Προς το περιεχόμενο

Μήπως έχω πολύ χαμηλή θερμοκρασία?

sash

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Μηπως εχει προβλημα ο αισθητηρας;;;Εγω εχω μια κανονικη ψυκτρα για socketA αλλα η θερμοκρασιες μου ειναι παρα πολυ χαμηλες (20mobo,32cpu) και δεν ξερω τι να πω,εχει χαλασει ο αισθητηρας η ειναι τοσο αναξιοπιστος.

• Απαντ. 74
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.
Εγώ έκανα ' date=' κάποτε , την διαδρομή : stock ψυκτρα -> χάλκινη ψύκτρα -> χάλκινο θηρίο (thermalright) -> νερό

Σε idle θερμοκρασίες δεν κέρδισα σχεδόν τίποτα.

Σε load πάλι οι διαφορές ήταν χαοτικές και ανέβαιναν όσο ανέβαιναν τα watt του επεξεργαστή.

Τώρα μου ήρθε , μήπως κατα τύχη έχεις αναμένο το cool'n'quiet ?

Γιατί το cool'n'quiet αυτό κάνει , μειώνει την κατανάλωση (και κατά συνέπεια τις θερμοκρασίες) σε idle mode.[/quote']

όχι

Μηπως εχει προβλημα ο αισθητηρας;;;Εγω εχω μια κανονικη ψυκτρα για socketA αλλα η θερμοκρασιες μου ειναι παρα πολυ χαμηλες (20mobo,32cpu) και δεν ξερω τι να πω,εχει χαλασει ο αισθητηρας η ειναι τοσο αναξιοπιστος.

δεν νομίζω. Παλιά είχα έναν p4 και η θερμοτητα που έβγαζε το κουτί ήταν πολυ μεγαλύτερη. Μπορεί να είναι μην είναι ακριβείας ο αισθητήρας αλλα η θερμοκρασία φαίνεται να έιναι σ'αυτά τα επίπεδα.

Δημοσ.

Παντως εγω που εχω τον AMD 3200+ δεν εχει ανεβει πανω απο 43 C.Αλλα τι σε πηραζει και να ειναι ετσι,αφου ειναι καλυτερα απο το να ειναι ψηλα η θερμοκρασια.

Δημοσ.
δεν νομίζω. Παλιά είχα έναν p4 και η θερμοτητα που έβγαζε το κουτί ήταν πολυ μεγαλύτερη. Μπορεί να είναι μην είναι ακριβείας ο αισθητήρας αλλα η θερμοκρασία φαίνεται να έιναι σ'αυτά τα επίπεδα.

Δεν διαφωνω αλλα και παλι αυτες οι θερμοκρασιες ειναι πολυ χαμηλες απο το κανονικο.Εδω με υδροψυξη πεφτει στους 45-48 και εγω με μια απλη ψυκτρα πεφτω τοσο χαμηλα.

Παντως εγω που εχω τον AMD 3200+ δεν εχει ανεβει πανω απο 43 C.Αλλα τι σε πηραζει και να ειναι ετσι,αφου ειναι καλυτερα απο το να ειναι ψηλα η θερμοκρασια.

Αν το εστειλες για μενα εγω δεν ειπα οτι θελω να εχω υψηλες θερμοκρασιες αλλα να ξερω στο πριπου ποσο εχω.

Δημοσ.

κι εγώ idle έχω 30-32 καιν δεν έχω ξεπεράσει τους 45-47 με AMD 3500+ και mobo

MSI K8N Neo4 Plat με μαμίσια ψύκτρα.

Νομίζω ότι μάλλον είναι το cool'n'quiet αν είναι αναμένο το δοκίμασα και μου δίχνει πιο χαμηλές θερμοκρασίες.

Δημοσ.

egw me ena XP 2600+ me aeropsuksh hmoun stous 60-70 kai me udropsuksh reserator1, eimai stous 45 stadar...

opote osoi exete xamhloteres 8ermokrasies, don't worry, an ftasete tous 60 tote fwnakste thn purosbestikh...

Δημοσ.

Fantazomai oti to olo post egine oxi epeidh tuxainei o filos na exei xamhlh 9ermokrasia alla apo to fobo mhpws exei upshlh kai tou leei blakeies h mobo. An h psuktra sou einai sxetika zesth pantws prepei na eisai ok. An einai krua 'h kauth tote na anhsuxeis :)

Δημοσ.
Fantazomai oti to olo post egine oxi epeidh tuxainei o filos na exei xamhlh 9ermokrasia alla apo to fobo mhpws exei upshlh kai tou leei blakeies h mobo. An h psuktra sou einai sxetika zesth pantws prepei na eisai ok. An einai krua 'h kauth tote na anhsuxeis :)

ακριβώς. Η ψύκτρα όμως είναι σχετικά κρύα και η MB είναι δροσερή. Έβαλα ένα θερμόμετρο αρκετή ώρα μέσα στο κουτί, έδειξε λίγο χαμηλότερη θ από αυτή της ΜΒ (λογικό)

egw me ena XP 2600+ me aeropsuksh hmoun stous 60-70 kai me udropsuksh reserator1, eimai stous 45 stadar...

στην σαχάρα μένεις? :razz: :razz: :razz:

Δημοσ.
egw me ena XP 2600+ me aeropsuksh hmoun stous 60-70 kai me udropsuksh reserator1' date=' eimai stous 45 stadar...

opote osoi exete xamhloteres 8ermokrasies, don't worry, an ftasete tous 60 tote fwnakste thn purosbestikh...[/quote']

oi xp zematagan alla exeis poli megales thermokrasies.ixa kai ego xp kai tora exo amd 64 beebea.alla me ton xp ixa big fans kai kalo exaerismo.ektos an sou dixni lathos temperatures.

Δημοσ.
oi xp zematagan alla exeis poli megales thermokrasies.ixa kai ego xp kai tora exo amd 64 beebea.alla me ton xp ixa big fans kai kalo exaerismo.ektos an sou dixni lathos temperatures.

Σε μενα πριν αρχισει το μηχανιμα να μου δειχνει τετοιες θερμοκρασιες μου δουλευε στους 55βαθμους,και με υδροψυξη

στους 48 και για αυτο βγηκα στο συμπερασμα οτι θα εχει χαλασει ο αισθητηρας.Να πω οτι εχω εναν athlon xp 2000 kai mobo a7n8x-x

Δημοσ.

oi aisthitires genikos den einai panta to pan.i msi mia zoi sta bios updates diorthonei problimata me to na dixnei lathos temperatures.opos ego.70- stin arxi kai meta to bios update piso stous 35.eftege to bios telika.

Δημοσ.
oi aisthitires genikos den einai panta to pan.i msi mia zoi sta bios updates diorthonei problimata me to na dixnei lathos temperatures.opos ego.70- stin arxi kai meta to bios update piso stous 35.eftege to bios telika.

35 με αεροψυξη;;;;;;;;

Δημοσ.

se idle mode exo tetoia epoxi kapou 33-34 me anemistaraki tt stis 2800-3000 strofes.bebea exo kanei kai o/c 200 mhz.exo 3000 amd kai einai sta 2000 pragmatiki kai ton exo sta 2190 peripou.prin ixa 70 apo lathos tou bios.exo arketa fan mesa kai ena aplo kouti.tin psiktra pou piano ine xalari.xoris cool and quiet.milame panta gia idle.se full ixa dei 38 meta apo 2-3 lepta alla den anevene allo.bebea prepei na to testaro me kana kalitero programma to full load kai na sas po.

Δημοσ.

Αφήστε τους athlonXP , αυτοί δεν είχαν ενσωματωμένο αισθητήρα , οπότε βασιζόμασταν σε ένα θερμοζεύγος που βρισκόταν πίσω και σε μια κάποια απόσταση από τον επεξεργαστή.

Με άλλα λόγια , το motherboard περισσότερο μάντευε παρά μέτραγε.

Και αυτοί οι αισθητήρες επηρεάζονταν τρομακτικά από την ύπαρξη ανεμιστήρα κοντά στο socket ή , στην περίπτωση της υδρόψυξης , στην έλλειψη ανεμιστήρα κοντά στο socket (o ανεμιστήρας έψυχε και τον αισθητήρα.....)

Δημοσ.

@kolobaki Δεν υπονοησα τιποτα παραπανω απο αυτο που εγραψα.Απλα γραφω οτι ως κατοχος του συγκεκριμενου επεξεργαστη εχω αυτες τις θερμοκρασιες.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...