Προς το περιεχόμενο

Superman Returns

epote

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Μαπα το καρπουζι το χειροτερο απο τα 5 (ναι 4 ηταν με τον Ριβ)!

Κορυφαιο ηταν οντως αυτο με τον Richard Pryor που τον εκανε ρεμαλι!

• 3 εβδομάδες αργότερα...
  • Απαντ. 88
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Τι εχει στολη του; αφου τετοια στολη φοραει ο Superman...τι θελετε τωρα. να του την αλλαξου;:S

• 4 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

den kserw eseis ti lete pantos emena i tenia mou arese, theorw pws o Singer ekane katapliktiki douleia kai oti o Superman genika mpike ston 21 aiona. Apo polous akousa oti i tenia itan argi kai den tous arese gi afton ton logo, emena den mou fanike kati tetio, fysika eixe kapoia pragmata ta opoioa tha mporousan na itan kalytera, alla opos leei kai i tenia einai Superman Returns, kai afto dixnei tin epistrofi tou, itan san na kanei pali introduce tous xaraktires...gi afto pisteyw pws aftoi pou ithelan perissoteri drasi tha prepei na perimenoun to epomeno...kai btw an kai eixa kai egw tis amfibolies mou o ithopoios mia xara itan ston rolo

Δημοσ.

Μόλις το είδα κι εγώ. Γενικά, μου άρεσε αρκετά σαν ταινία, παρόλο που, πραγματικά, το main story (το master plan του Luthor) είναι στην ουσία ανύπαρκτο, παιδαριώδες και αφελές.

Εκείνο πάντως που με απογοήτευσε περισσότερο από οτιδήποτε άλλο ήταν ότι σε κάποια σημεία έμοιαζε ΑΚΡΙΒΕΣ ΑΝΤΙΓΡΑΦΟ των 1 και 2. Εγώ ήθελα να δω μια ταινία προσαρμοσμένη στο 2006 και εκσυγχρονισμένη, οπότε το θεωρώ απαράδεκτο π.χ. οι τίτλοι αρχής να είναι ΙΔΙΟΙ ΑΚΡΙΒΩΣ με την πρώτη ταινία του 1978 (ξενέρωμα απ'το πρώτο κιόλας λεπτό), όπως επίσης και η τελευταία σκηνή της ταινίας να είναι ΑΚΡΙΒΩΣ η ίδια (πετάει πάνω από τη γη και, βλέποντας ότι όλα είναι καλά, χαμογελάει και να εξαφανίζεται) !!! Συν το ότι υπήρχαν σκηνές ΚΑΡΜΠΟΝ με το 1, όπως στο μπαλκόνι της Λόις και η πτήση πάνω από την πόλη μαζί της.

Εξάλλου, ο τρόπος που παρουσιάζονται ο Superman και ο Clark Kent, είναι πανομοιότυπος με τις 2 πρώτες ταινίες. Αφού πολλές φορές, όταν μιλούσε ο Brandon Routh, θα ορκιζόμουν ότι προσπαθούσε να μιμηθεί τον Reeves... Σαν να τον έβλεπα μπροστά μου ήταν. Θα προτιμούσα έναν Superman λίγο πιο σκοτεινό και πολύ πιο διαφορετικό από τις ταινίες της δεκαετίας του '80.

Και, για το όνομα του Θεού, ήταν ανάγκη η σκηνοθεσία, τα πλάνα και η όλη ατμόσφαιρα να θυμίζει X-Men (π.χ. slow-motion σκηνή με Superman και σφαίρα και ΙΔΙΑ σκηνή με Magneto και σφαίρες αστυνομικών) ? Είπαμε, ίδιος σκηνοθέτης, αλλά έλεος...

Αnyway, θεωρώ ότι η επιστροφή του Batman (Batman Begins) με εντυπωσίασε πολύ περισσότερο από το Superman Returns, ακριβώς επειδή ο Nolan δεν προσπάθησε να αντιγράψει τον Burton, αντίθετα "πατώντας" (με την καλή έννοια) πάνω στο έργο του τελευταίου, προσέθεσε δικά του στοιχεία φτιάχνοντας έτσι κάτι εντελώς καινούριο και ελκυστικό... Χωρίς αυτό βέβαια να σημαίνει ότι το Superman Returns δεν θα το ξαναέβλεπα αρκετές φορές ακόμη.

Δημοσ.
Μόλις το είδα κι εγώ. Γενικά' date=' μου άρεσε αρκετά σαν ταινία, παρόλο που, πραγματικά, το main story (το master plan του Luthor) είναι στην ουσία ανύπαρκτο, παιδαριώδες και αφελές...

...Αnyway, θεωρώ ότι η επιστροφή του Batman (Batman Begins) με εντυπωσίασε πολύ περισσότερο από το Superman Returns, ακριβώς επειδή ο Nolan δεν προσπάθησε να αντιγράψει τον Burton, αντίθετα "πατώντας" (με την καλή έννοια) πάνω στο έργο του τελευταίου, προσέθεσε δικά του στοιχεία φτιάχνοντας έτσι κάτι εντελώς καινούριο και ελκυστικό... Χωρίς αυτό βέβαια να σημαίνει ότι το Superman Returns δεν θα το ξαναέβλεπα αρκετές φορές ακόμη.[/quote']

Στα παραπάνω με βρίσκεις σχεδόν σύμφωνο. Εντούτοις, στα παρακάτω...

Εκείνο πάντως που με απογοήτευσε περισσότερο από οτιδήποτε άλλο ήταν ότι σε κάποια σημεία έμοιαζε ΑΚΡΙΒΕΣ ΑΝΤΙΓΡΑΦΟ των 1 και 2. Εγώ ήθελα να δω μια ταινία προσαρμοσμένη στο 2006 και εκσυγχρονισμένη' date=' οπότε το θεωρώ απαράδεκτο π.χ. οι τίτλοι αρχής να είναι ΙΔΙΟΙ ΑΚΡΙΒΩΣ με την πρώτη ταινία του 1978 (ξενέρωμα απ'το πρώτο κιόλας λεπτό), όπως επίσης και η τελευταία σκηνή της ταινίας να είναι ΑΚΡΙΒΩΣ η ίδια (πετάει πάνω από τη γη και, βλέποντας ότι όλα είναι καλά, χαμογελάει και να εξαφανίζεται) !!! Συν το ότι υπήρχαν σκηνές ΚΑΡΜΠΟΝ με το 1, όπως στο μπαλκόνι της Λόις και η πτήση πάνω από την πόλη μαζί της.

...Και, για το όνομα του Θεού, ήταν ανάγκη η σκηνοθεσία, τα πλάνα και η όλη ατμόσφαιρα να θυμίζει X-Men (π.χ. slow-motion σκηνή με Superman και σφαίρα και ΙΔΙΑ σκηνή με Magneto και σφαίρες αστυνομικών) ? Είπαμε, ίδιος σκηνοθέτης, αλλά έλεος...

...Εξάλλου, ο τρόπος που παρουσιάζονται ο Superman και ο Clark Kent, είναι πανομοιότυπος με τις 2 πρώτες ταινίες. Αφού πολλές φορές, όταν μιλούσε ο Brandon Routh, θα ορκιζόμουν ότι προσπαθούσε να μιμηθεί τον Reeves... Σαν να τον έβλεπα μπροστά μου ήταν. Θα προτιμούσα έναν Superman λίγο πιο σκοτεινό και πολύ πιο διαφορετικό από τις ταινίες της δεκαετίας του '80.[/quote']

...θα διαφωνήσω. Ο κινηματογράφος (όπως και τα κόμικς, η αρχιτεκτονική, η διαφήμιση, τα ψηφιακά παιχνίδια) ανήκουν στο πεδίο των αναπαραστάσεων του χώρου, του οποίου ένα από τα βασικά εργαλεία είναι η επανάληψη στερεότυπων, δεδομένων ή κεκτημένων "σχημάτων" και κυρίως η επανάληψη του "καλού τέλους". Αυτό ονομάζεται φατική λειτουργία, γιατί ουσιαστικά δεν λειτουργεί πληροφοριακά, παρά μέσα από τη συνεχή επανάληψη του ίδιου σχήματος φτάνει σʼ ένα τέλος ήδη γνωστό που έχει σκοπό να διατηρεί επαφή με την πραγματικότητα, εν προκειμένω, της ίδιας της ταινίας -όχι όμως και με την αντικειμενική πραγματικότητα-. Αυτό είναι το κλειδί της επιτυχίας των αναπαραστάσεων, πόσο μάλλον των ταινιών που αποτελούν "μεταφράσεις" των κόμικς.

Δεν προσπαθώ να εξυμνήσω την ταινία, επ' ουδενί, απλά να τονίσω ότι το επίδικο και αυτό που πρέπει να μας απογοητεύει ή να μας κερδίζει δεν είναι η χρήση του εργαλείου, αλλά το πόσο πετυχημένα έγινε αυτή η χρήση (που δεν έγινε πετυχημένα!). Αλήθεια, θεωρείς ότι το Batman Begins και το Matrix εισήγαγαν κάτι εξαιρετικά καινοτόμο στον κινηματογράφο; (με εξαίρεση το ευφυέστατο σενάριο του Μatrix!)

Δημοσ.

Πολύ μελώ μερικές σκηνές...Τόσο που γελούσα...Οι σκηνές δράσεις (όχι όσες περίμενα) ήταν φοβερές (περισσότερο απ'όσο περίμενα)...

Ο Kevin Spacey Θ Ε Ο Σ...

Γενικά μέτρια ταινία...

Δημοσ.

"Ακριβές αντίγραφο" γράφτηκε. Δυστυχώς, συμφωνώ. Μια μέρα μετά έτυχε και είδα το superman1 στο star νομίζω. Εντελώς ίδια, τα ίδια αστεία, τα ίδια γεγονότα. Γιατί έτσι ρε παιδί μου; Αφού δεν είναι remake. Ήταν ανάγκη να "πατήσει" τόσο πολύ στο πρώτο; Κατά τα άλλα πρόκειται για μια εξαιρετικά καλογυρισμένη ταινία με, ομολογουμένως, εντυπωσιακές σκηνές και καλούτσικες ερμηνείες! ΣΠΟΙΛΕΡ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Στο τέλος το παρατράβηξε με τους θεατρινισμούς και το "πεθαίνει-δεν πεθαίνει". Ας τον "πεθάνει" να τελειώνουμε, αφού έχει και διάδοχο, τι μας βασανίζει;ΣΠΟΙΛΕΡ!!!!!!!!!!!!!!!!!! Νομίζω ότι ο σούπερμαν, ότι ηρωισμούς και να κάνει, με τους ιπτάμενούς του χορούς αγκαλιά με τη Λόιν και το χαμόγελο της Κρεστ, δεν μπορεί να συγκινήσει πια τα πλήθη. Τίποτα άλλο δε φταίει.

Δημοσ.

Τέτοιο γέλιο δεν είχα ρίξει ποτέ σε ταινία. Τουλάχιστον κάναμε πλάκα μεταξύ μας (οι θεατές) και δεν πήγαν χαμένα τα λεφτά του εισιτηρίου.

Κακό σενάριο. Την ταινία έσωζαν κάπως τα εφέ και ο Spacey (που ο ρόλος του ταίριαζε γάντι).

Δημοσ.

Ρε γι'αυτο σου λεω!!!Smallville και παλι Smallville

Κοιτα,να πω μια αληθεια,πως ειναι στην μπαλα που καθε Παναθηναικος που σεβεται τον εαυτο του πρεπει να ειναι και αντι-Ολυμπιακος?

Ετσι καθε Μπατμανικος πρεπει να ειναι και αντι-Σουπερμανικος.Και βασικα επειδη ΟΥΤΕ απο κριτικες και κυριως ΟΥΤΕ ταμειακα πηγε οπως θα περιμενε η Γουορνερ(οχι οτι πηγε ασχημα στην Αμερικη,απλα δεν πηγε τοσο καλα δεδομενου οτι ειναι kids friendly σε σχεση με το BatmanBegins και συνηθως οι kids friendly φερνουν περισσοτερα φραγκα) αποτι ακουγεται μαλλον το βαζουν σε 2ο πανο το franchise και παει σε πρωτο το The Dark Knight και η franchise του Μπατμαν(οχι του Μπατατουδη)

Δημοσ.
Diladi na min tin doume cinema?den aksizei?

Για σινεμα αξιζει με τα 1000, και σε αυτο δε προκειται να διαφωνησει κανεις. Ουτε και αυτοι που δε τους αρεσε σαν ταινια.

Τα εφε ειναι εκπληκτικα και HUGE size, καθαρα για κινηματογραφο και μαλιστα προτεινω καλη και μεγαλη αθουσα με δυνατο ηχο για πραγματικη απολαυση!

Αν τα παραπανω που λεω σε ικανοποιουν, απλα μη την χασεις.

Κατα τα αλλα, το touch του Singer φαινεται και οσοι ειναι φανατικοι οπαδοι του θα μεινουν ικανοποιημενοι. Η ταινια ειναι αρκετα προσεγμενη. Ειναι μεν λιγακι αργη σε καποιες φασεις αλλα η ωρα περναει ευχαριστα, δε νομιζω οτι κουραζει. Ειναι σωστα κατανεμημενη η δραση και εχει λιγο απο ολα (δραση, χιουμορ, συναισθημα -φυσικα αρεσει και στον γυναικειο πλυθησμο).

Σαν αρνητικο θα ελεγα οτι ειναι το κεντρικο λουθερ-σεναριο, το οποιο ουδεποτε μου αρεσε και στις προηγουμενες ταινιες, αλλα ειναι αναγκαιο κακο. Οχι οτι δε μου αρεσε ο Spacy (ή ο Χακμαν παλιοτερα), απλα ο ρολος του Λουθερ στη μεγαλη οθονη με τους χαζους βοηθους και την bimbo διπλα ειναι καπως κουραστικος και μη εντυπωσιακος.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...