r3b Δημοσ. 30 Απριλίου 2005 Δημοσ. 30 Απριλίου 2005 @madsc Νταξ, δεν το σηζητάμε, άμμα απλώσει καλώδια αντι να βάζει switch ανα όροφο είναι οτι πιο φθηνό και κατοστάρης παντού και πάντα. Αν δεν τρωει collisions λόγο απόστασης κυριλέ θα είναι. το πολύ πολύ βάζει τους μακρινούς (στον 5ο) σε κανένα switch. Απλά επειδή ανέφερε οτι ήδη έχει αγοράσει τα 8πορτα για τους ορόφους, και γι αυτό το συνέχισα. @Κατερίνα Πάντα για τις απαιτήσεις του φίλου μας μιλάω (8ports). Φοιτητικό LAN θα είναι απ όσα μας είπε. Έτσι, π.χ., switch 10/100/fd 8port βρίσκεις από 15ευρώ . (mini) Patchpanel 8port δεν έχω δει κάτω απο ?30 (π.χ. http://www.central-telecom.gr/ είχα δει την λιανική τους). Κάπου στις 16 πορτες να switch κάνουν την προσπέραση στα patchpanels απ όσα έχω δει. Μετά είναι και το άλλο, αν δεν πάρει Mini για πάτωμα ή wall, και παει σε rack το κόστος απογειώθηκε λογο του rack (?150+/όροφο) . Αν εχεις δει κάτι φθηνό σε patchpanels ή και racks που ανατρέπουν αυτα που λέω να μου το πεις. Αυτά.
madsc Δημοσ. 30 Απριλίου 2005 Δημοσ. 30 Απριλίου 2005 @r3b Για το 200 στα switch ports είχες δίκιο είναι μαρκετιστική "γυφτιά" (100+100 full duplex). Απολογούμαι για την ανακρίβεια. Τώρα το μόνο που μένει είναι να μας απαντήσει ο sera αν τον καλύψαμε . edit: Αν δεν σου βγαίνουν τα μέτρα στο UTP απλά ανέβασε το U (δισύρματο τηλεφωνικής γραμμής) στον 3ο κ στήσε εκεί το router + switch μοιράζοντας την απόσταση κ γλιτώνονας πάρα πολλά μέτρα καλώδιο. /sc
DrLo Δημοσ. 30 Απριλίου 2005 Δημοσ. 30 Απριλίου 2005 @madsc... δεν έχω δει κάτω απο ?30 (π.χ. http://www.central-telecom.gr/ είχα δει την λιανική τους). Κάπου ... Τιμές δεν έχει στο site ?
scheoul777 Δημοσ. 7 Μαΐου 2005 Δημοσ. 7 Μαΐου 2005 r3b kai madsc to provlima tou r/w htan oti o men madsc milise gia priority meta o r3b milise gia taxythta kai meta o madsc apantise sto lathos tou r3b enw prin milouse gia taxythta :) I like all this mess... offtopic: Acid burn ferneis katholou sthn omonimh hrwida? giati tote tha ithela polu na se gnorisw :) WM!
sera Δημοσ. 12 Μαΐου 2005 Μέλος Δημοσ. 12 Μαΐου 2005 Παιδιά ευχαριστώ πάρα πολύ. Οδηγίες για το πως να συνδέσω ένα patchpanel έχει κανένας ? Θα googlaro κιόλας αλλά κάθε απάντηση ευπρόσδεκτη
avid Δημοσ. 12 Μαΐου 2005 Δημοσ. 12 Μαΐου 2005 το patchpanel δεν ειναι τπτ ειναι ακριβως οπως ειναι τα μπριζακια δικτυου το μονο που εχεις να κανεις ειναι να παρεις ενα πρεσακι(ειδικη πενσα που καρφωνει και κοβει τις ακρες των καλωδιων πανω στο patchpanel) κανει γυρω στα 20 Ε και θα το βρεις σε μαγαζια με ηλεκτρικο και ηλεκτρονικο εμπορευμα.
sera Δημοσ. 12 Μαΐου 2005 Μέλος Δημοσ. 12 Μαΐου 2005 Ναι αλλά δεν πρέπει να ξέρω ποιο καλώδιο πάει που και τέτοια ? Το utp καλώδιο έχει 8 άκρες. Εγώ έχω καλώδιο 25άρι. Οι άκρες του θα μπούν χύμα πάνω στο patchpanel ? Δεν υπάρχει κάποιο διάγραμμα για το ποιο χρώμα πάει που ? Η πένσα έχει καμιά ειδική ονομασία ?
avid Δημοσ. 13 Μαΐου 2005 Δημοσ. 13 Μαΐου 2005 file oson afora tin pensa pes 8elw mia pensoyla gia na presarw kalwdio panw se patch panel i panw se mprizaki diktioy kai 8a soy dwsoun... utp kalwdio min xrisimopoieis gia patch panel kalytera bale ftp. kai twra oson afora ta xrwmata egw exw 2 patchpanel stin douleia mou kai exoun panw ta xrwmata me ta kalwdia ...twra na sou pw tin diki mou sindesmologia kai an den einai idiou tipou me to diko sou ? kalytera na rwtiseis apo ekei pou ta agorases gia na min kanoume kamia patata
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.