω να εχει καλα αποτελέσματα. Μόνο σε κάποια recorder πεφτει κατα μέσο ορο <20 και στον τελικό πινάκα δεν γράφει για τα PIF που ειναι ΠΟΛΛΑ! αρα: evidence , dear Watson, evidence! O kathenas apo dw kai pera loipon tha pairnei oti goustarei kai agapa giati dustuxws to room eixe thema gia datawrite kai kapoioi analuoune ta bulkpaq. Kai file red kai ta Ridisc pou agorazoun se olh thn ellada eks Agglias erxontai opote koulare. Auta eixa na pw kai kalutera na to leiksoume edw...... Phgaine kai edw na deis kapoia pragmata akoma. H olh suzhthsh file red kskinhse gia ta datawrite pou esi me eukolia apokaleis data-kapse kai peta xaritologwntas. Ειπα εγω αγαπητέ για RiDisc και δεν θυμάμαι; Και δε μου λες, εσυ νομίζεις οτι τα RiDIsc ερχονται απο Αγγλία; γιατι στην ταιβαν φτιάχνονται εκτος αν εχει μπιγκμπεν εκει κάτω και το μπέρδεψες. Σίγουρα θα είναι μαιμού μπιγκμπεν σαν τα data-κλάψε-με-μάνα-κλάψε-με ! Επίσης μερικά στα γρήγορα: 1. δεν κουλάρω και δεν δέχομαι οδηγίες, κυριως απο άσχετους. //// 2. τι να λήξουμε αρραβωνιασμενοι ειμαστε; αν θες απαντάς αν οχι την κάνεις μ'ελαφρα.... Btw, πολυ εξουσιαστικός τύπος εισαι βλέπω αλλα δεν ειναι του παρόντος. (ψιτ: χρεώνω 60ε/ώρα για την ψυχανάλυση) //// 3. ...κι επειδη έχουμε ακομα τα ματάκια μας, η συζήτηση γράφει Datawrite VS Taiyo Yuden, που ειμαι οφτοπικ; Loipon des kapoia ksena forum kai kritikes gia to diskaki....Kaneis den exei kanei parapono gia to diskaki kai einai sumvato me ola ta data-grapse....Auta loipon kai exw kai na pw kai egw xaritologontas ...oπως το τεστ του cdrinfo που το βγάζει με του κόσμου τα PIE + PIF και στο τέλος λεει "τι καλο δισκακι που 'ναι αυτο!!!" αχου-το-βρε!!! Και εχουν το θράσος να γράφουν οτι στο Plextor δεν τα κατάφερε στην εγγραφή! Λες και το θέλαμε το δισκάκι για να μας καθαρίσει πατάτες οχι να το γράψουμε! Λες και τα υπόλοιπα ειναι το μέτρο συγκρισης και το Plextor η δευτεράτζα.... χα! Συγκεντρώνοντας τα σχόλια, θα ηθελα ο Zoltanrap να απαντήσει στα εξης: 1ον. Γιατι να πάρεις το datawrite που κοστίζει ακριβότερα απο το TY ενω το TY ειναι καλύτερο. Για να ειμαι πιο σωστός: γιατι να πάρεις κάτι φτηνότερο (ΑΝ το βρεις φτηνότερο!) απο TY εφόσον οι διαφορές ειναι μηδαμινές και η ποιοτική διαφορά μεγάλη. Οσο για τα μεταφορικά απο eshop, καταλαβαίνω πόσα dvdr αγοράζεις γενικότερα αν δεν μπορεις να κάνεις 90ε παραγγελιά να σου ερθουν τσάμπα.... 2ον. Με δεδομένα των συγκριτικά PIE/PIF που εγω κι αλλοι εχουμε σ'αυτη τη σελίδα και των συγκριτικών του cdrinfo, με ποιο κριτήριο θεωρεί καποιος καλύτερα τα datawrite κι οχι πολυ χειρότερα; . 3ον. Εχω προτείνει ενα τέστ , το τεστ του "ευλαβικού σκυψίματος". Zoltanrap, εισαι ενας ακομα που δεν θέλει να το δοκιμάσει. Γιατι δεν μπορεις προφανως, και δεν θελω να σε πιέσω, το ιδιο θα εκανα κι εγω στη θέση σου αν ήξερα οτι επρέπε να βαλω δισκάκια 2 ετων ...εκει που ξέρω :p 4ον. Γιατι ορισμένοι πουλάνε τέτοια χοντρή μούφα στον κόσμο και απαιτούνε να τη φάει κιόλας, αδιαμαρτύρητα; Δηλαδη φίλε τάδε, καλως εκανες στο μαγαζάκι σου και πήρες CMC/Datawrite/Βλακπακ/Σαβουριτεκ ή οτι αλλο θελεις τωρα να ξεφορτωθείς. Πρεπει να εχεις και 3-4 παρατρεχάμενους να γράφουν ενα κάρο πράγματα στα φορουμ και μάλιστα χωρις κάποια (εστω) επιχειρήματα; Ρωτω εγω, κι απάντηση χρόοοοονια τώρα δεν παίρνω Όσοι ασχολούνται με το "άθλημα", καταλαβαίνουν τι εννοώ. Συγνώμη για το χωρο που σπατάλησα
EKTELESTES Δημοσ. 13 Μαΐου 2005 Δημοσ. 13 Μαΐου 2005 red, mias pou vlepw oti to xeis psaksei arketa to thema k teleutaia psaxnw kala diskakia +r kyriws k xrhsimopoiw TDK 8x +R se nec 3500 (ta grafw synithws se 16x ) . tha leges oti ta yuden einai kalytera? h kapoia allh marka?
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.