Προς το περιεχόμενο

PC Bloopers

Rising1980

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

exw kati pou tha se kanei na anatrixiaseis pio poli :P

mia mera me enan filo stiname enan AMD64 afou i abit den mas ekane tin xari na anapsei leme na dokimsoume to trofodotiko apo to deftero pc tou...ksesindeoume tis fises apo to mobo...kai ta vazoume pano sto AbiT anavoume..pali tpt...telika to abit itan extos apo ti mana tou..

ela omos pou ksesindesame to alo trofodotiko ksexasame na vgaloume tin fisa tou apo tin x800XT-PE... kai kathos anapse edose revma apo pano alla apo to mobo den pire...kai etsi pethane mia orea x800XT-PE :P

Δημοσ.

Καλά απο γκάφες...άλλο τίποτα.

1)Στήνουμε με ένα καθηγητή το δίκτυο της σχολής απο το μηδεν, και φτίαχναμε όλα τα pc μετα απο μερικα pc τα πράγματα γινόταν μηχανικά, οσπου πατάω το power σε ενα κακόμοιρο pcακι που ειχα στήσει...και Πυκνννοιιι Καπνοιιιι γεμισαν την αιθουσα!! Είχα καταφέρει να περάσω κατω απο την mobo κάποια καλώδια πριν την βιδώσω!

2)Κανα δυο χρόνια αργότερα καναμε πάλι αναβάθμιση στο δίκτυο της σχολής με ενα φιλαράκι μου, μώλις ειχαμε πάρει τα δίλιτρα τα AMD και παιδευόμασταν να τα βάλουμε απο την χαρά μας ξεχάσαμε την πάστα...μετα απο λιγο....ΤΣΟΥΦ!! Φυσικά ειπαμε οτι ήταν ελατωματικό :)))

Και αυτό που ξεχνάω πάντα οταν κανω format μα πάντα, και χτυπάω το κεφάλι μου στον τοίχο...τα FAVORITES!!

Δημοσ.

peristatiko 1

dokimaza ena pc me to cd rom na to kratao sto xeri mou glistrise apo to xeri kai epese pano sto mobo kai oi mnimes me apoxeretisan apo tote

peristatiko 2

prospathousa na sindeso floppy sta tifla(xoris na blepo) to ebala lathos kai to floppy ebgale kati kapnoun mourlia (apo tote doulevei mono to fotaki tou)

Δημοσ.

Μια φορά που πήγα να βγάλω έναν HDD τράβηξα το καλώδιο με περισσότερη δύναμη και έμεινε το βύσμα του στον σκληρό! :mrgreen:

Material Defender 1032

Δημοσ.

Μου ειχε πεσει κατω ενας 486 επεξεργαστης.Στραβωσανε τα μισα ποδαρακια οποτε μετα σιγα σιγα τα ισιωσα ενα-ενα τον εβαλα στη θεση του και επεξε κανονικα!

Δημοσ.

Αναβαθμίζω επεξεργαστή από αθλον1600 σε αθλον 2400... (τον μαξιμουμ που υποστήριζε το μαδερμπορντ)... Τα συνδεω ολα κανονικα, παταω το κουμπι και τσαφ!... κάτι καίγεται.. Με το κουτί υπό μάλης κατεβαίνω από νίκαια στο πλαίσιο (στο κέντρο) και το αφήνω στο σέρβις στη ζαΐμη. Μετά από δύο μέρες με ειδοποιούν πως είχε καεί ο επεξεργαστής και το μάδερμπορντ.

Πάω, το παραλαμβάνω (μου έβαλαν διαφορετικό μάδερμπορντ επειδή το παλιό πλέον δεν υπήρχε στην αγορά) κι επιστρέφω περιχαρής σπίτι μου. Το ανάβω, τα παντα λειτουργουν κανονικά, αλλά μετά από ένα ριστάρτ παρατηρω πως έβλεπε μόνο τη μια μνήμη (είχα 2x256). Τον βγάζω από το ρεύμα, τον ανοίγω, αφαιρώ και τις δύο μνήμες και τις επανατοποθετώ... Πατάω πάλι το κουμπί να ανοίξει, ΤΣΑΦ!, καπνός, δυσωδία και το πισί νεκρό!

Ξανά στο σέρβις (ποδαράκια και λεοφορείο - μη φανταστείτε πως είχα δικό μου μεταφορικό) και μετα από δύο μέρες με ειδοποιούν πως υπήρχε έλλειψη στους 2400ρηδες (πάλι είχε κάψει μητρική και επεξεργαστή)... Πληρώνω τη διαφορά και μου βάζουν 2600. Τον παραλαμβάνω, επιστρέφω σπίτι και όλα βαίνουν καλώς, ώσπου κάποια στιγμή, μετά από κάποιες ώρες λειτουργίας κάνει πάλι το -γνώριμο πια- ΤΣΑΦ! και σβήνει...

Ξανά-μανά σέρβις (εκείνη τη μέρα ήμουν στα πρόθυρα να τον πετάξω στα σκουπίδια και να μην πιάσω ποτέ ξανά τα μηχανήματα του διαβόλου στα χέρια μου), τον ξαναπαίρνω πίσω κατόπιν διημέρου με αλλαγμένα για τρίτη φορά μητρική και επεξεργαστή. Και παω να τον βάλω μπρος... ΕΥΤΥΧΩΣ αυτη τη φορά ο καπνός βγήκε πριν κάνει το ΤΣΑΦ και πρόλαβα και τον έκλεισα... Εν τω μεταξύ είχε καεί ο σκληρός, αλλά τι να γινεί...

Έψαξα και βρήκα την εγγύηση του σκληρού και διαπίστωσα πως έληγε σε τρεις μέρες. Όλο χαρά πήρα τηλεφωνο στο μαγαζί που τον είχα αγοράσει, μόνο και μόνο για να διαπιστώσω πως είχε βάλει λουκέτο. Τέλος πάντων αγόρασα καινούριο σκληρό, και το πισί από τότε και για ένα χρόνο, οπότε και το απέσυρα, δούλεψε κανονικότατα. Ή μάλλον σχεδόν κανονικά, γιατί είχε καεί η θύρα του ποντικιού (οπότε και το σύνδεσα στη usb), η κάρτα δικτύου και όλα τα ενδεικτικά λαμπάκια στο μπροστινό μερος του κουτιού.

Δημοσ.

loipon prin 12 peripou xronia ston 386 mou......vazw grigora grigora mia disketa na ti kanw format gia na grapso meta ena paixnidi apo to skliro mou sti disketa.....t ivazw alla anti gia format a: egrapsa format c: kai de to pira xampari...teleioni to format kai fisika den eixa tpt sto disko mou ..paei kai to paixnidi..eimeina mlks.. loool :)

Δημοσ.

Prin apo 1 xrono apofasisa na ftiaksw ena pc monos mou kommati - kommati. Meta apo ligo kairo pou katafera na agorasw ola ta kommatia ksekinisa na to stinw. Meta apo 2,5 wres douleias kai afou ta eixa diplotsekarei ola to ebala stin priza me rigos gia na to dw na leitourgei. Hrthe h wra.... (lew apo mesa mou) kai pataw to power ksekinaei alla akouw bips kai ola maura. Ksenerwnw, bgazw ta kalwdia ola kai ton anoigw gia na dw ti paizei. Ta elegxw ola ksana (gia trith fora) ola ok (fainontan). Ksanasindew ta kalodia kai pataw to power.....tipota. Thn trela mou.... (lew)...Ksana elegxos kai telika den eixan mpei kala karta grafikwn kai h kalodiotainia tou sklhrou diskou. Ebriz gia 10' alla meta eskasa sta gelia monologontas ston eauto mou oti "osh empeiria kai an exeis sta pc panta tha simbainei kati kai tha siniditopoieis oti eisai rookie". Apo edw kai pera to agaphmeno slogan mou tha einai to Plug and Pray.

Δημοσ.

Εγώ παιδιά πρόσφατα έβαλα ένα 200αρη σκληρό κι όλα καλά, τα master και slave σωστά, αλλά είχα αποσυνδέσει τη δισκέττα για να μπορέσω να βάλω το 2ο σκληρό και στην τροφοδοσία του ρεύματος αντι να βάλω το καλωδιακι με την υποδοχή για 4 pins εβαλα αυτό για 3 και φυσικά όταν αναψα τον υπολογιστή χαρούμενος που έχω 200 γίγα βγαίνει μια καπνίλα τρελή και το floppy φυσικά είχε παραδώσει πνεύμα..Επειδή εκείνη την ώρα μπήκε τυχαία η μάνα μου για να μην της πω οτι έκαψα κάτι, είδε την καπνίλα και της είπα ότι ήταν απο την σκόνη που είχε μέσα ο υπολογιστής(είχα ανοιχτό το κουτί...)...Τεσπά έχω κάνει κι εγώ πολλά, αλλά αν δεν πάθεις δε θα μάθεις....

Δημοσ.

Άλλο ένα κουλό από μένα. Όταν πρωτοέβαλα cd-rom drive (απλό, όχι εγγραφής) πήρα ένα παιγνίδι κόπια για να το δοκιμάσω. Όλα καλά, έπαιξα το παιγνίδι (δεν θυμάμαι ποιο ήταν, νομίζω το hi octane), σε κάποια φάση το βαρέθηκα. Τί κάνω λοιπόν; Αρχίζω τα deltree και del *.* για να σβήσω τα περιεχόμενα του cd (!!) και μετά με copy να γράψω κανένα άλλο παιγνιδάκι !?!?! Νόμιζα πως αφού το cd ήταν αντιγραφής, μπορούσα έτσι απλά να σβήσω και να γράψω δεδομένα σε αυτό. Μου πήρε κανά μισάωρο να επανέλθω στον κόσμο της λογικής...

Δημοσ.

1o: Μοιραίο για την κάρτα... Είχα σε ένα 386 μια καρτούλα Multi I/O. Ήθελα να βάλω ένα drive αλλά το καλώδιο δεν έφτανε... Το ζόρισα όμως και έφτασε. Χαρούμενος βάζω μπροστά... και εγένετο ΦΩΣ!!! Πυκνοί καπνοί απλώθηκαν σε όλο το κουτάκι, και από το chip φωτιές!!!! Ευτυχώς έχασα μόνο την κάρτα...

2ο: Βιδώνοντας μια κάρτα στο κουτί, γλυστρά το κατσαβίδι και σκάει στη μητρική όπου και κάνει ένα ωραιότατο σημαδάκι με καλώδια της πλακέτας ελεύθερα και κομμένα... Ανάμεσα στις PCI η ζημιά... Παρεπιπτώντος... η μητρική δούλεψε από τότε κανονικότατα...

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...