nautilus7 Δημοσ. 2 Αυγούστου 2005 Δημοσ. 2 Αυγούστου 2005 Φυσικά και ισχύει -Eιδικά τα συγκεκριμένα Verbatim (16x dvd+R) MCC004 υστερούν από τα παλαιότερα MCC003 (DVD+R 8x)-Ελάχιστα drives μπορούν να τα γράψουν ποιοτικά ,χώρια ότι έχουν και διαφοροποιήσεις ανά παρτίδα,και ας είναι retail ,επειδή κατασκευάζονται φασόν σε διάφορα εργοστάσια. Έτσι ακριβώς είναι. Έχω κάτι MCC 004 και δεν μοιάζουν σε τίποτα με κάτι ΤΥ γραμμένα σε 16x που έχω. @ Gary Ευχαριστώ και για την πληροφορία για τα Fuji στο Praktiker.
Gary_Kokkin Δημοσ. 2 Αυγούστου 2005 Δημοσ. 2 Αυγούστου 2005 Eαν εσύ ή γνωστός σου ,έχει καρτα συναλλαγών με το Makro (χθες το απόγευμα πήγα από εκεί) ,στο κατάστημα Κηφισού στο Ρέντη ,μπορεί κοιτάξεις να τα πάρεις και από εκεί -Εχει υπόλοιπα καμιά 30αριά πακέτα με κόστος 12,90ε τελική τιμή τα 25 δισκάκια.-Μ'έβαλαν στον πειρασμό και πήρα 2 πακέτα (αλλά δυστυχώς έπαιρναν και άλλοι...)
FarCry Δημοσ. 2 Αυγούστου 2005 Δημοσ. 2 Αυγούστου 2005 Φυσικά και ισχύει -Eιδικά τα συγκεκριμένα Verbatim (16x dvd+R) MCC004 υστερούν από τα παλαιότερα MCC003 (DVD+R 8x)-Ελάχιστα drives μπορούν να τα γράψουν ποιοτικά ,χώρια ότι έχουν και διαφοροποιήσεις ανά παρτίδα,και ας είναι retail ,επειδή κατασκευάζονται φασόν σε διάφορα εργοστάσια. opote diladi kalitera se 8x taxitita oti kai na einai. den einai megali diafora apo 9 lepta se 4:30 apo disko fisika giati on the fly de ginetai. outos i allos tora pia mono verbatim +-16x pouliountai. ta 8x exoun eksafanistei kai fisiko afou ta tora ta 16 pouliountai molis 60lepta gia dekada leo panta
Gary_Kokkin Δημοσ. 3 Αυγούστου 2005 Δημοσ. 3 Αυγούστου 2005 Υπάρχουν σε στοκ ακόμα δισκάκια 8χ σε Verbatim -Eχει πχ ο Γερμανός τα 12,5ε/25δισκάκια -Ολα τα 16χ rated media δεν είναι κατασκευασμένα για μικρότερες ταχύτητες από 12χ, οπότε σπάνια θα πάρεις επιδόσεις εφάμιλες με τα 8χ (πόσο μάλλον και ίδιες επιδόσεις των 8χ media γραμμένα @12X) -Γι'αυτό έχω πεί στοκάρετε αν μπορείτε,παλαιότερης γενιάς επώνυμα media για εγγρσφές που θέλετε να τις έχετε συλλεκτικές...
savvas_05 Δημοσ. 3 Αυγούστου 2005 Δημοσ. 3 Αυγούστου 2005 Υπάρχουν σε στοκ ακόμα δισκάκια 8χ σε Verbatim -Eχει πχ ο Γερμανός τα 12' date='5ε/25δισκάκια -Ολα τα 16χ rated media δεν είναι κατασκευασμένα για μικρότερες ταχύτητες από 12χ, οπότε σπάνια θα πάρεις επιδόσεις εφάμιλες με τα 8χ (πόσο μάλλον και ίδιες επιδόσεις των 8χ media γραμμένα @12X) -Γι'αυτό έχω πεί στοκάρετε αν μπορείτε,παλαιότερης γενιάς επώνυμα media για εγγρσφές που θέλετε να τις έχετε συλλεκτικές...[/quote']Εγώ θα προτιμήσω τα That's ceramic DVD-R 8x της Taiyo Yuden σε cakebox 50 με 18,50 από Disc Impex και e-shop. ʼλλωστε έχουν πολύ καλές επιδόσεις για να μπω στον κόπο να τα αλλάξω με άλλα! That's ceramic DVD-R 8x Taiyo Yuden, γραμμένο σε 8x με Plextor PX-716A:
Gary_Kokkin Δημοσ. 3 Αυγούστου 2005 Δημοσ. 3 Αυγούστου 2005 Δεν νομίζω ότι κανείς αμφiσβήτισε τα retail That's ceramic DVD-R. Η αναφορά αφορούσε DVD+R media ,που αποδίδουν καλύτερα σε ορισμένα drives ,όπως προφανώς θα έχει διαπιστώσει για το δικό του, ο φίλος που ρώτησε για τα Verbatim . -Εξάλλου αποδεδειγμένα τα ποιοτικά 8x DVD+R media γράφονται σε υψηλότερες ταχύτητες με καλά αποτελέσματα, από αντίστοιχα καλά 8x DVD-R . Παρόλα αυτά, έχω αναφερθεί σε προηγούμενα post,γενικά για όλα τα ποιοτικά 8χ media ότι κάνουν καλύτερες εγγραφές από τα νέα 16χ ,χωρίς ν'αναφερθώ ιδιαίτερα σε μάρκες media.
Hemispasm Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2005 Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2005 Μερικα ακομα τεστ με τα DVD+R TY Disk Impex Logo http://www.pctechnology.gr/vbull/vb/showthread.php?t=10815&page=1&pp=20 11o post
nick_gr Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2005 Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2005 εμένα το drive βρίσκεται στην λίστα με τα υποστηριζόμενα http://www.cdspeed2000.com/go.php3?link=cdspeed30.html εχω το Asus 1604P, αλλα αρνείτε να εκτελέσει το αντίστοιχο τεστ! το firm. ειναι στην έκδοση 1,14 μόλις το αναβάθμισα σε 1,18 αλλά πάλι δεν δουλεύει
polaki Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2005 Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2005 ακόμα υπάρχει μία φήμη πως το Spiderman3 θα είναι διαθέσημο μόνο σε HD-DVD παιδιά μην ψαρώνετε... DVD έχει μέχρι και η κυρα Γιώτα απ'τις Ανω Γούβες Κρήτης.. Δεν ειναι κορόιδα για να τις βγάζουν μόνο σε HD-DVD.... Ας μην ξεχνάμε και τις κασσέτες... Αν ηταν έτσι δεν θα είχε πλέον κανένας βίντεο... Κιόμως τα videoclub ακόμα τις νοικιάζουν. Δεν έχουν όλοι χρήματα για αναβαθμίσεις. Σου λεει ο άλλος εγω θελω να βλεπω ταινίες μια ζωη με το ελάχιστο δυνατό κόστος. Δεν τον νοιάζει η ποιότητα, είτε τη βλέπει ο γέρος από βίντεο είτε απο DVD, αν τον ρωτήσεις ουτε που θα καταλάβει διαφορά. Μην κολλάμε τώρα λες και το βλεπουμε πρώτη φορά το φαινόμενο..... Ειδικά απο τόσο νωρίς που ΤΩΡΑ μόλις ΑΡΧΙΖΕΙ να μπαίνει το consumer DVD Recording στα σπιτια...
atoncon Δημοσ. 3 Οκτωβρίου 2005 Δημοσ. 3 Οκτωβρίου 2005 παιδιά μην ψαρώνετε... DVD έχει μέχρι και η κυρα Γιώτα απ'τις Ανω Γούβες Κρήτης.. Δεν ειναι κορόιδα για να τις βγάζουν μόνο σε HD-DVD.... Ας μην ξεχνάμε και τις κασσέτες... Αν ηταν έτσι δεν θα είχε πλέον κανένας βίντεο... Κιόμως τα videoclub ακόμα τις νοικιάζουν. Δεν έχουν όλοι χρήματα για αναβαθμίσεις. Σου λεει ο άλλος εγω θελω να βλεπω ταινίες μια ζωη με το ελάχιστο δυνατό κόστος. Δεν τον νοιάζει η ποιότητα' date=' είτε τη βλέπει ο γέρος από βίντεο είτε απο DVD, αν τον ρωτήσεις ουτε που θα καταλάβει διαφορά. Μην κολλάμε τώρα λες και το βλεπουμε πρώτη φορά το φαινόμενο..... Ειδικά απο τόσο νωρίς που ΤΩΡΑ μόλις ΑΡΧΙΖΕΙ να μπαίνει το consumer DVD Recording στα σπιτια...[/quote'] Και double Layer και πολυ ειναι....
tvagge Δημοσ. 1 Νοεμβρίου 2005 Δημοσ. 1 Νοεμβρίου 2005 Λοιπον παιδια εγω θα σας πω την δικια μου εμπειρια. Εχω κανει ως τωρα 187 ταινιες backup απο original DVDs. Στις πρωτες 20, δοκιμαζα διαφορες μαρκες (Verbatim, Maxell, Philips, Creation, κτλ, +R και -R). Τα αποτελεσματα ηταν μετρια, καποια παιζανε, καποια κανανε κολληματα και καποια (σπανια βεβαια, 2 αν θυμαμαι καλα) δεν παιξανε καθολου. Ωσπου κανω ενα search στο net και στα forums και αποφασιζω να χρησιμοποιω τα That's Tayo Yuden Ceramic Coated DVD -R απο Disk Impex. Εγραψα 2 πενηνταδες απο αυτα, κανενα δεν μου βγηκε σκαρτο, αλλα στα μισα απο αυτα, ολο και καποιο κολληματακι, ολο και καποιο παγωμα παρουσιαζεται στην ταινια. Σε γενικες γραμμες δηλαδη, τα δισκακια ειναι ΟΚ, αλλα οχι τελεια. Ειπα λοιπον να αλλαξω μαρκα και να δοκιμασω τα TDK 8x (αυτα με την γαλαζια επιφανεια), γιατι ειχα ακουσει πολλα θετικα σχολια. Ε, εως τωρα εχω γραψει ολες τις υπολοιπες ταινιες (συνολο 67), ΟΥΤΕ ΕΝΑ ΚΟΛΛΗΜΑ πουθενα, σε ΚΑΝΕΝΑ. Απο τοτε χρησιμοποιω λοιπον μονο τα TDK. Τα συμπερασματα δικα σας παιδια. Ολα αυτα τα λεω απο δικη μου πειρα. Σημειωση: Γραφω με το Plextor PX 716A.
kolleen Δημοσ. 1 Νοεμβρίου 2005 Δημοσ. 1 Νοεμβρίου 2005 Λοιπον παιδια εγω θα σας πω την δικια μου εμπειρια. Εχω κανει ως τωρα 187 ταινιες backup απο original DVDs. Στις πρωτες 20' date=' δοκιμαζα διαφορες μαρκες (Verbatim, Maxell, Philips, Creation, κτλ, +R και -R). Τα αποτελεσματα ηταν μετρια, καποια παιζανε, καποια κανανε κολληματα και καποια (σπανια βεβαια, 2 αν θυμαμαι καλα) δεν παιξανε καθολου. Ωσπου κανω ενα search στο net και στα forums και αποφασιζω να χρησιμοποιω τα That's Tayo Yuden Ceramic Coated DVD -R απο Disk Impex. Εγραψα 2 πενηνταδες απο αυτα, κανενα δεν μου βγηκε σκαρτο, αλλα στα μισα απο αυτα, ολο και καποιο κολληματακι, ολο και καποιο παγωμα παρουσιαζεται στην ταινια. Σε γενικες γραμμες δηλαδη, τα δισκακια ειναι ΟΚ, αλλα οχι τελεια. Ειπα λοιπον να αλλαξω μαρκα και να δοκιμασω τα TDK 8x (αυτα με την γαλαζια επιφανεια), γιατι ειχα ακουσει πολλα θετικα σχολια. Ε, εως τωρα εχω γραψει ολες τις υπολοιπες ταινιες (συνολο 67), ΟΥΤΕ ΕΝΑ ΚΟΛΛΗΜΑ πουθενα, σε ΚΑΝΕΝΑ. Απο τοτε χρησιμοποιω λοιπον μονο τα TDK. Τα συμπερασματα δικα σας παιδια. Ολα αυτα τα λεω απο δικη μου πειρα. Σημειωση: Γραφω με το Plextor PX 716A.[/quote']Είσαι τυχερός φίλε μου γιατί από εκεί που τα αγοράζεις, το πιθανότερο είναι πως πήρες TDK κατασκευασμένα στην Ιαπωνία (και αυτό δεν είναι σίγουρο πως θα συνεχιστεί), και το πιθανότερο (επειδή είσαι ευχαριστημένος με αυτά) είναι πως είναι φτιαγμένα και από την Taiyo Yuden. Αν όμως είναι από Ταϊβάν ή Ινδία, τότε μη βιάζεσαι γιατί είναι νωρίς ακόμη: όταν μετά από λίγο καιρό θα παίξεις, στο player σου, τα ίδια Taiyo Yuden και αυτά τα TDK, τα Taiyo Yuden θα παίζουν μια χαρά (έστω και με αυτά τα ψιλοκολληματάκια που λες), ενώ τα TDK θα παίζουν μόνο ότι έγραψες με το χέρι, δηλαδή τον τίτλο της ταινίας στο επάνω μέρος του δίσκου. Για μένα καλύτερα κάποιος να παίρνει Princo που είναι τα χειρότερα, αλλά με σταθερότητα, στην χαμηλή ποιότητα τους, παρά TDK, Maxell, Philips, Sony κλπ. Γιατί οι τελευταίοι κατασκευάζουν κάποια από τα DVD τους (σε μικρές όμως ποσότητες) σε απολύτα αξιόπιστους φασονάδες όπως η Taiyo Yuden, και παράλληλα κατασκευάζουν σε Ινδία, Ταϊβάν, Χονγκ Κονγκ και οπουδήποτε αλλού! Βάζουν πάνω στα δισκάκια και το "δημοφιλές" όνομά τους και τα διαθέτουν σε διάφορες αγορές, και εμείς οι χρήστες (τα μεγάλα θύματα), καλούμαστε να κάνουμε...DVD-μαντεία για να μαντέψουμε ποιο TDK είναι καλό και ποιο όχι, ή ποιο θα παίζει και στο δικό μας player και στου φίλου μας, και φυσικά να μαντέψουμε ποιο από όλα θα παίζει και μετά από 6 μήνες. :grin: Και όλα αυτά πολύ καλά καμουφλαρισμένα κάτω από το γνωστό όνομα της TDK, Maxell, Philips κλπ, αλλά και πληρωμένα μέχρι και 50% ακριβότερα από τα Taiyo Yuden! :!: Τα γράφω όλα αυτά γιατί είμαι ένα από τα 1000άδες θύματα αυτών των "δημοφιλών" εταιρειών. Δε πρόκειται να ξαναπιαστώ μ@λ@κ@ς λοιπόν! :-x :evil: :-x Επαναλαμβάνω, καλύτερα τα Princo, και τα κάθε Princo, με τη σταθερή τους ποιότητα, έστω κι αν είναι τόσο χαμηλή που είναι για πέταμα, όμως αυτό ξέροντάς το εκ των προτέρων δε μας επιφυλάσσονται δυσάρεστες εκπλήξεις, παρά να αγοράζουμε τα γνωστά ονόματα με τις ωραίες συσκευασίες, που τα γράφουμε σήμερα και δε ξέρουμε τι μας ξημερώνει αύριο! Ακόμη και η προσωπική εμπειρία του tvagge, επιβεβαιώνει αυτό που γράφω: πήρε στην αρχή τα Maxell (μία δημοφιλή εταιρεία), αλλά δεν έμεινε ευχαριστημένος, αλλά τώρα είναι ευχαριστημένος με τα TDK (μία άλλη δημοφιλή εταιρεία)...μεθαύριο όμως πιθανότατα ούτε αυτά θα του κάνουν, και ίσως να γυρίσει -πάλι- στα Phlilps (μία ακόμη δημοφιλή εταιρεία)...και συνεχίζεται έτσι μεταπηδώντας από "δημοφιλή" σε "δημοφιλή" εταιρεία. Οπότε, σταθερά και μόνο Taiyo Yuden, με απόλυτα σταθερή ποιότητα και συμβατότητα (compatibility), ανθρώπινες τιμές, και στην τελική, παγκοσμίως και τοπικά αποδεδειγμένο πως είναι τα καλύτερα σε ποιότητα και τα πρώτα στις καρδιές και την προτίμηση των χρηστών: http://club.cdfreaks.com/showthread.php?t=146146&page=1&pp=25 http://www.insomnia.gr/vb3/showthread.php?t=99241 http://www.cdfreaks.com/poll/26 Και δε μπορώ βέβαια, να μην σχολιάσω το θόρυβο που δημιουργήθηκε για το αν και ποια είναι τα καλύτερα Taiyo Yuden, αυτά με ή αυτά χωρίς το λογότυπο της Disk Impex, που μερικοί, είτε από έλλειψη σωστής πληροφόρησης, είτε έντεχνα και με σκοπό ίσως να πλήξουν την Taiyo Yuden και την Disk Impex, γιατί αυτή προβάλεται μέσα από τα άριστα προϊόντα της πρώτης, προσπάθησαν να περάσουν σε όλους εμάς τους απλούς χρήστες το μήνυμα πως τα Taiyo Yuden με το λογότυπο της Disk Impex είναι για πέταμα. Όπως έχω ξαναγράψει επανειλημένα: "Γενικά, gold έχω πάρει και εγώ (τα περισσότερα +R) και όταν τα πήρα μου είπαν πως είναι τα ίδια με τα ceramic. Εγώ βέβαια βρήκα κάποιες μικρές διαφορές ανάμεσα στα gold και τα ceramic, που καθιστούν τα ceramic καλύτερα από τα gold. ΟΜΩΣ σε σύγκριση με τα διάφορα δισκάκια που κυκλοφορούν στην αγορά (από Taiwan, China, και δεν ξέρω και εγώ) είναι πολύ καλυτερα! Κι αν με άριστα το 10 βάλουμε 10 στα ceramic και 9 στα gold, τότε από όλα τα υπόλοιπα από δεκάδες μάρκες που δοκίμασα κανένα δε παίρνει βαθμό πάνω από 6. Νομίζω πάντως πως δε θα υπάρχει το παραμικρό πρόβλημα με τα νέα Ceramic +R Taiyo Yuden dvd κι αυτό γιατί η ποιότητα δεν καθορίζεται από το λογότυπο της Disk Impex, αλλά από το αν είναι gold ή ceramic." ...Τώρα που υπάρχουν και τα Ceramic με το λογότυπο της Disk Impex, απαραίτητο είναι να το διευκρινίζουμε, διαφορετικά οι αναγνώστες εύκολα μπορούν να βγάλουν λάθος συμπεράσματα, δηλαδή να νομίσουν πως το λογότυπο της Disk Impex προσδιορίζει την ποιότητα ενώ το σωστό είναι πως η ποιότητα προσδιορίζεται από το αν είναι Gold ή Ceramic (από: http://www.pctechnology.gr/vbull/vb/showpost.php?p=155211&postcount=21) Και για λίγη...ώρα ο r3b μου πήρε τις λέξεις από το στόμα και έγραψε (από: http://www.insomnia.gr/vb3/showpost.php?p=935723&postcount=11): το πιο σωστό το είπε ο:Γιατί τα βγάζετε χάλια; (εκτός κι αν με το να λέτε χάλια εννοείτε πως είναι λιιιίγο χειρότερα από τα ceramic και ποοοολύ καλύτερα από non-TY δισκάκια) Αν ψάχνετε για τα απολύτως κορυφαία τότε THATS' date='TY-CERAMIC,TY-BLUE.Αν θέλετε να κάνετε λιιιγη οικονομία χάνοντας λιιιιγη ποιότητα (2-3%) TY-GOLG(Diskimpex). Αν θέλετε να κάνετε πολύ οικονομία πλεον έχουν σκάσει πολλές φόλες με ?0,13 (που ενδεχομένως σε 12 μήνες να μην παίζουν). Οι ίδιες φόλες πριν από 6 μήνες ήταν στα ίδια λεφτά με TY και τις αγόραζαν μόνο θύματα!!! Χάρις στην Diskimpex οι τιμές στις φόλες αρχισαν να ισιώνουν, και στα ?0,13 άρχισαν να παίζουν και πάλι αφού για να γράφεις τίποτα ασύμαντα data είναι μια χαρά (για οριμένους χρήστες). Πάντως τα media των ?0,7 των ?0,5 ακόμα και των ?0,4 δεν έχουν λόγο ύπαρξης. (τα bulk ή απλά, όχι printable ή με θήκες κλπ κλπ)[/i'] Τέλος, tvagge, δοκιμασε και το +R format των Taiyo Yuden Ceramic, γιατί καμιά φορά (αν και σπάνιο) εμφανίζονται ασυμβατότητες μεταξύ των -/+ format και των players. Το Plextor 716Α είναι ένα πολύ καλό μηχάνημα εγγραφής, και έχει το πλεονέκτημα να συνοδεύεται και από τα Plextools, που η ίδια η Plextor φτιάχνει με σκοπό να προστατέψει τους χρήστες, αλλά και τις συσκευές της, από χαμηλής ποιότητας CD και DVD που φθήρουν τόσο τα μηχανήματα αλλά και τα...νεύρα, τις τσέπες και τις πληροφορίες (data) των χρηστών.
Slammer Δημοσ. 2 Νοεμβρίου 2005 Δημοσ. 2 Νοεμβρίου 2005 Σε οτι αφορά το φασόν από μεγάλες μάρκες. θα συμφωνήσω με τον kolleen. Πρίν λίγες μέρες αγόρασα Phillips +R δισκάκια (από τα καλύτερα στο format αυτό) και μάλιστα τα χρυσοπλήρωσα και ΩΩΩΩΩ! ολα ειχαν ID Code της INFOSMART τα οποία ειναι γνωστά κάκιστα δισκάκια που πωλούνται με διάφορα trademarks σε πολύ χαμηλές τιμές.... Αυτα συμβαίνουν από μεγάλες εταιρίες.......
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.