Γιάννης Platano Δημοσ. 29 Απριλίου 2005 Δημοσ. 29 Απριλίου 2005 Θελω να τραβηξω καμμια 15 μετρα εξωτερικα του σπιτιου καλωδιο δικτυου και εχω τρια ερωτηματα : - Υπαρχει "ειδικη" ποιοτητα για το καλωδιο που θα ταλαιπωρειτε απο τις καιρικες συνθηκες ή απλο UTP cat 5 ??? -Αργοτερα εχω σκοπο να το παω σε αλλο δωματιο και θα χρειασθει προεκταση αλλα 10 μετρα περιπου.Υπαρχει τετοια δυνατοτητα ή θα θελει νεο καλωδιο ??? -Καπου ειχα δει μια φωτο με τα χρωματα του καλωδιου σε αντιστοιχια με το RJ45 αλλα δεν την βρισκω...Μηπως την εχει καποιος ??? Ευχαριστω. :smile: :smile: :smile:
profitis Δημοσ. 29 Απριλίου 2005 Δημοσ. 29 Απριλίου 2005 1)Aπο όσο γνωρίζω,υπάρχει το FTP το οποιο είναι και θωρακισμένο αλλα και μεγαλύτερης αντοχής και καλύτερο ποιοτικα.Είναι βέβαια και πιο ακριβο!!Ακόμα και απλό UTP να βάλεις να μπεί οπωσδήποτε μέσα σε πλαστικό σωλήνα/σπιραλ. 2)Μπορείς να αγοράσεις την ειδική πένσα ωστε να φτιάξεις κάτι σαν μπρίζα απο οπου θα μπορείς να τραβήξεις οτι προεκτάσεις γουστάρεις!(απο οτι είχα διαβάσει σε ένα forum δηλαδή) 3)http://www.xboxgr.com/modules.php?name=Content&pa=showpage&pid=5 Το site έχει να κάνει με x-box αλλα οι οδηγίες για την κατασκευή καλωδίων δικτύου είναι πάντα οι ίδιες! Πέρυσι τέτοια εποχή είχα κάνει μια παρόμοια πατέντα ωστε να μοιραστώ με τον γείτονα adsl και οπότε το είχα ψάξει αρκετά το θέμα!
Z3R@tuL Δημοσ. 29 Απριλίου 2005 Δημοσ. 29 Απριλίου 2005 το μόνο πρόβλημα που μπορεί να έχεις είναι ότι τα καλώδιασ δικτύου είναι καλοί αγωγοί του ρεύματος και σε πιθανότητα κακοκαιρίας και αστραπών τότε μπορεί να χτυπήσει το καλώδιο κεραυνός.
coby Δημοσ. 29 Απριλίου 2005 Δημοσ. 29 Απριλίου 2005 Δεν ξέρω αν σου κάνει κάτι τέτοιο. Ακριβή λύση βέβαια αλλά για δες. http://www.eshop.gr/show_per.phtml?id=PER.612102 Που να τραβάς καλώδια...
deathlok Δημοσ. 29 Απριλίου 2005 Δημοσ. 29 Απριλίου 2005 to ftp ontos einai pio akrivo alla elaxista i thorakisi tou einai gia tin poiotita tou simatos kai oxi gia antoxi stis kairikes sinthikes
Γιάννης Platano Δημοσ. 29 Απριλίου 2005 Μέλος Δημοσ. 29 Απριλίου 2005 Δεν ξέρω αν σου κάνει κάτι τέτοιο.Ακριβή λύση βέβαια αλλά για δες. http://www.eshop.gr/show_per.phtml?id=PER.612102 Που να τραβάς καλώδια... Παρα πολυ καλο φαινεται...Αν καταλαβα καλα διπλα σε καθε pc αν υπαρχει πριζα ρευματος βαζουμε ενα ανταπτορα και εχουμε και δικτυο ???? :-? :-? :-? Κι εγω δεν τα μπορω τα καλωδια.... :neutral: :neutral: :neutral:
TonyMontana Δημοσ. 29 Απριλίου 2005 Δημοσ. 29 Απριλίου 2005 to swstotero einai na xrisimopoiiseis STP (shielded twisted pair). stin mia meria tha itan kalo na enwseis to mplentaz se kapoio kalorifer (gia geiwsi) bazontas ena "kolie" bidwto sto swlina pou tha prepei na min exei mpogia se ekeino to seimio kai an thes proektasi na valeis moufa gia RJ45 connectors (thuliko se thuliko) kai apo panw thermosystelomeno swina pou tha agkaliasei tin moufa kai 3cm peripou apto kalwdio aptin kathe meria. me ta adaptorakia tou AC exeis mikro data rate enw me to STP mporeis gia tis apostaseis pou les na exeis aneta 1Gbit (an to upostirizoun oi kartes sou) alliws 100Mbit. exeis skeftei tin asyrmati lusi?
Κατερίνα Δημοσ. 29 Απριλίου 2005 Δημοσ. 29 Απριλίου 2005 Οπως ανεφερε ο φίλος deathlok το ftp δεν εχει καμια σχέση με την αντοχή του καλωδίου. Αν αποφασίσεις να ακολουθησεις την καλωδιακή λυση θα σου πρότεινα να πάρεις ενα απλό UTP και να το βάλεις σε ενα πλαστικό ευκαμπτο σωλήνα για προστασία (δεν ειναι και τόσο ακριβός και βρίσκεις παντού!).
TonyMontana Δημοσ. 29 Απριλίου 2005 Δημοσ. 29 Απριλίου 2005 h xrisi tou swlina einai swsti alla gia na einai aisthitika wraio thelei kai ta antistoixa clipsakia pou ton kratane ston toixo... an exeis eutheies uparxei isios swlinas plastikos kai vazeis spiral mono stis strofes me tis antistoixes moufes kai exeis ena wraio aisthitika kai leitourgika apotelesma.. apla prosexe kai to kalwdio kai to spiral an xrisimopiiseis sta simeia pou mpainei sto spiti na exei kampuli pros ta katw wste na min glufei to nero tis vroxis pros ta mesa kai plumiriseis :p
HexStatic Δημοσ. 29 Απριλίου 2005 Δημοσ. 29 Απριλίου 2005 Giati den pas gia wireless na min mplekesai me kalodia?exei ena kostos parapanw alla pisteuw aksizei...
Γιάννης Platano Δημοσ. 29 Απριλίου 2005 Μέλος Δημοσ. 29 Απριλίου 2005 Δεν ξέρω αν σου κάνει κάτι τέτοιο.Ακριβή λύση βέβαια αλλά για δες. http://www.eshop.gr/show_per.phtml?id=PER.612102 Που να τραβάς καλώδια... Εδω βρηκα και αλλα συναφη προϊοντα απο το Πλαίσιο ...Επειδη μπερδευτηκα εγω θελω να συνδεσω 3 pc σε δικτυο χωρις καλωδια και να μπορω να μοιρασω την dsl γραμμη καθως και να μεταφερω δεδομενα απο το ενα pc στο αλλο.Ποιο προτεινεται ??? Ευχαριστω. :smile: :smile: Η ταχυτητα των 14Mbps σε σχεση με την καλωδιακη ταχυτητα ειναι πολυ πιο μικρη ??? Η ταχυτητα συνδεσης στο internet επηρεαζεται ???? ;-) ;-)
Γιάννης Platano Δημοσ. 29 Απριλίου 2005 Μέλος Δημοσ. 29 Απριλίου 2005 Giati den pas gia wireless na min mplekesai me kalodia?exei ena kostos parapanw alla pisteuw aksizei... Δεν τσιγκουνευομαι ιδιαιτερα το κοστος σε κατι τετοια αλλα εχω πικρη εμπειρια απο ασυρματο δικτυο...Μια δουλευε και πεντε δεν δουλευε ...Και το σεταρισμα του δεν ηταν και ευκολο....Και μιλαμε για αποσταση δωματιων που τα χωριζε ενας τοιχος μονο... :neutral: :neutral: :neutral:
HexStatic Δημοσ. 29 Απριλίου 2005 Δημοσ. 29 Απριλίου 2005 Δεν τσιγκουνευομαι ιδιαιτερα το κοστος σε κατι τετοια αλλα εχω πικρη εμπειρια [/b'] απο ασυρματο δικτυο...Μια δουλευε και πεντε δεν δουλευε ...Και το σεταρισμα του δεν ηταν και ευκολο....Και μιλαμε για αποσταση δωματιων που τα χωριζε ενας τοιχος μονο... :neutral: :neutral: :neutral: E oloi pedeuontai ligo stin arxh alla den einai kai tipota to spoudaio.. To kalutero pou exeis na kaneis einai na dwseis esi ip sta mixanimata pou einai connected sto router kai oxi na perneis automata ip apo to router.. etsi tha ksereis ana pasa stigmh to ti ginetai xwris idietero mpleksimo.... Pantos egw stin thesi sou tha ebaza to router se ena kentriko simeio gia na stelnei pantou kalo sima kai tha ebaza apo mia pci kartoula se kathe mixanima...etsi ksemperdeueis pio grigora xwris na mplekesai me kalodia kai loipa kai tha mporeis na metakinisai sto spiti sou mesa ( an exeis laptop ) panta on line ... einai apolausi !
coby Δημοσ. 29 Απριλίου 2005 Δημοσ. 29 Απριλίου 2005 Εδω βρηκα και αλλα συναφη προϊοντα απο το Πλαίσιο ...Επειδη μπερδευτηκα εγω θελω να συνδεσω 3 pc σε δικτυο χωρις καλωδια και να μπορω να μοιρασω την dsl γραμμη καθως και να μεταφερω δεδομενα απο το ενα pc στο αλλο.Ποιο προτεινεται ??? Ευχαριστω. :smile: :smile: Η ταχυτητα των 14Mbps σε σχεση με την καλωδιακη ταχυτητα ειναι πολυ πιο μικρη ??? Η ταχυτητα συνδεσης στο internet επηρεαζεται ???? ;-) ;-) Σίγουρα θα έχει μικρότερη ταχύτητα το δίκτυο σου απ΄'οτι με direct connection και εξαρτάται και από τα καλώδια του ρεύματος η ποιότητα της δικτύωσης. Η ταχύτητα της DSL σου πάντως δεν θα μειωθεί. Νομίζω έχουν κυκλοφορήσει και 85mbps τέτοιες συσκευές αλλά δεν είμαι σίγουρος...
Κατερίνα Δημοσ. 29 Απριλίου 2005 Δημοσ. 29 Απριλίου 2005 Μηπως ξερει κανενας αν σε αυτο το συστημα με τον ανταπτορα στην πρίζα πρέπει να ειναι ολες η πρίζες στην ιδια γραμμή ή στον ιδιο πίνακα ή δεν παίζει ρολο?
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.