Alien Δημοσ. 28 Απριλίου 2005 Δημοσ. 28 Απριλίου 2005 Καλησπέρα παιδιά. Ψάχνω να βρω έναν τρόπο μέσα στο Excel να κάνω το έξης: 1. Έχω ένα αρχείο σε Excel με το όνομα Δείγματα.xls το οποίο περιέχει τρεις στήλες: Την πρώτη με τίτλο ΚΩΔΙΚΟΣ (με μορφή ΑΒΓ) Την δεύτερη με τίτλο ΠΡΟΪΟΝ (κείμενο) Την τρίτη με τίτλο ΤΙΜΗ (αριθμός) Το αρχείο αυτό αντικαθίσταται τακτικά με αναβαθμίσεις αυτού (Έχει περίπου 2500 εγραφές). 2. Έχω ένα άλλο αρχείο σε Excel με το όνομα Παραγγελίες.xls στο οποίο σε κάποια κελιά γράφω τον ΚΩΔΙΚΟ, ΠΡΟΪΟΝ, ΤΙΜΗ που παίρνω από το αρχείο Δείγματα.xls και βάση αυτών γίνονται κάποιες άλλες πράξεις π.χ. Φ.Π.Α., έκπτωση κλπ. 3. Αυτό που θέλω να κάνω είναι να γράφω τον ΚΩΔΙΚΟ (ΑΒΓ) σε κάποιο κελί στο Παραγγελίες.xls και αυτόματα να αντιγράφει το ΠΡΟΪΟΝ και την ΤΙΜΗ από το αρχείο Δείγματα.xls στα διπλανά κελιά. Επίσης μερικοί ΚΩΔΙΚΟΙ υπάρχουν δυο και τρεις φορές με διαφορετικό όμως ΠΡΟΪΟΝ και ΤΙΜΗ: ΑΒΓ ΧΧΧΧΧ 10 ΑΒΓ ΨΨΨΨΨ 20 ΑΒΓ ΩΩΩΩΩ 30 οπότε θα ήθελα να μου βγάζει να επιλέξω ποιο από αυτά θέλω. Μάλλον ζητάω παπάδες…
panos78 Δημοσ. 29 Απριλίου 2005 Δημοσ. 29 Απριλίου 2005 Όλα αυτά που λες μπορείς να τα κάνεις με την Access, σύμφωνα με τα λίγα που ξέρω για το συγκεκριμένο πρόγραμμα. Ενδεχομένως να γίνεται και στο Excel αλλά δεν γνωρίζω πως! Φιλικά
^BOOMBOOM Δημοσ. 29 Απριλίου 2005 Δημοσ. 29 Απριλίου 2005 Δοκίμασε με την εντολή LOOKUP, ψάξε για λεπτομέρειες στο help, μπορέι να σου κάνει.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.