Προς το περιεχόμενο

Προεκταση καλωδιου δικτυου

Γιάννης Platano

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
Μηπως ξερει κανενας αν σε αυτο το συστημα με τον ανταπτορα στην πρίζα πρέπει να ειναι ολες η πρίζες στην ιδια γραμμή ή στον ιδιο πίνακα ή δεν παίζει ρολο?

Αυτο ειναι και δικη μου απορια και οταν ρωτησα στο e-shop (δεν εγγυωμαι για την αξιοπιοστια τους), μου ειπαν αρκει να ειναι στον ιδιο πινακα.Ακουγεται και φυσιολογικο γιατι δεν υπαρχουν πια σπιτια που ειναι ολα τα ηλεκτρικα σε μια γραμμη πανω . :smile: :smile: :smile:

Δημοσ.

Αν καποιος ξερει σιγουρα μου απατησει στο εξης:

Εστω οτι με τους παραπανω ανταπτορες πετυχαινω συνδεση με τα pc. Ειναι σιγουρο οτι θα μπορω να μοιρασω και την dsl γραμμη που εχω στο κεντρικο pc με modem router Zyxel ???? ;-) ;-) ;-)

Δημοσ.
Δεν ξέρω αν σου κάνει κάτι τέτοιο.

Ακριβή λύση βέβαια αλλά για δες.

http://www.eshop.gr/show_per.phtml?id=PER.612102

Που να τραβάς καλώδια...

Το δοκιμάσαμε σε εναν φίλο και η ταχύτητα είναι απογοητευτική, σε καμμιά περίπτωση δεν είδαμε τα 14 mbps που αναφέρει. Με το ζόρι πιάσαμε 3-4 mbps και αυτό με παρα πολλές διακυμάνσεις στην ταχύτητα. Αν το χρειάζεσαι για να μοιράζεις internet, είναι μια χαρά, αλλά αν το χρειάζεσαι για να μεταφέρεις αρχεία και για lan games, δεν κάνει με τίποτα.

Δημοσ.
Το δοκιμάσαμε σε εναν φίλο και η ταχύτητα είναι απογοητευτική, σε καμμιά περίπτωση δεν είδαμε τα 14 mbps που αναφέρει. Με το ζόρι πιάσαμε 3-4 mbps και αυτό με παρα πολλές διακυμάνσεις στην ταχύτητα. Αν το χρειάζεσαι για να μοιράζεις internet, είναι μια χαρά, αλλά αν το χρειάζεσαι για να μεταφέρεις αρχεία και για lan games, δεν κάνει με τίποτα.

Για μενα το θελω κατα 98% να μοιρασω inetnet και κατα 2% δεδομενα μικρα μεταξυ των υπολογιστων οποτε φαινεται να κανει...Ποιο ακριβως δοκιμασατε για internet ??? :-? :-? :-?

Δημοσ.

@Κατερίνα

@Γιάννη

Κόβεται από το ρολόι, δηλ κ σε 2 "normal" πίνακες παίζει αλλά δεν μπορεί να περάσει το σήμα από το ρολόι, τουλάχιστον για τα προϊόντα που έχω δει στο ελληνικό εμπόριο.

Ναι η ταχύτητα είναι όσο απογοητευτική αναφέρεται, όπως κ το κόστος όχι τόσο αμελητέο όπως τα utp/stp καλώδια.

@Γιάννη

αν κατάλαβα σωστά τι θες να κάνεις, προσωπικά θα το έστηνα με απλό utp cat5e καλώδιο με προστασία του ανάλογου πλαστικού σωλήνα. Το stp (shielded twisted pair) είναι για προστασία από παράσιτα/μαγνητικά πεδία, δεν έχει καμιά διαφορά για τις καιρικές συνθήκες.

Η ερώτηση μου είναι η εξής απλή:

Φτιάχνεις ακόμα εκείνο το φραππέ που έφτιαχνες τότε με τον "1957"; :P:p:p

/sc

Δημοσ.

/sc

Αυτος ο φραππε ...κατι μου θυμιζει...κατι μου θυμιζει...!!!!!!!!! :smile: :smile: :smile:

Δημοσ.
@Κατερίνα

@Γιάννη

Κόβεται από το ρολόι' date=' δηλ κ σε 2 "normal" πίνακες παίζει αλλά δεν μπορεί να περάσει το σήμα από το ρολόι, τουλάχιστον για τα προϊόντα που έχω δει στο ελληνικό εμπόριο.

Ναι η ταχύτητα είναι όσο απογοητευτική αναφέρεται, όπως κ το κόστος όχι τόσο αμελητέο όπως τα utp/stp καλώδια.

@Γιάννη

αν κατάλαβα σωστά τι θες να κάνεις, προσωπικά θα το έστηνα με απλό utp cat5e καλώδιο με προστασία του ανάλογου πλαστικού σωλήνα. Το stp (shielded twisted pair) είναι για προστασία από παράσιτα/μαγνητικά πεδία, δεν έχει καμιά διαφορά για τις καιρικές συνθήκες.

/sc[/quote']

uparxei stp pou exei to plegma se deutero plastiko monotiko perivlima apta twisted pairs kai auto voithaei oson afora tis kairikes sunthikes.. episis an kai sxedon apithano einai kalutera antikerauniko apo to aplo.

Δημοσ.

Γιάννη, καλύτερα να περάσεις καλώδιο είτε UTP είτε FTP.

Θα έχεις σίγουρα αποτελέσματα.

Σπάνια θα δεις δεις διαφορά σε SOHO* χρήση μεταξύ των δύο καλωδίων. *(Small Office, Home Office)

FTP συνήθως βάζουμε εκεί που πραγματικά περνούν πολλά καλώδια ρεύματος και έχουμε θόρυβο.

Κατερίνα, αρκεί όλα να είναι στον ίδιο πίνακα.

Βέβαια έχει παίξει και σε διπλανά σπίτια.

Ακόμα δεν το συνιστώ μια και το κόστος του είναι σχετικά υψηλό.

post-843-129062921281_thumb.gif

Δημοσ.

Εάν ο πίνακας είναι μονοφασικός θα παίξει σίγουρα, εάν είναι τριφασικός, 33% θα παίξει, και66% δεν θα παίξει, δηλαδή θα παίξει εάν κατά τύχη οι πρίζες είναι στην ιδία φάση.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...