Προς το περιεχόμενο

Μήπως έχω πολύ χαμηλή θερμοκρασία?

sash

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Idle έχω 28 CPU και 20 ΜΒ. Διαβάζω για κάτι 60άρια και απορώ? Είναι φυσιολογική η θερμοκρασία που έχω? Το ASUS Probe και το BIOS λένε το ίδιο.

(έχω 3x12cm fan, 3x8cm, Zalman Ψύκτρα και Fortron PSU)

• Απαντ. 74
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Αν η μητρική σου λέει 20 C και το δωμάτιό σου έχει 25 τότε απλά μην εμπιστεύεσαι καμμία μέτρηση (άσχετα με τη μητρική και τον επεξεργαστή, και με δεδομένο ότι χρησιμοποιείς αερόψυξη). Βέβαια πες μας αυτό που ζήτησε και ο deathlok για να δούμε πόσο έξω πέφτει η μητρική. Αν και για να λες 60 υποπτεύομαι ότι μιλάς για Prescott.

Δημοσ.

Αν και είναι δροσερός γενικά σαν επεξεργαστής (έχω τον ίδιο) με καλύτερη ψύκτρα από τη δικιά σου και σε μένα κυμαίνεται στους 38-43 με χαμηλά την ψύκτρα και 32-36 όταν δουλεύει full (όχι idle cpu όμως). Οπότε μάλλον λέει βλακείες η μητρικη σου. Αυτό που ακόμα δεν έχω καταλάβει είναι γιατί τόσο άγχος με τις θερμοκρασίες (ειδικά αυτού του επεξεργαστή). Και 50 να ανεβάζει σε load πάλι είστε οκ. Με την stock ανέβαζε 45 βαθμούς max (αν πιστέψω τη μητρική μου που δεν έχω κανένα λόγο να το κάνω :P)

Δημοσ.

ton 3000 exo kai se idle 32 bathmous peripou .se full load den xero.me tin mamisia 34 se idle.protou kano update mou edixne 70 bathmous se idle.nomiza oti ixa kanei malakia alla i msi mia zoi problimata stin arxi me ta temperatures

Δημοσ.

Ομολογώ ότι αυτό το παράπονο δεν το έχω ξανακούσει!!!

Είμαι από τους "ευτυχείς" με Prescott και αυτή τη στιγμή διαβάζω 54 στη CPU (idle) με 1900RPM και 30 στη MB και δύο ανεμιστήρες στην πλάτη του κουτιού στα 7V

Στο full είναι 60 με 3000RPM

Οι δίσκοι είναι με τη σειρα 29, 27, 31 (χωρίς να δουλεύουν οι ανεμιστήρες μπροστα)

Να μη ξανακούσω παράπονα για αυτό το θέμα...

Δημοσ.
Ομολογώ ότι αυτό το παράπονο δεν το έχω ξανακούσει!!!

Είμαι από τους "ευτυχείς" με Prescott και αυτή τη στιγμή διαβάζω 54 στη CPU (idle) με 1900RPM και 30 στη MB και δύο ανεμιστήρες στην πλάτη του κουτιού στα 7V

Στο full είναι 60 με 3000RPM

Οι δίσκοι είναι με τη σειρα 29' date=' 27, 31 (χωρίς να δουλεύουν οι ανεμιστήρες μπροστα)

Να μη ξανακούσω παράπονα για αυτό το θέμα...[/quote']

ise o monos tixeros i mporei na blepeis lathos temperatures

Δημοσ.

Αν και δε νομίζω να λέει τίποτα ο δικός μου 2800+ δεν έχει ξεπεράσει τους 40-42 βαθμούς με την ψύξη της μαμάς AMD. Σε νορμάλ συνθήκες (όχι στα χέρια των παιδιών μου δηλαδή) δεν ξεπερνά τους 38 βαθμούς.

Δημοσ.

Δεν έχει και κανένα ιδιαίτερο νόημα η σύγκριση θερμοκρασιών ανάμεσα σε διαφορετικά συστήματα.

Ακόμα και σήμερα , που όλοι οι επεξεργαστές έχουν ενσωματωμένους αισθητήρες θερμοκρασίας , η ερμηνεία των δεδομένων που δίνει εξαρτάται από την μητρική.

Και σε πολλές περιπτώσεις διαφορετικές μητρικές δείχνουν τραγικά διαφορετικές θερμοκρασίες υπό τις ίδιες συνθήκες.

Δεν ξέρω τι κάνουν τα μοντέλα για Α64 , αλλά οι ASUS για P4 ( τουλάχιστον για socket 478 ) έδειχναν τραγικά χαμηλές θερμοκρασίες , εώς και κάτω από την θερμοκρασία περιβάλλοντος σε load με υδρόψυξη (κάτι που απλά είναι αδύνατο).

Η idle θερμοκρασία δεν λέει τίποτα , η load είναι που μετράει.

Και η διαφορά ανάμεσα σε idle και load είναι που δείχνει πόσο ικανή είναι η ψύξη.

Πάντως το να έχει ο επεξεργαστής πραγματικά μόλις 2 βαθμούς πάνω από την θερμοκρασία περιβάλλοντος , έστω και σε idle , μου μοιάζει επιεικώς δύσκολο.

Δημοσ.
Δεν έχει και κανένα ιδιαίτερο νόημα η σύγκριση θερμοκρασιών ανάμεσα σε διαφορετικά συστήματα.

Ακόμα και σήμερα ' date=' που όλοι οι επεξεργαστές έχουν ενσωματωμένους αισθητήρες θερμοκρασίας , η ερμηνεία των δεδομένων που δίνει εξαρτάται από την μητρική.

Και σε πολλές περιπτώσεις διαφορετικές μητρικές δείχνουν τραγικά διαφορετικές θερμοκρασίες υπό τις ίδιες συνθήκες.

Δεν ξέρω τι κάνουν τα μοντέλα για Α64 , αλλά οι ASUS για P4 ( τουλάχιστον για socket 478 ) έδειχναν τραγικά χαμηλές θερμοκρασίες , εώς και κάτω από την θερμοκρασία περιβάλλοντος σε load με υδρόψυξη (κάτι που απλά είναι αδύνατο).

Η idle θερμοκρασία δεν λέει τίποτα , η load είναι που μετράει.

Και η διαφορά ανάμεσα σε idle και load είναι που δείχνει πόσο ικανή είναι η ψύξη.

Πάντως το να έχει ο επεξεργαστής πραγματικά μόλις 2 βαθμούς πάνω από την θερμοκρασία περιβάλλοντος , έστω και σε idle , μου μοιάζει επιεικώς δύσκολο.[/quote']

H CPU ήταν 10 βαθμούς πάνω από την θ δωματίου. Η ΜΒ ήταν 2 βαθμους (αρκετά λογικό, και σε παλίο σύστημα που το είχα ανοιχτό η θερμοκρασία της ΜΒ ήταν ίδια με του δωματίου). Στο συστημα τότε είχα 7 ανεμιστηράκια (!!) [3x12cm , 4x8cm]

Τώρα λειτουργούν μόνο 3 ανεμιστηρες [3χ12cm] και οι θερμοκρασίες είναι ως εξής: δωμάτιο 21 , CPU 36 ΜΒ 28. Σε idle πάντα.

Η δυνατότητες του συστήματος ψύξης φαίνονται και από την idle και απο την Load θ.

Δημοσ.

Εγώ έκανα , κάποτε , την διαδρομή : stock ψυκτρα -> χάλκινη ψύκτρα -> χάλκινο θηρίο (thermalright) -> νερό

Σε idle θερμοκρασίες δεν κέρδισα σχεδόν τίποτα.

Σε load πάλι οι διαφορές ήταν χαοτικές και ανέβαιναν όσο ανέβαιναν τα watt του επεξεργαστή.

Τώρα μου ήρθε , μήπως κατα τύχη έχεις αναμένο το cool'n'quiet ?

Γιατί το cool'n'quiet αυτό κάνει , μειώνει την κατανάλωση (και κατά συνέπεια τις θερμοκρασίες) σε idle mode.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...